Hur man kommunicerar bättre i ett förhållande

Kommunikation är hårt arbete. Därför är det nyckeln till ett hälsosamt förhållande. Om du vill kommunicera bättre i ett förhållande, måste du inte bara veta hur man säger dina idéer utan att kunna verkligen Lyssna på din partner. Om du vill veta hur man kommunicerar bättre i ett förhållande, följ bara dessa steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Göra ditt ärende
  1. Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande steg 1
1. Lär dig att säga vad du menar.Vi har hört skämt om avsikt mot den faktiska dialogen - när hon säger "detta" Hon betyder verkligen det - eller, "Vad han verkligen försöker berätta för dig är..."De skämt är roliga på grund av hur ofta de är sanna.Ibland förväntar vi oss att vår partner förstår våra dolda betydelser, men önskar eller förlitar sig på detta är inte rättvist eller effektivt.Istället lägger du ut dina tankar direkt.
  • När du gör ditt ärende, ge konkreta exempel på vad du menar så dina ord ger mer mening. Säg inte bara, "Jag känner att du inte har gjort din andel runt huset..." I stället säg, "Jag har varit tvungen att göra disken varje natt under de senaste två veckorna..."
  • Tala långsamt nog för din partner att förstå dig. Blur inte ut alla dina arga känslor eller han eller hon kommer inte att kunna följa din logik.
  • Kom ihåg att det inte finns något pris för att tala så länge du kan. Slå alla de viktigaste punkterna du vill träffa, men inte Bara fortsätt att prata och prata tills din partner är överväldigad.
  • Direkt lägga ut dina tankar eliminerar vrede och förvirring om dina motiv. I stället för att erbjuda alternativ till din pojkvän planerar att ta med dig till en fest, berätta sanningen: att du bara inte vill möta alla dessa människor efter en tuff vecka på jobbet, följt av, "Jag är ledsen att säga att jag bara inte är i partiet humör ikväll."
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 2
    2. Använda sig av "Jag" eller "mig" uttalanden. Starta inte ett argument genom att anklaga din partner att göra ett misstag. Om du säger, "Du alltid..." eller "Du aldrig..." Då kommer din partnervakt att vara upp och han kommer att bli mindre benägna att lyssna på ditt perspektiv. Istället, säg något som, "Jag har märkt det..." eller "Sistone har jag känt mig..." Att göra diskussionen centrerad kring dina känslor kommer att göra att din partner känner mindre som han är castigated och mer som han är en del av en produktiv diskussion.
  • Även säga, "Senast har jag blivit lite försummad" låter mer försonande än "Du har försummat mig."
  • Även om du i huvudsak säger samma sak genom "Jag" uttalanden, denna mjukblåsning kommer att göra din partner mindre defensiv och mer benägna att kommunicera öppet.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 3
    3. Håll så lugnt som möjligt. Även om du kanske inte kan vara så cool som en gurka när du och din partner är i mitten av en uppvärmd diskussion, är det lugnare du, desto lättare kommer du att kunna uttrycka dina känslor. Så, om du känner dig rasande i mitten av en konversation, eller till och med livlig innan Du tar upp frågan, ta en andning tills du känner dig lugn nog för att starta en produktiv diskussion.
  • Tala i en långsam, även ton för att formulera dina idéer.
  • Tala inte över din partner. Detta kommer bara att göra dig mer arg.
  • Ta djupa andetag. Bli inte hysterisk i mitten av ett argument.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 4
    4. Upprätthålla positivt kroppsspråk. Att ha positivt kroppsspråk kan hjälpa till att ställa in en positiv ton till diskussionen. Titta på din partner i ögonen och vrid din kropp till honom. Du kan använda dina armar till gest, men flytta inte dem så väldigt att du börjar komma ur kontrollen. Korsa inte armarna över bröstet eller din partner kommer att känna att du redan är stängt av vad han måste säga.
  • Fidget med föremålen runt dig, om inte det hjälper dig att få ut lite nervös energi.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 5
    5. Projicera dina idéer med förtroende. Det betyder inte att du ska gå in i diskussionen som om du går in i ett affärsmöte. Mamma inte in i rummet, skaka din partners hand och gör ditt ärende. Istället, projektförtroende genom att agera så bekvämt som möjligt med situationen. Smile från tid till annan, prata försiktigt, och tveka inte, fråga för många frågor, eller låter osäkert om vad du måste säga. Om din partner tvivlar på ditt engagemang för dina känslor, tar han dig så seriöst.
  • Ju mer självsäker du är, desto mindre sannolikt är du att bli rädd eller att bli frazzled. Detta hjälper dig att formulera dina idéer.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 6
    6. Ha en spelplan innan du börjar. Detta är en otroligt viktig punkt. Hoppa inte bara in i ett argument när du minst förväntar dig det och börja berätta för din partner de femton sakerna han eller hon har gjort fel. Även om du är upprörd eller skadad av olika orsaker är det viktigt att fokusera på huvudpunkten du vill göra, och att tänka på vilket resultat du vill uppnå från konversationen - om ditt enda mål är att göra din partner känna sig dåligt om vad han eller hon har gjort, då bör du ge det mer tanke innan du börjar.
  • En del av planen ska vara när att ha diskussionen. Att föra upp ett rationellt argument i en ouppfylld tid, som på en familjepicknick eller i mitten av en viktig sportevenemang på TV, kan göra hela poängen null och tomrum.
  • Tänk på vilka specifika exempel du ska använda för att ange ditt ärende. Låt oss säga att du vill att din partner ska vara en bättre lyssnare. Kan du tänka på två eller tre gånger när han inte lyssnade och det skadade dig verkligen? Övervälvik inte med honom med negativ kritik, men använd konkreta bevis för att få den uppmärksamhet du behöver.
  • Kom ihåg vad ditt mål är - är det att visa din partner varför du har skadats, för att få en viktig konflikt och hitta en kompromiss som gör dig både glad eller att diskutera hur du kan hantera stress som ett par. Att hålla ditt mål på baksidan av ditt sinne hjälper dig att hålla dig på spår.
  • Metod 2 av 3:
    Lyssna på din partner
    1. Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 7
    1. Sätt dig på din partners plats.Använd fantasins kraft för att helt tänka på vad din partners perspektiv kan vara i en given situation.Var medveten om att det kan finnas faktorer som du inte vet om. När han eller hon pratar kan du hjälpa dig med att hjälpa dig att förstå varför ditt beteende, eller situationen till hands, kan vara frustrerande för honom. När du är arg eller upprörd, är det svårt att se förbi din sida av argumentet, men den här tekniken kan faktiskt hjälpa dig att nå en resolution snabbare.
    • Empati kan vanligtvis hjälpa dig att lösa ett problem i ditt förhållande. Betonar att du försöker förstå genom att säga, "Jag vet att du måste vara upprörd eftersom..." eller "Jag vet att du har haft en hård vecka på jobbet..." kan hjälpa din partner att inse att du verkligen lyssnar med deras synvinkel som ramverket.
    • Att sätta dig på din partners plats kan hjälpa dig att validera sina känslor och låt honom veta att du förstår hans kamp och ära hans känslor.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 8
    2. Tillåt din partner friheten att arbeta genom interna konflikter. Även om det är bra att kunna prata all din frustration, ibland arbetar din partner fortfarande sina tankar och känslor och behöver lite tid att sortera genom känslor under ensam tid. Att ge honom utrymme och tid att reflektera kan förhindra att han hoppar in i ett argument och säger något han ångrar senare. Det finns en fin linje mellan att uppmuntra en konversation och driva din partner innan han är redo att prata och dela.
  • Säger bara, "Jag är här när du behöver prata," kan få din partner att känna att du bryr dig utan att kväva honom.
  • Bilden med titeln kommunicerar bättre i ett förhållande Steg 9
    3. Ge honom eller henne full uppmärksamhet. Känna de ledtråd som din partner vill prata - och att det är allvarligt. När han eller hon vill prata, bör du stänga av TV: n, lägga bort ditt arbete, dölja din telefon och göra allt du kan för att ge din partner din fulla uppmärksamhet. Om du är multi-tasking eller distraherad, blir han eller hon förmodligen ännu mer frustrerad. Om du är verkligen i mitten av något, fråga om du kan få några minuter att lägga upp det så att du är mindre distraherad när tiden kommer.
  • Upprätthålla ögonkontakt istället för att titta på andra saker som kan hålla ditt intresse kan också hjälpa din partner att känna att du verkligen lyssnar.
  • Låt honom eller hon slut, men nicka ditt huvud eller säga, "Jag förstår hur du känner..." från tid till annan för att hålla kontakten.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande steg 10
    4. Låt dem avsluta. Även om de kan säga något helt upprörande eller något som du känner för dig bara ha För att korrigera, hoppa inte in och avbryta dem i mitten av sina tankar och känslor. Gör en mental anteckning av vilken punkt du känner att du behöver ta itu med senare, men låt din partner säga allt de behöver säga. När de är klara, blir det din tur och du kan gräva in till dessa punkter en efter en eller välja att ta itu med dem senare, i ett separat ögonblick.
  • Det kan tyckas nästan omöjligt när du känner att du bara måste hoppa in där och då och göra ett motargument, men din partner kommer att känna sig mycket bättre när han får allt från bröstet.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 11
    5. Tänka på gapet. När du lyssnar på din partner, borde du veta att du inte behöver acceptera eller förstå allt han måste säga. Oavsett hur synkroniserar du, hur liknande du är, och hur justerade dina mål är det, kommer det att finnas tider när du bara inte ser öga mot öga på en situation, oavsett hur svårt du båda försöker uttrycka dina känslor. Och det är okej. - Att vara medveten om gapet mellan din förståelse av situationen och din partner kommer att göra dig mer mottaglig för vad han måste säga.
  • Att vara medveten om denna skillnad hjälper dig att bli mindre frustrerad när du bara inte är det varandra.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga en stark grund
    1. Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande steg 12
    1. Upprätthålla intimitet. Det betyder inte att du ska hoppa in i sängen med din partner varje chans du får göra efter kamp. Det betyder att du borde vara intim så mycket du kan, oavsett om det betyder att det är cuddling, smekar varandra och skrattar om ingenting, eller bara spenderar tid på soffan som håller händerna och tittar på dina favorit-tv-program. Göra tid för intimitet minst några gånger i veckan, oavsett hur upptagen du är - det här hjälper dig när tiden kommer att prata om de svåra sakerna.
    • Att vara intim har en mer betydande betydelse än att vara fysisk. Det handlar om att se till en annan person och försöka skapa ett utrymme i ditt sinne för din partners ord, kroppsspråk eller handlingar.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 13
    2. Lär dig att känna igen när din partner är upprörd. Visst, det skulle vara bra om din partner låter dig veta varje gång något viktigt var verkligen oroade honom. Men det är sällan fallet. Om du vill bygga en solid grund för kommunikation måste du börja känna igen de icke-verbala eller verbala signalerna som låter dig veta att din partner är upprörd. Lär känna din partners tecken och vara bekväm med att säga, "Hej, du ser upprörd ut. Är något stör dig?" Han kanske inte alltid vill prata, men gör honom medveten om att du vet att han är upprörd, kommer att få honom att känna sig mer värderad.
  • Varje person kommer att demonstrera att han är annorlunda - från att hålla sig iögonfallbart, säger att han inte är hungrig, gör passiva aggressiva kommentarer, eller klagar över något mindre när något är viktigt i hans sinne.
  • Det betyder inte att du borde säga, "Hej, vad är det för fel?" Om din partner inte agerar 100% glad.- Kanske är han eller hon bara trött efter en lång dag med arbete. Erkänna tecknen och veta när din partner är verkligen okej skiljer sig från att fråga honom om han är okej dagligen. Detta kan bli irriterande.
  • Ibland kan kroppsspråk förmedla mer än verkliga ord.
  • Om du är fångad i ett missförstånd är det viktigt att skapa din vilja att kommunicera. Du kan dyka in i sanna känslor med en process som liknar: "Jag försöker förstå, men jag kommer inte dit. Gör jag något för att uppröra dig?""Nej.""Gör någon annan något för att upprota dig?""Nej." "Är du bara upprörd?""Ja.""Med mig?""Nej.Inte riktigt."Du begränsar den ner. Det verkar som mycket ansträngning, men det kan vara värt det i slutet.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande steg 14
    3. Vara proaktiv. Du behöver inte ha en kamp över varje liten sak som stör dig, men du borde kunna ta upp de tuffa problemen när tiden kommer. Får inte passiv-aggressiv och låt din ilska koka upp, eller du kommer att ha en fullblåst kamp på ett inopportune-ögonblick. Lär dig att ta upp de stora frågorna så att du kan tröstas när du hittar en kompromiss, istället för att låta dig simma på eller nära kokpunkten.
  • Båda medlemmarna av förhållandet kan erbjuda lösningar tills du hittar en som är ömsesidigt acceptabel.En sann kompromiss är en där båda parter känner att deras tankar och känslor behandlas samtidigt som de följer de verkliga begränsningarna: genomförbarhet, tid, kostnad, etc.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande steg 15
    4
    Lys upp. Hitta tid tillsammans för att bara ha kul. Om du spenderar all din tid som arbetar och sedan kämpar om dina problem, kommer du inte att njuta av ditt förhållande väldigt mycket. Om du lagrar mycket poäng i din "rolig bank," och har massor av positiva känslor och minnen med din partner kommer du att bli mindre benägna att explodera mitt i ett argument. Att bygga en solid grund av ömsesidig kärlek och lycka hjälper dig genom de svåra tiderna.
  • Skratta ihop. Oavsett om du gör corny skämt, tittar på en komedi, eller bara knäckt upp något, kommer att skratta verkligen hjälpa dig att njuta av ditt förhållande mer och förbereda sig för de svåra tiderna.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 16
    5. Inse när en konversation inte längre är produktiv. Om du båda ropar, skadar varandra, och inte kommer någonstans, då, är konversationen inte längre produktiv. Det finns inget behov av att hålla kampen om du bara gör saker värre. Istället, ta andan, berätta för din partner att du borde lugna dig och hämta samtalet vid en annan tidpunkt. Detta är ett moget sätt att hålla din kommunikation från att komma ur kontrollen.
  • Bara säg, "Jag tror att detta ämne är väldigt viktigt för oss båda, men vi borde återvända till det när vi är både lugnare och vår tanke är mer avgjort."
  • Gå inte bort med slammande dörrar eller skrika skadliga saker. Lämna på en positiv anteckning, även om du fortfarande känner dig arg.
  • Ibland kan du bara argumentera för ingenting för att få en reaktion ut ur varandra. Om så är fallet, peka ut det. Säga, "Vad kämpar vi även om?" Detta kan hjälpa dig att ta ett steg tillbaka och ta reda på situationen.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 17
    6. Lär dig att kompromissa med. I något bra förhållande, bör det alltid vara viktigare än att vara rätt. Spendera inte all din tid att försöka bevisa att du har rätt eller kämpar för att få din väg, eller din romantik kommer att fizzle. Istället arbetar du med att hitta en produktiv lösning som kan göra båda rimligt lyckliga. Det här är mycket bättre för ditt förhållande på lång sikt och hjälper dig att kommunicera dina sanna behov.
  • Ibland kan du bara inte få dig när det gäller en svartvitt diskussion, som att hitta en ny plats att bo. , Se till att det är en sund balans av ge och ta.
  • Turas om. En person borde inte alltid få sin väg.
  • Att göra en proffs och nonslista kan ibland hjälpa dig att nå en lösning på ett mer logiskt och mindre uppvärmt sätt.
  • Ibland, när du har ett argument är det viktigt att överväga vilken person som verkligen bryr sig mer. Detta kan hjälpa dig att räkna ut hur man tar upp situationen. Om något är verkligen viktigt för dig, men bara typ av viktig för din partner, låt det vara känt.
  • Bild med titeln kommunicera bättre i ett förhållande Steg 18
    7. Glöm inte att uppskatta varandra. Om du vill hålla en hälsosam kommunikationsflöde, måste du och din partner ta dig tid att uttrycka din uppskattning för varandras senaste handlingar, skicka varandra söta anteckningar, berätta för varandra vad du älskar om varandra, och till göra tid att göra saker du älskar. En veckovis datum natt, och så många nattliga middagar som du kan hantera kan du verkligen hjälpa dig att njuta av varandras företag och vänja sig att prata med varandra på ett positivt sätt. Detta kommer i sin tur att göra det lättare för dig att ha ett argument som är konstruktivt när tiden kommer.
  • I ett hälsosamt förhållande bör du ge din partner mycket mer positiv än negativ feedback. Specifikt, om du känner att han gör allt rätt, låt honom veta!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande