Hur man är en bättre person

Livet är en konstant övning i självförbättring. Och medan några av det fokuserna markerar sig på att bli mer utbildade eller stigande i arbetsplatsens led, glömmer vi ibland att förbättra hur vi behandlar oss själva och de runt oss. I rush att uppnå, tanken på att vara "bättre" kan bli förlorad för ambition och själviskhet. Resan för att förbättra din själ och din medkänsla mot dig själv och andra börjar här.

Steg

Del 1 av 3:
Komma igång
  1. Bild med titeln vara en bättre person Steg 1
1. Acceptera att detta är en process. "Att bli en bättre person" är en process som du sannolikt kommer att spendera resten av ditt liv på, så acceptera det faktum att det kommer att ta en lång process för att bli en bättre person. Det finns inte ett specifikt ögonblick där du äntligen kommer att ha allt tillsammans och inte längre har något utrymme för tillväxt. Att öppna dig för förändringsprocessen och tillväxten hjälper dig att utveckla flexibilitet, och flexibilitet är nyckeln till att konsekvent vara den typ av person du vill vara i varje situation.
  • Acceptera att dina mål och värderingar kan förändras över tiden. De kan också förändras mellan situationer. Det här är normalt.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 2
    2. Bestäm dina värden. Även de bästa avsikten är osannolikt att gå någonstans om du inte har en solid förståelse för dina värderingar. "Värderingar" är vad du håller viktigast i livet. De är kärnbesök som formar som du är som person, och hur du lever ditt liv. Att reflektera över dina värden hjälper dig att bestämma vad som är riktigt viktigt för dig.
  • Till exempel, "Att vara en bra förälder" eller "Spendera tid med vänner" kunde värderas. Det här är saker som hjälper dig att definiera din känsla av ditt bästa själv.
  • "Värde kongruens" är hur mycket ditt beteende anpassar sig till dina värderingar. Till exempel, om ett värde är "spendera tid med vänner", men du tillåter alltid att arbetet ska ha företräde framför socialisering, det är inte värdekongruent. Beteende som inte är värdekongruent kan få dig att känna sig missnöjd, olycklig eller skyldig.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 3
    3. Undersök vad du tror på dig själv. Våra identiteter är också formade av dem runt oss. Till exempel har psykologiska studier upprepade gånger visat att människor börjar lära sig på en mycket tidig ålder. Dessa lärda beteenden och övertygelser påverkar hur vi uppfattar oss själva och de omkring oss. Förstå var dina idéer om dig själv kommer från kan hjälpa dig att modifiera ohjälpliga övertygelser och omfamna de som är meningsfulla för dig.
  • Vi lär oss också av andra hur man ska betrakta oss i förhållande till större grupper, som ras eller kön. Dessa kan vara viktiga komponenter i vår egen identitet.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 4
    4. Undersök ditt beteende noggrant och ärligt. Tänk på hur du reagerar på stress, hur du klarar av förlust, hur du hanterar din ilska, hur du behandlar dina nära och kära. Du måste förstå hur du är nu innan du kan förstå hur du växer.
  • När du har återspeglat på ditt beteende, borde du ha en bättre uppfattning om de specifika ändringar du vill göra.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 5
    5. Bestäm vilka ändringar du vill se. Försök att vara så specifik som möjligt. Snarare än att säga "Jag skulle vilja vara en bättre vän", bryta ner den i delar. Vad menar du med det? Menar du att nå ut till andra oftare? Menar du att du gör dig tillgänglig för att spendera tid tillsammans?
  • Uppfinnare och entreprenör Steve Jobs sa en gång att han frågade sig följande fråga varje morgon: "Om det idag var den sista dagen i mitt liv, skulle jag vilja göra vad jag ska göra idag?"Om han inte kunde svara" Ja, "bestämde han sig för att göra ändringar. Denna fråga kan vara till hjälp för dig att fråga också.
  • Håll dina idéer om förändring rimlig. Om du är en naturligt inåtvänd person, kan det inte vara effektivt eller värdekongruent för dig att definiera "vara en bättre person" som "gå ut till fester."Istället kan du rama din förändring som något som kan uppnås och i linje med det du vet om dig själv:" Öva att säga hej till nya människor."
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 6
    6. Ange mål för dig själv. Om det hjälper, skriv dem ner på en bit papper, eller ännu bättre, starta en journal. Detta kommer att öppna upp din introspektiva sida, och låta dig bättre förstå dig själv ur en objektiv synvinkel.
  • Journaling behöver vara en aktiv, reflekterande aktivitet. Att bara skriva ner slumpmässiga tankar är inte troligt att det är mycket användbart. Istället skriv om situationer du stöter på, hur de fick dig att känna dig när du reagerade, hur du kände dig om dem senare, och vad du tycker du kan göra annorlunda.
  • Här är några frågor att komma igång: Finns det ett visst förhållande med en älskad som du vill förbättra? Vill du bli mer filantropisk? Vill du göra mer för miljön? Vill du lära dig hur du är en bättre make eller partner?
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 7
    7. Ram mål positivt. Forskning har visat att du är mer benägna att uppnå dina mål om de är inramade som "positiva" (något du ska göra) snarare än negativt (något du kommer sluta göra). Inramning av dina mål som negativ kan leda till att du är dömande av dig själv eller känner sig skyldig över dina framsteg. Tänk på dina mål som något du jobbar mot, snarare än något du flyttar ifrån.
  • Till exempel, om du har bestämt dig för att du vill vara mer tacksam, ramar det positivt: "Jag vill uttrycka min tacksamhet till människor när de är snälla mot mig."Undvik att inrama det som en dom om tidigare beteende, som" Jag vill sluta vara så otålig."
  • Bildbeteckningen är en bättre person Steg 8
    8. Hitta en förebild. Rollmodeller är en stor inspirationskälla, och deras berättelser kan få oss att känna oss starka när tiderna blir tuffa. Du kan välja en religiös figur, politiker eller artist, eller du kan välja någon nära dig som du beundrar.
  • Det är ofta mer användbart att använda personer som vi känner som förebilder. Om du bara modellerar ditt beteende på någon har du ingen interaktion med, kan det vara lätt att utveckla en förvrängd uppfattning om dem. Detta kan leda till ohälsosamt tänkande om dig själv. Även Beyonce är det inte verkligen Flawless, trots allt.
  • Rollmodeller behöver inte vara världsöverföringar. Mahatma Gandhi och Mother Teresa är otroligt inspirerande figurer, men de är inte de enda personer vars beteende du kan lära av. Det är ofta det lilla, vardagliga beteenden och sätt att tänka på att du kan lära dig mest av. Så, till exempel, om en av dina medarbetare verkar vara glad hela tiden, fråga henne varför. Fråga hur hon tänker på livet. Fråga vad hon gör. Du kan bli förvånad över vad du kan lära dig om du bara frågar.
  • Det är inte att säga att du inte kan hitta inspiration i andras berättelser. Hitta någon vars historia du kan relatera till kan hjälpa dig, speciellt om du inte har många förebilder i ditt eget liv.
  • Eminent Astrophysicist Neil degrasse Tyson argumenterar mot den traditionella ideen av förebilder som någon du vill "vara."Istället föreslår han att du undersöker hur de som kom till var du vill få. Vilka böcker läser de? Vilka vägar valde de? Hur är det att människor kommer till vart det är du vill vara? Att ställa dessa frågor och hitta svaren hjälper dig att utveckla din egen väg, istället för att försöka exakt kopiera någon annans.
  • Del 2 av 3:
    Utöva medkänsla
    1. Bild med titeln vara en bättre person Steg 9
    1. Öva självkänsla. Innan du kan lära dig att älska andra, måste du lära dig att älska dig själv. Det här är inte den typ av förgäves, självabsorberad kärlek - det är den kärlek som accepterar dig för den person du är, som dyker djupt för att avmarkera de färdigheter och värderingar som verkligen gör upp vem du är och omfamnar dessa. Påminn dig om att du är en snäll, medkänsla person och mest av allt, att du är värdig. I kombination med dygdiga och snälla handlingar hjälper det dig att vara mer självhäftande och förståelse.
    • Försök skriva om dina erfarenheter ur ett helt kärleksfullt, acceptera vän, snarare än från din egen synvinkel. Studier tyder på att att få den här typen av avstånd kan hjälpa dig att bearbeta negativa känslor istället för att ignorera eller undertrycka dem. Att erkänna dina känslor är en viktig del av självkänsla. Vi är ofta långt för andra än vi är själva - visa dig själv samma acceptans du skulle ha en älskad.
    • Ge dig själv små ögonblick av självkänsla hela dagen, speciellt när du märker att du upplever något obehagligt. Till exempel, om du verkligen är bakom på ett projekt på jobbet, kan du döma dig själv eller arbeta dig i en ångestattack. Istället, använd först med tanke på att erkänna din stress: "Jag känner mig stressad just nu."Då, erkänna att alla upplever detta från tid till annan:" Jag är inte ensam i det här."Slutligen, ge dig en medkänsla, till exempel att placera din hand över ditt hjärta. Upprepa något positivt mot dig själv: "Jag kan lära mig att vara stark. Jag kan lära mig att vara tålmodig. Jag kan lära mig att acceptera mig själv."
  • Bild med titeln vara en bättre person steg 10
    2. Sluta kritisera dig själv. Ta dig tid att uppskatta dina talanger och bästa funktioner, oavsett om de är fysiska eller interna. Ju mer fientlig du är mot dig själv, ju mer fientlig du är sannolikt att vara mot andra.
  • Börja med att hålla en rekord av när du upplever negativa tankar om dig själv. Notera vad situationen var, vad du trodde, och konsekvenserna av dessa tankar.
  • Till exempel kan du skapa en post som ser ut så här: "Idag gick jag till gymmet. Jag var omgiven av mager människor och började känna sig fet. Jag kände mig arg på mig själv och skämdes över att vara i gymmet. Jag ville inte ens avsluta mitt träningspass."
  • Därefter hitta ett rationellt svar på dessa tankar. Detta kan vara svårt, men genom att konsekvent utmana ditt negativa självtalande med kalla, hårda fakta och logik kan du ändra hur du tror.
  • Till exempel kan ett rationellt svar på ovanstående situation se ut så här: "Jag går till gymmet för att ta hand om min kropp och hälsa. Det är en handling av vänlighet och omtänksam för mig själv. Varför ska jag skämmas för att ta hand om mig själv? Allas kroppar är olika, och min kanske inte ser ut som någon annans. Folket på gymmet som är mycket passform kunde ha arbetat på det längre än jag har. De kan bara ha goda gener. Om andra dömer mig baserat på mitt utseende, värderar jag till och med verkligen deras åsikt? Eller vill jag värdera människor som stöder och uppmuntrar mina handlingar att ta hand om mig själv?"
  • Självkritik kommer ofta i form av "bör," som "Jag borde ha en fancy bil" eller "Jag borde bära en viss klädstorlek."När vi jämför oss med standarder som fastställs av andra, kan vi sluta bli olyckliga och skäms. Bestämma vad du vill ha för dig, och avvisa vad andra säger att du "borde" vara.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 11
    3. Undersök dina rutiner. Ibland kan vi bli självklart med oss ​​själva och våra liv. Monotona rutiner kan hålla oss fast i reaktiva eller undvikande mönster av beteende. Du kan också ha utvecklat ohjälpliga vanor och beteenden utan att ens inse det.
  • Till exempel, om du blev skadad av någon tidigare i ditt liv, kan du vara mer benägen att konstruera gränser som håller andra människor på avstånd. Dessa gränser kan hjälpa dig att bli skadad igen, men ännu viktigare, de håller dig från att eventuellt uppleva glädje och anslutning till andra.
  • Experimentera med nya rutiner, som att delta i sociala aktiviteter eller söka nya vänskap, kan vara ett bra sätt att upptäcka kapacitet du inte ens visste att du hade. Det kan också hjälpa dig att bilda relationer med andra och upptäck nya saker om dina känslor.
  • Att hitta sätt att bryta ut ur dina vanor kan också ta dig i kontakt med olika människor som kan ändra ditt perspektiv på livet. Forskning har visat att ohjälpliga attityder, som fördomar eller rädslor, förbättras ofta genom att uppleva någon annans kultur eller perspektiv. Du kommer att upptäcka att du kan lära av andra, och de kan förmodligen lära av dig också.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 12
    4. Arbeta med att kontrollera din ilska och svartsjuka. Dessa känslor är en naturlig del av livet, men om du ständigt känner dig arg eller avundsjuk mot andra, kommer du att få en svår tid att hitta lycka. Som med att odla självkänsla är det ett nödvändigt steg att bli den typ av person du vill vara.
  • Ilska kan ofta uppstå eftersom vi tror saker "borde inte" hända oss. Vi kan bli arg om vi uppfattar saker som går ett annat sätt än hur vi tänkte. Utveckla flexibiliteten att uppskatta att sakerna inte alltid kommer att fungera som du förväntade dig hjälper dig att minska din ilska.
  • Fokusera på de sakerna i livet som du har kontroll över, och oroa dig för att du inte kan kontrollera. Kom ihåg: Du kan styra dina handlingar, men inte deras resultat. Fokusera på dina handlingar istället för att försöka kontrollera okontrollerade resultat kan hjälpa dig att slappna av och känna dig mindre ilska när saker går fel (vilket de kommer, från tid till annan).
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 13
    5. Förlåta andra. Förlåtelse har fysiska hälsofördelar. Bostad på våld och förflutna fel kan öka ditt blodtryck och hjärtfrekvens, samtidigt som du övar förlåtelse kan minska kroppens stress. Trots sina många fördelar, kan förlåtande andra vara en av de svåraste sakerna i världen att göra.
  • Tänk på fel du vill förlåta. Lägg märke till de tankar du upplever om det fel. Hur känner du dig mot den personen? Hur känner din kropp?
  • Reflektera över den erfarenheten genom länken för lärande. Hur kunde du ha gjort något annorlunda? Vad kan den andra personen ha gjort annorlunda? Kan du lära av denna erfarenhet för framtiden? Omvandla en smärtsam upplevelse till en lärande erfarenhet kan hjälpa dig att släppa din känsla av skada.
  • Prata med den andra personen. Gör inte anklagelser - som bara sätter den andra personen på deras defensiva sida. Använd istället "I" -statement för att uttrycka dina känslor och be om att de delar dem med dig.
  • Värde fred över rättvisa. En anledning till att det kan vara så svårt att förlåta är vår känsla av "rättvisa."Den person som felaktigt har kanske aldrig" få det som kommer till dem ", men håller på din ilska och skadan skadar dig äntligen bara. Gör inte förlåtelse kontingent på en viss handling eller resultat.
  • Kom ihåg att förlåtelse inte är absolution. Felet hände fortfarande, och du har inte gjort en ursäkt för det genom att förlåta det. Vad du har gjort är att släppa bördan att bära din egen ilska runt med dig.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 14
    6. Öva aktiv tacksamhet. Tacksamhet är mer än en känsla - det är en aktiv praxis. Att odla en "tillåtelse av tacksamhet" kan göra dig till en mer positiv, lyckligare, friskare person. Tacksamhet har visat sig hjälpa människor att övervinna trauma, stärka sina relationer och visa medkänsla till andra.
  • Håll en tacksam tidskrift. Spela in saker som du upplever för vilka du är tacksam. Dessa kan vara små, som en solig morgon eller en läcker kopp perfekt bryggt kaffe. De kan vara omöjliga att mäta, till exempel en partners kärlek eller en vänskap. Att uppmärksamma dessa saker och spela in dem hjälper dig att lagra dem så att du kan komma ihåg dem senare.
  • Njut av överraskningar. Något oväntat eller överraskande kan ha en starkare effekt på dig än något vardagligt. Även dessa kan vara små - till exempel, notera när din partner gör disken eller när du får en text från en vän har du inte hört från i månader.
  • Dela din tacksamhet med andra. Du är mer benägna att komma ihåg positiva saker om du delar dem med andra. Delning har också fördelen av att lätta någon annans dag, och eventuellt inspirerande tacksamhet.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 15
    7. Kultivera empati. Människor, som många andra djur, är byggda för att bygga sociala relationer med dem runt dem. Från en tidig ålder lär vi oss att "läsa" andra och imitera sina beteenden. Vi gör det för att passa in, för att få det vi vill ha och behöver, och att känna sig kopplade till andra. Empati är dock mer än att kunna tolka andras beteenden och känna sina känslor. Det handlar om att föreställa sig hur det är att uppleva livet som de gör, att tänka på vad de tycker, att känna vad de känner. Odling av empati hjälper dig att vara känsligare mot andra folks känslor, lära sig att binda med andra och känner sig mindre isolerade. Och praktiserande empati hjälper dig att behandla andra som du vill behandlas.
  • Studier har visat att kärleksfullhet meditation, eller Medkänsla meditation, kan stimulera området i din hjärna som är ansvarig för känslomässig aktivitet. Det kan också hjälpa dig att känna dig mindre stressad och stabilare. Mindfulness meditation har liknande effekter, men är något mindre användbart för att utveckla empati.
  • Forskning har visat att aktivt föreställa sig vad andra upplever kan hjälpa till att öka din empati. Även läsning av fiktion kan uppmuntra dig att ta på sig andras perspektiv.
  • Upphäva dom när det är möjligt. Forskning har visat att vi är mindre benägna att empati med människor som vi tror är ansvariga för deras lidande - jag.e., människor som "får vad de förtjänar."Erkänna att du inte känner till den andra människans omständigheter eller förflutna.
  • Söka diverse människor. Studier har visat att exponering för någon annans kultur eller övertygelse kan hjälpa dig att empati med dem. Ju mer exponering du har för personer som kan tänka och beter sig annorlunda än dig, desto mindre sannolikt är du att bilda oinformerade bedömningar eller hålla fast vid fördomar.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 16
    8. Fokusera på människor, inte objekt. Vi är mycket mer benägna att uppleva verklig tacksamhet för immateriella saker, som erfarenhet av att känna sig älskad eller en vänlighet. Faktum är att sträva efter mer materiella saker ofta är ett tecken på att du försöker uppfylla lite djupare behov.
  • Forskning har visat att materialistiska människor ofta är mindre glad än sina kamrater. De känner sig mindre nöjda med sina liv som helhet, och är mer benägna att uppleva negativa känslor som rädsla och sorg.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 17
    9. Ge andra. Inte alla har råd att donera tusentals dollar till sin favorit välgörenhet, men det betyder inte att du inte kan göra små bidrag för att hjälpa dem i nöd. Att hjälpa andra att inte bara gynna dem, det gynnar dig. Forskning har visat att människor som är altruistiska är lyckligare och kan till och med uppleva en endorfin-boost som kallas en "hjälpare hög" från att göra bra för andra.
  • Volontär. I stället för att spendera dina helger framför TV: n, volontär på ditt lokala hemlösa skydd eller spca. Att betjäna andra kan hjälpa dig att känna dig mer kopplad till dem, och kan hjälpa dig att känna dig mer som en del av ett samhälle än en isolerad individ.
  • Öva slumpmässiga handlingar av vänlighet varje dag. Detta kan vara så liten en handling som att hjälpa en äldre person bära matvaror till sin bil, eller ge någon rätt väg vid körning. Ju mer du gör det här, desto mer kommer du att inse hur glädjande det känns att hjälpa andra, vilket i slutändan hjälper dig att övervinna själviskhet.
  • Forskning har visat att principen "Pay IT Forward" existerar. Altruistiska handlingar sprids från person till person. Din lilla show av vänlighet och generositet kan inspirera någon annan att göra samma sak, vilket kan inspirera någon annan, vilket kan inspirera någon annan, och så vidare.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 18
    10. Ta märke till hur ditt beteende påverkar andra. Vi kan spendera så mycket tid på att fokusera på vårt eget beteende som vi inte tar dig tid att märka hur vi påverkar andra. En del av detta är en psykologisk försvarsmekanism som hjälper oss att hantera interaktioner med andra. Om alla svarar på dig på ett liknande sätt, kan du ha utvecklat några vanor som inte är till hjälp. Du kan tillåta dina försvarsmekanismer att komma i vägen för tillväxt.
  • Tänk till exempel hur andra svarar på dig. Verkar de bli skadade lätt av saker du säger? Det är möjligt att, snarare än alla du vet att vara alltför känsliga - som bara inte är troligt --- har du utvecklat en försvarsmekanism för att sätta på andra för att få dig att må bättre. Experimentera med olika sätt att kommunicera med andra som inte framkallar samma ont svar.
  • Titta på hur du interagerar med andra. Leta efter mönster och bestämma vilka av dessa mönster som är hjälpsamma och det är inte. Ju mer du lär dig att vara flexibel och anpassningsbar med ditt beteende, desto bättre anpassad kan du vara till dem omkring dig.
  • Del 3 av 3:
    Välja rätt väg
    1. Bild med titeln vara en bättre person Steg 19
    1. Utforska dina talanger. Alla har en färdighet eller intresse som de excel in och verkligen njuter av. Om du inte tror att du har en talang, har du förmodligen inte hittat det än. Det är ofta nödvändigt att vara ihållande och prova många saker innan du hittar en som passar dig.
    • Liknande typer av människor kan också lockas till samma aktiviteter. Till exempel kan adrenalin junkies inte dras till den tysta, långsamma takten i en stickklubb, men någon som gillar andra tysta aktiviteter kan vara. Bestämmande vem du gillar att vara runt kan hjälpa dig att räkna ut Vad du kommer att njuta av.
    • Ha tålamod. Ändring kommer inte alls på en gång. Det kräver övning och tid. Det kan vara svårt att bryta ut från gamla rutiner och träffa nya människor eller prova nya aktiviteter, speciellt om du är upptagen (och vem är det inte?). Persistens är nyckeln.
    • Anmäl dig i en klass du är intresserad av, eller hämta ett nytt instrument eller sport. Inte bara kommer du att lära dig något nytt, du möter andra som är intresserade av att lära dig. Försöker lära sig något nytt kan också vara ett säkert och produktivt sätt att driva dig ur din komfortzon.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 20
    2. Gör vad du älskar. Oavsett hur mycket pengar du gör, du kommer inte vara glad om du spenderar hela ditt liv gör något du hatar. Medan vi inte alla har turen att göra en karriär ut ur vår favorithobby, är det viktigt att åtminstone ägna någon av din tid till saker som gör dig lycklig.
  • Att göra saker som är meningsfulla för dig hjälper dig att känna dig mer glad och uppfylld. Kreativa sysslor, som konst eller musik, kan hjälpa dig att uttrycka dina känslor och tankar på produktiva, hälsosamma sätt.
  • Det är en vanlig myt att de människor som lyckas mest i livet är den mest ensamstående. De låter inte något komma i vägen för sitt enda mål, inklusive att ta tid för sig själva. Tyvärr kan det vara ett mycket ohälsosamt sätt att leva. Försök att inte låta dig fokusera så mycket på en aspekt av ditt liv som du glömmer att vårda de andra.
  • Om du är kroniskt olycklig på jobbet, överväga varför. Det är möjligt att vissa förändringar kan ändra hur du känner för det. Om anledningen är missnöjd är att du känner att ditt jobb inte är meningsfullt, eller är inte i linje med dina värderingar, överväga att hitta en annan arbetslinje.
  • Bild med titeln vara en bättre person Steg 21
    3. Experiment med livet. Livet måste vara en balans mellan arbete och lek. Att fokusera uteslutande på den ena eller den andra kommer så småningom att leda till stagnation och monotona dagliga rutiner. Människor anpassar sig mycket snabbt till positiva händelser. På grund av det kan vi bli desensibiliserade till positiva erfarenheter, speciellt om det är vår enda upplevelse.
  • Forskning har visat att när vi är helt i vår komfortzon, är vi inte så produktiva som vi är när vi går strax bortom det. Det är viktigt att söka nya erfarenheter och interaktioner med andra, även när de är lite läskiga. Gör det kan hjälpa dig att uppnå mer.
  • Vår önskan att undvika obehag och ont kan leda oss att vägra flexibilitet. Men forskning visar att omfamna sårbarhet - inklusive möjligheten att något kommer att gå fel - är avgörande för att uppleva Allt av livet.
  • Mindfulness meditation kan vara ett bra ställe att börja. Ett av målen för mindfulness är att bli mer medveten om några repetitiva tankemönster som kan komma i vägen för självmedvetenhet och självcceptans. Hitta en klass eller göra lite forskning för att ta reda på vilka tekniker som fungerar bäst för dig.
  • Tips

    Varje morgon, innan du fortsätter med dina dagliga aktiviteter, se i spegeln och ge dig en komplimang - det kan vara något - även "dina jeans är trevliga" kommer att funka. Det kommer att ge dig självförtroende och du mår bra när du går ner på din gata!
  • Behandla andra som du vill behandlas.
  • Det kan ta år för dig att lära dig hur du är självmedveten och att identifiera de delar av ditt liv som du vill förbättra. Ta din tid.
  • Volontärarbete kan vara en ödmjuk upplevelse och bredda dina horisonter. Ge den viktigaste gåvan till något samhälle: tid och uppmärksamhet.
  • Försök att ge andra chanser till andra såväl som dig själv.
  • Ha respekt för andra människor.
  • Ge aldrig upp försök att vara det bästa du kan mot andra människor.
  • Försök att komma ihåg att nästan alla försöker det bästa de kan.
  • Om du har felaktigt någon, erkänna det genast, eller så snart som möjligt.
  • Var dig själv och folk kommer att märka vem du verkligen är.
  • Genom att identifiera dina värderingar och prioriteringar kan det hjälpa dig i den riktning du kan vilja fortsätta och vara en guide till dig.
  • Hjälpa andra när de behöver det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande