Hur man hanterar en svag personalchef

När du har ett humant resurser problem som behöver lösa det är viktigt att inte ge upp, även när din personalchef är vag, ohjälpsam eller pessimistisk. Dina mänskliga resursbehov är mycket viktiga och de måste hanteras av din HR-avdelning till din tillfredsställelse. Det kan finnas några orsaker bakom reticensen eller oförmågan hos en personalchef för att hjälpa dig, men du bör fokusera på att förändra situationen istället för att räkna ut varför det händer. Först, adressera situationen direkt med HR-chefen. Sedan, om du har gjort allt du kan göra och situationen är inte löst, kan du behöva gå till andra i företaget för att få dina behov mött.

Steg

Del 1 av 3:
Gör din forskning
  1. Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 1
1. Forskning Relevanta Politik. När du har en diskussion med HR måste du ta med dina fakta till bordet. Det betyder att du tar tid före en konversation för att se till att du har dina fakta raka. Detta kan innebära att man undersökte politik och lagar, med en tydlig förståelse för en händelse och pratar med vittnen, eller att få exempel på när de förändringar du begär har genomförts i andra avdelningar eller företag.
  • Till exempel, om du ber om en löneökning för att betala i nivå med andra i ditt område, måste du bevisa att det du ber om är faktiskt vad folk betalas.
  • Kompilera din forskning om ett format som du kan presentera till HR-chefen. Gör presentationsformat så tydligt som möjligt. Till exempel markera relevant information om en sida är full av fakta och siffror.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 2
    2. Lär dig om HR-chefens jobb. Kanske frågar du Human Resources Manager för något som inte är i deras jobbpurview. För att bedöma om chefen inte gör sitt jobb eller om du behövde gå någon annanstans för stöd till att börja med, bör du förstå en personalansvarig och en personalarbetare i allmänhet.
  • Human Resources Department handlar om medarbetarna i ett företag. I de flesta fall är de centrala för att anställa och rekrytera, avfyring, anställdas lön och förmånsadministration, utveckla moral- och utbildningsprogram och tvister mellan anställda.
  • Beroende på storleken på ditt företag och dess struktur kan HR-avdelningen att skilja sig.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 3
    3. Uppförande uppföljningsforskning. Om du tar upp ett problem eller ett problem med en HR-chef och de svarar med ursäkter eller motstånd mot dina föreslagna lösningar, kan du behöva göra mer forskning för att säkerhetskopiera din position. Antag inte att du inte kommer att kunna återkomma ett problem efter din första forskning och diskussion.
  • Om du till exempel tar upp en lösning på ett problem som du får reda på är mot företagspolicy, kan du behöva lämna mötet, göra lite forskning om den politiken och återvända till ämnet när du är bättre version i frågan.
  • Om du har en frustrerande konversation med en HR-chef är beredd att gå och se om du kan hitta hålen i deras resonemang. Kom tillbaka med väl argumenterade utmaningar för detta om du fortfarande tror att de inte gör sitt jobb.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 4
    4. Erkänna professionella begränsningar. Det kan vara att du är fast med någon som är oerfaren, förstår ännu inte din speciella arbetsplats eller jurisdiktion, eller vem är överväldigad av för mycket arbete. Ibland, men mindre ofta har du att göra med någon som helt enkelt är lat eller gör godtyckliga avgränsningar om vem som gör vad. I det senare fallet är det mycket viktigt att veta dina rättigheter.
  • De flesta HR-chefer har haft erfarenhet på HR-fältet innan de främjas till den roll som chefen. Kanske har en ny chef erfarenhet av en aspekt av HR och inte i andra. Håll det i åtanke och kom ihåg att det kan ta ett tag för att få fart i den olika rollen som chef.
  • Om du har ett pressmeddelande och din HR-chef är otrevlig, måste du gå någon annanstans för att få problemet med. Du har rätt till lyhördhet. Om den här HR-chefen inte kan leverera, be om en som kan eller be om chefen att få vidareutbildning om hans eller hennes roll.
  • Del 2 av 3:
    Ha en konstruktiv konversation
    1. Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 5
    1. Prata med HR-chefen direkt. Berätta för dem vad du behöver och hur du känner att de inte hjälper till med din situation. Om du pratar med den här personen taktfullt och respektfullt kommer de vanligtvis att uppskatta denna feedback och kanske inte ens har insett hur du kände.
    • Till exempel, säg till chefen, "Jag fortsätter att ha svårt att få rätt hälsofördelar och jag behöver dig för att slutföra pappersarbetet så att problemet kan lösas."
    • Var resonabel. Se alltid till att du inte ber om att de ska ge dig månen när din position bara kan ge molnen.
    • Sanningen är att många HR-chefer inte är säkra på vad en anställd tycker att deras roll faktiskt är och kan ibland ge dig fel svar oavsiktligt eller helt enkelt inte uppfatta problemet ordentligt.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 6
    2
    Lyssna till HR-chefen. När de svarar på dina frågor och diskutera situationen, var en aktiv lyssnare. Fokuserar verkligen på allt som de säger istället för att plocka ut bitar som irriterar eller stör dig.
  • Lyssna kan verkligen aktivt hjälpa dig att förstå HR-chefens position eller det kan ge dig information du behöver ändra chefs position.
  • Några sätt att visa att du lyssnar inkluderar att göra ögonkontakt, nicka och parafrasera vad den andra personen säger.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 7
    3. Be dem att ge fakta. Om du får veta något kan inte göras, be om de policyhandlingar och lagstiftningsbakgrunden som ska ges till dig så att du fullt ut kan förstå frågan. Ofta kommer det att räcka för att varna HR-chefen att du inte går i bråttom.
  • Till exempel, om din HR-chef har sagt att det finns en policy som blockerar den förändring du har begärt, säg helt enkelt, "Jag skulle vilja se den här politiken skriftligen så att jag förstår helt och hållet vad det beskriver och förbjuder."
  • Be om dokumentation kan göra en personalchef mer mottaglig för dina behov. Men om de är mycket svaga, kan de bara vägra eller ignorera din förfrågan.
  • Det är en bra idé att göra din förfrågan skriftligen, vanligtvis via e-post. Detta kommer att göra en digital rekord av din förfrågan som du kan bevisa om problemet fortsätter oupplöst.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 8
    4. Fråga din HR-chef varför de inte är beredda att hjälpa. Förklara tydligt varför du tycker att det är deras roll och inte att du ska driva en anställningsfråga och hitta en lösning. Lyssna på deras anledningar till varför de uppfattar den här situationen annorlunda. Fråga dem vem de tycker borde hantera din fråga, om inte dem.
  • Om du är på en dödsfall, kan du behöva säga till HR-chefen, "Jag förstår att du inte kommer att ta itu med det här problemet. Vem kan du föreslå att skulle ha befogenhet att ta itu med mina bekymmer?"
  • Kom ihåg att HR-chefen fungerar för arbetsgivaren, inte du. I slutändan ser de efter företagets bästa. Det kan därför vara varför de inte tar itu med ditt problem, men i de flesta fall kan de inte säga det här direkt.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 9
    5. Förbli lugna och professionell. När du diskuterar problem eller problem med en HR-chef är det viktigt att ha en lugn och professionell konversation oavsett vad du diskuterar. Kom ihåg att du är på din verksamhet och du är en professionell, oavsett hur HR-chefen verkar.
  • Gör inte konversationen personlig eller antagonistisk, eftersom det inte hjälper ditt fall eller ditt förhållande till chefen.
  • För att vara lugn måste du kunna identifiera när du känner dig överväldigad. Då, när du känner att det kommer på, kommer du att kunna ta några sekunder för att ta djupa andetag och lugna ditt sinne innan du fortsätter.
  • Del 3 av 3:
    Hitta stöd någon annanstans
    1. Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 10
    1. Sök efter andra anställda med mänskliga resurser för att hjälpa dig med din fråga. Om chefen för Human Resources Department inte kan hjälpa dig med ett problem du har kanske det finns någon under deras anställda som kan. En svag personalchef har ofta anställda som tar upp slacken, så de kan vara bättre än chefen kan.
    • I en stor organisation kan det finnas mer än en personalhanterare. Om så är fallet kan du söka efter en annan HR-chef för att hantera ditt problem.
    • Ta reda på vilka personal med personal, även perifert, med din fråga. Till exempel, om du har ett problem eller en fråga om dina anställningsförmåner än du måste ta reda på vem som direkt behandlar förmåner och gå till dem för råd eller hjälp.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 11
    2. Rådfråga din Direct Manager. Om ditt problem eller problem inte involverar din chef kan du förklara problemet med dem och be dem att ingripa. Det kan finnas något på högsta nivå som du inte kan fathom tydligt, men din chef kan kanske adressera den.
  • I vissa fall, om du har ett problem som HR inte är ovillig att ta itu med, kommer en övre nivå medarbetare att ha mer lycka som kräver att problemet är adresserat.
  • Om ditt problem är med din direkta handledare, och HR är ovillig att ta itu med dina bekymmer, måste du planera ett möte med din handledares handledare. Det här är den andra än en stark HR-chef som du inte har, det kan ta itu med dina bekymmer.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 12
    3. Lämna in ett klagomål. Om du inte kommer någonstans trots att diskutera problemet med personalavdelningen och din ledning måste du ta itu med det på ett annat sätt. Fil ett klagomål internt om att inte få det anställningsstöd du behöver. Gör bara detta efter att du verkligen försökt arbeta ut genom alla vägar eftersom den här metoden bara ska vara en av sista utväg.
  • Var medveten om att arkivering av ett klagomål kan orsaka konflikter för dig inom din avdelning och inom det större företaget som helhet. Med det sagt har du rätt att få din anställd behöver träffas och om din chef och HR-team är ovilliga att ta itu med dem, så har du ingen annan användning än att stiga upp dina klagomål.
  • Bild med titeln Deal med en svag personalchef Steg 13
    4. Sök recension av HR-chefens roll. Om du, efter all din forskning och läsning, kanske helt enkelt kan upptäcka att HR-chefens roll är för begränsad och gör inte vad du förväntar dig. Om så är fallet kan det vara en bra idé att höja detta faktum med ledande befattningshavare och begära en översyn av rollen och nivån på ingången till HR-chefen. Genom att göra detta måste du skissera tydligt vad du och dina kollegor tror att du borde få från den här rollen.
  • Att göra dina förväntningar på HR Clear kommer att hjälpa till att styra ledande befattningshavare i sitt beslut om huruvida den rollen och hjälpmedlemmarna kommer från de mänskliga resurserna.
  • Tips

    Om de saker du lyfter är mycket konfidentiella, pinsamt eller om dig och du gick till HR-chefen i stället för din vanliga direktchef, kan du överväga att höja problemet med antingen en annan chef du litar på, eller genom ett anställningssystem för något slag.
  • Om du har problem med ägaren eller en handledare i ditt företag, kan det vara svårt att få Humper Resources Help. Om du har att göra med en situation som är olaglig, kan det vara nödvändigt att få extern hjälp, till exempel en officiell tjänsteman eller till och med polisen.
  • Om du känner att problemet du försöker bli löst är under din egen chef, då tar du fel tack. Allt som berör en anställd borde vara både direktchef och HR-chefen. Så var inte rädd för att ta upp problem med din direkta chef om du inte får resultat från HR-chefen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande