Hur man klarar av en kamp med en vän

Du och din vän kan ha haft en stor oenighet som har lämnat dig arg och skadad, och nu är du för upprörd att ens prata med varandra. Det är svårt att vara i en oupplöslig konflikt med en person du bryr dig om, men ibland är det viktigt att ge din vän något avstånd, eftersom båda får över din ilska och skada känslor. Du kan också försöka prata med din vän om kampen, be om ursäkt och hitta några sätt att gå vidare. Medan du klarar avfallet från kampen, se till att du fortfarande beter sig respektfullt och med mognad i din sociala cirkel och runt din vän.

Steg

Metod 1 av 3:
Hålla ditt avstånd
  1. Bildbeteckningen blir en framgångsrik affärsman Steg 10
1. Ge er en avkylningstid. Om du hade en stor uppblåsning är det förmodligen bäst att du tar en paus från varandra i några dagar för att lugna ner och minska dina ilska nivåer. Detta kommer också att ge dig både en chans att reflektera över situationen, dina motiv och dina känslor. Du kommer att kunna prata med varandra mycket bättre när du är mindre upprörd.
  • Om du hänger i samma vänkrets, fortsätt att spendera tid med dem, men bara när din vän inte kommer att vara där. Även om du har lugnat ner, kommer det fortfarande att finnas någon spänning mellan er två tills saken är löst, vilket kan göra dina andra vänner obekväma.
  • Skriv inte eller kommunicera via sociala medier. Om det stör dig, överväga att dölja din väns inlägg från dina flöden tills de två av er har rensat luften.
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 8
    2. Försök att prata efter några dagar har gått. När du känner dig lugnare, ta initiativ till att närma dig din vän och försök att prata. Förstå att din vän kanske inte är redo att prata än, och respekterar att de kan behöva lite extra tid.
  • Du kan säga, "Hej, jag undrade om vi kunde prata om den andra dagen. Jag var ganska arg men har lugnat ner nu. Är du redo att prata?"
  • Om din vän säger nej, säg att du förstår. Ge dem några fler dagar och försök igen.
  • Bild med titeln vara lojal steg 15
    3. Ha tålamod. Förstå det kan ta ett tag för din vän att komma runt, särskilt om kampen var ditt fel. Varje gång du checkar in med din vän kan du börja be om ursäkt till dem.
  • Du kan säga, "Clara, jag har haft negativa känslor eftersom vi hade den kampen. Jag kände mig upprörd och skadade att du valde att arbeta med Isabella i Maths-projektet. Det ledde mig att säga att du suger på matematik. Du får få andra vänner. Det var mitt fel för att vara avundsjuk. Nästa gång kommer jag att styra mina känslor. Jag är verkligen ledsen. Jag skulle vilja bli förlåtad och vara vänner igen.Men det är ditt val och jag kommer att acceptera resultatet."
  • Bild med titeln Deal med en backstabbing vän Steg 13
    4. Acceptera din väns beslut om de vill avsluta vänskapen. Du kan prata med din vän direkt om sin önskan att avsluta vänskapen, du kan ta reda på en annan vän att din vän vill avsluta ditt förhållande, eller din vän kan bara fortsätta att undvika dig. Du kan försöka prata med vännen om det, men om de vägrar, kan du behöva låta det gå.
  • Att förlora en vän kan vara smärtsam. Det är okej att vara ledsen och lura förlusten av din vänskap. Spendera tid med dina andra vänner, och prata med någon du litar på hur du känner. Du kan också ta upp en ny aktivitet med nya möjligheter att träffa människor, för att hjälpa dig att hålla dig upptagen.
  • Förbli artig till din vän och säg hej till dem när du ser dem. Respektera din väns behov av avstånd, och försök inte tvinga dig tillbaka till din väns liv.
  • Den närmaste typen av ditt förhållande kan förändras, men du kan hitta det i tid kan du prata med varandra igen. Du kan till och med kunna återuppta din vänskap vid någon punkt nerför vägen. Vänskap växer och förändras med ålder och liv, precis som människor gör.
  • Metod 2 av 3:
    Beter sig med mognad
    1. Bildbeteckningen blir en vuxen steg 20
    1. Ta inte med andra människor i det. Försök inte dra gemensamma vänner i din oenighet och försök att få dem att ta din sida. Var den större personen.
    • Om dina vänner frågar dig vad som hände, kan du säga, "Jag vill inte prata om det just nu," eller "Det är mellan Isabella och jag."Lossa inte på gemensamma vänner om dina frustrationer - du kan sluta pressa dem för att ta sidor. Medan det kan vara frestande att känna att du har allierade i din kamp med din vän, tänk på hur det skulle känna om rollerna var omvända.
  • Bild med titeln vara lojal steg 2
    2. Undvik skvaller. Tala inte om din vän bakom ryggen. Skvaller har vanligtvis ett sätt att komma tillbaka till sitt ämne. Du kan göra din kamp ännu större och mer smärtsam.
  • Om någon slappar till dig om den vän du kämpar med, kan du säga, "Jag vill inte skvaller om henne just nu. Jag vill inte göra vår kamp sämre."
  • Bild med titeln bryta cykeln av missbruk Steg 5
    3. Söka externt stöd. Om du behöver ventilera om situationen, prata med någon som inte är i din sociala cirkel. Bättre än, ta det utanför din vardagliga sociala miljö. Hitta någon som går till en annan skola eller en vän som bor långt bort för att chatta med.
  • Du kan säga, "Har du något emot att lyssna på mig vent om något jag har att göra med på min skola just nu? Jag vet att du inte känner till dessa människor, men jag kunde använda ett yttre perspektiv."
  • Bild med titeln Deal med en backstabbing vänsteg 1
    4. Visa respekt. Även om du inte kommer med, kan du fortfarande vara snäll mot din vän. Behandla din vän som du skulle behandla någon du inte vet mycket bra: avlägsen, men respektfull.
  • Du kan vara tvungen att interagera med din vän på något sätt, oavsett om det fungerar tillsammans på ett projekt eller deltar i samma parti. Hålla fast vid affären till hands. Om du vill prata om din oenighet, hitta en annan tid att göra det. Om din vän försöker ta upp din kamp, ​​kan du säga något, "Vi är här för att fira Jesses födelsedag. Låt oss prata om det senare."
  • Bild med titeln vara stark Steg 6
    5. Undvik att försöka göra dem avundsjuk. Medan det kan må bra att komma under din väns hud, är det inte ett mycket moget sätt att svara. Bara agera normalt och göra ditt bästa för att förhindra att det orsakas mer drama.
  • Försöker göra någon avundsjuk gör att du verkar osäker. Det gör också att du ställer onödig betydelse för vad någon annan tycker om dig.
  • Undvik att visa sig runt den vän du kämpar med, som om du har så mycket roligare utan dem.
  • Bild med titeln vara lojal steg 5
    6. Håll kontakten med dina gemensamma vänner. Låt inte kampen med din vän komma i vägen för dina relationer med andra vänner. Försök att fortsätta med ditt sociala liv så bra du kan.
  • Häng ut med dina vänner även om den vän du kämpar med är där. Du kan tänka på några sätt att undvika den vän du kämpar med, som att stå bort från dem eller slå upp en separat konversation med en annan vän. Det kan känna sig besvärligt, men du behöver inte lägga hela ditt sociala liv för att en person är upprörd med dig.
  • Om din vän har vunnit andra mot dig, kan du känna dig isolerad. Stå upp för dig själv utan att försöka vända andra mot din vän. Du kan hitta en vän du är nära med och säger: "Jag vet att Laura har berättat om vår kamp och nu är du arg på mig också. Jag ville inte prata om det eftersom jag inte ville att folk skulle känna att de var tvungna att välja sidor. Men om du vill höra min sida av historien, kommer jag att berätta för dig."I den här situationen kan det vara bäst att börja bygga en ny krets av vänner.
  • Bild med titeln vara excentrisk steg 4
    7. Utöka din sociala cirkel. Om det har varit svårt att umgås i din normala grupp av vänner på grund av din kamp, ​​kanske du vill titta utanför din vanliga cirkel för andra sociala möjligheter. Du kan välja att skapa nya vänner eller växa närmare bekanta.
  • Gör planer med vänner i andra cirklar, kanske andra du inte hänger med så mycket. Till exempel kanske du är vänner med människor på ditt atletiska lag, men häng inte med dem mycket utanför övningen. Försök att komma ihop med dem utanför fältet.
  • Gör några nya vänner Genom att delta i nya aktiviteter och träffa nya människor. Om dina vänner har vänt mot dig och är ovilliga att höra din sida av historien, kanske du vill börja hänga med andra människor istället.
  • Bild med titeln vara excentrisk steg 11
    8. Reflektera över ditt beteende. Spendera lite tid på att tänka på kampen och din roll i den. Kan du ha gjort något annorlunda för att förhindra att kampen händer? Visade du beteende som rutinmässigt orsakar problem?
  • Om du ser ett beteendemönster i ditt liv som bidrog till kampen med din vän, överväga att undersöka det beteendet närmare och vidta åtgärder för att ändra det. Till exempel, kanske du bidrog till kampen genom att sudda ut några skadliga ord innan du verkligen trodde dem igenom. Om du har en historia att tala innan du tänker, kanske du vill titta på sätt du kan ta upp det problemet och förhindra framtida, liknande situationer som händer.
  • Du kan spendera lite tid skrivning i en journal om dina tankar och känslor.
  • Prata med en annan vän eller någon du litar på hur du känner. Kanske kan den personen erbjuda sitt eget perspektiv på din situation.
  • Metod 3 av 3:
    Pratar med din vän
    1. Bild med titeln bryta upp en kamp mellan två personer Steg 13
    1. Planera en tid att prata. När du och din vän har lugnat ner och båda är redo att prata om vad som hände, lägg åt sidan lite tid att prata. Hitta en plats och tid när du kan diskutera dina problem privat.
    • Du kan säga, "Hej, har du några minuter efter skolan att prata ensam?"
  • Bild med titeln Deal med tonårsgraviditet Steg 6
    2. Var beredd på något obehag. Konversationer om en kamp är aldrig kul, och kan få båda människorna att vara upprörd, obekväma eller arg. Gör ditt bästa till behålla lugnet.
  • Tala i en lugn, tyst röst. Detta hjälper dig att vara lugna, vilket gör att du båda bättre kan lyssna på varandra utan att få defensiv.
  • Om du befinner dig arg igen, ta några djupa andetag. Om du inte känner dig kan styra din ilska, kan du säga, "Jag är ledsen, jag trodde att jag var redo att prata om det här. Jag antar att jag behöver några dagar."
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 1
    3
    Säg att du är ledsen. Axlar din del av skulden och ber om ursäkt för din roll i kampen. Mest troligt är du inte oskyldig, och har något du kan be om ursäkt för. Ursäkta kan vara svårt, men ignorerar inte det faktum att du gjorde något som skadade någon du bryr dig om, även om det verkar litet.
  • Du kan säga, "Jag är verkligen ledsen att vi kom in i den kampen den andra dagen. Jag inser att jag sa saker som verkligen skadar dina känslor. Jag var arg, men det ger mig inte rätt att vara skadlig. Jag är så ledsen att jag stör dig."
  • När du ber om ursäkt, se till att du tar ansvar för hur ditt beteende skadar din vän. Till exempel, "Jag är ledsen det där Jag skadar dina känslor, "erkänner ansvaret, men" Jag är ledsen om Jag skadade dina känslor, "gör det låter som om du inte erkänner att ditt beteende var fel.
  • Tala om för din vän hur du kommer att ändra ditt beteende, så din vän behöver inte vara orolig att du kommer att göra det igen. Till exempel, "Jag inser inte hur roligt av dig som det skulle verkligen skada dina känslor, men nu förstår jag varför det gjorde. Jag lovar att jag inte kommer att skämta om det igen."
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 7
    4. Var öppen för att höra din väns bekymmer. Var inte defensiv. När din vän konfronterar dig, lyssna med ett öppet sinne för att försöka förstå var de kommer ifrån.
  • Om din vän säger, "När du berättade att du ville spendera mer tid med Brian, blev jag verkligen skadad," du kunde säga, "Jag får hur det kan göra dig upprörd, och jag önskar att jag inte hade sagt det."Reagera inte defensivt med något som", ja, när du började dating markerade du mig i två månader!"
  • Du kan säga, "Jag är glad att du berättade för din sida, så jag kunde förstå bättre. Jag vill svara på en sak du sa, men ..."Och svara med respekt för din väns synvinkel.
  • Bild med titeln Deal med en backstabbing vän Steg 5
    5. Erkänna sina känslor. Försök att se dina handlingar ur sitt perspektiv och erkänna deras synvinkel. Visa empati till deras perspektiv. Det hjälper din vän att känna sig lyssnade på och förstås.
  • Du kan säga något som, "Jag förstår varför mitt beteende gjorde att du känner det sättet. Jag borde inte ha ignorerat dig och fick dig att känna sig obetydlig."
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 13
    6
    Skriv en lapp. Om du har svårt att prata med din vän (om du är för nervös, eller din vän vill inte prata med dig), kan du skriva en anteckning som ber om ursäkt och förklarar dina känslor. Kom ihåg att prata ansikte mot ansikte är bäst att undvika ytterligare missförstånd.
  • Kom ihåg att vara artig och respektfull i ditt brev, precis som du skulle prata med din vän i person.
  • Du kan skriva, "Jag ville skriva ett brev för att låta dig veta hur ledsen jag handlar om vad som hände. Jag vill förklara min sida, men jag förstår också varför du är arg på mig."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande