Hur man faller ut ur kärlek

Gör "perfekt" kompis tror att du är bättre som vänner? Även om det kan känna att du aldrig hittar någon bättre, det finns sätt att du kan gå vidare. Att falla ut ur kärlek är lika unik för varje individ som faller i kärlek, Men här är några hälsosamma sätt att skära dina känslomässiga band.

Steg

Del 1 av 4:
Acceptera att du är skadad
  1. Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 1
1. Låt dig vara ledsen ett tag. Att falla ut ur kärlek är en process för att väcka ett förlorat förhållande. Det är normalt att känna den förlusten djupt. Om du försöker agera normalt och låtsas att du inte är skadad, kommer du att ha en större känslomässig kamp. Det friska sättet att börja falla av kärlek är att vara ledsen för ett tag. Ge dig själv tid att behandla dina känslor av förlust.
  • Om du kan, ta några dagar borta från jobbet och göra vad som helst ger dig tröst (så länge det inte är skadligt). Titta ledsen filmer, sova eller äta lite glass. Om det blir outhärdligt, kom ihåg att smärta så småningom blir bättre.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 2
    2. Reflektera över förhållandet. För att släppa till förhållandet ordentligt måste du erkänna att det fanns goda saker och dåliga saker om att vara kär i den personen (för det finns alltid). Uppskatta de goda sakerna men kom ihåg de dåliga sakerna också - du måste tänka på de nya möjligheterna som kommer att vara öppna för dig nu.
  • I sorgens värme är det troligt att du romantiserar personen och glömmer om hans eller hennes brister och svagheter. Det är viktigt att komma ihåg båda.
  • Försök att vara tacksam för de sätt som din kärlek ändrade dig och hjälpte dig att växa som en person, men också känna igen om det finns områden där det hindrade din tillväxt eller gjort dig till någon du inte vill vara. Dessa är lektioner du kan ta med dig när du växer och lär dig.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 3
    3. Vara ensam. Rusa inte in i ett annat förhållande eller distrahera dig ständigt med vänner och aktiviteter. Du måste bearbeta och hantera smärtan du är i om du vill kunna falla ut av kärlek på ett hälsosamt sätt. Balansera din tid mellan att tänka på vad du vill ha och vad du behöver och sedan förföljer dessa saker och söker emotionellt och socialt stöd från vänner och familj.
  • Självklart, om du känner att du behöver någon att prata med, är det okej att spendera tid med nära vänner. Hitta någon förståelse som låter dig vent om förhållandet, men vem kommer också att berätta sanningen om vad de ser från sitt perspektiv på utsidan. Om du är öppen för råd kan det goda rådet från en betrodd vän hjälpa dig att ompröva din förlust och tänka på din framtid. Spendera inte för mycket tid att bo på uppbrottet, vad gick fel, eller vad din ex är upp till. Istället, fokusera på dig själv och hur du kan gå vidare.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 4
    4. Få dina känslor ut. En stor del av läkningsprocessen kan uttrycka dina känslor. Du behöver inte dela dessa känslor med någon om du inte vill, men åtminstone att få dem att hjälpa dig.
  • Du kan hålla en journal, skriva poesi eller korta historier, rita en bild eller en målning, skriv eller lär dig att spela en sång eller ta upp talat ord poesi. Dessa kreativa ansträngningar kommer att låta dig uttrycka din smärta samtidigt som du gör något vackert ur din upplevelse.
  • Om du känner dig oinspirerad eller inte är den konstnärliga typen, besök ett museum, teater eller konsert. Ibland ser eller hörs andra artisters tolkningar av hjärtat hjälper dig att förstå det som en universell upplevelse som binder dig till resten av mänskligheten och, som smärtsamt som det kan vara, gör livet värt att leva. Trots allt, om du aldrig upplevt förlust, då älskade du aldrig riktigt.
  • Del 2 av 4:
    Börjar fräscha
    1. Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 5
    1. Hålla de viktiga sakerna. När du försöker gå vidare och komma tillbaka till livet är det en viktig sak att inte överreagera och bli av med allt som påminner dig om den personen. Håll några påminnelser om den bästa delen av dina erfarenheter med den personen, som det skalet du hittade på stranden eller ett fotografi av dig tillsammans på det nyårspartiet, för att hålla en positiv och hälsosam uppfattning om det förhållandet.
    • Medan du håller dessa saker är en bra idé, kanske du inte är redo att se dem just nu. Sätt de saker du håller ihop på en enda plats och sedan sätta dem någonstans ur vägen. Du kan ta ut dem igen när du har emotionellt återhämtat.
    • Detta inkluderar digitala föremål, som kan sparas och lagras på samma sätt på din dator.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 6
    2. Bli av med allt annat. När du har plockat ut sakerna att behålla, vill du bli av med allt annat. För att verkligen komma över någon måste du kunna undvika att se konstanta påminnelser om den personen i ditt dagliga liv.
  • Om du har en massa av den andra personens grejer, ge tillbaka det. Untag dig själv från bilder med honom / henne på Facebook, ta bort bilderna av din egen Facebook som påminner dig om honom / henne, och gör i allmänhet bort med extra digitala föremål (sparade voicemails, till exempel). Att hålla saker som detta har hittats i studier för att förlänga den sorgande processen och göra det svårare att återhämta sig.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 8
    3. Kontrollera inte på personen. För att komma över någon är det viktigt att avbryta band, åtminstone tills du är på ett säkert känslomässigt ställe och kan vara vänner igen (om du bestämmer det är vad du vill). Förutom att vara ett känslomässigt tillstånd, orsakar kärlek kemiska förändringar i hjärnan som liknar en narkotikamissbruk, och varje gång du ser din ex eller påminns om honom / henne, uppfyller det längden tillräckligt för att förstärka missbruk.
  • Gå inte ut för kaffe, ring inte, inte text, fråga inte dina vänner om vad den andra personen gör. Sluta tänka på den andra personen och börja tänka på dig. Experter rekommenderar åtminstone en 30-90-dagars paus från all kontakt med den andra personen.
  • Avveckla / vän personen på sociala medier. Hålla ett öga på honom / henne, avsiktlig eller inte, är inte frisk och kommer att göra det svårare för dig att falla av kärlek med personen. Bryta dina sociala medier med honom / henne (åtminstone för tillfället) så att du kan tänka på mer hälsosamma saker, som att ta hand om dig själv.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 9
    4. Undvik gemensamma vänner ett tag. Hänger med gemensamma vänner så snart efter att ha försökt att skära slipsar gör det svårare för dig emotionellt.
  • Förklara för dem att du behöver lite av en paus och spendera lite tid från dem tills du känner dig lite mer stabil. Goda vänner kommer att förstå.
  • Detta kan innehålla gemensamma vänner på Facebook, speciellt om du har vänner som tenderar att skicka många bilder av din ex. Att se eller höra små påminnelser om ditt förhållande kommer sannolikt att förlänga den sorgprocessen. Om du inte kan skära av slipsar med ömsesidiga Facebook-relationer, blockerar du dem tillfälligt från din nyhet eller tar en social media och tills du har haft tid att läka.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 10
    5. Ge det tid innan du är vänner igen. Om du hade ett riktigt bra förhållande och saker slutade på bra villkor, eller ens om du bara var bra vänner, är det förmodligen en bra idé att fortfarande ge det lite tid innan du två agerar som vänner igen. Spendera tid tillsammans kommer omedelbart att göra det väldigt svårt att tvinga dig ut ur kärlek med personen.
  • För många människor som faller ut ur en mycket intensiv kärlek kan det ta flera år innan du kan vara nära vänner igen. Du kan upptäcka att du måste vänta tills båda är kär i någon annan och i engagerade relationer innan du är bekväm att vara vänner igen.
  • För andra är det omöjligt att någonsin vara vänner igen, speciellt om uppbrytningen inte var ömsesidig.
  • Del 3 av 4:
    Fokusera på dig
    1. Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 11
    1. Utforska dig själv. Utan detta förhållande till moln Din dom kan du få en mycket bättre bild av vem du är som person. Utforska dina styrkor och svagheter. Du kanske vill ompröva dina prioriteringar eller mål i livet. Kanske trodde du att du ville ha en sak när du trodde att du skulle vara med den personen för resten av ditt liv, men kanske du vill ha något annat.
    • Vänskap är en bra sak att utforska i det här fallet. Du kan upptäcka att medan du var kär, låter du vissa vänskap som du verkligen inte vill förlora. Det här är en bra tid att försöka reparera dem.
    • Tänk på vem du var innan du träffade din ex och återkräva ditt enda själv. Kanske var han eller hon inte i teater, och du är - kanske han eller hon gillade håret länge, men du föredrog det kort. Du kan ha lagt hobbyer, vänner eller delar av din personlighet på bakbrännaren medan du var med din ex, och nu när du är singel igen, ska du gärna välja vilka aspekter av ditt tidigare själv du vill hålla fast vid.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 12
    2. Var självständig. Att vara kär tenderar att göra dig väldigt beroende av den personen, men om du vill vara glad och ha bättre tur i framtida relationer, måste du förbättra din förmåga att vara ensam. För att vara mer självförtroende har du mer självförtroende och påminn dig om att du är stark och skicklig allt på egen hand. Gör saker för dig själv nu. Tänk på dig själv som gratis. Gör saker som du alltid har velat göra men aldrig fick tiden.
  • Försök ta dig ut till middag eller en film. Det här är ännu bättre om du äter mat eller ser en film du vill ha, men du vet att din tidigare kärlek skulle ha hatat.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 13
    3. Prova nya aktiviteter. Dessa nya saker att göra gör dig inte bara glad för att du kommer ut och njuter av nya saker, de hjälper dig också att glömma din tidigare kärlek och lära dig att vara glad på egen hand. Du kan hämta en ny hobby, volontär eller lära dig en ny färdighet. Eller lära sig något nytt från internet. Du vet aldrig vad du kan älska att göra nästa.
  • Resa så mycket du kan. Resa är ett säkert sätt att bygga nya minnen och erfarenheter, både positiva och negativa. Genom att ha dessa nya erfarenheter att fokusera på, börjar du glömma (eller åtminstone bli mindre fokuserad på) dina tidigare erfarenheter och problem.
  • Kom ihåg att resor behöver inte innebära hopping på nästa plan till Paris-du kan också resa lokalt! Den viktiga delen är att gå ut och gå till platser och göra saker du aldrig gjort tidigare.
  • Del 4 av 4:
    Gå vidare
    1. Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 15
    1. Acceptera att det inte var tänkt att vara. En viktig del av att flytta är att acceptera att det inte var tänkt att vara. Du måste förstå att om den personen inte kunde älska dig eller om det förhållandet gjorde någon olycklig, skulle det inte ha blivit bättre och i slutändan skulle du inte ha varit glad. Du förtjänar att vara i ett förhållande där den personen älskar dig så mycket som du älskar honom eller henne och att du uppfyller varandra som ingen annan kan.
    • Var tacksam för de goda sakerna som kom ut ur förhållandet, som en chans att känna ditt eget hjärta bättre och att lära dig vad du behöver i en partner. Då, när du är tacksam att du hade chansen att älska den här personen, kommer du att kunna verkligen läka från din sorg, för att du kommer att veta att sorgen tjänade ett syfte.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 16
    2. Träffa nya människor. Om du inte är nöjd med att vara singel, måste du sätta dig där ute om du vill hitta en bättre match för dig själv. Detta kan ta tid och du borde inte skynda på det. Tvinga inte någonting - gå ut när du känner dig som att gå ut och gör inte något som gör dig obekväma.
  • Du kan träffa nya människor genom att gå till barer och klubbar, gå med i en kyrka eller medborgargrupp som delar dina intressen eller volontärarbete. Håll också ögonen öppna på jobbet, skolan eller i samhället för personer du kan ha förbisett tidigare. Var vänlig och öppen för nya människor.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 17
    3. Datum igen. Att bli kär, eller åtminstone inse att det finns andra människor att bli kär i, är en viktig del av att lära sig att lämna den andra kärleken bakom. Du behöver inte vara allvarligt - det är bättre om du daterar tillfälligt för ett tag. Många människor behöver en återhämtningsperiod och det är bättre om du inte bryter någon annans hjärta genom att inte kunna begå.
  • Du kommer att veta att du är redo att datera igen när du kan säga att du verkligen älskar och respekterar dig själv. Sanningen är att vi lockar människor till oss som kommer att behandla oss som vi behandlar oss själva. Om du är full av självmedlidande och självtvivel, blir det omöjligt att locka den typ av person som kommer att älska dig för vem du är.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 19
    4. Inser att du inte behöver göra dig själv ur kärlek. Medan du inte har kärlek att träna kan det vara mycket smärtsamt, det betyder inte att du ha att falla ut ur kärlek. Om det var sant kärlek, kan du mycket väl aldrig kunna falla ut ur kärlek. Men du kan flytta förbi den kärleken, leva ditt liv helt utan att vara beroende av det, och hitta ny kärlek att njuta av.
  • Låt inte ditt hjärta fylla med hat eller negativa känslor. Under inga omständigheter borde du försöka gå vidare genom att försöka göra dig själv mot den person du älskade. Om hon / han skadade dig eller skadade dig, är du helt tillåtet att vara arg. Det är dock friskt att förlåta den andra personen, inte för honom / henne, men för dig. Att låta allt som hatar i ditt hjärta är giftigt och kan förstöra både din njutning av ditt liv och din förmåga att ha friska framtida relationer.
  • Letar inte efter fel i den andra personen. Gäller inte listor över allt som var fel med honom eller henne. Gör inte dig själv hatar den andra personen. Tvinga dig inte att tro att du är bättre. Dessa saker kommer bara att skapa negativa känslor inom dig, inte öppna dig för positiva erfarenheter.
  • Bild med titeln faller ut ur kärlek Steg 21
    5. Falla i älska igen. Att bli kär igen kommer att vara den sista delen för att låta ditt hjärta läka. Ny kärlek kommer att förnya din tro och visa dig hur underbar kärlek är. Ännu viktigare, du borde hitta kärlek med någon som kan återvända dina känslor på ett sätt som din tidigare kärlek inte kunde. Detta är vad du förtjänar!
  • När du äntligen har träffat någon som känner dig och älskar dig för vem du är, känner dig inte dålig om att bli kär i någon annan.Du är inte förråda eller belittling dina tidigare känslor genom att hitta nya kärlek - även böcker av sagor har mer än en historia i dem, och våra hjärtan är böcker med många sidor.
  • Det sagt, om du inte blir kär igen under en lång tid betyder det inte att något är fel med dig. Vissa hjärtan tar längre tid att läka. Bara fokusera på att göra dig lycklig.
  • Tips

    Jämför inte alla till föremålet för din kärlek eller tror att ingen någonsin kommer att mäta. Var inte blind för någons positiva attribut eftersom du jämför honom / henne till en annan person.
  • När du försöker starta en ny hobby, se till att den inte hade någon koppling till den person du vill glömma. Annars kan det vara ganska utmanande.
  • Se till att du inte ser någon annan som är ansluten till den person du inte vill se.
  • Varningar

    Om det var ett missbruk eller manipulerande förhållande, kommer en begränsningsorder att hjälpa båda människor att avstå från att försöka kontakta varandra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande