Hur man får stängning från ett förhållande

Att få en känsla av stängning på ett tidigare förhållande kan vara utmanande, speciellt när du inte längre talar med din ex eller bekväma att vara runt din ex. Även om att komma över ett förhållande tar tid, kan du gå vidare genom att skapa avstånd mellan dig och förhållandet, med fokus på att bearbeta dina känslor och planera för en framtid utan förhållandet.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa avstånd mellan dig och förhållandet
  1. Bilden med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 1
1. Ta bort alla fysiska påminnelser om förhållandet från ditt utrymme. För att komma över ett förhållande och känna en känsla av stängning, är det viktigt att du ger dig det fysiska och känslomässiga avståndet att gå vidare. Om du är omgiven av sentimentala objekt som påminner dig om det tidigare förhållandet, bör du packa upp dem och placera dem någonstans dolda eller ge dem tillbaka till din ex. Ibland kan rida ditt utrymme för påminnelser om förhållandet göra det så mycket lättare att arbeta med en känsla av stängning.
  • Du kanske vill integrera de fysiska påminnelserna om förhållandet till en uthyrning, där du behandlar dina känslor genom att kasta bort föremålen eller lämna dem någonstans långt ifrån ditt utrymme. Detta kan fungera som en symbolisk handling och hjälper dig att gå vidare från förhållandet.
  • Bild med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 2
    2. Flytta till ett annat utrymme om du bodde med din ex. Om du har svårigheter att bo i det delade utrymmet du hade när du var i ditt förhållande, kanske du vill överväga att flytta till en annan lägenhet eller flytta dina ägodelar till ett annat rum i ditt hem. Att hävda ett nytt bostadsyta för dig själv, efter uppbrytning, kan hjälpa dig att flytta ett steg närmare stängning.
  • Bild med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 3
    3. Klipp av kontakt med din ex. Om du fortfarande är i kontakt med din ex, kanske du vill ta en paus så att du kan få lite känslomässigt avstånd från uppbrottet. Även om du kan bli frestad att svara på dina exs samtal eller texter, försök att ignorera dem. Du kan också skicka ditt ex ett kortmeddelande som förklarar att du behöver tid för att bearbeta uppbrottet och få stängning på egen hand.
  • Du kanske tror att genom att prata med din ex kan du få stängning på förhållandet. Men ofta, talar med din ex eller spenderar tid med din ex kommer bara att leda till mer förvirrade och skada känslor. Att ta bort från din ex emotionellt kommer det troligen att du spenderar tid bort från den personen så att du kan fokusera på dina behov.
  • Bilden med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 4
    4. Ange gränser med din ex om du måste vara runt varandra. Kanske jobbar du med din ex eller delar ett gemensamt område där du inte helt enkelt kan skära av kontakten helt. För att få en känsla av stängning på förhållandet, bör du sitta ner med dina ex och ställa gränser. Detta kan innebära att ingen e-post eller textar varandra utöver arbetsrelaterade problem, och godkänner att vara civil till varandra på arbetsplatsen.
  • Du kan också be din ex att ge dig utrymme och godkänna att du inte har direkt kontakt med dig under en period av flera månader. Att ge varandra utrymme kan verkligen hjälpa till med stängning. Du kanske säger, "Jag tycker att det är bäst för oss att inte prata med varandra och ge varandra lite utrymme. Skulle du vara okej med att ställa in en gräns där vi inte kontaktar varandra i några månader?"
  • Del 2 av 3:
    Bearbetar dina känslor
    1. Bild med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 5
    1. Skriv ett adjöbrev till din ex. Att skriva ner dina tankar och känslor kan vara ett bra sätt att bearbeta dem och flytta ett steg närmare att komma över din ex. Sitt ner och skriv ner hur du känner för uppbrottet, men var noga med att adressera din ex direkt när du skriver. Observera eventuella känslor av förvirring, förlust och ilska du upplever såväl som dina tankar om varför uppbrottet inträffade.
    • När du har avslutat brevet kan du till och med lägga det i ett kuvert och försegla det. Placera sedan det i en låda eller på ett säkert ställe för en tid när du kommer att vara redo att läsa den utan att bli upprörd eller arg. Handlingen att skriva brevet kommer att vara viktigare än att faktiskt skicka brevet till din ex.Denna enkla handling kan hjälpa dig att få en bättre känsla av stängning.
  • Bilden med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 6
    2. Gör en uthyrning. Även om du kanske inte är vidskeplig eller tro på ritualer, kan du göra en uthyrning av ritual hjälpa dig att må bättre om slutet av förhållandet. Detta kan vara en enkel handling, som att belysa ett ljus och låta det brinna tills du känner att du har stängt på förhållandet. Eller du kan göra en mer drastisk ritual och bränna personliga ägodelar eller föremål som påminner dig om förhållandet i en liten eld.
  • Det kan också bidra till att begrava ett objekt som representerar det förflutna förhållandet som ett sätt att släppa. Detta kan vara ett fotografi av dig och ditt ex eller ett objekt som har sentimentalt värde till båda. Du ska gräva ett hål och fysiskt begrava objektet som en ritual för att symbolisera stängning.
  • Bild med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 7
    3. Uttrycka dina känslor genom en kreativ handling. Att bli kreativ under en känslomässig omvälvning kan vara ett bra sätt att bearbeta dina känslor och distrahera dig själv från dem. Sätt dina känslor till något kreativt, som att måla eller teckna. Skriv en dikt om dina känslor, gör en skulptur, eller ta några fotografier. Även om du aldrig visar det kreativa stycket till någon, kan bara ansträngningen att göra det hjälpa dig att må bättre och ta dig närmare en känsla av stängning.
  • Bild med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 8
    4. Självvård. Efter en uppbrott är det viktigt att du fokuserar på dina behov. Detta hjälper dig att hantera de känslor du upplever och låter dig sätta dina uppmärksamhet mot dig själv, snarare än uppbrottet.
  • Gör minst en självvårdslag om dagen, som att ta ett långt bad, göra dig en hälsosam frukost, eller gå till en körning i ditt favoritområde. Självvård kan också påminna dig om de viktiga sakerna i ditt liv och värdet av att ta tid att fokusera på dig själv. Att vårda dig själv kan vara ett bra sätt att tänka på att bryta upp och arbeta mot stängning.
  • Bild med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 9
    5. Prata med vänner och familj om dina känslor. Undvik att tappa upp dina känslor och låta dig prata om pausen upp till andra. Var vokal om hur du känner och din resa för att bearbeta uppbrottet. Luta på nära familj och vänner och var inte rädd för att söka sitt stöd när du behöver det.
  • Detta kan innebära att man har en veckovis checka med en nära vän där du pratar om hur du känner och eventuella känslor som du kämpar med. Du kan också göra det till en vana att besöka dina föräldrar på helgerna som ett sätt att komma utanför dina känslor och ansluta till dem nära dig.
  • Bilden med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 10
    6. Tala med en professionell terapeut eller rådgivare. Det kan också vara användbart att prata med en professionell terapeut om dina känslor, speciellt om du inte vill belasta dina vänner och familj hela tiden med dina tankar och letar efter professionell vägledning.
  • En bra terapeut lyssnar och stöder dig. Hon borde också hjälpa dig att utveckla hanteringsmekanismer för dina känslomässiga behov och arbeta med dig för att få en känsla av stängning på ditt tidigare förhållande.
  • Bild med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 11
    7. Arbeta med att förlåta din ex. Förlåtelse kan vara en viktig del av att släppa och få stängning på ett förhållande. Men verkligen förlåtande någon kan ta tid så försök inte att rusa detta steg. Istället ta lite tid att arbeta genom dina känslor och öppna dig för att förlåta din ex för allt du fortfarande kan vara arg eller upprörd om. Med tiden kan du hitta att du kan förlåta din ex och flytta förbi förhållandet.
  • Del 3 av 3:
    Fokusera på framtiden
    1. Bilden med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 12
    1. Ange nya personliga mål. Ett av de mest effektiva sätten att få stängning på ett förhållande är att fokusera på din närmaste framtid. Det innebär att man ställer nya personliga mål, med tidsfrister när du måste uppnå dem. Gör en lista med rimliga personliga mål och försök att komma ut ur din komfortzon. Tvinga dig själv att prova nya saker gör det möjligt för dig att växa som en person och flytta sig från minnen från det förflutna.
    • Din personliga mållista ska vara specifik och hanterbar. Du kan ställa in fitnessmål, som att förlora en viss vikt eller äta minst fyra hemlagade måltider i veckan, och du kan sätta grandermål med att prova nya saker, som att gå på en vandring för första gången eller lär sig spela ett musikinstrument.
  • Bilden med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 13
    2. Bygga en ny social grupp. Även om du inte behöver handla i dina gamla vänner och borde i själva verket luta sig på gamla vänner, kan bygga en ny social grupp hjälpa till att föryngra dig efter din uppbrott. Det här kan vara ett bra drag om du och din ex delade en liknande vängrupp eftersom det här gör att du kan lägga ytterligare avstånd mellan er två.
  • Du kan söka nya människor genom att gå med i ett fritidsaktivt team eller en klubb. Du kan också träffa nya människor genom att ta upp en ny hobby eller genom att gå med i en socialklubb.
  • Bilden med titeln får stängning från ett förhållande steg 14
    3. Utforska nya områden ensam eller med vänner. Att ändra ditt vardagsliv kan också skaka dig ut ur dina känslor och hjälpa dig att få stängning på ditt tidigare förhållande. Snarare än att ta din vanliga körväg, prova en ny väg i ett annat område, eller göra middagsplaner med en vän på en restaurang som du aldrig har försökt tidigare. Ta dig ur din komfortzon och leta efter nya upplevelser genom att helt enkelt välja en annan väg till jobbet eller en ny plats att umgås.
  • Bild med titeln Få stängning från ett förhållande Steg 15
    4. Gå på en reträtt eller en solo semester. För en stor förändring av landskapet kanske du vill boka en solo reträtt där du har tid att fokusera på dina behov och vara borta från eventuella påminnelser om ditt tidigare förhållande. Kanske bokar du äntligen resan till Japan du ville alltid ta och utforska ett nytt land på egen hand. Tiden i en ny miljö kan fungera som en användbar distraktion och låta dig det utrymme som är nödvändigt att få en känsla av stängning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande