Hur man hanterar en irriterande situation

Vi fastnar alltid i situationer när saker är bara för irriterande i livet, från brutna mobiltelefoner till människor som skriker på varandra medan du väntar i linje för att köpa lunch. Hur hanterar du en irriterande situation effektivt utan att blåsa din egen packning?

Steg

Del 1 av 2:
Omedelbart svar på en irriterande situation
  1. Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 1
1. Öva omedelbar självbehärskning. Andas djupt, och om det behövs, gå och återvända senare när du inte känner dig så ballistisk om situationen. Försök att göra roligt ur situationer, det kommer troligtvis att förändra ditt humör, och sedan hantera det på ett kreativt sätt.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 2
    2. Berätta för dig själv att situationen kommer att passera. Bra och dåliga saker kommer alltid och gå i livet. Påminn dig om att det finns fler viktiga strider som vann, och det här är inte en av dem. Sätt det i det stora bildperspektivet att vara ett passande besvär, inte en total spårning av din dag eller liv.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 3
    3. Skift din koncentration. Hitta en intressant del av ett träd eller buske, kanske även din hand och leka med den. Du kommer att upptäcka att medan du koncentrerar dig på det, kommer din ilska att fizz bort som bubblor i ett glas pop.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 4
    4. Förlåt dig själv om du förlorade tomten. Om du slutade skrika, förbannade eller stompade din fot, är förlägenhet förmodligen riling dig. Släpp det. Många människor har dåliga ögonblick, inklusive att låta irriterande showen. Påminn dig om att det är över nu, och att du inte kommer att upprepa prestanda igen. Förvara minnet för att påminna dig om hur det känns till dig och ser till andra när du förlorar det, så att du kan komma ihåg det när det behövs igen.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 5
    5. Lär dig av det som har hänt. Detta är bara en omedelbar reaktion för att försöka quell en irriterande situation där du känner dig redo att explodera. För att vara sanna och inte fortsätta att hitta situationer så irriterande att du är apoplektisk, måste du ta en längre sikt om varför du hittar någon situation som är irriterande, så att du kan hantera det i framtiden. Resten av denna artikel tar itu med den längre siktlösningen av att komma över en irriterande situation.
  • Del 2 av 2:
    Hantera irriterande situationer på lång sikt
    1. Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 6
    1. Ta reda på vad du menar med "irriterande". Innan du hanterar något problem måste du kunna identifiera den verkliga källan till din frustration. Det är lätt att huffa att situationen är irriterande, men det handlar det verkligen om andras handlingar eller beteende som stör dig så mycket? Bedöma vad som stör dig.
    • Till exempel: är dina medarbetare bullriga? Är din egendom otillbörligt använd? Är något som hindrar dig från att komma någonstans i tid? Är du tvungen att vänta på någon annans inmatning innan du kan slutföra vad du gör?
    • Oavsett orsaken, identifierar den frustration du upplever.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 7
    2. Klaga inte. Klagar till den ifrågavarande personen (eller till någon som kommer att lyssna) att de är irriterande kommer inte att fixa någonting. Försök att vara specifik eftersom du identifierar problemet med dig själv: "Det stör mig när pappa behandlar mig som om jag är fem när jag besöker och inte låter mig titta på" The Walking Dead ", trots att jag är tjugofem".
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 8
    3. Spendera tid som reflekterar över de problem som irriterar dig. Skriv ner dem och överväga dem i detalj, för att försöka hitta vad du kan göra för att göra situationen värre eller att se var du kan göra något ur ingenting.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 9
    4. Tänk på andras perspektiv. Vid hantering av någon form av interpersonell konflikt är det viktigt att försöka sympatiskt med den andra personen. Det innebär att du måste försöka sätta dig i sina skor och försök att förstå deras perspektiv.
  • Försök att räkna ut varför den andra personen agerar som de gör. Du kan så småningom behöva ha en direkt konversation med den person där du luftar dina klagomål, men du blir bättre förberedd för detta om du först gör några utbildade gissningar på egen hand.
  • Tror du att kanske beteendet har sin källa i den andra personen som hittar vissa saker för hårda, obekväma eller obehagliga för sig själva? Kanske försöker de undvika något genom att göra sitt liv lite lättare, utan att inse att tullarna tar på sig andra människor runt dem.
  • Kan det vara att den irriterande situationen har uppstått eftersom den andra personen bryr sig om eller saknar dig och försöker vara hjälpsam eller få se dig oftare?
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 10
    5. Läs mer om bakgrunden till situationen. Du har din egen unika ta på sig situationen. Men du kanske inte har en bredare kontextuell förståelse av det. Det är viktigt att försöka samla så mycket information som möjligt om situationen och de som är involverade i det, för att få en bättre förståelse för vad som motiverar några problembeteenden, kommentarer, attityder eller handlingar. Det är bara när du verkligen förstår den bredare bilden och motiverna som du kan ta itu med de irriterande aspekterna som är fruktbart. När du har gjort det kan du kanske identifiera sätt att börja förbättra situationen och eventuella framtida återkommande.
  • Ställ frågor från andra. Varför ser du det på det här sättet? Varför gör du det här? Vilket resultat hoppades du på? Hur skulle du hellre gjorde det här? Ser du min inmatning som hjälp?
  • Ställ frågor om dig själv. Ska jag ha varit mer tålamod? Kan jag ha kommit på en annan tidpunkt? Behandlar jag människor rimligt? Var mina förväntningar rimliga? Försöker jag kontrollera den okontrollerade?
  • Ställ in frågor om systemet. Är systemet upprättat för att hantera denna brunn? Är systemet som kan fixa detta? Är systemet en del av problemet? Hur kan systemet tweaked för att förbättra sakerna? Vad är annorlunda om systemet den här gången från tidigare tider?
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 11
    6. Bedöm vad du kan göra annorlunda nästa gång. Det är sällsynt att problem är ensidiga, så du behöver utarbeta hur du bidrar till situationen.
  • Kanske är du otålig med dig själv och med andra. Detta är ett fel, och ett försök att få en form av kontroll över de ofta okontrollerade. Att vara tålmodig är ett sätt att lugna och visa självinnor trots vad som händer. Det är ett tecken på mognad.
  • Kanske tycker du inte om personen eller personer som är involverade i situationen. Det här är inte en ursäkt för att vara irriterad - det är en anledning att stiga över motviljan och bevisa att du kan hantera vad som händer på ett ansvarsfullt och neutralt sätt. Du behöver inte gilla människor för att komma överens med dem och göra sakerna att vara respektfull och artig istället för att vara emotionell över det.
  • Kanske skickar du blandade meddelanden till andra människor. Å ena sidan vill du ha ditt heta kaffe med trippel smaksättning just nu, å andra sidan, förväntar du dig att blandningen är perfekt och inte förstörs. Bra saker i livet kommer till de som är beredda att acceptera att god kvalitet tar mer än en snap av fingrarna och du kan verkligen inte kräva att du har din tårta och äter det också.
  • Kanske du överför dina egna egenskaper som du inte gillar i situationen och känner sig irriterad eftersom du ser din egen negativitet återspeglas. I det här fallet måste du befria dina egna problem från situationen. Kanske är det ingenstans så illa som du tror, ​​det är bara din douröverlagring från tidigare erfarenhet som dämpar saker. Är din egen rekord för att hantera sådana situationer spottiga?
  • Kontrollera ditt språk. Användningen av fientlig, arrogant, snide, sarkastiskt, irriterande eller snyggt språk kommer att göra situationer värre. Ju mer irriterad du är desto mer visar ditt kroppsspråk denna irritation, avväpnar andra och potentiellt gör saker värre. Var lugn och tankeväckande, acceptera att avhjälpande saker kräver vänliga ord och en bra nivå av tålamod.
  • Att veta att du är någon som blir frustrerad lätt kan få andra att producera den irriterande situationen ur rädsla eller ångest för att försöka göra det rätta. Boll rätt i din själviska domstol på den här.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande situation Steg 12
    7. Lär dig att vara lugn och inte svara omedelbart. Människor med ett coolt sinne tenderar att hantera problem på ett mycket effektivt sätt. Så utveckla tricks för att kyla ner det. Öva att räkna till 10 och med tanke på de ord du använder med omsorg. Kom ihåg att det ofta är bäst att inte säga något annat än att släppa ut en sträng av invektiv som rör upp situationen och gör det värre. Försök att se den positiva sidan av situationen - vad har du lärt dig om dig själv och situationen? Vill du veta vad du ska undvika eller ändra nästa gång? Är andra människor alltid att uppträda på det här sättet, och om så är fallet, hur kan du reagera på ett mer konstruktivt sätt som hanterar beteendet istället för att reagera på det med irritation? Du får driften.
  • Tips

    Gråta om du behöver. Alla behöver gråta ibland. Men sedan gå upp och fortsätta med förbättring av saker och lärande från situationen. Transporterar om det ändras ingenting.
  • Skriv en riktigt lång notering om den irriterande saken, rippa upp det och sätt sedan om att göra positiva förändringar. Irriterad med köerna? Handla på nätet. Trött på din chef som skriker på dig? Träffa tidsfristerna. Frustrerad av förseningar? Hitta något annat att göra för att fylla i tiden med fördel.
  • Klagande och känsla frustrerad är inte användbara sätt att spendera dina energier. Det är okej att vara irriterad initialt men det är bäst att komma över det snabbt och gå vidare till mer konstruktiva svar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande