Hur man diskuterar politik i en vänlig miljö

Politiken har ofta ansetts vara ett osäkert diskussionsämne utanför hemmet. Många människor känner sig emotionellt kopplade till problem och har svårt att se en annan synvinkel. Om du vill diskutera politik på jobbet, på fester, med familj eller med vänner, måste du lära dig att se en annan persons synvinkel, lyssna och veta när du ska stänga en diskussion eller gå bort. Det här ämnet behöver inte undvikas om du har närvaro av sinne för att hålla diskussionen civila och roliga. Det finns några riktlinjer för att diskutera politik i allmänhet som hjälper dig att undvika argument och skada känslor. I en social miljö bör politiken kontaktas som ett sätt att lära sig och växa, snarare än en debatt om rätt eller fel. Lär dig hur man diskuterar politik i en vänlig miljö.

Steg

Metod 1 av 2:
Vänlig diskussion etikett
  1. Bild med titeln Undvik att låta politik ruin relationer steg 7
1. Tänk på varför du vill diskutera politik. Politiken kan anses vara driven av förstärkningsteorin, att människor söker politisk diskussion och information som stöder sina egna politiska åsikter. Förstå att diskussion av politik i en blandad social miljö kommer att leda till motsatta övertygelser och det borde leda till mer tankeväckande diskussion.
  • Bild med titeln vara civil när du pratar om politik Steg 8
    2. Lyssna. Innan du hoppar till några slutsatser, lyssna på den andra personens synvinkel. Fråga tankeväckande frågor om deras åsikter inte är helt klara.
  • Undvik att använda frågor, till exempel "Hur kunde du tro det?" Ställer istället frågor som "Vad är din åsikt om...?" eller "Vad får dig att känna det sättet?"
  • Bild med titeln vara civil när du pratar om politik Steg 4
    3. Försök att se frågan från den andras synvinkel. Detta är i linje med klassiska "tänka innan du talar" ordspråk. Försök att vara empatisk mot deras synvinkel, och du kommer sannolikt att uppnå mer tankeväckande slutsatser om dina egna övertygelser.
  • Bild med titeln Undvik att låta politik ruin relationer steg 2
    4. Var ärlig om dina källor. Om du citerar källor, se till att du känner igen potentiella brister i fakta eller hur du citerar. Detta är ett annat exempel på förstärkningsteori, eftersom du kan överväga att dina källor är objektiva, men andra människor kan överväga dem subjektiva.
  • Bild med titeln vara civil när du pratar om politik Steg 2
    5. Erkänna när du inte vet något. Ingen gillar a "veta allt," Så var beredd att lära sig något nytt i någon diskussion. Samtalet är mycket mer benägna att vara vänlig om ingen insisterar på att alltid vara rätt.
  • Bild med titeln vara civil när du pratar om politik Steg 5
    6. Hitta gemensam grund regelbundet under diskussionen. För att få en vänlig diskussion, försök att återvända till poäng du godkänner från tid till annan. De flesta människor kan komma överens om några saker som de tycker arbetar eller att de tycker behöver reformera.
  • Bild med titeln är oenig med ditt Boss Steg 3
    7. Respektera ett arbete eller ett partiskt beslut att placera politik utanför gränserna. Vissa festvärdar, familjemedlemmar och arbetsmiljöer ber att människor lämnar sina politiska övertygelser för sina privata interaktioner. Denna regel har förmodligen orsakats på grund av ett tidigare problem, så respektera önskan att vara värd för ett politiskt fritt socialt engagemang.
  • Bild med titeln Minska politisk polarisation i ditt eget liv Steg 7
    8. Gage ditt förhållande till den person du pratar med. Vissa politiska diskussioner är inte värda möjligheten att göra ett förhållande ansträngt. Lär känna personen bättre innan du försöker engagera personen i politiskt tal.
  • Om någon engagerar dig i politisk diskussion och du är osäker på ditt förhållande, närma sig prata med försiktighet, särskilt om alkohol är inblandad. Det är bättre att hitta gemensam mark och förändra ämnet än att komma in i ett argument.
  • Bild med titeln vara civil när man talar om politik Steg 6
    9. Erkänna en punkt. En del av att upprätthålla vänlig diskussion är en frank önskan att säga när du håller med. Vilket indikerar att du förstår och frågar en uppföljningsfråga kan göra diskussionen roligare.
  • Bild med titeln hantera människor som är arg på dig Steg 12
    10. Kom ihåg att du inte behöver vinna i en vänlig diskussion. Faktum är att spara den vinnande mentaliteten för politiska debatter eller personer som är mycket nära dig. Gå in i artig politisk diskussion för att lära dig något och få en bättre bakgrund av dina vänner och problemen.
  • Metod 2 av 2:
    Potentiella diskussionsproblem
    1. Bild med titeln Undvik konflikter om politiska ämnen på sociala medier Steg 7
    1. Använd aldrig förbannade ord eller inflammatoriska fraser. Undvik att ringa någon politiker eller person med ett dåligt namn. Inflammatoriskt språk orsakar ofta ett känslomässigt svar, vilket leder till en arg fest.
  • Bild med titeln Kope med social ångest i gymmet steg 1
    2. Undvik politiska eller sociala skämt. I de flesta offentliga inställningar kan du inte vara säker på någons tro. Skämt seger ofta i olämpliga och skadliga kommentarer om ras, religion och kön.
  • Var inte rädd för att ta tillbaka leviten med icke-politiska skämt. Roliga, icke-sarkastiska quips kan lätta humöret, vilket gör diskussionen mer vänlig.
  • Bild med titeln Undvik konflikter om politiska ämnen på sociala medier Steg 8
    3. Försök att inte rehash gamla diskussioner. Om du och en vän diskuterar politiken gång och igen och aldrig bosätta sig på ett positivt slut, ta inte upp samma ämnen på en fest. Spara dina privata skämt och uppvärmda politiska debatter för när du är ensam och osannolikt att få någon som fångas i crossfire.
  • Bild med titeln Undvik alkohol medan på högskolan steg 2
    4. Undvik att konsumera mycket alkohol när du pratar om politik i en vänlig miljö. Alkohol sänker hämningar och gör det troligt att du kommer att säga något du inte menar. Om någon annan är imbibing alkohol, försök att ändra ämnet eller ursäkta dig för att hjälpa värd eller en kollega med något.
  • Bild med titeln vara civil när du pratar om politik Steg 10
    5. Titta på dina gester och handsignaler. Det är oförskämt att peka eller skaka huvudet under artig konversation. Om du befinner dig frowning eller ser surly, kan du bli för arg för att prata på ett jämnt sätt.
  • Bild med titeln Minska politisk polarisation i ditt eget liv Steg 1
    6. Avsluta inte en diskussion med frasen "Överens om att vara oense." Den här populära frasen är ett säkert sätt att avsluta på en foul note, säger att vi inte har löst någonting och vi har ingen önskan att prata i framtiden. Istället hitta din gemensamma mark igen eller säg något som "Jag kan förstå varför du tror det," eller "Det låter som om det här betyder mycket för dig."
  • Bild med titeln hantera människor som är arg på dig steg 10
    7. Undvik att berätta för någon att de är "fel." Även om du kan känna på det sättet, är de flesta politik baserade på en tanke, snarare än rätt eller fel. Om du börjar tänka på dessa villkor, överväga att ändra ämnet till ett vänligare ämne.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande