Hur man fixar ett förhållande efter en kamp

Du kan känna dig så arg eller förråds efter en kamp som det kan tyckas vara nära omöjligt att ens föreställa sig att reparera förhållandet. Ändå är det svårt att ha ett hälsosamt förhållande utan meningsskiljaktigheter. Att hitta en balans för att hantera kampen och gå på kan vara svårt, och hur du hanterar slagsmål kan påverka ditt förhållande till det bättre eller värre.Välj att hantera kampen på ett sätt som fördelar dig båda och hjälper dig att flytta dig i en positiv riktning.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera efterdyningarna av en kamp
  1. Bilden med titeln lockar en pojke steg 5
1. Ta lite avstånd. När du är i kampens värme eller den ömsesidiga efterdyningarna är det svårt att se saker som de är. Du kan börja se personen som "alla dåliga" och att varje handling han eller hon tar är på något sätt en känsla av motstånd mot dig. Men med något avstånd kan du börja se situationen (och personen) tydligare. Ta ett par steg tillbaka och låt dig få lite perspektiv. Du kan inse att du är kritisk eller hård, eller inte tar ansvar för vad du bidrar.
  • Reflektera mer på dig själv än den andra personen. Finns det saker inom dig som du inte kan undersöka, som skuld, skam eller rädsla?Hur bidrar dina skuggor eller demoner till ditt förhållande?
  • Bild med titeln Guard dig själv från sexuell odödlighet Steg 3
    2. Prata om de berörda känslorna. Utan att hoppa tillbaka i kampen, prata om vilka känslor, situationer och andra faktorer som ledde till den dåliga kommunikationen. Specifikt, prata om dina känslor. Vad kände du innan kampen? Vad sägs om under kampen? Ställ dessa frågor till den här personen och diskutera dina känslor tydligt och öppet.
  • Du kanske har känt dig trött, ensam, hungrig eller överväldigad före kampen. Kanske kände du dig stressad från jobbet eller skolan och bar stressen hemma med dig.
  • Under kampen kan du ha känt ignorerad, defensiv, kritiserad, missförstådd, fruktansvärd, överväldigad, skäms eller olvost.
  • Bild med titeln Älska en tjej vars hjärta redan har bokat steg 1
    3. Identifiera de saknade bitarna. Tillsammans med personen, fråga vad som saknades i kampen. Var det ett missförstånd? Missuppfattning? Dålig kommunikation? Hur blev en diskussion till en kamp, ​​eller hur stannade det en kamp? Identifiera vad som ställer saker av kursen.
  • Tänk på hur man kommunicerar tydligare i framtiden, eller inte att hoppa till slutsatser så snabbt. Vad kan du lära av felaktigheten av denna kamp?
  • Bild med titeln Få någon pojke att bli kär i dig Steg 16
    4. Validera varandra. Ta en stund borta från det specifika ämnet för kampen och fokusera på att validera varandras känslor. Lyssna intensivt när personen talar. Undvik att avbryta eller hoppa in med din åsikt eller perspektiv och istället låta personen slutföra varje tanke. Sänka ditt försvar och öppna ditt hjärta. Prata om var och en av dina perspektiv på situationen, med tanke på att det inte finns något "fel" perspektiv.
  • Till exempel kan kampen ha handlat om ekonomi, men den här personen kan ha utlösts av en rädsla för att inte ha tillräckligt med pengar och lashed ut. I stället för att bekämpa pengar, erkänna din partners rädsla och validera dessa känslor.
  • Bild med titeln Älska en tjej vars hjärta redan är upptaget Steg 4
    5. Acceptera ansvaret. Ta ägande för vad du bidrog till kampen. Erkänna att du anklagade din partner, sa något menat eller talade innan de har all information. Erkänna om du har varit emotionellt stängt, springa på tomt, ta din stress ut på den här personen eller ta den person som ges. Ta ansvar för dina ord och handlingar utan att skylla.
  • Säg, "Jag vet att jag bidrog starkt på den här kampen. Jag har jobbat övertid på jobbet som har orsakat mig mycket stress, och jag har tagit ut denna stress på dig. Jag har inte sovit bra i veckor, så jag känner mig alltför känslig och irriterad, och dessa känslor bidrog definitivt till kampen."
  • Bild med titeln Få någon pojke att bli kär i dig Steg 9
    6. Förlåta. Förlåtelse handlar om att frigöra dig och släppa bort några ånger eller hårda känslor. När du håller på vrede kan det få fysiska och känslomässiga effekter som negativt påverkar ditt liv.
  • Förlåtelse betyder inte att du glömmer eller låtsas att situationen inte hände, det betyder bara att du är villig att låta den gå och gå vidare.
  • Del 2 av 3:
    Fixing maladaptiva mönster
    1. Bild med titeln minskar dina chanser att missbrukas i ett intimt förhållande Steg 2
    1. Undvik att cykla genom efterfrågan och uttag. Efterfrågan och uttag kan vara ett populärt mönster i ett förhållande: En person ger ett ämne (t.ex. hushållsrengöring, pengar eller barnomsorg) och den andra personen återkallar omedelbart (till exempel att korsa armarna eller blir omedelbart urkopplade). Om du märker mönster i dina slagsmål, lär du dig att blockera dem från början. Till exempel, om återkallelse svarar korsar armar, märker om du (eller den andra personen) börjar korsa vapen, ta ett annat tillvägagångssätt. Ring en "time out" och kom tillbaka när du känner att du kan engagera dig annorlunda med varandra.
    • När du märker att dra tillbaka beteenden, säg "Jag vill inte att den här konversationen kan snurra i cirklar som andra konversationer. Låt oss ta en paus, bearbeta vad som händer och kom tillbaka."
  • Bild med titeln Älska en Libra Steg 12
    2. Uttrycka dina känslor. Komma ut ur vanan att skylla den andra personen för saker. Detta kan leda till att personen känner sig defensiv. Säg, "Jag är väldigt ledsen, jag såg dig inte på festen igår kväll" har en annan ton än att säga, "Varför var du inte på festen igår kväll? Vart var du?"I stället för att sätta ditt fokus på den andra personen, sätt fokusera på dig själv. Äga dina känslor och uttrycka dem i samtal öppet. Medan det kan tyckas mer naturligt att placera skulden eller anklagelser, sätt fokus på dig själv och uttrycka dina känslor.
  • Till exempel, om du är arg på någon, undvik att säga: "Jag kan inte tro vad du gjorde, du är så vårdslös och ovänlig" och istället säga, "Jag känner mig verkligen skadad och jag har svårt att förstå dina handlingar."
  • Bild med titeln utveckla självförtroende och påverka människor med offentligt talande steg 8
    3. Öva självkontroll. När du är frestad att explodera, börja skylla den andra personen, eller fastna i negativt tänkande, öva självkontroll. Hitta sätt att mildra dina negativa känslor och kontrollera dem när de börjar bryta ut. Öva uppmärksam medvetenhet genom att märka när dina tankar blir negativa, vad som utlöser dem, och hur du släpper de negativa känslorna.
  • När du märker negativa tankar eller känslor, byt din medvetenhet till din kropp. Var känner du negativiteten? Kan du koppla av den delen av din kropp? Vad gör avkopplingen för dina tankar och känslor?
  • Bild med titeln Få någon pojke att bli kär i dig Steg 7
    4. Ändra dina mönster. Du kan vara mer upprörd med någons mönster än vem personen faktiskt är. Tillbringa mindre tidsfigur som är "rätt" eller som är "fel" och istället fokusera på det mönster som antas. Du kanske märker att du kämpar mer runt vissa gånger (som rätt innan du besöker din familj) eller situationer (som när hyra eller inteckning är förfallen). I stället för att bli arg på personen, bestämma för att ändra mönstret.
  • Om du ser ett mönster av kämpar när disken är i sinken, säger jag, "Jag märker att saker blir spända mellan oss när vi försummar disken. Jag vill inte slåss, så jag undrar om vi kan göra det annorlunda."
  • Bild med titeln Vistas i kärlek Steg 9
    5. Bekräfta dina skillnader. Vissa saker kommer att vara nära omöjliga att acceptera eller se öga mot öga med vissa människor. Acceptera varandras skillnader utan kritik eller skylla. Bekräfta att du kan älska den här personen trots de skillnader du har. Känna igen att det inte finns någon person på planeten som kommer att hålla med dig på allt. Du kan lära dig att prata om varför du håller dessa specifika skillnader och hur de påverkas. Vissa saker kan inte ändras och det är okej att erkänna det.
  • Du kan till exempel ha en viss politisk hållning på grund av hur du uppvuxen, vad du har upplevt, eller i takt med vissa övertygelser. Uttrycka detta till den andra personen och tillåta den andra personen att uttrycka denna uppfattning till dig också. Acceptera sedan personen, även om han eller hon skiljer sig från dig.
  • Del 3 av 3:
    Återställer förhållandet
    1. Bild med titeln Vistas i kärlek Steg 10
    1. Bygga förtroende. Tillit är en integrerad del av ett förhållande, och det finns sätt att gradvis bygga förtroende över tiden. När du misstänker att personen är orolig, välj att flytta mot personen och inte borta från personen. Svara på en mild, snäll, förståelse, icke-defensiv och empatisk sätt. Detta är särskilt viktigt när du vill göra en sak men det ser ut som personen behöver lite stöd. Fatta beslutet att stödja personen och släppa dina önskemål för tillfället.
    • Om du märker personen ser ledsen ut, fråga vad som händer. Visa din omsorg och förtroende för små sätt genom att vara där och inte ignorera även "små" händelser.
  • Bild med titeln Vistas i kärlek Steg 11
    2. Dela osäkerheter med varandra. Reflektera över huruvida skam finns i förhållandet. Du eller din partner kan känna sig skam om beteende eller en av er kanske försöker skämma ut den andra i en kamp. Så mycket som möjligt, behåll skam ut ur förhållandet. Om det existerar, prata om det. Saker som skuld och skam motiverar inte positivt beteende eller uppmuntrar förändring.
  • Att hantera osäkerhet, skuld och skam, prata om de osäkerheter du har i ditt förhållande. Dela din historia och be om empati från din partner.
  • Bild med titeln Guard dig själv från sexuell odödlighet Steg 6
    3. Återställ emotionell intimitet. En av de bästa delarna av ett spirande förhållande är att lära känna den andra personen, hitta gemensamheter och upptäcka delar av dig själv längs vägen. Återuppleva denna period genom att dela och ställa frågor. Dela dina förhoppningar, drömmar, dumma tankar, och även dina osäkerheter.
  • Hitta några diskussionsfrågor eller komma med din egen. Du kan börja med, "Om du kunde känna en sak om ditt förflutna eller din framtid, vad skulle det vara?"Eller" om det ges chansen att prata med ett djur, vilket djur skulle du välja, och vad skulle du fråga?"
  • Bild med titeln Guard dig själv från sexuell odödlighet Steg 1
    4. Rör. Nå ut och överbrygga separationen mellan de två med en varm kram. Touch (som kramning, placera din hand på axel, eller hålla händer) kan hjälpa till att ansluta dig två och bygga medkänsla. Touch kan hjälpa dig att återupprätta anslutning och börja ombygga emotionella obligationer.
  • Om din kamp är med din romantiska partner, förlora inte syn på beröring. Nå ut och visa din partner att du är där i stöd och kärlek, både känslomässigt och fysiskt.
  • Bild med titeln Bestäm mellan veckovis äktenskaplig terapi eller ett äktenskapligt reträtt steg 8
    5. Se en terapeut. Speciellt om du har en kamp med din partner, kan en terapeut vara till hjälp. En terapeut kan hjälpa dig att arbeta genom djupt inbäddade problem i ditt förhållande och närma dem mer hälsosamt. Parterapi kan hjälpa dig att kommunicera bättre, lösa konflikter mer effektivt. Och förbättra din känslomässiga anslutning.
  • Även om förhållandet inte är romantiskt, kan du fortfarande söka terapi tillsammans. Terapi kan vara till hjälp för att läka familjeförhållanden, som med dina föräldrar eller syskon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande