Hur man spelar ditt liv

Om du kämpar för att nå dina mål och få det dagliga uppgifterna, försök att spela ditt liv. Med spelning kan du tilldela poäng till varje uppgift du får gjort och belöna dig själv för att stanna på spår. Produktiviteten behöver inte vara tråkig. Med systematisering och fantasi kan du nivån upp från vardagligt till motiverad!

Steg

Metod 1 av 3:
Genomföra dina mål
  1. Bild med titeln Acceptera Ändra steg 10
1. Definiera dina mål och skapa ett antal poäng för var och en. Ditt mål ska vara specifikt och externt så du vet när du har nått det. Sedan bifoga ett antal punkter till varje mål beroende på hur viktigt det är för dig.
  • Istället för "gå ner i vikt," Till exempel kan du säga, "Förlora 12 pund i januari." Du kan då tilldela "Förlora 12 pund i januari" 500 poäng om det är ett särskilt viktigt mål.
  • Bild med titeln Acceptera Ändra steg 3
    2. Fäst små uppdrag till dina större mål. Dessa små mål hjälper dig att arbeta mot dina stora. Om du vill skriva en tvåhundra sidbok, till exempel, kan ett dagligt uppdrag vara "Skriv 1000 ord." Bryta upp dina större målpunkter i steg för varje litet uppdrag som uppnåtts.
  • Dina mindre uppdrag för att skriva en bok på en vecka kan vara "Skriv 1000 ord," "Avsluta det tredje kapitlet nästa tisdag," och "Redigera de två första kapitlen på söndag."
  • Bild med titeln Uppnå kortsiktiga mål Steg 9
    3. Ställ in en att göra lista med olika dagliga "utmaningar." Planera dina dagliga mål i förväg så att du kan kontrollera dem och tally upp dina dagliga poängresultat. Om du inte uppfyller alla dina mål på en enda dag, slå inte upp dig själv: Ge du dig inte poängen för den utmaningen.
  • Ett exempel på en daglig utmaning kan vara "springa tre mil på kvällen" eller "Ät en vegetarisk måltid till middag," som du kan tilldela tjugo poäng vardera.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 30
    4. Spåra och spela in dina framsteg. Mäta hur nära du är till ditt mål. Skriv dina dagliga prestationer i en tidskrift eller logga in dina framsteg i en online-planerare. Planera en tid varje natt för att spåra och jämföra dina framsteg över tiden så att du inte behöver fånga allt ditt arbete på en gång.
  • Bild med titeln läka familjen sår Steg 11
    5. Ställ in kontrollpunkter för att mäta dina framsteg. Du kan använda en Weekly Counseling Session att checka in på dina mål eller du kan ställa lite tid åt sidan för dig själv varje vecka. Jämför var du är nu till var du äntligen vill vara och bestämma hur bekväm du är med din nuvarande plats.
  • Brainstorm mer små uppdrag för att nå dina mål förr om du inte är nöjd med dina framsteg.
  • Bild med titeln Pamper dig själv Steg 4
    6. Belöna dig själv när du når ett visst antal poäng. Om varje mindre uppdrag är cirka 20 poäng, kan du belöna dig själv på 500 poäng. Eller du kan vänta tills du når ditt ultimata mål, men många punkter som kommer att ta. Spela in ditt beslut i förväg så att du vet när du ska få belöningen.
  • Exempel på belöningar kan innehålla: en spa dag, datum natt med din partner, behandlar från ditt favoritbageri, nya böcker, roliga leveranser för dig hobby, och så vidare.
  • Metod 2 av 3:
    Ökad produktivitet
    1. Bild med titeln Köp kuddar utan att vara generad steg 1
    1. Utgöra "minispel" Medan du gör dina sysslor. Mindre men nödvändiga uppgifter som inte hjälper dig att uppnå stora mål kan fortfarande dra nytta av spelning. Allting kan bli ett spel om du blir kreativitet.
    • Medan du gör tvätt, kan du tilldela en poäng för varje klädsel som du viker och lägger bort. Eller du kan gälla dig själv medan livsmedelsbutiken shoppa och försök att avsluta så fort som möjligt.
  • Bild med titeln Undvik konversation på kollektivtrafik Steg 13
    2. Installera Gamification Apps för att göra vardagliga uppgifter roliga. Apps som gjordes speciellt för spelning kan hjälpa dig att hålla fast vid dina mål och vara organiserade medan du slutför uppgifter. Vissa hjälper dig att slutföra specifika uppgifter (som jogging, gör sysslor eller sinne spel) medan andra är för generell spelning. Prova flera spelprogram för att hitta den rätta för dig.
  • Populära Gaming Apps inkluderar: Habitica, Zombies, Run!, Mindbloom, Moodmission, Pact och Chorewars.
  • Bild med titeln vara vänner med alla steg 12
    3. Samarbeta med andra istället för att arbeta mot dem. Enligt spelningsuppdraget saktar produktiviteten det ögonblick du börjar konspirera mot dina kamrater. Istället behandla livet som ett multiplayer-spel! Gratulera dina vänner när de mår bra och hjälper dem när de kämpar.
  • Om du är motiverad av rivalitet, försök att konkurrera mot dig själv eller utsikterna att misslyckas.
  • Bild med titeln Njut av dig själv på en lång bussresa Steg 3
    4. Lägg till "Laddningsskärm" Spel till ditt liv. Kom ihåg de spelen (som orm eller tetris) som dyker upp på lastskärmar medan du väntar på det riktiga spelet? Implementera dem i din dagliga rutin. Gör push-ups under tv-reklam eller lyssna på en audiobook medan du pendlar till jobbet. Du kommer att uppnå så mycket mer med din fritid, lite efter lite.
  • Metod 3 av 3:
    Fastställande av ansvarsskyldighet
    1. Bild med titeln släppte ett misslyckat förhållande steg 12
    1. Uppmuntra en vän att spela sitt liv med dig. Om du har problem med engagemang, lägg till en spelare två. Låt din vän veta om spel och fråga dem om de kommer att ställa in mål med dig. Du kan till och med ställa ut liknande (eller samma) mål så att du kan arbeta med dem tillsammans.
  • Bild med titeln Kontakta presidenten i Förenta staterna Steg 13
    2. Incheckning med din vän dagligen. Ställ en tid varje dag för att ringa din vän så att du båda har någon du rapporterar till. Berätta för dem om varje mål du sätter åt sidan för idag och huruvida du har uppnått dem eller inte. Diskutera vad som gick bra och vad som inte kunde förbättras för imorgon.
  • Bild med titeln Återanslut med gamla vänner Steg 15
    3. Ställ in belöningar eller straff baserat på dina uppsatta mål. Du kan etablera med din vän att om någon person inte slutför sitt mål, får den andra att se dem göra tio push-ups. Eller du kan säga att om du båda åstadkommer dina mål, går du ut till lunch tillsammans den veckan. Bestäm vilken som är en bättre motivation och diskutera vad du väljer under din dagliga incheckning.
  • Belöningar motiverar människor bättre än straff i de flesta fall.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 19
    4. Engagera sig i hälsosam konkurrens med din vän. Du och din vän kan hitta den här positiva förstärkningen om du båda har en hälsosam känsla av ambition . Lägg till tävling på dina rutiner och se vem som kan nå sina mål först. Så länge du kan bygga varandra och ge stöd medan du konkurrerar, kan detta göra för övertygande motivation.
  • Om du är både träning för en maraton, kan du till exempel bestämma att första personen för att avsluta en 5k köper den andra personen nya löparskor.
  • Tips

    Omarbeta mål eller mindre uppdrag som inte förbättrar ditt liv. Du behöver inte hålla fast med ett schema som inte hjälper dig.
  • Registrera dig för Gratis online kurser För inbyggd kunskapsspel.
  • Tänk på mål (som att få ett körkort, hitta ett jobb, eller examen gymnasium) som spelprestationer för att göra övning för och så småningom åstadkomma dem roligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande