Hur man konfronterar någon

När du bestämmer dig för att ta itu med något eller någon direkt och proaktivt, är du engagerande i konfrontation. Konfrontation kan vara otroligt svårt, och många försöker undvika det till varje pris - men ibland kommer du att upptäcka att konfrontationen är nödvändigt. Även om det inte är den roligaste sociala interaktionen, har produktiv (och icke-aggressiv) konfrontation visat sig specifikt för att hjälpa till med utvecklingen av friska gränser i sociala relationer, förbättra beslutsfattandet och utmana status quo.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för att konfrontera någon
  1. Bild med titeln Lösa förtroendefrågor i ett förhållande Steg 4
1. Identifiera varför du konfronterar personen. Innan du konfronterar någon, är det viktigt att identifiera varför du konfronterar personen och också överväga om konfrontationen är det mest effektiva sättet att hantera problemet. Förstå att konfrontation handlar inte om att starta en kamp, ​​det handlar om att ta itu med och lösa problem som orsakar spänning.
  • Det är viktigt att identifiera den verkliga frågan som uppmanar denna konfrontation. Folk tenderar att projicera känslor eller humör på andra människor eller andra situationer. Innan du bestämmer dig för att konfrontera någon, ta dig tid att analysera vad problemet är att du vill närma dig och varför du känner att ett ansikte mot ansikte är det bästa sättet att gå om att lösa problemet.
  • Bild med titeln Undvik ett missbrukande förhållande Steg 8
    2. Utvärdera vad du tänker och känner. Försök att skilja dina känslor om det problem du vill prata om från andra förvirrande situationer eller känslor som inte är relevanta för diskussionen till hands. När du äntligen har din konfrontation, de enda uttalandena du ska göra är de som är direkt relevanta för det problem som spurrade din konfrontation.
  • Separata problem från känslor. Till exempel är du upprörd eftersom din medarbetare glömde att vända sig i en rapport och orsakade dig en extra 6 timmars arbete på en fredagskväll? Eller är du upprörd för att du har fastnat med extra arbete som du inte får kredit för?
  • Ta inte upp några problem eller vendettor från det förflutna. Tidigare handlingar eller känslor som inte är direkt relaterade till frågan till hands har ingen plats i din konfrontation. Börja inte kasta i andra frustrationer som du har hållit på flaska.
  • Bild med titeln Lösa förtroendefrågor i ett förhållande Steg 2
    3. Bestäm vad du vill säga. Du kommer att vilja förklara för den person som hände, vad du hörde, vad de gjorde, etc. som du vill prata om. Du kommer också att förklara varför du känner behovet av att prata om det, och hur det fick dig att känna. Här är ett exempel på hur du kanske vill ställa in din konfrontation med "I-uttalanden":
  • "Jag hörde från en av våra kollegor som du berättade för vår chef som jag inte satte i min rättvisa andel av arbetet med projektet."(Vad du hörde)
  • "Jag känner att jag arbetade väldigt hårt och jag är verkligen förvirrad om varför du sa det här."(Varför vill du prata om det)
  • "Jag är skadad att du skulle säga det här till en överlägsen bakom min rygg."(Hur det fick dig att känna)
  • Bild med titeln Lösa förtroendefrågor i ett förhållande Steg 6
    4. Skriv dina huvudpunkter ner på papper och repetera dem. Du vill se till att du säger allt som är i ditt sinne på ett logiskt och sammansatt sätt, och det kan vara svårt att göra utan någon tidigare förberedelse. Skriva dina tankar ut på papper innan din konfrontation kan hjälpa dig att se till att du säger allt du vill säga till den andra personen.
  • Repetera de viktigaste punkterna som du vill göra under din konfrontation kan få dig att känna dig mer bekväm och förberedd för den faktiska konfrontationshändelsen. Börja med att repetera ensam i ett rum medan du tittar i en spegel. Om du har någon som du litar på, kanske du vill träna framför dem också.
  • Försök att memorera dina huvudpunkter. Detta kommer att bli mycket effektivare än att läsa från ett papper under din konfrontation.
  • Skriv inte ut allt du vill säga ord-för-ord. Om det är för skript, kommer dina ord inte att strömma naturligt medan du pratar, och den andra personen är mer sannolikt att bli defensiv.
  • Bild med titeln Stopp över tänkande i ett förhållande Steg 3
    5. Låt din ilska dämpa före din konfrontation. Medan vi ibland slår ut på en person när vi känner oss ilska, är vi generellt blyg från planerad och kontrollerad konfrontation. En kontrollerad konfrontation kan dock vara ett positivt och effektivt sätt att hantera en problematisk fråga eller person. Det är dock viktigt att du är mentalt redo för din konfrontation - du vill känna dig lugn och redo att diskutera.
  • Bestäm om du fortfarande känner dig ilska mot personen eller om det problem du vill diskutera. Om du fortfarande känner dig ilska är det troligt inte den bästa tiden att ha en konstruktiv konfrontation. Skjuta upp din konfrontation tills din ilska sänker och du kan få en rationell, faktuell och känslomässig konversation. Den angririge du är desto mer sannolikt att din konversation blir ett argument.
  • Ta några minuter för att lugna dig själv genom att andas djupt eller lyssna på musik - före konversationen. Det hjälper dig att reglera dina känslor, inklusive ilska.
  • Bild med titeln Mend ett brutet förhållande Steg 2
    6. Kom ihåg de positiva aspekterna av konfrontation. Medan konfrontation är obekväma, besvärliga, och svåra, kan det också vara en givande upplevelse. Fördelarna med konfrontation kan förbättra ditt eget emotionella tillstånd såväl som dina relationer med andra.
  • Konfrontation kan frigöra dig från bördan eller spänningen av en situation. Om det finns något som har vägt på ditt sinne, konfrontera frågan är ett bra sätt att lindra dig från denna onödiga stressor.
  • Konfrontation uppmuntrar ärlighet i ett förhållande. Du lär dig mer om dig själv än vad du annars skulle, och du får förtroendet att uttrycka det sätt du ärligt känner. Förutom att uppmuntra ärlighet i ett förhållande, stärker konfrontationen vanligtvis ett förhållande.
  • Bild med titeln Få dina föräldrar
    7. Visualisera ett positivt och produktivt resultat till din konfrontation.Bild dig själv som kommer till något slags överenskommelse eller hitta en resolution: Det här är målet med din konfrontation. Kom ihåg att konfrontationen ofta har positiva effekter.
  • Besluta det resultat du vill ha från din konfrontation kan hjälpa dig att flytta samtalet produktivt.
  • Metod 2 av 3:
    Engagera sig i konfrontation
    1. Bild med titeln ring tillbaka ett blockerat nummer Steg 3
    1. Föreslå en tid och plats att prata personligen. Medan det kan vara frestande att konfrontera någon via ett telefonsamtal eller via text eller e-post, bör det undvikas om det är möjligt. Att prata ansikte mot ansikte är ett mycket kraftfullt sätt att lösa ett problem effektivt och effektivt. Prova följande metoder för att föreslå ett möte att engagera sig i en konstruktiv konfrontation:
    • "Elise, jag märker att vi verkar vara sladd mycket när vi träffas som en grupp för vårt skolprojekt. Kan vi sitta och prata om våra olika åsikter och se om vi kan hitta ett sätt att samarbeta så att det här projektet blir gjort?"
    • "Paul, det skulle vara bra att få möjlighet att prata om hur vi kommunicerar med varandra. Skulle du kunna hitta tid i eftermiddag att sitta ner och ha den här konversationen?"
  • Bild med titeln lösa förtroendeproblem i ett förhållande Steg 7
    2. Säg din punkt med lugn. Håll din konfrontation lugn, sammansatt och samlad. Det är vanligtvis bäst att konfrontera någon med några korta, faktiska, kortfattade uttalanden.
  • Säg vad du behöver säga, men försök att inte skylla den andra personen. Tänk på att det kanske inte är allt deras fel. Till exempel, "Jag var upprörd när du gav en presentation till vår chef och nämnde inte de bidrag jag gjorde," istället för "Du ger mig aldrig erkännande för något av mitt arbete."
  • Bild med titeln ber om ursäkt till en tjej du av misstag förolämpat steg 13
    3. Var så öppen, ärlig och direkt som möjligt. Även om du inte håller med någon på ett visst problem är det viktigt att du kan försöka en mogen konversation om din fråga. Recitera vad du har förberett hjälper dig att presentera ditt problem på bästa möjliga sätt.
  • Kasta inte förolämpningar eller samtalsnamn och håll dig borta från inflammatoriska kommentarer. Detta är ett säkert sätt att garantera att din punkt inte hörs eller respekteras. Upprätthålla så mycket professionalism som möjligt under en konfrontation kommer att leda till ett mer positivt resultat.
  • Bild med titeln Berätta om du är i ett missbrukande förhållande Steg 12
    4. Lyssna på den andra personen. En produktiv konversation beror på båda parter som växlar mellan bidragande och lyssnande. Att lyssna på den andra personen hjälper dem att känna sig respekterade och hörda. Även om du inte håller med vad som sägs, ge personen möjlighet att dela sina tankar - antar inte bara att du vet exakt vad de ska säga i förväg.
  • För att visa att du aktivt lyssnar, se den andra personen i ögat medan de talar. Använd öppen hållning, nicka ibland och spegla högtalarens kroppsspråk. Avbryt inte eller prata över dem.
  • Detta är sant för varje typ av konversation men är särskilt viktigt i en knepig social interaktion som en konfrontation.
  • Försök att vara känslomässigt icke-hotande. Hålla fast vid de fakta som stöder din sida av konfrontationen och tillåter inte känslor att engagera sig.
  • Bild med titeln berätta för en pojke du aren
    5. Förvänta den andra personen att få defensiv. Människor kommer ofta att få defensiva när de konfronteras eftersom det inte är en trevlig känsla att attackeras. Även om du känner att de punkter du gör är väl stödda och du presenterar dem på ett logiskt och icke-förolämpande sätt, är det fortfarande mycket troligt att den person som du konfronterar kommer att skydda och få defensiv.
  • Det bästa sättet att hantera en defensiv person är att lyssna på dem. Medan du kanske inte håller med den punkt de gör, borde du ge dem chansen att tala deras sinne.
  • Försök att undvika att argumentera. Det är lätt att argumentera med någon som blir defensiv - men det är utan tvekan oproduktivt. Prova ditt bästa för att hålla en lugn och samlad upplevelse.
  • Låta den andra personen veta att du lyssnar på vad de måste säga kan hjälpa dem att bli alltför defensiva.
  • Bild med titeln berätta för en pojke du aren
    6. Stå vid din punkt. Du konfronterade personen av en anledning, och det är viktigt att du håller fast vid dina vapen, även om de inte är oense med dig eller agerar defensivt. Påpeka att detta inte är tänkt att starta en kamp, ​​men det är ett problem som du tycker behöver hanteras med huvudet. Om du är beväpnad med fakta och exempel och presentera dessa med lugn och tydlighet, ska din punkt höras.
  • Tänk på att din åsikt är viktig, och att kunna tala ärligt är värt att engagera sig i en obekväm social interaktion.
  • Metod 3 av 3:
    Att veta när man ska konfrontera någon
    1. Bild med titeln Sonconcile med någon utan att förlora ditt stolthet Steg 2
    1. Konfrontera någon om frågan är återkommande. Tänk på "regeln på 3" - om någon utför ett beteende (som "att glömma" deras plånbok, svara inte på ett mail, etc.) 3 gånger är det troligt en beteendemässig trend och är förmodligen värt en konfrontation.
  • Bild med titeln Förena med någon utan att förlora ditt stolthet Steg 9
    2. Närma sig någon om de orsakar bredare problem. Om den person du överväger att konfrontera orsakar problem i en bredare arena (som på arbetsplatsen, inom familjen, etc.), kan situationen endast lösas genom konfrontation. I synnerhet kan arbetsplatskonfrontationer vara särskilt svåra.
  • Om du känner att någon drar nytta av dig, eller avsiktligt underminera dig, kan det vara värt att konfrontera personen. Om du är orolig för att konfrontera personen i privat på grund av rädsla för problemet eskalerande, kanske du vill kontakta din HR-avdelning för personal och förklara frågan till dem.
  • När man konfronterar en medarbetare är det särskilt viktigt att vara beväpnad med fakta. Dessa fakta bör stödja din sida av det problem du vill diskutera. Du kan till exempel nämna specifika dagar som din kollega kom till jobbet sent eller speciella presentationer som du känner att han eller hon inte bidrog tillräckligt till.
  • Bild med titeln lösa konfliktsteg 11
    3. Akta dig för något beteende som utgör ett hot. Om en persons beteende utgör ett hot mot honom eller sig själv och / eller någon runt dem, rekommenderas det att konfrontera personen för att stoppa beteendet från att upprepa eller eskalera.
  • Bedöma den unika situationen. Om du känner dig osäker konfronterar någon på egen hand, kan du behöva ta med en betrodd vän med dig eller har konfrontationen på ett offentligt ställe. Sätta din egen (och andras) säkerhet först.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 7
    4. Välj dina strider. Det finns definitivt situationer som kommer att dra nytta av direktkonfrontation - men det är inte allmänt sant. Det finns inget behov av att konfrontera alla, varje gång. Ibland är ett leende och grundläggande "okej" eller helt enkelt borta från problemet ett bättre sätt att lösa spänning än att stera en konfrontation.
  • Eftersom varje situation och varje individ är annorlunda är det viktigt att avgöra om konfrontation är rätt sätt att hantera saker från fall till fall.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande