Hur man klarar av en svår artonårig dotter

Dina barn kan vara svåra att förstå ibland, men de måste vara lugna att du älskar dem. Genom att prata med dem kommer de att börja öppna lite mer, särskilt om de vet att de inte kommer att dömas och att de har en öppen miljö för att uttrycka sina känslor.

När du interagerar med din dotter, låt henne se att du är en mogen vuxen, som kan vara känslig för en laddad atmosfär utan att bli kastad av debiterade individer. Hon kanske eller kanske inte kan erkänna varför, men hon kommer att respektera dig för det och lära av dig medan du utvecklar strategier för att klara henne.

Steg

  1. Bild med titeln Ändra tonblöjor Steg 18
1. Prata med din dotter. Om du inte frågar henne varför hon är upprörd eller arg, så kommer hon att dra bort lite mer. Om hon inte är villig att prata om det, klokt noga din oro åt sidan för tillfället och fråga öppna frågor om sin dag, hennes mål, hennes intressen eller vänner. Fråga intressanta frågor. Frågor som: "Hur var din dag?" kan bara vara svarat med en "bra."Om hon börjar lita på dig, kanske du kan dela om dig själv. Vara känslig för hur mycket hon är villig att höra och prata om vid varje interaktion.
  • Bild med titeln Ändra tonårsblöjor Steg 19
    2. Fråga din dotter om det finns något hon vill prata om. Lugna henne genom att berätta för henne att du älskar henne, och du kommer alltid att vara där. Låt henne veta att du vill ha det som är bäst för henne, men hon behöver öppna och berätta hur hon känner, så du kan prata med henne om det.
  • Bild med titeln Comfort din dotter efter ett uppbrott Steg 4
    3. Fråga hennes råd. Prata med henne om saker som du upplever, och verkligen frågar hennes perspektiv på situationen. Fråga hur du kan göra saker annorlunda, även om du tror att du vet svaret.Det kommer att visa att du värdesätter hennes åsikt.
  • Bild med titeln Comfort din dotter efter en paus upp steg 6
    4. Tänk på vad som är 18 är som för henne. Hon är gammal nog för att gifta sig, gammal nog att lämna skolan, få ett jobb, gå med i armén, vara en mamma, etc. Vanligtvis har 18-åringar mycket ny stress - inte bara med skolan, utan också med tanke på en karriär och glimmar i framtiden framåt. Hon kan bara försöka sortera ut sitt liv och ta reda på vem hon är. Det sätt som hon agerar kan helt enkelt vara hennes sätt att klara av alla dessa problem i livet.
  • Bild med titeln Häng ut med din bästa vän Steg 2
    5. Hitta en aktivitet du kan göra tillsammans där hon inte känner sig dömd (titta igenom wikiHow!). Det här låter henne också veta att du bryr dig. Gör en aktivitet (eller två) ett par gånger i veckan, om möjligt.
  • Bild med titeln läka familjen sår Steg 3
    6. Kolla på henne eller mildt interagera med henne varje dag, men också några gånger hela dagen eller när du är hemma. (Ringa henne att se hur hon gör räknas också). Regelbundenhet är viktigt. Kolla på henne bara för att se hur hon gör det. Kastas inte av ett humör. Men pry inte tills hon har vuxit för att lita på dig. Om du har tid, fråga försiktigt öppna frågor. Ha tro på henne och hennes framtid.
  • Tips

    Om du trycker på problem med henne, kan det göra henne mer avlägset, så var medveten om det.
  • Försök att se saker ur hennes perspektiv.
  • När hon pratar, se till att du lyssnar och tar hänsyn till hennes känslor!
  • Bara fråga henne om hon behöver få något av hennes bröstkorg kan vara en stor hjälp. Det är inte alltid lätt att öppna upp till någon, även om det är din mamma. Hon kunde vara rädd att hon kommer att dömas, eller göra dig arg.
  • Om hon göra Öppna och avslöja ett hemligt / problem som hon har hanterat, se till att inte döma henne eller berätta för henne vad hon gjorde fel. Hon vet nog redan de saker hon gjorde fel, men hon letar efter försäkran och / eller hjälpsamma råd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande