Hur accepterar man en ursäkt från en kollega

Din medarbetare skruvade upp data på en rapport du skickade in, sätter dig i varmt vatten med chefen. Eller kanske din medarbetare ringde i sista minuten och lämnade dig med allt sitt arbete. De kan säga att du är upprörd, så de försöker be om ursäkt. Du kan acceptera en ursäkt på lämpligt sätt genom att först höra personen ut. Sedan försök att svara nådigt utan att automatiskt låta personen av kroken. Därefter kan du försöka ge personen en andra chans.

Steg

Metod 1 av 3:
Att höra personen ut
  1. Bild med titeln ber om ursäkt för fusk på din partner Steg 9
1. Låt dem leda i konversationen. Det är deras ursäkt, så låt dem ta ledningen. När din medarbetare drar dig åt sidan för att prata, hör dem helt. Motstå uppmaningen att avbryta vad de säger.
  • Låt dem få hela sitt meddelande över innan du ger ditt svar.
  • Vara medveten om dina icke-verbala reaktioner också. Undvik saker som ögonrullande, scoffing eller annat avvisande beteende och håll ögonkontakt. Agera så att du kan gå bort och veta att du hanterade situationen bra, och med integritet.
  • Bild med titeln Deal med konfliktsteg 5
    2. Borsta inte av deras skuld. Det finns en tendens bland offer för att minimera brottslingens felaktighet. Detta hjälper inte någon, dock. Det låter personen från "skuldkroken och skyddar dig från att hantera konflikt. Konflikt är ett hälsosamt sätt att hantera oenighet och växa ur en upplevelse, så inte agera som du inte är störd för att hålla freden.
  • Vara särskilt uppmärksam på detta om du tenderar att undvika konfrontationer eller är en "folk trevlig."Andra kan se det som tillstånd att gå över dig.
  • Undvik kommentarer som "det är ingen stor sak" eller "Oroa dig inte för det."Att säga något så här är avvisande av dina känslor, och den andra personens.
  • Bild med titeln Kope med skuld över ditt barn är ett enda barn steg 9
    3. Lyssna på uppriktighet. Innan du formulerar ett svar på personens ursäkt, utvärdera meddelandet. Var det hjärtligt? Eller tycktes det som att personen var likgiltig för vad de hade gjort för dig? Titta i ögonen och fråga om de verkligen känner sig ledsna om deras beteende.
  • Du kan upptäcka uppriktiga ursäkter genom att leta efter två nyckelelement: personen verkar förstå hur det känns att stå i dina skor och personen erbjuder en lösning för att göra förändringar.
  • I en uppriktig ursäkt kan en person också erbjuda en förklaring men kommer att vara tydlig att det inte ursäkta sitt beteende.
  • Metod 2 av 3:
    Svarar nådigt
    1. Bild med titeln Stopp lidande i tystnad Steg 14
    1. Låt dem veta hur deras beteende påverkat dig. Innan du låter personen av kroken, var noga med att de kan förstå effekterna av deras misstag. Detta tillvägagångssätt kan vara lite obekväma, men det bidrar till att personen erkänner konsekvenserna av sina handlingar, vilket gör det mindre troligt att de kommer att göra samma sak i framtiden.
    • Till exempel kan du säga, "Jag var väldigt arg när du släppte din arbetsbelastning på mitt skrivbord, särskilt eftersom jag visste att du bara blåser av jobbet för att vara med din pojkvän. Jag var tvungen att arbeta tre timmar tidigare skift för att få allt färdigt."
  • Bild med titeln övervinna osäkerhetssteg 6
    2. Verbalize din förlåtelse. Om du har bedömt ursäkt för uppriktighet och förvissad om hur personens beteende påverkat dig, kan du gå vidare för att muntligt acceptera ursäkt. Erbjuda ett kort och nådigt svar.
  • Du kanske säger något i linje med "Jag vet att du inte menade att jag skulle skada mig. Jag accepterar din ursäkt "eller" Jag förstår varför du kanske har fattat det beslutet. Jag är redo att gå vidare från det nu."
  • Bild med titeln övervinna hindren steg 10
    3. Tacka dem för ursäktande. Det tar mycket mod att erkänna felaktighet och fråga någon för förlåtelse. Ge din kollega lite kredit för att hålla nacken ut genom att visa din uppskattning. Detta översätter inte till att vara en kyss-up - de var i fel, trots allt - men det hjälper till att nivån spelplanen och visa att du tar den höga vägen.
  • Du kan tacka dem genom att säga, "Jag uppskattar verkligen att du kommer att prata med mig om det här. Tack."
  • Bilden med titeln Tjäna dina föräldrar
    4. Hålla saken privat. En annan aspekt av att svara nådigt håller problemet mellan er två. Om du blöjer till resten av dina medarbetare om personens ursäkt, verkar din egen acceptans av det gå ut genom fönstret.
  • Visa att du försöker behålla professionalism och börja på en bra fot genom att hålla dina läppar förseglade om saken.
  • Om du känner behovet av att ventilera, gör det privat. Prata med någon utanför kontoret. Du kan också försöka skriva dina känslor i en tidskrift eller ett brev som du inte skickar.
  • Var försiktig så att du inte bor på ämnet för länge, men som det kommer att hålla dig från att gå vidare.
  • Bild med titeln övervinna hindren Steg 7
    5. Svara på lämpligt sätt till en otrolig eller olämplig ursäkt. Om du kände personens ursäkt var oincere, eller om du helt enkelt inte kan förlåta dem för deras beteende, vara enkelt om det. Det kommer bara att få dig att se dåligt om du låtsas att acceptera sin ursäkt men fortsätt att älska det över dem senare. Låt dem veta det, medan du uppskattar deras ursäkt, kan du inte acceptera det.
  • Du kanske säger, "Jordanien, det säger mycket att du kom till mig för att be om ursäkt. Men jag kan inte acceptera din ursäkt" eller "Jag uppskattar din ursäkt, men jag är rädd att jag inte kan acceptera det."
  • Du kan också vara tydlig om hur du vill att förhållandet ska förändras. Till exempel kan du säga, "du vet, jag skulle verkligen föredra att inte arbeta med projekt tillsammans i framtiden."Eller" från och med nu, kommer jag bara att diskutera professionella frågor med dig."
  • Kom ihåg att du inte riktigt är skyldig personen en förklaring. Du kan helt enkelt gå bort.
  • Metod 3 av 3:
    Ger dem en andra chans
    1. Bild med titeln förlåt och glömde steg 2
    1. Empatisk. Du kan gå vidare från situationen genom att spendera lite tid i den andras skor. Detta kan hjälpa dig att bättre förstå varför personen kan ha agerat som de gjorde. När du kan se sina handlingar som "mänskliga" och inte allt som annorlunda än vad du skulle ha gjort är du redo att gå vidare.
    • Till exempel, kanske din medarbetare gjorde ett misstag i en rapport eftersom hon sover berövad på grund av att jonglera sitt jobb med att ta hand om en nyfödd. I ett sådant fall är det knappast förvånande att någon kan göra ett fel.
  • Bild med titeln Säg adjö till medarbetare Steg 3
    2. Arbeta tillsammans för att åtgärda problemet. Det är fantastiskt att främja en känsla av lagarbete när du får över en rift. Personen kan fråga dig hur de kan göra förändringar. Använd denna möjlighet att arbeta tillsammans för att lösa situationen och förhindra att det händer igen.
  • Brainstorm möjliga metoder för att reparera skadan. Till exempel kan du och din medarbetare schemalägga en sit-down med chefen för att förklara deras fel och lindra dig från att bara ta skulden. Då kan du beskriva din plan för att förhindra framtida situationer som detta från återkommande.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 2
    3. Håll inte våld. Det värsta du kan göra efter att ha accepterat en ursäkt är att hålla situationen över din kollega huvud. Om personen erbjöd en uppriktig ursäkt och försökte arbeta med dig för att göra förändringar, låt problemet gå.
  • Undvik att skvaller och klaga till kollegor om personen, också. Det kommer att få dig att se små, även om du inte var instigatorn.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 1
    4. Håll ditt avstånd med upprepade brottslingar. Om din medarbetare är ökad för att göra misstag och inte ta ägande av sin felaktighet, använd den här situationen som en lärdom. Minimera kontakten med personen i framtiden för att undvika att vara på den mottagande änden av deras missförhållanden.
  • Detta kan också gälla för situationer när en kollega sade något skadligt eller vindictive om dig bakom ryggen men senare ber om ursäkt för det. Även om de verkar uppriktiga, kanske du vill hålla ditt avstånd i framtiden.
  • Om du har problem med en upprepad förövare, kan du försöka prata med någon i mänskliga resurser som en sista utväg. De kan ge dig råd om sätt att lösa situationen och skydda dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande