Hur man diskuterar politik med barn

Med nyheter om omtvistade val, terrorattacker och klimatförändringar, kan du känna dig nervös för att diskutera politiska problem med dina barn.Att prata med barn om politiska ämnen kan kräva mer tålamod, tid och kreativitet än att prata med vuxna.Du kan skräddarsy ditt meddelande beroende på ditt barns ålder så att du kan utbilda och informera dem om dagens politiska händelser på ett lämpligt sätt.

Steg

Metod 1 av 4:
Skräddarsy diskussioner till sin åldersnivå
  1. Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 01
1. Läs barnvänliga politiska böcker.Droppe. Seuss "Loraxen" och "Smörbattboken" förklara politisk konflikt på ett begreppsmässigt sätt. Andra barnböcker som "runt Amerika för att vinna omröstningen: två suffragister, en kattunge och 10.000 miles (16 000 km)" Prata om kampen för kvinnors rösträtt i Amerika.
  • Du kan också hitta filmer och tv-program för att titta på med dina barn.
  • Var noga med att inkludera ras i diskussioner om politik, särskilt runt rösträtt.Till exempel, även om du.S. Kvinnor beviljades rätten att rösta 1919, färgkvinnor var inte.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 02
    2. Hitta barnvänliga nyheter.Nyheter Källor som HTE barn nyheter, tid för barn, och skolastiska barn presskorps kan hjälpa utbilda dina unga barn om politik.. Dessa webbplatser diskuterar nyheterna i åldersliga sätt och undviker ämnen eller ämnen som du kanske inte vill att de ska lära dig om.
  • Läs en artikel till dem och be dem att berätta vad de lärde sig.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 03
    3. Fråga vad de har hört talas om nuvarande politik.Din tonåring kommer att ha mer information om dagens politik än ett yngre barn kommer.De bombarderas ständigt av politiska budskap på sociala medier.Ta reda på vad de vet och tror på kandidater, politiker och olika politiska frågor.Detta hjälper dig att räkna ut sina politiska lutningar och bedöma hur djupt att engagera sig i samtalet.
  • Till exempel kan du säga "så Micah, vad har du hört om det senaste resebansen i Amerika?Och vad tycker du om det?"
  • Metod 2 av 4:
    Pratar om politiska frågor och annonser
    1. Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 04
    1. Diskutera regeringens strukturer och funktioner med dina barn. Ta regelbundet tid att diskutera presidenten, kongressen, högsta domstolen och regeringens roll med dina barn när de växer upp. Du kan överväga att fråga dem vad de vet om ett ämne för att mäta deras kunskaper i förväg.
    • Till exempel, i den amerikanska regeringen, det finns tre filialer - lagstiftande, verkställande och rättsliga.Börja här och förklara rollen som varje till ditt barn.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 05
    2. Förklara hur valet fungerar.Förklara hur valprocessen fungerar i ditt land.Först, fråga ditt barn vad de vet så att du inte är överflödig.Lägg till och utöka sin kunskap om valprocessen genom att diskutera de politiska partierna och omröstningsprocessen.
  • Till exempel, om du bor i Amerika, kanske du säger att presidentvalet bestäms inte av den populära omröstningen, utan av valskolan, som bygger på både den populära omröstningen och befolkningen i en stat.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 06
    3. Diskutera politiska annonser.Antalet negativa politiska annonser är stadigt ökat kampanjen genom kampanj.Diskutera dessa annonser med dina barn och be dem att märka färgerna och musiken.Till exempel kan mörkare färger och skrämmande musik tjäna till att skildra en kandidat i ett negativt ljus.Berätta för dem att märka detta så att de inte lätt övertygas av de visuella.
  • Diskutera också mobbning som händer i annonserna.Prata med dina barn om hur det är viktigt att inte säga dåliga saker om andra, speciellt om de inte vet om det är sant.
  • Metod 3 av 4:
    Dela och diskutera dina politiska åsikter
    1. Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 07
    1. Prata om de kandidater du gillar och gillar inte.Middle School Aged Barn är bättre kunna förstå politik än elementära barn, så förbered dig för att ha en mer intensiv konversation med dem.Börja med att diskutera de kandidater du gillar så bra som de som du inte och förklara varför, vilket ger fördelarna och nackdelarna med båda.
    • Till exempel kan du säga "Jag gillar den här kandidaten eftersom han stöder sjukvårdsreformen, men jag gillar inte nödvändigtvis hans politik på pistolkontrollen."
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 08
    2. Presentera två sidor till varje politisk fråga eller kandidat. Det kan vara lätt att presentera bara dina politiska åsikter, så försök att vara objektiva. Om du har problem med att vara objektivt om ett problem, åtminstone presentera vad andra tror på motsatt sida.Om dina barn absorberar dina politiska övertygelser utan att överväga den andra sidan av problemet, kanske de inte tänker djupt om problemen. Om de inte har möjlighet att se båda sidor, kan de ha problem med att debattera sina övertygelser och ha civila politiska diskussioner med människor som de blir äldre.
  • Till exempel diskuterar du frågan om att legalisera marijuana med ditt barn.Du kanske inte tror att det är moraliskt, men du kan fortfarande informera dem om läkemedlets medicinska användningsområden såväl som massförstärkning av många människor av färg för att sälja eller ha läkemedlet.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 09
    3. Röst dina åsikter med respekt.Skrika aldrig eller förbannas när du diskuterar politik.Berätta inte för dem att deras idéer är dumma eller irrationella.Istället, fråga dem varför de känner hur de känner och förklara dina egna tankar lugnt och strategiskt.
  • Hjälpa dem att förstå att andra ofta blir emotionella eller förolämpade när de har politiska diskussioner.Detta kommer att hjälpa dem att engagera sig i civildiskussion och undvika slagsmål.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 10
    4. Lyssna på deras bekymmer.Ditt barn kan ha några allvarliga bekymmer med det politiska klimatet i ditt land.De kan ha rädslor att deras vänner kommer att deporteras, att en terroristattack kommer att inträffa i din stad, eller att landet är i fara.Prata med dem om dessa och hjälpa till att förväxla sina bekymmer.
  • Till exempel, om de är oroliga för terrorism kan du säga "Jag kan förstå varför det skulle skrämma dig, särskilt med allt som diskuteras på nyheterna.Men statistiskt är det mycket osannolikt och det finns inte något som vi kan göra med det."
  • Avbryt inte dem när de talar.
  • Metod 4 av 4:
    Uppmuntra politiskt engagemang
    1. Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 11
    1. Titta på nyheterna och debatterna tillsammans.Ett annat sätt att gnista konversation är att titta på nyheterna och de politiska debatterna med dina barn.Som nyhetshistorier diskuteras på TV, kolla in och se vad din tonåring tänker på frågan.Se vad de tycker kan göras för att förhindra eller lösa problemet.
    • Till exempel, om du tittar på nyheterna och en terroristattack är täckt, ta reda på vad de tycker att regeringen kan göra för att minska och förhindra terrorism.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 12
    2. Uppmuntra dem att kontrollera.Ofta, när kandidater debatterar eller när politiska annonser sänds, finns det många osannolik.Uppmuntra dina barn att inte alltid lita på vad de hör politiskt och istället verifiera denna information för sig själva.NPR-typiskt kontrollerar kandidater under debatter, så uppmuntra din tonåring att utnyttja resurser som detta.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 13
    3. Uppmuntra dem att gå med i klubbar eller organisationer.Många skolor erbjuder debattteam, studentregering eller andra politiska klubbar som eleverna kan gå med.Detta kommer att hjälpa din elev att börja lära sig ledarskap och hur man ska formulera sina tankar övertygande och respektfullt.De kommer också att kunna lära sig mer om politik i samband med en peer-miljö.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 14
    4. Ta dem till omröstningarna med dig.Börja med en ung ålder, ta dem tillsammans med dig till en röstbod, så att de kan få en bra bild av den politiska processen. Det kan finnas en korrelation mellan spänningen i röstdagen och en positiv bild av politiken.
  • Bild med titeln Diskutera politik med barn Steg 15
    5. Volontär eller delta i politiska händelser tillsammans.Du och ditt barn kan ha liknande politiska åsikter eller du kanske vill börja lära dem om de värderingar som är viktiga för dig.Ta dem till frivilligt med dig så att de både kan hjälpa och börja bilda sina egna åsikter om frågan i första hand.
  • Till exempel, om legalisering av ookumenterade medborgare är viktigt för dig, kan du ta dem till en mars eller parade som fokuserar på frågan.
  • Om du båda bryr dig om miljön kan du hjälpa eller ens koordinera en lokal rengöringsdag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande