Hur man hanterar människor som du inte gillar

Vid någon tidpunkt måste vi alla interagera med människor som vi inte gillar. Kanske kan du inte helt undvika den här personen eftersom de är en kollega, granne eller familjemedlem. Interaktioner med människor du inte gillar kan sluta dåligt - med dig att säga något som du senare ångrar eller stormar i ett temperament - men de behöver inte. Du kan komma igenom dessa interaktioner utan några större problem genom att ta proaktiva åtgärder som hjälper dig att komma överens med dem och sträva efter att hålla en positiv utsikter. Det kan också hjälpa till att veta hur man hanterar dessa interaktioner innan de tar en tur för det värsta.

Steg

Del 1 av 3:
Vara proaktiv om interaktionen
  1. Bild med titeln Deal med människor du don
1. Håll interaktionskortet, om möjligt. När det gäller att hantera någon du inte gillar, är kortfattat viktigt. Ju längre du är runt den här personen, desto mer irriterad kommer du sannolikt att bli. Det är därför du borde hålla möten med dem korta och söta.
  • Kommunicera med personen tillräckligt för att få, vilket kan helt enkelt leda till att "hej."Då, uppta dig själv någon annanstans.
  • Till exempel, efter att ha hälsat personen, kanske du säger, "Åh, är de cocktailkorv på buffén? Ursäkta mig medan jag tar lite?" När du har fyllt på din tallrik, huvudet i motsatt riktning.
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    2. Verbalize dina gränser. Vet hur mycket du är villig att ta och inte vara rädd för att dra gränsen någonstans. Att räkna ut hur mycket du kan ta innan du förlorar din coola kan hjälpa till att defyta en situation innan det blir explosivt.
  • Till exempel, om du har en kollega som alltid braggerar pengar, kan du säga, "Hank, gjorde jag ett personligt engagemang för att bara diskutera ekonomin på ett behov. Jag är säker på att du kan förstå."
  • Om personen alltid trycker på ditt personliga liv, kan du bara säga, "Jag har en regel om att inte diskutera mitt personliga liv på jobbet."
  • 3. Titta på situationen ur sitt perspektiv. Tänk på varför den andra personen agerar som de gör. Kan de vara omedvetna att deras beteende irriterar dig? Har de en bra anledning att göra dessa saker? Du kan inse att den andra personen inte ska skylla på. Du kan till och med prata med dem för att se om de skulle vara villiga att ändra sitt beteende runt dig.
  • Till exempel, om din medarbetare alltid pratar medan du arbetar, kanske du anser att de försöker vara vänliga. Du kan fråga, "Hej, jag försöker få lite arbete gjort. Har du något emot om vi inte pratar just nu?"
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    4. Byt ämnen under konversation. Om någon du inte gillar har tagit upp ett ämne av konversation som irriterar eller frustrerar dig, kan byte av ämnen minimera den irritation du känner och gör det lättare att hantera honom eller henne.
  • När du ändrar ämnen, se till att ämnet du ändrar till är glad eller neutral. Du måste också göra övergången naturligt istället för abrupt.
  • Låt oss säga att din medarbetare viskar om chefens påstådda affärer före ett möte. De nämner en restaurang där de förmodligen såg det olagliga paret. Du kan ändra samtalets gång genom att säga, "Åh, jag har hört att de har de bästa räkorna. Försökte du det?"
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    5. Håll dig på avstånd. Om du har råd att hålla dig borta från någon du inte gillar, gör det bara som det är det bästa för alla som är inblandade. Hitta sätt att undvika personen om du kan.
  • Till exempel, om du vet att din nosy kusin kommer till en familjgrill, kan du komma sent för att du vet att hon tenderar att lämna efter en timme.
  • Om du absolut måste vara runt personen, åtminstone lägga lite utrymme mellan er två. Försök att arbeta i ett separat område om den här personen är en kollega eller klasskamrat. Vid ett möte eller middag, ta en plats på den motsatta änden av bordet för att begränsa interaktioner.
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    6. Observera och imitera andra. Om du inte vet hur man ska hantera någon, titta på andra och se hur de hanterar den personen. Därmed har du en chans att se vad som fungerar och vad som inte behöver experimentera dig själv.
  • Om andra verkar komma överens med dem bara bra, följ deras ledning. Justera ditt eget sätt att interagera för att återspegla vad de gör.
  • Till exempel, om en av dina medarbetare har en vana att bara prata om gemensamma intressen med den person du inte gillar, kan du försöka använda samma taktik för att hålla saker mer civila.
  • Del 2 av 3:
    Hålla ett positivt perspektiv
    1. Bild med titeln Deal med människor du don
    1. Pausa och återfå kontrollen. Innan du förlorar din coola med någon du inte gillar, ta ett steg tillbaka och återkalla dig själv. Andas djupt genom näsan och andas ut andan från din mun. Upprepa flera cykler av djupt andning samtidigt som man reciterar en positiv bekräftelse.
    • Du kan tyst säga till dig själv, "Jag är i kontroll."
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    2. Försök att inte ta saker personligen. Ibland kommer en person avsiktligt att välja på dig, men i de flesta fall tycker du inte om att du inte kommer att gå ut ur deras sätt att uppröra dig. Förstå att den andra personen kanske inte betyder att du ska ta sina handlingar som en personlig förolämpning.
  • Om en oförskämd person är oförskämd för alla, vet du att det inte finns något specifikt för dig som gör dem att agera på det sättet. Som ett resultat kan du lättare skriva dem som "oförskämd" och låt inte beteendet komma under din hud.
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    3. Kom ihåg att de bara är mänskliga - precis som du. De är inte perfekta, men inte heller är du. Alla har några karaktäristiska för dem som kan irritera andra, du inkluderade. När du måste vara runt den här personen, bli ärlig med dig själv. Fråga dig själv varför du är så störd.
  • Ibland kanske du inte gillar en person eftersom det finns något om dem som påminner dig om dig själv. Till exempel, kanske du inte kan stå med din kollegers oupphörliga behov av att uppmärksamma dig för att du i hemlighet längtar efter.
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    4. Leta efter positiva. Du kommer mycket sällan att springa över någon utan inlösande egenskaper. Även om de positiva egenskaperna en person har begravd under lager av obehaglighet, identifiera minst en eller två positiva positiva och fokusera på dessa egenskaper så att du kan komma att uppskatta den andra personen bättre.
  • Till exempel kanske din överdrivande svärmor verkligen bryr sig mot sina barn och barnbarn. Reflektera över dessa goda egenskaper när hennes mindre än trevliga egenskaper är på displayen.
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    5. Döda dem med vänlighet. Var positiv med dem genom att behandla dem som du skulle folk du gillar. Hälsar dem varmt och le. Sträva efter att vara så trevlig och hjärtlig som du kan.
  • För att göra det, föreställ dig att du interagerar med någon du gillar.
  • Du känner aldrig till att behandla den här personen med vänlighet, kan bara ändra den dynamik du har med dem och slutligen göra dem mindre irriterande för dig.
  • 6. Bestäm vad det är som irriterar dig. Om personen inte är direkt betyder för dig, kan det bara vara ett konflikt av personligheter. Skriv ner vad det är de gör som du inte gillar och hur det får dig att känna (arg, avundsjuk, irriterad osv.).
  • När du är klar, tänk på huruvida situationen kan lösas eller inte. Till exempel, om du verkligen tycker om att någon fortsätter att föra upp divisiv politik på familjen middagar, institut a "Ingen politik vid bordet" regel.
  • Om du är avundsjuk på den andra personen, överväga om det finns något du vill förbättra i ditt eget liv. Använd denna realisering för att skapa och uppnå nya mål.
  • Del 3 av 3:
    Hantera svårigheter
    1. Bild med titeln Deal med människor du don
    1. Hävda dig själv med "Jag" uttalanden. Låt dig inte bli en pushover. Om personen mobbar dig eller bryter mot dina gränser, ständigt stå upp för dig själv med "jag" uttalanden.
    • Ett "jag" -deklaration kan låta, "Jag känner mig belittled när du kritiserar hur jag gör mitt arbete. Kan du påpeka en lösning istället för att bo på vad jag gör fel?"
    • Eskalera situationen genom att bli argumenterande eller defensiv kan göra saker värre. Men om du kommunicerar dina behov lugnt, kan du underlätta spänningen och eventuellt få dina behov mätt.
    • Bli aldrig den andra personen. Du kan hålla dig till din punkt utan att bli defensiv eller anklagande. Bara lugnt och kom ihåg dig och kom ihåg att inte ta det personligen.
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    2. Vet när du ska gå iväg. Du kan prova varje trick i boken, men ibland är det inget du kan göra för att interagera med människor du inte gillar någon lättare att tolerera. Om de vägrar att respektera dig eller försöka agitera dig längre, är det bästa du kan göra för alla helt enkelt att ta bort dig från situationen.
  • Försök att vara artig om det. I stället för att plötsligt gå bort eller säga att du inte kan stå för att vara runt dem längre, återställer dina gränser och ursäkta dig själv.
  • Du kanske säger, "Jag skulle hellre inte prata om det här, så jag lämnar."
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    3. Hitta gemensam mark. Avväpna situationen innan det går ur kontroll. Om du måste ta itu med personer som du inte gillar och konversationen snabbt går nedförsbacke, hitta en punkt som du kan sympatisera för att stoppa dem i sina spår. Att göra det kan defyta någon fientlighetsbyggnad i de andra människorna och därigenom göra din interaktion med dem lite mer tolerabel.
  • Denna punkt är särskilt viktig om känslan av motvilja är ömsesidig och du befinner dig ofta i argument med föremålet för din fientlighet. Även om den andra personen försöker välja en kamp, ​​blir det svårt för dem att göra det om du är överens.
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    4. Få en medlare. Att fråga en tredje part att gå in kan hjälpa dig och den andra personen hanterar oenigheter mer effektivt. Beroende på förhållandet, se om någon annan är villig att agera som medlare medan de två försöker lösa dina problem.
  • Välj någon som är opartisk, till exempel en opartisk kollega eller en familjemedlem som är känd för att vara objektiv.
  • Bild med titeln Deal med människor du don
    5. Låt inte den andra personen bli offer. Försök att inte förlora ditt humör, även om den andra personen avsiktligt skjuter alla dina knappar och försöker arbeta dig i en raseri. I det ögonblick du förlorar din coola, ger du den andra personen den övre handen. De kan gå bort som ser oskyldiga medan du ses som den "dåliga killen."
  • Om ditt beteende alltid är lugnt, respektfullt och artigt är andra människor mer benägna att tro på din sida om en stor konflikt någonsin utbrott mellan dig och den person du har problem med.
  • Du är i slutändan den som bestämmer hur du känner och reagerar på situationer. Den andra personen kan inte få dig att känna dig dålig utan ditt tillstånd.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande