Hur man är i fred

Oavsett om du kämpar för att hålla den inre freden du har eller du inte vet hur man får det i första hand, det här är det för dig. Genom några enkla övningar och tricks kan du vara på väg till en intern zen som lämnar dig att känna sig uppfylld, glad och redo att möta vad som helst som kommer. Kom bara igång med steg 1 nedan!

Steg

Del 1 av 4:
Frigör negativa känslor
  1. Bild med titeln vara i fred steg 1
1. Släppa det du inte kan kontrollera. Det här är den viktigaste delen av känslan i fred och det första du borde alltid börja. 90% av tiden, när vi är oroliga över något eller stressat, är källan till vår ångest verkligen något som vi inte har någon kontroll över. Allt du kan göra i livet är att försöka ditt bästa och sedan låta ödet ta sin kurs. Om du inte kan påverka resultatet är det ingen anledning att oroa dig för något.
  • Detta är svårt att göra, naturligtvis, och kommer att ta lite övning.
  • För det mesta behöver du bara påminna dig själv att släppa, men du kan också göra övningar genom att distrahera dig själv med andra uppgifter medan du väntar på det som gör dig upprörd.
  • Kom ihåg att andras beteende är en av de största sakerna som är utanför vår kontroll.
  • Bild med titeln vara i fred steg 2
    2. Hitta mänskligheten i alla människor. När andra människor gör oss arg, är det vanligtvis för att vi inte kan förstå varför de gör något som gör oss arg. I stället för att blåsa upp på någon eller stressa ut dig, försök att se saker från deras sida av bordet. Tänk på varför de gjorde vad de gjorde...och kom ihåg att vi är alla människor med våra egna problem och våra egna drömmar.
  • Till exempel kan din man köra dig galen när han glömmer att göra disken. Men han glömmer inte att de är menliga för dig....glömska är förmodligen bara en del av vem han är, precis som hur du snarkar.
  • Bild med titeln vara i fred steg 3
    3. Förlåt dig själv. En stor källa till oro i våra liv kommer från när vi slår oss upp. Vi kan verkligen vara vår egen värsta mobbning. Kanske känner du dig illa om att glömma att skriva ett papper eller kanske du är orolig att du sa fel sak till din vän. Oavsett vad du gjorde är det viktigt att komma ihåg att du inte kan gå tillbaka i tiden. Slå dig upp över något du inte kan ändra kommer inte att göra saker bättre. Allt du kan göra är att arbeta för att få framtiden bättre och förbättra dig med tiden...vilket är något som alla måste göra.
  • Kom ihåg att det är mänskligt!
  • Bild med titeln vara i fred steg 4
    4. Förlåt de som har felaktigt dig. Precis som du måste förlåta dig, måste du förlåta andra människor också. För de flesta av samma skäl även! Kom ihåg: Det betyder verkligen att du förlåtar dem. Var inte passiv aggressiv eller hitta sätt att straffa dem senare. Låt det bara gå och hitta sätt att arbeta bättre tillsammans i framtiden!
  • Bild med titeln vara i fred steg 5
    5. Acceptera livets övergående natur. Allt är tillfälligt i livet. De enda saker som är eviga är den stigande och inställningen av solen. Du måste komma ihåg det här i alla saker som du gör. Omfamna de saker du älskar och njuter av dem medan du kan. Vänta på att de svåra tiderna. När vi dör, tar vi inte några av dessa trappningar av livet med oss, så se till att det är din själ som är uppfylld och låt resten av det bara gå men ödet känns som att gå.
  • Del 2 av 4:
    Bygga positiva känslor
    1. Bild med titeln vara i fred steg 6
    1. Var dig själv. När vi försöker vara någon som vi inte, lägger det till massor av stress, skuld och olycka till våra liv. Vi kan hoppas att allt vi vill vara en annan person än vi är, men det är inte riktigt hur människor arbetar! Du måste bara vara dig själv och omfamna den person du är.
    • Oroa dig inte för vad andra människor säger eller vad de vill att du ska vara. Det är inte deras liv: det är ditt.
  • Bild med titeln vara i fred steg 7
    2. Driva det som gör dig lycklig. Livet handlar om att göra saker som ger dig glädje. När du lever livet riktigt bra, balanserar du det svåra grejerna, de roliga grejerna, och de saker som hjälper andra. Självklart tenderar några av oss att fokusera för mycket på de hårda sakerna eller vi glömmer att ta tid på oss själva. Du måste fortsätta de saker som gör dig lycklig, oavsett vad andra människor tror, ​​eller du kommer aldrig att känna sig uppfylld.
  • Bild med titeln vara i fred steg 8
    3. Ta dig tid för dig själv. Ibland behöver du tyst tid för att fokusera på dina egna problem och dekomprimera. Det kan vara svårt, i den höga röra som är livet, att hitta tid för detta men det är väldigt viktigt för din egen lycka och förmåga att hantera de tuffa grejerna i livet.
  • Försök ta en helg bort på biblioteket för att läsa och koppla av.
  • Sitta ensam för lunch ibland för att komma ifrån drama.
  • Bild med titeln vara i fred steg 9
    4. Hjälpa andra. Att hjälpa andra är en av de mest kraftfulla sakerna vi kan göra för att ge oss en känsla av uppfyllelse och fred. Att hjälpa andra att ge oss ett syfte och låter oss känna oss som om vi uppnått något bra. Om du upptäcker att inget annat i livet ger dig en känsla av fred, försök hjälpa människor i allvarligt behov.
  • Du kan frivilligt på ett lokalt soppkök eller på ditt lokala samhällscenter, handledning för vuxna läskunnor.
  • Bild med titeln vara i fred steg 10
    5. Skapa mål. Att ha ett mål som du kan arbeta för kan verkligen hjälpa när du känner dig förlorad och oändlig. Verkligen, vad är meningen i livet om du inte har något att arbeta mot, rätt? Hitta något som du vill ha själv och sedan ta reda på vad du måste göra för att driva det. Du hittar en Zen-liknande fred när du arbetar med all din själ som ägnas åt ett enda mål.
  • Har du alltid velat lära dig hur man spelar piano kanske?
  • Kanske vad du verkligen vill göra är att ha ett barn?
  • Del 3 av 4:
    Lugnande tekniker
    1. Bild med titeln vara i fred steg 11
    1. Lyssna på lugnande musik. Musik kan hjälpa oss att lugna ner och hitta inre fred, även i de mest stressiga situationerna. Hitta musik som fungerar för dig och var då redo att rocka det på ett ögonblick!
    • En bra chillout sång är Ze Frank`s "Ta det lugnt". Vilken överraskning!
    • Mynoise är en annan stor källa till avkopplande musik som kan hjälpa dig att centrera dig själv och hitta någon inre fred.
  • Bild med titeln vara i fred steg 12
    2. Gå en promenad eller springa. Att gå på en promenad eller springa är ett annat bra sätt att lugna dig själv. Att få motion däckar inte bara oss och låter oss frigöra spänning, det släpper också endorfiner, vilket är hjärnkemikaliet som reglerar våra känslor. Gå för en snabb jogga runt kvarteret om du tycker att du har en svår tid.
  • Bild med titeln vara i fred steg 13
    3. Spela med någon som vet hur man har kul. Oavsett om du spelar hämta med en hund eller pirater med en femårig, ha kul med någon som verkligen vet hur man kan omfamna livets glädje kan göra en stor skillnad när du har en tuff tid.
  • Bild med titeln vara i fred steg 14
    4. Undvik drama. Drama, antingen drama du orsakar eller drama du befinner dig i mitten av, kan verkligen komma i vägen för att hitta din inre fred. Vi tenderar att söka drama eftersom det gör livet mer spännande, men för att hitta fred måste vi göra våra liv mer spännande genom att sträva efter utmaningar istället. Detta beror på att de negativa känslorna i samband med drama inte kan skapa inre fred, som bygger på positiva känslor.
  • Om någon i ditt liv är benägen att bara ta med drama, försök att skära ut dem så mycket du kan.
  • Bild med titeln vara i fred steg 15
    5. Gör tröstande aktiviteter. Det finns massor av bra, grundläggande komfortaktiviteter som du kan göra för att lugna ner och hitta fred när du börjar bli lite på kanten. Du kan dricka te, titta på en rolig film, meditera, lätta lite rökelse eller ett antal andra lugnande ritualer. Dessa arbete baserade på personlig preferens, så hitta bara en som fungerar för dig!
  • Del 4 av 4:
    Hitta visdom
    1. Bild med titeln vara i fred steg 16
    1
    Studera stoikerna. Stoikerna var gamla filosofer som var ganska mycket experterna på att vara i fred. Det är hela punkten i deras filosofi! Läs upp på den stoiska filosofi och liv av de stoiska filosoferna och se hur du kan tillämpa sina lektioner i ditt eget liv.
    • En guide till det goda livet, av William B Irvine, är en stor modern primer på stoic filosofi.
  • Bild med titeln vara i fred steg 17
    2. Läs en helig text. Heliga texter, om vi pratar om Bibeln eller Koranen, kan alla lära oss hur man hittar fred genom att leva mer uppfyllande liv. Även om du inte är en religiös person, finns det gott om visdom som finns i de heliga texterna av kulturer över hela världen. Du kommer att upptäcka att nästan alla lär sig samma idealer!
  • Bild med titeln vara i fred steg 18
    3. Möt med en andlig rådgivare. Andliga rådgivare, som präster och munkar, kan också hjälpa dig att ge dig råd om hur du hittar inre fred. Även om du inte vill ha en religiös lösning, är de experter i själen och det mänskliga sinnet och borde kunna hjälpa dig att hitta produktiva, inspirerande sätt att förbättra din upplevelse av livet.
  • Bild med titeln vara i fred Steg 19
    4. Ta en cue från naturen. Gå ut i ett naturligt område i närheten. Lyssna på träden. Titta på djuren. Verkar de oroliga över vad deras bror gjorde förra julen? Tycker träden att märka när det börjar regna? Nej. Natur anpassar och omfamnar varje vridning och sväng i livet och du borde också.
  • Bild med titeln vara i fred steg 20
    5. Läsa böcker. Det finns ett antal böcker och verk av människor som verkligen har behärskat denna freds sak. Sök igenom några böcker som hanterar de problem som orsakar dig spänning eller gå med några av klassikerna. Vissa författare som är kända för de betydande bidragen till filosofin om denna fråga är:
  • Joseph Campbell
  • Alan watts
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Häng ut med dina vänner och prata med dem om vad de gör!
  • Låt aldrig vad någon annan säger till dig. Du kommer att vara mer i fred om du förtjockar din hud lite.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande