Hur man hanterar en vuxenens temperament tantrum

De flesta människor associerar "temperera tantrums" med småbarn, som ofta inte kan kontrollera eller lämpligt uttrycka sina känslor. Vuxna kan dock ha ilska utbrott som har samma egenskaper som ett barns tantrum.Lyckligtvis är de flesta vuxna rationella människor som kan motivera och kontrollera sin ilska.Kommunicera effektivt och hålla sig lugn själv kan hjälpa dig att hantera en vuxen temperament tantrum.

Steg

Metod 1 av 3:
Erkänna känslor
  1. Bild med titeln Deal med en vuxen
1. Behålla lugnet. Om du blir arg eller defensiv, kommer du sannolikt att förvärra den tantrum som den andra personen har.Om du kan hålla dig lugn och rationell, är det troligt att du kommer att kunna diffundera den andra människans humör.
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    2. Inse att du inte kan styra någon annan. En av de svåraste delarna av att hantera en annan persons känslor - särskilt någon som är en nära vän eller familjemedlem - accepterar att du inte kan ändra tankens tankar eller handlingar.Du kan erbjuda hjälp och support, men du kan faktiskt inte styra en annan person.
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    3. Fråga vad som stör personen.Vuxna som är benägna att temperera tantrums är osannolikt att vara effektiva kommunikatörer.Du kanske måste fråga den person som orsakar dem att vara så upprörd.Var lugn och ge honom tid att förklara sig fullständigt.
  • Kom ihåg att vara tålmodig och ihållande.Du kan säga, "Jag vet att du sa att det inte är något fel, men jag kan berätta för det sätt du agerar att du är verkligen upprörd.Snälla prata med mig om varför du är upprörd så att jag kan hjälpa dig om jag kan.Om du inte är redo att prata om det nu, kom ihåg att jag är här när du är redo."
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    4
    Validera personens känslor. Det är viktigt att uttrycka den person som har Tantrum att det är okej för dem att känna de känslor som de känner.Även om du inte håller med hur de uttrycker sina känslor (i ett tantrum) kan du berätta för dem att det de känner är okej.Acceptera känslor (som ilska) som en vanlig del av livet kan ofta hjälpa människor att hantera känslorna på ett hälsosammare sätt.
  • Till exempel kan du säga, "Det verkar för mig att du känner dig arg eller skadad på grund av situationen.Det är helt normalt att känna det sättet - kan vi prata om hur du känner och hur vi kan få dig att må bättre?"
  • Metod 2 av 3:
    Guidande positiv kommunikation
    1. Bild med titeln Deal med en vuxen
    1. Ber om ursäkt för eventuella felaktigheter från din sida.Om du var en del av anledningen att den andra personen är upprörd, ber om ursäkt för dem för vad du gjorde.Om du inte känner att du gjorde något fel i sig, kan du fortfarande be om ursäkt för att de känner det som de känner.
    • Till exempel, om du gjorde något "fel," kan du säga, "Jag är mycket ledsen att jag av misstag laddat ner ett virus som förstörde din dator.Jag kan förstå varför det skulle göra dig upprörd, och jag kommer att göra vad jag kan för att hjälpa till att reparera eller byta ut datorn."
    • Till exempel, om du inte gjorde någonting "fel" men fortfarande upprörd någon, kan du säga, "Jag är ledsen att jag stör dig genom att plocka ut färgfärgen för vardagsrummet själv.Jag visste inte att det var så viktigt för dig.Jag kommer att försöka vara mer hänsynsfull av dina känslor i framtiden."
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    2. Använd orden "vi" och "oss."Att använda orden" jag "och" du "kan skapa en uppdelning mellan dig och den andra personen, även om vissa människor kanske föredrar "Jag" och "du" som de inte gillar att behandlas som en förlängning av en annan person.Denna delning kan orsaka att Tantrum-kasta partiet blir defensiv eller argare.Men med "vi" eller "oss" innebär att du är ett lag och kan minska några av den andras arga känslor.
  • Till exempel kan följande leda till att någon blir mer defensiv: "Du borde inte vara så upprörd över din dator kraschar.Min dator kraschade och jag blev inte upprörd alls - jag gick bara och fick en ny.Du borde göra samma sak."
  • Ett bättre exempel på "lag" kommunikation skulle vara, "vad kan vi göra tillsammans för att lösa detta problem?Kan vi ta det till en verkstad, eller är det dags för oss att investera i en nyare, bättre dator?Vi kan komma igenom det här tillsammans och göra det bästa av situationen."
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    3. Upprätthålla en neutral eller positiv ton.Det är viktigt att undvika att låta nedslående eller frustrerad när man talar med någon som har ett temperament tantrum.Om de tror att du pratar ner till dem, kan de bli argare eller sluta lyssna på dig.Det är också viktigt att undvika att låta sarkastiskt sarkastiskt.Att hålla din röst på en konsekvent volym och ton hjälper dig att låta mer neutral.
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    4. Hålla fast vid fakta när det är möjligt. Överge känslomässigt laddat språk eller något som kan tolkas som en anklagelse och hålla fast vid de händelser som stör personen.Betonar fakta kan inte orsaka att temperamentet tantrum dämpar, men det är mindre sannolikt att göra situationen något värre.
  • Till exempel, säger "Jag är ledsen att datorn kraschade, men du klickar på länkar av kattvideor, också.Du kan knappt säga att det var helt mitt fel, "kan få personen att bli argare.
  • Istället kan följande faktiska uttalanden vara mindre inflammatoriska: "Jag klickade på länken och datorn kraschade.Vi kan inte ändra dessa fakta.Nu måste vi bestämma vad du ska göra om situationen.Vi kan antingen försöka få ett företag att reparera datorn eller vi kunde köpa en ny dator."
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    5. Uppmuntra rationellt tänkande.Det kan vara svårt att övertyga någon som har ett temperat tantrum för att använda rationell tanke, men om du kan få sitt rationella, tänkande att övervinna sitt känslomässiga svar, kommer de sannolikt att fånga ut av tantrummen. Detta är ett tillvägagångssätt för vilket du måste vara särskilt försiktig med att inte låta nedlåtande eller ogiltiga.
  • Det här kanske inte fungerar för alla, men hjälper någon att förstå att vara arg inte hjälper till att lösa problemet kan sparka sitt resonemang.Du kanske säger, "Jag förstår att du är arg just nu, och du har rätt att vara.Låt oss prata genom några möjliga lösningar tillsammans och räkna ut hur man gör det bättre."
  • Se till att du är validera sina känslor, För att undvika att komma bort som nedlåtande eller oroande. Du kan erkänna sina känslor och Uppmuntra problemlösning.
  • Metod 3 av 3:
    Diffundera situationen
    1. Bild med titeln Deal med en vuxen
    1. Ge personen och tiden.Någon som verkligen är i raseri kanske inte är villig att ha en rimlig konversation med dig.Ibland är det bästa alternativet att ge personen lite utrymme tills han lugnar sig och kan upprätthålla en konversation med dig.
    • Det kan vara svårt om det är någon du bor med, men du kan gå ut, kör ett ärende eller två, eller gå för att göra en chore eller aktivitet i ett annat rum.
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    2. Fråga en förändring av miljön.Många människor svarar bra på en förändring av miljön om de känner sig arg. .Att flytta från ett inomhusutrymme till ett utomhusutrymme kan vara särskilt effektivt, eftersom utomhus kan höja sin humör.
  • Du kan antingen vara direkt och säga, "Du är upprörd.Låt oss gå en promenad och prata om vad som stör dig, "eller indirekt och säger:" Jag måste gå ner på gatan för att få något.Vill du gå med mig för lite frisk luft i några minuter?"
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    3. Uppmuntra djupa andetag eller meditation.Ett bra sätt att hantera ilska eller andra överväldigande känslor är att sitta tyst och fokusera på att ta mycket djupa andetag.Att kombinera den djupa andningen med några meditationsövningar, som att visualisera en lycklig plats eller avbilda negativa känslor som spänner på kroppen, kan göra andningen ännu effektivare.
  • Om personen är villig kan du styra dem genom en meditationsövning.Instruera dem att göra följande (du kan göra det också!):
  • Sitt bekvämt med båda fötterna på golvet och dina händer vilar bekvämt i ditt knä. Blunda.
  • Ta ett djupt andetag i, så att din mage kan expandera med andans fullhet.Bild ett vitt ljus som kommer in i varje hörn av ditt sinne och kropp när du andas in.
  • Andas långsamt och medvetet, så att du fullt ut andas ut.När du andas ut, bilden negativitet lämnar din kropp som mörk, leriga färger, lämnar bara ljuset bakom.
  • Upprepa för 10-20 andetag eller tills personen känns avslappnad och bekväm.
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    4. Föreslå en lösning på problemet.Om den person som har ett temperament tantrum är för övervunnen med känslor att tänka rationellt eller är ovillig att brainstorma en rimlig lösning med dig, försök att föreslå några lösningar på problemet.Ditt svalare huvud kommer sannolikt att råda, och du kan komma igenom dem.
  • Bli inte förvånad om personen i början avvisar dina lösningar.De kan behöva lite tid att lugna sig och bearbeta det du föreslog. De kunde mycket väl återvända till dig senare och säga att de tog ett av dina förslag för att lösa problemet.
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    5. Fråga personen vad de behöver för att känna sig lugnare.Om du verkligen är med förlust för hur man hanterar eller hjälper personen att ha ett Tantrum, kan du försöka fråga dem vad du kan göra för att hjälpa.De kan säga att de bara behöver lite tid, eller en kram, eller en promenad utanför.Människor som är benägna att ilska problem kan vara medvetna om vad som hjälper dem att svalna när de är arg.
  • Bild med titeln Deal med en vuxen
    6. Revisit känsliga ämnen vid en senare tidpunkt.Om du hade en konversation som orsakade personen att gå in i ett Tantrum, borde du förmodligen släppa ämnet för nu om det inte är helt känsligt.Ge personen tid att komma över sin första ilska och återvända till det senare när de verkar lugna och rationella.
  • Varningar

    Svara inte på ett aggressivt eller reaktionärt sätt.Detta kommer sannolikt att uppstå situationen.
  • Om du känner att någons ilska mot dig kan bli våldsam, ta bort dig själv till ett säkert ställe eller be om hjälp från någon som kan skydda dig.
  • Om du kan, i en kris, försöka ringa en sjukvårdspersonal eller självmords hotline innan du involverar polisen. Det har varit incidenter där polisintervention i fall av människor i mental kris har resulterat i traumatisering eller död. När det är möjligt, involvera någon du är säker har kompetensen och träningen att hantera specifikt med psykisk hälsa eller psykiatriska kriser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande