Hur man hanterar ett icke-engagerat förhållande

Ett vardagligt förhållande är ofta en utan förväntan på ett långsiktigt engagemang eller monogami. Om du tänker på att ha ett icke-engagerat förhållande eller är för närvarande i ett, prioritera kommunikation och ärlighet först. Antar inte att saker kommer att fungera själva, och i stället vara tydliga på vad förväntningarna är. Ha några regler och begränsa din kontakt. Bli inte emotionellt involverad eftersom det här kan leda till att du vill ha mer.

Steg

Del 1 av 4:
Se till att det är rätt för dig
  1. Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 1
1. Fråga dig själv om du ville ha ett icke-engagerat förhållande. Innan du börjar (eller godkänner) ett icke-engagerat förhållande, se till att det är något du vill ha. Skriv ner fördelarna med att starta ett icke-engagerat förhållande och överväga hur det fungerar bra för dig.
  • Människor väljer icke-engagerade relationer av olika skäl. Kanske har du just avslutat ett långsiktigt förhållande och är inte redo för en ny, eller du är upptagen med att främja din karriär och inte ha tid för ett engagerat förhållande.
  • Låt inte din partner tryck dig i ett icke-engagerat förhållande om det inte är något du vill ha.
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 2
    2. Tro att de inte vill begå. Definiera förhållandet så snart som möjligt så att var och en av er har tydliga förväntningar. Om någon säger att de inte vill gifta sig eller är osäker på engagemang, hoppas inte att de kommer att ändra sig eller "komma runt."Det är inte ditt jobb att" fixa "dem eller uppmuntra dem att ändra. Fråga personen, "Är det vad du vill ha?"Eller" Finns det en chans att det kan leda till något annat?"Och ta dem på deras ord att det här är vad de vill ha.
  • Du kommer sannolikt inte att vara en hjälte för att vända en icke-engagerad person. Istället kan du bara känna dig frustrerad eller besviken.
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 3
    3. Acceptera förhållandet som det är. Förvänta dig inte ett icke-engagerat förhållande att förändras på något sätt. Om du är oklart om du är i ett icke-engagerat förhållande, klargöra arten av ditt förhållande. Om du är med någon och du vill flytta mot ett engagerat förhållande, känner igen att du kämpar för en mycket svår kamp. Det är bäst att acceptera saker som de är utan förhoppningar att ändra dem.
  • Om du är olycklig i ett icke-engagerat förhållande, prata om vad du vill och se om de är ombord. Om de inte är, kan det vara bäst att avsluta saker.
  • Om du inte är intresserad av engagemang, var försiktig om du märker några förändringar i din partners intresse för engagemang.
  • Del 2 av 4:
    Respektera dig själv och din partner
    1. Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 4
    1. Definiera reglerna. Om du går in i ett överenskommet ovanligt förhållande, definiera reglerna. Det är bäst att få tydliga gränser för hur förhållandet kommer att gå istället för att undra vad som är okej och vad som inte är okej. Ställ frågor och se till att det känns rättvist för dig. Se till att du båda har liknande mål för förhållandet.
    • Fastställa några grundregler om att vara fysiskt med andra människor eller spendera tid med andra. Bestämma om ditt förhållande är en hemlighet eller om du kan lämna plötsligt om du blir kär i någon annan.
    • Även om förhållandet är avslappet, hanterar du fortfarande en person, inte en sexleksak. Att vara i ett ledigt förhållande betyder inte någon av er kan behandla den andra respektfullt eller kallt.
    • Tänk på att det är lika viktigt att kommunicera i ett obestämt förhållande som i en engagerad. Var noga med att hålla kommunikationslinjerna öppna.
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 5
    2. Var ärlig. Ärlighet är avgörande i ett icke-engagerat förhållande. Bara för att ett förhållande är avslappet betyder inte någon av er borde ljuga för varandra. Om du är missnöjd med ett arrangemang, hoppas du inte att du kommer över det. Säg något. Om du går utanför de gränser du har satt, erkänna det. Lilla lögner kan enkelt bli stora lögner, och låtsas saker är okej när de inte är rättvist för dig eller din partner. Få vana att ge feedback och uttrycka hur du känner.
  • Om du behöver reglerna att ändra, säg något. Om din partner frågar om att ändra reglerna, var ärlig i hur du känner för förändringarna och om du är villig att göra dem.
  • Till exempel, om din partner säger att de vill ha sex med flera personer i taget, väga in på hur du känner för det.
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 6
    3. Gör din åsiktsräkning. Du borde ha lika med vad som händer i förhållandet. Om din partner vill att förhållandet bara finns på deras villkor, säg något. Säg klart vad du vill ha, "Jag vill komma över ikväll" eller, "Jag behöver en kort paus i veckan."Om din partner gör en förfrågan är du inte villig att slutföra, säg det.
  • Se till att din partner lyssnar på dig och anser dina tankar och känslor. Om dina tankar och känslor om förhållandet inte verkar betyda, kan detta leda till vrede och bitterhet.
  • Gå inte bara med vad din partner vill, speciellt om det gör ont eller får dig att känna dig arg eller upprörd. Säg, "Jag är inte bekväm med det."
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 7
    4. Närma sig förhållandet lika. Det borde inte bara vara du som rensar schemat eller gör kompromisser. Om din partner kräver din tid och energi ändå gör ursäkter för att inte göra detsamma för dig, det är inte ett lika förhållande. Om du känner att du sätter in mycket mer tid eller energi för att möta eller se varandra, överväga att fråga några frågor eller bryta av det. Oavsett din typ av ditt förhållande, kommer du bli mer nöjd om det känns som att makten är balanserad.
  • Om du inte vill bryta den men fortfarande vill ha mer jämlikhet, säg, "Jag har kommit över till din plats mycket nyligen, varför kommer du inte till min nästa gång?"
  • Du kan också säga, "Jag känner att jag lägger undan mycket min tid för att tillgodose ditt schema. Kan du ge mig lite tid också?"
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 8
    5. Använd skydd. Om båda har sex utanför detta förhållande, använd alltid skydd och uppmuntra din partner att göra detsamma. Ingen vill ha en sexuellt överförbar infektion eller oönskade graviditet. Om du och din partner har sex med andra människor utanför förhållandet, se till att du är skyddad. Om du är berusad eller under påverkan av droger, har du inte sex.
  • Att ha sex med flera personer ökar dina chanser att få en STI och HIV.
  • Del 3 av 4:
    Interagera casually
    1. Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 9
    1. Håll känslan oinvesterad. Gör ditt bästa för att hålla dina känslor ut ur detta förhållande. Emotionella investeringar kan leda till att du vill spendera mer tid tillsammans, se personen mer romantiskt, eller vill ha förhållandet till framsteg. Det kan främja känslor av närhet och anslutning. Casual relationer går inte, så om du hittar dig själv som vill eller hoppas på mer, säkerhetskopiera. Romantiska relationer involverar att vara känslomässigt intimt, så undvik den här delen av förhållandet.
    • Undvik "Pillow Talk" och öppnas emotionellt efter kön.
    • Om den person du är med förväntar dig att ta hand om dem eller lyssna på dem, känner igen att det här kan sudda linjerna med ett förhållande. Håll ditt engagemang i varandras liv minimal.
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 10
    2. Håll konversationsljuset. Dela inte mycket personlig information med din partner. Om du börjar dela mer personlig information med varandra, kan det här öka det emotionella obligationer du delar, vilket kan leda till känslor av engagemang. Dela sårbarhet och att ha djupare konversationer kan leda till ökad närhet. Eftersom förhållandet är för att undvika dessa känslor, håll saker att få upp och inte personliga.
  • Håll diskussionerna i nu. Om du ofta pratar om framtiden kan det här indikera att du vill ha ett långsiktigt förhållande.
  • Om du börjar känna dig mer emotionellt investerad, tillbaka lite.
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 11
    3. Håll ditt personliga liv separata. Inte introducera den här personen till dina vänner och familj. De flesta som vill ha ett vardagligt förhållande vill hålla sina liv separata, så blandning i vänner eller familj kan skicka blandade meddelanden. Det kan suddas av förväntningar och leda till förvirring. Håll ditt personliga liv privat och separat från ditt lediga förhållande.
  • Vissa människor är okej med att interagera med vänner med en avslappnad partner. Detta kräver en hel del avdelning.
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 12
    4. Begränsa din kontakt. Ring inte, text, e-post eller kontakta personen regelbundet. Begränsa kontakten till en gång varje vecka. Spendera mer tid tillsammans kan öka känslor av kärlek eller bindning, vilket kan bryta ner naturen av det lediga förhållandet.
  • Vill se personen mer än en gång i veckan kan indikera att du vill ha mer än ett vardagligt förhållande.
  • Del 4 av 4:
    Ringer det slutar
    1. Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 13
    1. Lämna om du är olycklig. Naturen av icke-engagerade relationer är att de slutar när de upphör att vara ömsesidigt fördelaktiga. Om du är med någon som inte vill ha ett engagemang och du har svårt att klara av, gå bort. Kanske har du gjort ansträngningar för att ansluta och göra relationen arbete, men tycker att du är olycklig eller missnöjd med förhållandet. Om den här gången kommer, känner igen att du inte kan ändra personen. Om förhållandet känns mer negativt än positivt, bryta det av.
    • Säg, "Det har varit roligt och jag gillar att spendera tid med dig. Men jag letar efter ett engagerat förhållande och det här är inte det. Jag vet att det här är vad du vill, men det är inte vad jag vill ha längre. Inga hårda känslor, men snälla ring mig inte längre."
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 14
    2. Undvik att vara kontrollerad. Om din partner dikterar när du ser varandra, när du har sex, hur ofta du ser varandra, och när du undviker varandra, kan du börja känna kontrollerad av dem. Andra kontrollerande beteenden kan innefatta kritik, känner att du är "skyldig" dem något, eller känner sig pressad att göra saker du inte vill göra.
  • Om du börjar känna kontrollerad, gå bort innan de bryter ditt hjärta.
  • Gå inte med något du inte håller med. Om du har känslor och de gör det inte bäst att bryta det.
  • Bild med titeln Deal med ett icke-engagerat förhållande Steg 15
    3. Manipulera inte. Undvik att säga saker som, "Jag vill ha dig i mitt liv och jag kan inte föreställa mig mitt liv utan dig, men jag vill fortfarande se andra människor."Detta kan förvirra den andra personen och låta dem undra hur du känner. Om dina känslor har förändrats, låt dem veta. Oavsett om du har börjat ha känslor för dem eller har förlorat intresse, borde du säga något. Var inte alltför kritisk eller dömande av personen som ett sätt att få kontroll.
  • Casual relationer har alltid ett utgångsdatum. Huruvida en av er hittar någon annan eller förlorar intresse, vet att det kommer till ett slut. Bara inte skada personen under tiden och vet när man ska släppa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande