Hur man övertygar någon att rösta

När det gäller val i vissa demokratiska länder där medborgarna är fria att rösta, väljer många medborgare att inte rösta trots att de juridiskt har rätt att göra det. Faktum är att Förenta staterna i allt högre grad har en av de lägsta väljare som har utvecklats av någon utvecklad nation, och väljareutloppet vid presidentvalet 2016 var bara 55%. Denna trend är mycket orolig för politiskt sinnade människor som bryr sig om den demokratiska processen, men det kan vara svårt att övertyga någon att rösta. Det finns många anledningar till att olika människor väljer att inte rösta, och om du vill övertyga dem om att dra nytta av det här, måste du ta itu med alla orsaker bakom sitt val.

Steg

Del 1 av 2:
Övertyga människor att rösta
  1. Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 1
1. Skapa en känsla av skyldighet. När du vill övertyga någon att göra något, är ett av de bästa sätten att utföra den här uppgiften att få den personen att känna sig skyldig till dig. Så innan du frågar personen att rösta, gör något trevligt och oväntat som kommer att få den personen att känna behovet av att återfå favor.
  • Att skapa den meningen att personen är skyldig dig något, överväga att ge en liten present eller token till personen innan du engagerar dig i din konversation om att rösta.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 2
    2. Göra ett argument för popularitet. Ett annat bra sätt att övertyga människor är att få dem att känna att de saknar, för att människor är mycket mer benägna att delta i något om de känner att de är de enda som inte gör det.
  • För denna metod för övertygelse, försök att få några fakta och siffror till hands om stolta väljare som liknar den person du försöker övertyga.
  • Till exempel, om du pratar med en brandman, har statistik om hand om hur många brandmän röstade i det sista valet, och vilka kampanjfrågor de var passionerade om och varför.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 3
    3. Göra användningen den eller förlora det argumentet. Människor är mycket mer benägna att vara intresserade av saker de inte kan ha, så du kan kanske övertyga människor att rösta genom att ifrågasätta om den här rätten alltid kommer att finnas. Många tar för givet att de alltid har och alltid kommer att ha rätt att rösta, men det är tvivel på det som kan vara tillräckligt för att få folk att inse att de inte ska slösa bort sina röster. Överväga att referera till några av följande historiska fakta:
  • Afroamerikaner vann rätten att rösta 1870, men det var inte förrän 1965 att diskriminerande lagar som hindrade dem från omröstning vred.
  • Kvinnor har bara haft rätt att rösta sedan 1920, vilket innebär att många mormor och vissa mormor bodde i en tid då de inte fick kasta en omröstning.
  • Det finns många länder i världen där medborgarna inte får rösta och inte säga i vem som reglerar sitt land eller vilken typ av regering dikterar sina lagar.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 4
    4. Vara en sympatisk och relativ röst av anledning. Människor är mycket mer benägna att erkänna att förfrågningar från människor som de gillar och känner en koppling till, så försök att skapa lite av ett personligt förhållande innan de frågar dem att rösta. Även om du är totalt främlingar, kan du upprätta en anslutning av:
  • Komplimangerar personen
  • Hitta några saker du har gemensamt
  • Att vara trevligt och visa ett intresse för saker de bryr sig om.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 5
    5. Be den röst som ska rösta. Ett av de mest effektiva sätten är att få folk att rösta är att helt enkelt fråga dem. När du har använt dina övertalningstekniker, be personen att komma ut och rösta vid nästa val. Du kan säga något som:
  • "Kommer du att rösta?"
  • "Kan du göra mig och dig själv en tjänst och rösta?"
  • "Kommer du att rösta?"
  • Del 2 av 2:
    Förklara fördelarna med att rösta
    1. Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 6
    1. Berätta den person du måste rösta för att få din röst räknat. Speciellt om den person du pratar med inte flyttades av dina övertygande tekniker, kan du fortsätta konversationen genom att förklara alla anledningar till varför den personen ska rösta.
    • En av de största anledningarna till att människor inte röstar är att de inte ser punkten, så du kan förklara att det enda sättet de kan höras är att kasta en röst. En omröstning är inte bara ett papper: det är en persons sätt att väga in på vem som ska köra landet, så att inte rösta är detsamma som att kasta bort de säger i frågan.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 7
    2. Förklara att röstningen bildar ett lands framtid. För att göra detta så tydligt som möjligt, använd ett exempel som visar två mycket olika politiska kandidater och går över hur valet av varje kandidat kan förändra framtiden för ett visst land.
  • När du har förklarat de två mycket olika möjliga realiteterna, fortsätt med att säga att omröstningen är ditt sätt att se till att situationen A inte uppstår, eller se till att scenariot B kommer till frukter, beroende på vad som är viktigt för den person du " försök att övertyga.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 8
    3. Erbjuda skäl att rösta för olika kandidater. En annan viktig orsak till att människor citerar för att inte rösta är att de inte vet vilken kandidat som ska rösta, så att du kan lindra denna stress genom att känna till kandidatens plattformar och att kunna förklara dem tydligt. Om du kan få folk att förstå de politiska plattformarna och vad som står på spel, kanske du kan övertyga dem om att väga in genom att rösta.
  • Det är också en bra idé att få några fina saker att säga om varje kandidat, även om du inte stöder dem. Människor är ofta avstängda av politiker, så om du har några fina saker att säga om kandidaterna, får du dem att se mer sympatibla, mer mänskliga och mer relabla.
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 9
    4. Förklara att personens omröstning gör skillnad. Ett stort argument mot röstning är att det inte spelar någon skillnad, och om så är fallet kan du övertyga personen att rösta genom att visa dem annars. 2000 U.S. Presidentvalet är ett utmärkt exempel att använda:
  • Bild med titeln övertyga någon att rösta Steg 10
    5. Kör personen till omröstningarna. En annan anledning säger att de ofta säger att de inte rösta är att de inte har några sätt att transportera och från omröstningarna, så att du snabbt och enkelt kan lindra denna anledning genom att erbjuda dem att köra dem på valdagen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande