Hur man undviker att rusa in i ett förhållande

Att bli kär är spännande och fyller dig med hopp, så det är lätt att ta sig bort. Rushing ett förhållande kan dock hindra dig från att skapa ett hälsosamt förhållande med din nya partner. För att sakta ner saker med din partner, spendera mer tid med dina vänner och familj och vänta med att bilda ett engagemang. Arbeta med att bygga ett hälsosamt förhållande med dem. Dessutom fokusera på att vara ditt bästa jag så du är redo för ett hälsosamt förhållande.

Steg

Metod 1 av 3:
Saktar ner med någon
 1. Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 1
1. Känna igen tecknen som du rusar ditt förhållande. Du rusar förmodligen ditt förhållande om du nyligen har börjat datera din partner men tror redan att de är "den rätta." Det tar tid för sann kärlek att utveckla, så ge dig själv tid att lära känna din partner och bli kär. Här är några tecken på att du kan vara rushing:
 • Du spenderar all din fritid med den person du är dating.
 • Ditt förhållande är mestadels fysiskt.
 • Du kan inte sluta texta dem.
 • Du skickar ständigt om ditt förhållande.
 • Du känner dig rädd för att förlora dem efter 1-3 datum.
 • Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 2
  2. Tillbringa tid med vänner och familj att tänka på förhållandet. När du träffar någon du gillar, är det normalt att vilja se dem så mycket som möjligt. Men spenderar all din tid med din nya romantiska partner rusar ditt förhållande. Istället, planera med dina vänner och familjemedlemmar. På så sätt har du kul och ditt sinne är av ditt nya förhållande.
 • Till exempel, låt oss säga att du har ett datum med din nya partner på fredagskvällen. Gör planer med dina vänner hela dagen lördag så att du inte kommer att bli frestad att se ditt romantiska intresse igen.
 • Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 3
  3. Håll planer som du redan har gjort med vänner. När du verkligen gillar någon, kanske du inte tänker två gånger om att släppa vad du gör för att se ditt kärleksintresse. Samtidigt skapar det en ohälsosam dynamik i ditt förhållande och lägger för mycket av ditt fokus på din nya partner. Håll dig till dina ursprungliga planer även om den person du är dating vill se dig. Istället berätta för dem när du är tillgänglig och försök att schemalägga ett datum då.
 • Till exempel, låt oss säga att du planerar att göra karaoke med dina vänner på fredagskvällen, men din romantiska partner ringer och frågar att gå ut. Säg, "Jag har redan planer med vänner ikväll, men jag är tillgänglig i morgon. Kan vi gå ut då?"
 • Dricks: Du kanske oroa dig för att de inte kommer att få tid att se dig på en annan dag. Men någon som verkligen är intresserad av att vara med dig kommer att göra tiden att se dig. Om ditt romantiska intresse inte sätter i arbetet för att se dig, de är troligt inte lika engagerade i förhållandet som du är.

 • Bild med titeln Undvik rusning i ett förhållande Steg 4
  4. Fortsätt hittills förrän du vet en person väl. När du hittar en person som verkar kontrollera alla dina lådor, är det normalt att vilja fokusera all uppmärksamhet på dem. Men du känner inte faktiskt dem så bra. Bli inte exklusiv med dem tills du har fått känna varandra och du är båda redo att vara exklusiv.
 • Du behöver inte berätta för den andra personen du daterar andra människor om de inte frågar. På samma sätt, ta inte upp det med dem tills du är intresserad av att vara exklusiv.
 • Bild med titeln Undvik rusning i ett förhållande Steg 5
  5. Vänta tills du har gått på minst 3 datum för att bli intim. Det är upp till dig när du blir intim, och det är okej att utforska din sexualitet. Men att ha sex tidigt i ett förhållande kan få dig att känna dig kopplad till personen för tidigt. Om du har en tendens att rusa relationer, vänta tills du har fått känna personen lite innan du tar saker till sovrummet.
 • Du kan bestämma dig för att vänta längre om du inte känner att du känner personen tillräckligt bra. Till exempel kan du vänta tills du har daterat för en hel månad.
 • Bild med titeln Undvik rusning i ett förhållande Steg 6
  6. Fokusera på att göra en anslutning och inte på att bygga ett förhållande. När du försöker hitta "den," är du mer benägna att skynda på saker med alla romantiska partner du hittar. Ironiskt nog kan det här göra det svårare att hitta rätt person för dig. När du börjar träffa någon, oroa dig inte om de är "den" eller om det är en framtid med dem. Försök istället att ansluta dem och se var det går.
 • Lär känna den person du är dating! Försök hitta sina bästa egenskaper och deras brister.
 • Om du inser att förhållandet inte fungerar, är det okej att gå vidare och bryta saker. Men antar inte att någon är din själskompis eftersom de verkar perfekt för dig efter 1 datum.
 • Metod 2 av 3:
  Bygga ett hälsosamt förhållande
  1. Bilden med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 7
  1. Var ärlig om vad du vill ha i ett förhållande efter några datum. Ärlighet är viktigt för ett hälsosamt förhållande. Plus, berätta för din partner vad du vill se till att du inte kommer att låtsas att ha samma mål som att de ska fortsätta förhållandet. Diskutera vad du vill ha i ett förhållande när du har fått känna varandra över några datum.
  • Du kanske säger, "Jag vill ta saker långsamt, men jag letar efter ett förhållande som leder till ett äktenskap," eller "Jag letar efter ett seriöst förhållande, men jag vill ha någon som kommer att stödja mina karriärval."
 • Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 8
  2. Behåll dina relationer med dina vänner och familj. Fokusera inte all din uppmärksamhet på din partner, eftersom det skapar en ohälsosam dynamik. Fortsätt att spendera tid med dina vänner och familj även efter att du är engagerad i ditt förhållande. Detta kommer att hjälpa både dig och din partner att vara mer uppfylld.
 • Till exempel, text dina vänner och nära familjemedlemmar dagligen, och se dem minst en gång i veckan.
 • Spendera för mycket tid med din romantiska partner kan göra dig beroende av varandra, vilket kan göra ditt förhållande framsteg för snabbt.
 • Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 9
  3. Håll dina känslor till dig själv tills du är säker på att du är kär. Du kanske känner att du är kär i förrelationen, men berätta inte för din partner tills du har haft tid att vara säker. Att dela dina känslor för tidigt i förhållandet kan skapa en nivå av intimitet och engagemang, ingen av dig är verkligen redo för. Dessutom kan det få dig att fokusera på en idealiserad version av din partner snarare än deras riktiga själv. Vänta tills du har fått känna personen tillräckligt bra för att vara säker på att du är kär.
 • Till exempel, hålla av på att säga "Jag älskar dig", även om du känner det.
 • Dricks: Det är förståeligt att du skulle tänka på en framtid med den person du daterar. Men ta inte upp ämnen som äktenskap eller barn i början av ditt förhållande.

 • Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 10
  4. Var ärlig om din partners brister. Ingen är perfekt, så din partner kommer att ha några brister. Tidigt i ditt förhållande är det troligt att du bara ser sina goda egenskaper. Över tiden, känna igen sina brister, liksom. Annars är det svårt att bilda ett hälsosamt förhållande med dem.
 • Som ett exempel kan din partner vara lite messier än du vill.
 • Om du tror att din partner är felfri, projicerar du förmodligen en bild som du har på dem. Försök att lära känna de riktiga dem.
 • Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 11
  5. Undvik att göra stora beslut tills du har daterat i flera månader. Du kan fantasera om att flytta in med den här personen eller ha ett barn tillsammans efter några få datum, men hoppa inte in i ett stort engagemang så snabbt. Gör en regel för dig själv att du inte kommer att göra några stora beslut tills du har varit tillsammans under en viss tid, även om du tycker att det är rätt val. Detta hjälper dig att bygga ett hälsosamt förhållande istället för att rusa saker.
 • Som ett exempel kan du bestämma att du inte kommer att prata om att flytta in med dem tills du har varit tillsammans längre än 6 månader. Dessutom kan du begå att hålla på ett engagemang tills du har varit tillsammans längre än 2 år.
 • Metod 3 av 3:
  Fokusera på dig själv
  1. Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande steg 12
  1. Driva din personliga mål och inte bara ett förhållande. Föreställ dig ditt idealiska liv, skriv sedan ner de saker du skulle göra. Skapa en lista med mål som hjälper dig att få det du vill ha mest i livet. Bryt dessa mål i mätbara mål och börja sedan kolla varje steg. Detta hjälper dig att skapa ett bra liv för dig själv så att du kan hitta rätt partner för att passa in i den.
  • Som ett exempel kan du bestämma att du vill öppna ditt eget företag och köpa ett hus. Dina omedelbara mål kan vara att starta Business School, arbeta på din affärsplan och spara för ett hus.

  Dricks: När du lever ditt bästa liv är det lättare att hitta en bra partner och bygga ett hälsosamt förhållande. Du kommer att locka bättre matcher och har det förtroende du behöver för att fatta rätt beslut för dig.

 • Bild med titeln Undvik rusning i ett förhållande Steg 13
  2
  Njut av att vara singel För att hjälpa dig att vänta på rätt partner. Det är normalt att känna sig rädd eller deprimerad om att vara ensam. Men att vara singel kan vara en underbar tid i ditt liv om du fokuserar på vad som gör dig lycklig. Tillbringa den här tiden som följer dina hobbyer, ha kul med dina vänner och utforska dina alternativ. När tiden är rätt, möter du rätt person för dig.
 • Ta till exempel en klass för att lära dig något du alltid har velat försöka.
 • Använd den här tiden för att uppnå ett mål som är viktigt för dig, som att skriva en bok eller tjäna en examen.
 • Resa och prova nya saker.
 • Tillbringa din fritid med vänner och familj så du vet att du är älskad.
 • Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande steg 14
  3. Ta en paus från dating om du nyligen har gått igenom en uppbrytning. Går igenom en uppbrytning är verkligen smärtsam, och du kan bli frestad att komma in i ett nytt förhållande som hjälper dig att må bättre. Att återhämta sig från ett förhållande till ett annat för snabbt kommer dock inte att vara friska på lång sikt. Du kommer sannolikt att projekta känslor du hade för din ex på din nya partner, och det blir svårt för dig att ta saker långsamt. Efter en uppbrytning, ge dig en månad för varje år du var tillsammans för att arbeta på dig själv.
 • Om du träffade din ex i mindre än ett år, ge dig åtminstone en vecka för varje månad du var tillsammans.
 • Bild med titeln Undvik att rusa in i ett förhållande Steg 15
  4. Arbeta med en terapeut om du känner att du behöver ett förhållande. Ibland kan rusar i ett förhållande härstamma från dina barndomsupplevelser eller en psykisk sjukdom. Lyckligtvis kan en terapeut hjälpa dig att komma till roten till ditt behov av att vara i ett förhållande. Dessutom lär de dig hur du ändrar dina tankar och beteenden så att du kan göra bättre val för dig själv.
 • Be din läkare att hänvisa till en terapeut eller leta efter en online. Dina försäkringsförmåner kan täcka dina sessioner, så kolla dina fördelar.
 • Dricks: Till exempel kan förhållanden som Borderline Personality Disorder eller ADHD utlösa en impuls för att komma in i ett förhållande för snabbt. På samma sätt kan du ha problem med att ta saker långsamt om du är rädd för avslag på grund av erfarenheter i din barndom.

  Tips

  Det är lätt att bli kär, men vistas i kärlek tar arbete. Ge dig själv den tid du behöver för att se till att din partner är någon du kan behålla ett långsiktigt förhållande med.
 • Romantisk kärlek är inte den enda typen av kärlek. Fokusera på den kärlek du får från dina vänner och familj.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande