Hur man väljer mellan yoga och pilates

Beslutar du om du vill boka Yoga Class eller Pilates-klassen? Är du förvirrad om skillnaderna mellan dessa två? Det finns flera olika faktorer som du bör tänka på om du bestämmer vilken är din föredragna typ av övning. Du kanske tänker på att ta upp en relativt ny typ av träning och har svårt att bestämma mellan yoga och pilates.Den som du väljer kommer att bli en del av ditt liv och det beslut du kommer att göra kommer att bero på de resultat som du vill uppnå.

Steg

Del 1 av 3:
Förtydligande dina mål
  1. Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 1
1. Letar du efter fysisk rehabilitering? Både yoga och pilates kan erbjuda hjälp med att återhämta sig fysiskt. Till exempel, för individer med fysiska skador, har Pilates varit en försökt en sann metod för att minska fysisk smärta och återhämta sig från skada. Yoga, å andra sidan, har ofta använts som en del av mental och känslomässig rehabilitering.
  • Yoga kan vara en utmärkt övning för rehabilitering, ibland bättre än Pilates beroende på dina behov. En mycket erfaren, kunnig yogainstruktör kan hjälpa dig att bygga styrka och flexibilitet, välja övningar som passar dina förmågor och hur man ändrar övningar om du behöver.
  • Yoga klasser kan variera mycket, beroende på fokus, lärare eller yoga studio. Det finns klasser utformade för stolbundna seniorer i vårdhem, meditativ yoga, yoga för förskolor och klasser som olympiska kaliber idrottare deltar i. Pilates är inte lika olika i sin presentation.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 2
    2. Bestäm om toning din kropp är en oro för dig. Yoga och Pilates är båda underbara för toning och förstärkning av alla musklerna i din kropp. Pilates tenderar att ha större fokus på muskeltoning. Till exempel, om du försöker gå ner i vikt, kan du prova Pilates övningar med olika Pilates-maskin som lägger till kardio- och fitnesselementet till dina pilates och hjälper dig att bränna ytterligare kalorier. Det finns inga maskiner i yogapraxis.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 3
    3. Tänk på vilken mental hälsa förbättring du vill ha från din övning. Yoga har varit känt att ha många fördelaktiga effekter på mental hälsa. Att göra yoga kommer att lugna ditt sympatiska nervsystem, vilket hjälper till med stress och din hypotalamo-hypofys-adrenalaxel, som styr hormonnivåerna.
    Expertips
    Atthena Breitton, E-RYT 500

    Atthena Breitton, E-RYT 500

    Fitness instructoratthena Breitton är en yoga allians e-Ryt 500 och fortlöpande utbildningsleverantör.Hon är grundare och huvudlärare i Atthenayoga, en boutique yoga och meditationsstudio i New York City.Hon har undervisat sedan 2015, och några av hennes kunder inkluderar NFL fotbollsspelare, Jordan Matthews och Hip Hop Rapper, Lil Yachty.Förutom sin studio lär och föreläsningar runt staden på stora företag som Facebook, Ernst & Young, HSBC, U.S. Bank och WPP.Atthena följer Bhakti Yoga, en väg av osjälvisk kärlek, hängivenhet och service till den gudomliga. Atthena har en BS i ekonomi med koncentrationer i finans och ledning från University of Pennsylvania.
    Atthena Breitton, E-RYT 500
    Atthena Breitton, E-RYT 500
    Fitness-instruktör

    Vår expert samtycker till: Yoga hjälper dig att arbeta på din balans och flexibilitet mer än Pilates kommer, och du gör mycket mer vridning. Dessutom är yoga bra för stressavlastning, och det kan till och med hjälpa dig att förbättra ditt fokus. Ännu mer än det, är yoga en andlig övning som gör att du kan komma i kontakt med dig själv.

  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 4
    4. Överväga om strävan efter andlighet är något du vill ha av motion. Yoga är en gammal praxis som ofta involverar andlighet. Medling är en stor del av yoga. Yoga och Pilates involverar inriktningen av kroppen och sinnet, men Pilates kommer inte att lägga till fokus på andan till detta till skillnad från yoga.
  • Å andra sidan kan yoga också göras utan ett stort fokus på andlighet, om det inte är din sak. När det är dags att välja en klass, om yoga intresserar dig, men andlighet, kan du inte leta efter en mer sekulär yogaklass.
  • Del 2 av 3:
    Förstå de viktigaste skillnaderna
    1. Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 5
    1. Läs på ursprunget till båda metoderna. Du kan hitta det fördelaktigt i din beslutsprocess för att undersöka online på ursprunget till Yoga och Pilates. Några av de viktigaste intressen inkluderar:
    • Yoga startade över 5000 år sedan i Indien. Det som är allmänt kallat yoga är faktiskt en del av en större filosofi och livsstil. Det uppfanns för att främja en bättre förståelse för sig själv och anpassningen av sinnet, kroppen och andan.
    • Pilates uppfanns i början av 1900-talet som en metod för kroppsrehabilitering och förstärkning. Det började som ett verktyg för att rehabilitera världskrigets soldater, men det tog av när dansare började använda den för att öka sin dansprestanda.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 6
    2. Utvärdera de olika fokuserna på båda metoderna. Yoga och Pilates är liknande på många sätt. De båda innehåller rörelser och ställer sig för att öka styrkan, flexibiliteten och sinnets kroppsanslutning. I slutändan är yoga en övning som är inriktad på ditt sinne och hur du känner, med styrka och flexibilitet som kommer som en bieffekt. Pilates är en övning fokuserad på att toning din kropp och förbättra din hållning och rörelse.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 7
    3. Väg skillnaderna i hur andetag används annorlunda i yoga och pilates. De andningsstekniker du använder i Pilates och Yoga skiljer sig ganska lite.
  • Med Pilates används andan mer som en teknik för att ge musklerna med den energi de behöver träna effektivt. Att koncentrera sig på andningsstekniken i hela Pilates hjälper dig att hantera mängden syre som kommer in i kroppen och reser till musklerna för att hjälpa dem att bli mer avslappnade.
  • I yoga hjälper andningsövningarna dig att uppnå avkoppling. Under yoga-rutiner är det viktigt att kontinuerligt koncentrera sig på hur andetaget är anställd. Att skicka andan till områden som kan vara täta eller hålla stress kan hjälpa till att slappna av dessa specifika muskelgrupper i din kropp.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 8
    4. Utvärdera din önskan att förbättra din flexibilitet. En av de viktigaste skillnaderna mellan yoga och pilates är att yoga kan användas för att förbättra kroppens flexibilitet och det kommer också gradvis att öka flexibiliteten hos dina leder. Stretching och Holding Static Poses är ett centralt tema i yoga. Pilates är mer dynamisk, och medan flexibilitet kommer att förbättras i pilates, är det inte ett fokus. Det är dock starkt rekommenderat att sträcka efter Pilates, vilket kan förbättra din flexibilitet. Online Pilates Instruktörer (som Cassey Ho från Blogilates) kommer att erbjuda stretchvideor att följa efter träning.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 9
    5. Bestäm hur viktigt ökad styrka är för dig. Pilates fokuserar på att försöka slappna av muskler som är spända och ger förstärkning av de många musklerna i kroppen. Till skillnad från yoga innehåller Pilates användningen av motståndsmaskiner utöver matta övningar, vilket gör det mycket mer liknar viktträning än yoga är.
  • Yoga och Pilates innehåller båda flera poses som är lämpliga för att tona bukmusklerna.Pilates övningar är dock mycket mer intensiva och resultaten kan uppnås mycket snabbare än de kan vara om de övar yoga. Genom frekventa pilates övningar kan en smalare och fastare mage uppnås.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 10
    6. Utvärdera skillnaderna i mentala fördelar mellan yoga och pilates. Förstå att yoga kommer att fokusera på dig mer. Övning har visat sig vara till hjälp för individer som lider av depression eller ångest. Yoga kan vara den mest effektiva övningen för att bekämpa sjukdomen eftersom den fokuserar på sinnet och ande såväl som kroppen. Tyst reflektion och meditation är en stor del av yoga-övningen. Många börjar yoga med att minska stressen som huvudmål.
  • Del 3 av 3:
    Försöker både ut
    1. Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 11
    1. Prova Pilates i ditt hem. Även om det är omöjligt att få fulla Pilates-upplevelsen hemma, kan du få en uppfattning om hur det är. Kanske det bästa sättet att komma igång med Pilates hemma är att använda YouTube. YouTube har en mängd gratis videor av instruktörer som ger nybörjare lektioner i grundläggande pilates övningar.
    • En sak som du inte kan komma ur Home Pilates motion är användningen av maskiner, så håll det i åtanke.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 12
    2. Prova yoga i ditt hem. Inget mer behövs för yoga än lite utrymme och fritid, vilket gör det till en bra övning för att komma igång med hemma. Du kan hitta att köpa en matta som är till hjälp men det är inte nödvändigt. Sök online för instruktioner om hur du utför grundläggande poser och ställningar. Det finns många videor såväl som texttutorials som gör att du kan få en känsla för vilken yoga-övning är.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 13
    3. Leta efter klasser nära dig. Om du vill kan du fortsätta att träna yoga eller pilates hemma, utan att någonsin gå fot i en klass. Men att hitta en bra klass kan hjälpa dig att få fulla yoga eller pilates upplevelse, och få ut det mesta av träningen. Sök online för att hitta klasser nära dig. Jämför priserna och recensionerna. Välj sedan några checka ut i person.
  • När du anländer till en yoga eller pilates studio är du intresserad av att prova, prata med instruktören om dina mål och vad du letar efter i en klass. Detta hjälper dig att bestämma vilken klass som är rätt för dig.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 14
    4. Delta i klasserna för att både bestämma vilken som är bäst för dig. Om du ännu inte har bestämt dig om yoga eller pilates är vad du vill göra, spendera lite tid på klasserna för båda. Leta efter klasser som erbjuder gratis prov, eller gratis klasser för nykomlingar. Delta i en kvalitets yogaklass och en kvalitet pilates klass några gånger var och då borde du kunna göra ett helt informerat beslut om vilket bättre kommer att tjäna dina behov.
  • Jämförelse diagram och grundläggande yoga och pilates rör sig

    Yoga v. Pilates jämförelse diagram

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Grundläggande yoga rör sig

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Basic Pilates flyttar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Vänligen kontakta din läkare innan du tar Yoga och Pilates-klassen. Några av poserna kan vara farliga för dig om du har haft operation eller lider av någon sjukdom.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande