Hur man utvecklar friska konfrontationsvanor

Många människor har den felaktiga tron ​​att konfrontation är en negativ händelse som bör undvikas till varje pris. Detta kunde dock inte vara längre från sanningen. Konfrontation kan vara ett hälsosamt sätt att stärka dina relationer med de människor som är viktigast för dig. För att använda konfrontation som en positiv relationsbyggande händelse är det viktigt att lära sig att utveckla hälsosamma konfrontationsvanor genom att reflektera över dina känslor, medkänsla och identifiera de rätta omständigheterna för att använda konfrontation.

Steg

Del 1 av 2:
Bygga dina konfrontationsförmåga
  1. Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 3
1. Lär dig att skilja dina känslor från situationen. Oavsett vad du konfronterar någon om är det viktigt att lära sig att försöka ta bort dina känslor från situationen så mycket som möjligt. Det betyder inte att du behöver prata i en mono-tone-röst, utan snarare att du bör känna igen vilka delar av ett argument baserat på känslor, och som är baserade på logisk resonemang eller faktum.
  • Om du till exempel känner att du behöver konfrontera en arbetskollega om ett beslut som de gjorde utan att först få din inmatning, försök att tänka på varför det spelar roll att de inte fick din inmatning. Du kanske känner mycket känslor om den här situationen. Du kanske känner dig utelämnad eller arg. Men dessa känslor kommer inte att vara användbara i konfrontationen. Istället kommer de att göra konversationen mer aggressiv än vad den behöver vara.
  • Istället hålla fast vid fakta. Varför är det viktigt att din kollega fattar beslut tillsammans med dig? Att förklara din sida av konversationen med avseende på objektiva skäl kommer att hjälpa till att hålla den andra personen från att bli defensiv, och det kommer också att hjälpa till att hålla konfrontationen från att bli aggressiv.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 7
    2. Hålla fast vid de viktiga punkterna. Gilla att skilja dina känslor, bör du också försöka hålla konversationen fokuserad på saken till hands. Ibland, när vi kommer in i en konfrontation, är det en frestelse att ta upp andra problem. Medan dessa problem kan vara viktiga, gör det meningen med konversationen mindre klar. Det kan också leda till att konfrontationen dras på långt längre än det behöver. Vet vad du vill prata med någon om, och håll dig fokuserad på det ämnet.
  • Om den person du pratar med att försöka få upp en annan fråga, avbryt inte dem. Låt dem avsluta vad de säger, och svarar med något som, "Jag ser vad du säger, och jag tror att vi borde prata om det vid någon tidpunkt. Men just nu tycker jag att det är viktigt att vi hanterar den här frågan."Genom att göra detta visar du dem att du har hört vad de säger och att du inte försöker avvisa dem.
  • Bild med titeln Approach Women Överallt Steg 19
    3. Gör din punkt och ge dem tid att svara. När man konfronterar någon är det ofta en tendens att börja prata och sedan fortsätta, försöker förklara din punkt eller rationalisera situationen. Detta är ett naturligt svar, speciellt om du känner dig nervös om vad de kan säga. Detta kan dock vara frustrerande för den andra personen och kan orsaka mer spänning än vad som är nödvändigt. Därför bör du ange vad som är i ditt sinne som ett logiskt eller faktiskt uttalande, och slutar sedan prata. Detta kommer att ge den andra personen att tänka och svara i enlighet med detta.
  • Till exempel, säg inte, "Hej Kathy, jag ville fråga varför du inte kom i arbetet i tid igår. Jag vet att du har mycket att gå i ditt liv och att du har två barn du måste komma till skolan, men det är väldigt viktigt att du kommer in i tid. När du inte kommer in i tid måste andra människor stanna senare ... "I det här exemplet gör du antaganden och ursäkter för henne som kanske inte har något att göra med vad som hände. Du berättar också för henne något som hon sannolikt redan vet (e.g. att det är viktigt att komma till jobbet i tid), och vissa människor kan känna sig försämrade av uttalanden som detta.
  • Istället, försök att säga något så här: "Hej Kathy, nu när vi har en minut att chatta, ville jag fråga om vad som hände igår. Du skulle vara här klockan 8:00, men du kom inte hit till 8:30. Är allt okej?"Att säga det som det här visar att du inte nödvändigtvis anklagar henne om någonting, men att du märkte att hon var sen. Stoppa på det kommer att ge henne en chans att berätta vad som hände.
  • Bild med titeln noteras steg 6
    4. Föreslå en lösning. Kom till en konfrontation med minst en möjlig lösning på problemet, men också vara beredd att lyssna på förslag som den andra personen kan ha, och att i slutändan arbeta tillsammans mot en optimal lösning. Detta skapar en samarbets- och öppen konversation.
  • Till exempel, om du pratar med en kollega om ett förslag som de skrev eftersom du är oroade över att de misstolkas något viktigt, inte bara säga, "du gjorde det här helt, och om vi lämnar det så här" återkommer aldrig det bidrag vi behöver."Försök istället att föreslå en positiv lösning i frågan", ditt förslag ser bra ut, men det finns ett par områden som jag skulle vilja titta över med dig eftersom jag förstod punkterna annorlunda. Kan vi sitta ihop i morgon?"
  • Bild med titeln läka familjen sår Steg 3
    5. Visa respekt. Du kommer att få mycket mer ut ur din konversation om du är mild och respektfull. Om en person känner sig respekterad, är de mer benägna att stänga av och / eller bli defensiva. Tala med respektfullt och med en känsla av medkänsla i stället för att sätta den andra personen eller försöka få dem att känna sig dumma. Visa för den andra personen som du försöker förstå situationen, inte skylla på dem för situationen.
  • Till exempel, om din vän har gjort något som fick dig att känna dig dålig, gå inte bara upp till dem och säga, "Hej! Vad du gjorde var verkligen krossad! Jag vet att du försökte skada mig, och jag kommer att få dig för det!"Inte bara är den här aggressiva, det är också respektlöst. Du berättar för din vän att du inte litar på din vänskap med varandra, och vad det än det gjorde gjorde de, gjorde de avsiktligt att skada dig.
  • Istället, prova något så här, "Hej Jane, jag känner mig skadad av dina handlingar den andra dagen. Jag förstår inte varför du gjorde vad du gjorde, kunde vi prata om det över kaffe?"Detta visar den andra personen som du känner dig ont, är du inte heller anklagar dem för någonting och att du verkligen bara vill förstå.
  • Bild med titeln vara en bättre flickvän steg 12
    6. Känna igen att konfrontation kan vara användbar. Många av oss har den falska tron ​​att en konfrontation måste vara en negativ händelse, men det här är inte sant. Ofta konfronterar vi människor eftersom vi bryr oss om dem och vårt förhållande med dem. Försök att ändra ditt tänkande om konfrontation. Visa det som en chans att diskutera dina skillnader med någon du bryr dig om, och att lyssna på vad de måste säga för att försöka hitta en gemensam mark.
  • Det är också viktigt att komma ihåg att en konfrontation kanske inte alltid leder till ett avtal, och att det inte alltid behöver heller. Ibland kan det vara tillfredsställande för båda människorna bara för att prata om något tillsammans i en förståelse och medkänsla.
  • Bild med titeln vara mogen steg 6
    7. Styra av konfrontationsfallgropar. Det finns många sätt att förbättra chansen att ha en produktiv konfrontation, men det finns också några viktiga saker att undvika. Några saker att undvika inkluderar:
  • Överreagera eller blåsa upp.
  • Gör vaga eller allmänna klagomål.
  • Att höja massor av problem på en gång och / eller ta upp gamla problem.
  • Slår under bältet, till exempel genom att göra förolämpningar eller säga saker med avsikt att skada den andra personen.
  • Göra anklagelser.
  • Överdriven eller uppfinnande klagomål.
  • Stänger av och vägrar att tala eller erkänna den andra personen.
  • Del 2 av 2:
    Förbereder dig själv för konfrontation
    1. Bild med titeln vara mogen steg 9
    1. Ta dig tid att reflektera över din synvinkel. Om du känner dig arg, ledsen eller orolig för det ämne du behöver för att konfrontera någon om, är det viktigt att spendera lite tid att försöka reta ihop vilken sak som ska diskuteras. Det kan vara svårt om du inte har spenderat mycket tid på att reflektera över dina känslor, men med övning kommer du att lära dig att identifiera vilket problem som orsakar en viss känsla. Tänk på vad som hände, och när och varför började du känna den negativa känslan.
    • Till exempel, låt oss säga att du är väldigt arg på din partner eftersom de sa att de skulle vara hemma klockan 19:00 varje natt, men de brukar inte dyka upp till 7:45 eller till och med senare. Din första reaktion kan helt enkelt vara att skrika på dem om att alltid vara sent men försök att komma ihåg att din partner kanske inte förstår varför det här är viktigt. Tänk på varför det stör dig. Gör det att du känner att de inte respekterar dig? Kanske vill du ha middag redo vid en viss tid som du samordnar med sin ankomst.
    • När du reflekterar över situationen kan du ibland upptäcka att dina känslor inte är mycket rationella. I vissa fall kan du tänka sig att tänka igenom en situation eliminera behovet av en konfrontation i första hand. I vissa fall är vår stolthet helt enkelt skadad av något, men det här är något som vi måste hantera på egen hand, inte något som en annan person är ansvarig för.
  • Bild med titeln Survive High School Steg 13
    2. Planera vad du vill säga. Det betyder inte att du måste skriva ett skript för konversationen, men det är bra att få en allmän uppfattning om vad du vill säga. Springa igenom några möjliga sätt att säga exakt vad problemet är på ett logiskt, icke-känslomässigt sätt. Det kan vara nerv-wracking att konfrontera någon, så att utöva konversationen i ditt huvud kan hjälpa dig att få det du vill säga ut som du tänkte.
  • Kom ihåg att träna att säga vad du vill ha på ett medkänsla. Om du går upp till någon och konfronterar dem med en arg eller anklagande ton av röst kommer de att få defensiv.
  • Ta en paus från konversationen om det behövs. Om du börjar bli känslomässig och du är på väg att säga något skadligt att du kan ångra, kom ihåg att det är okej att be om en paus. Försök säga något som, "Kan vi ta en paus och komma tillbaka till den här konversationen lite senare?"Eller," Jag måste springa. Kan vi avsluta den här konversationen senare ikväll / på morgonen / fredagen?"
  • Bild med titeln vara punktlig steg 14
    3. Leta efter rätt tid. En konfrontation med någon hanteras bäst på ett privat sätt, i en tid som är bekvämt för alla relevanta människor. Därför borde du inte gå upp till någon som du vill konfrontera medan de är till lunch med sina vänner, eller i ett möte med många andra människor. Istället, närma sig den person du behöver prata med diskret. Berätta för dem att det finns något du vill prata med dem om och fråga dem när en bekväm tid att träffa privat kan vara.
  • En person i en grupp är mer benägna att reagera defensivt till allt du säger. Detta beror på att de sannolikt är oroliga över vad alla runt dem tänker, förutom att försöka svara på vad du har sagt. Ingen vill känna sig dum framför människor vars åsikter är viktiga för dem.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att fusk på din partner Steg 11
    4. Förstå att konfrontationen inte alltid kommer att gå hur du planerade. I vissa fall, oavsett hur svårt du försöker, kommer du att komma över människor som inte kommer att reagera mogna till konfrontation. Detta är inte i din kontroll. Gör vad du kan för att hantera situationen, och lära av det. Om du konfronterar någon och de spränger på dig, nu vet du att direktkonfrontation inte är något som kommer att fungera med den personen.
  • Men kom ihåg att det här också kan innebära att du kanske tror att du förstår en situation, men när du konfronterar någon om situationen, räknar du ut att du har det fel. Slå inte upp dig själv. Förklara istället för den person som du helt missförstod och ber om ursäkt.
  • Som ett exempel, säg att din kollega misslyckades med att vända sig i ett projekt som du arbetade med tillsammans i tid. När du konfronterar den kollegan får du reda på att de inte skickade projektet eftersom de hade en familjeförbrukning men att de rensade problemet med din chef. I den här situationen är allt du behöver säga, "Åh, okej. Snälla förlåt mig. Jag fick inte den informationen, och jag var orolig för att vi båda kunde komma i trubbel."Du kanske fortfarande är frustrerad att de inte meddelade dig, men det är inte frågan till hands.
  • Tips

    Se alltid till att du är i ett gott emotionellt tillstånd innan du konfronterar någon. Om du är arg, är du mer sannolikt att lash ut eller säga saker du inte menar.
  • Kom ihåg att den enda personen du kan styra är dig själv. Du kanske inte alltid gillar vad en annan person gör eller säger, men det är deras beslut, inte din.
  • Var tålmodig med dig själv! Att utveckla friska konfrontationsvanor är en färdighet som måste odlas.
  • Varningar

    Försök inte ha en konfrontation med någon om du eller den andra personen är i dåligt humör eller arg. Oavsett hur svårt du försöker, är det osannolikt att en konfrontation i ett negativt tillstånd av känslor kommer att gå bra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande