Hur man klarar av din yngre syster

Att vara en äldre syskon kan vara svårt. Du kanske känner att du alltid måste vara på ditt bästa beteende, medan din lillasyster kommer undan med allt. Om de två av er alltid är nere i halsen, kan det vara dags att göra några förändringar. Börja med att lära dig hur man löser konflikter lugnt och eftertänksamt. Stöd din syster utan att vara för bossig, och glöm inte att ha kul! Med tur börjar du bara inse hur fantastiskt att ha en yngre syster kan vara.

Steg

Del 1 av 3:
Lösande konflikter
  1. Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 1
1. Sluta och ta ett djupt andetag när du känner dig arg. Detta hjälper dig att lugna dig och tänka på situationen. Tänk på vad du ska säga. Är du arg på henne, eller bara frustrerad i allmänhet? Också, kom ihåg att det som gör dig arg kanske inte är din systers fel.
  • Om din toddler-åldrade syster av misstag spillde sin juice på dig, försök att inte explodera. Istället, ta ett djupt andetag och kom ihåg att hon fortfarande utvecklar sina motoriska färdigheter.
  • Kanske har din reaktion på din systers irriterande sång mer att göra med din hårda dag i skolan än med henne. Ta ett stort, djupt andetag och försök att låta det gå. Om hennes sång verkligen kommer under din hud, be henne snyggt att sluta.
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 2
    2. Förklara varför du är upprörd. Skriker eller slår ingen bra. Istället, lugnt berätta för din syster varför hon gör dig arg. Fokusera på att beskriva dina känslor.
  • Du kanske säger, "Jenna, jag gillar inte det när du använder mina saker utan att fråga. Det får mig att känna att du inte respekterar mig."
  • Om din lillasyster är väldigt ung, gör ditt bästa för att förklara situationen på ett sätt som hon kan förstå. Om hon är ett barn eller spädbarn, kan du behöva få en förälder att ta itu med situationen.
  • Bilden med titeln Komma med din yngre syster Steg 3
    3. Lyssna på din syster. Ge henne en chans att förklara varför hon är upprörd också. Försök att inte avbryta henne eller bli defensiv. Låt henne få allt ut och var uppmärksam på hur hon beskriver hennes känslor.
  • Om hon säger, "du skadade mina känslor", inte avbryta illa genom att säga, "Jo, du skadar också min,!"Vänta tills hon avslutar sin tanke innan han svarade lugnt.
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 4
    4. Försök inte "vinna" argumentet. Det här är inte en tävling, så det är "rätt" eller "vinnande", det spelar ingen roll. Istället bör du fokusera på att komma till en förståelse och stärka ditt förhållande med din syster. Det är det som är viktigast här.
  • Bilden med titeln Komma med din yngre syster Steg 5
    5. Försök hitta en lösning som fungerar för er båda. Arbeta tillsammans för att komma med en lösning som du kan komma överens om. Du behöver inte vara över månen om det, men det borde vara en lösning som lämnar båda av er nöjda.
  • Om du inte kan bestämma vem som ska spela piano, försök att göra en annan aktivitet tillsammans, som att spela ett brädspel.
  • Om en viss besittning alltid orsakar konflikter, överväga att göra ett schema. Till exempel kan du få använda iPad efter skolan på onsdagar, medan din syster får använda den på torsdagar.
  • När du arbetar med kompromisser med din syster, tänk på att göra glada minnen tillsammans, inte på att få det du vill ha. Säga, "Jag vill att vi ska vara den typ av systrar som är vänner för alltid. Tror du att vi kan hitta ett sätt att avsluta den här kampen som gör oss båda lyckliga?"
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 6
    6. Gå vidare om du inte hittar en lösning som fungerar för er båda. Ibland kan du inte komma till ett avtal, och det är okej. Det betyder att det är dags att låta konflikten gå och gå vidare. Bostad på en konflikt och hålla vudges är inte kul för dig eller din syster.
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 7
    7. Få en förälder som är involverad om saker blir för uppvärmda. Det är bäst att utarbeta en konflikt på egen hand. Men om det här är ett problem som inte kan lösas, få en förälder som hjälper till att förmedla situationen. Försök att inte skylla på eller anklaga din lillasyster när du förklarar situationen. Förbli lugn och ge din förälder fakta.
  • Säg, "Angela och jag vill både läsa den här boken, och vi kan inte bestämma vem som får det först. Kan du hjälpa oss?"
  • Försök bara gå till dina föräldrar om du verkligen behöver. Det är viktigt att du och din syster lär dig att utarbeta problem av er själva.
  • 8. Behandla din syster hur du vill behandlas. När du är oense, är det frestande att lura ut i ilska, speciellt om din syster driver alla dina knappar. Istället sätta exemplet på hur hon ska behandla dig genom att modellera gott beteende. Hon ser nog upp till dig, så om du är snäll mot henne och försöka kompromissa, kommer hon sannolikt att börja kopiera det beteendet.
  • Förvänta dig inte omedelbara resultat. Fortsätt att behandla din syster, så att hon kommer att se att det här är en permanent förändring i ditt beteende.
  • Del 2 av 3:
    Att vara stödjande
    1. Bilden med titeln Komma med din yngre syster Steg 8
    1. Fira din systers prestationer. När din syster gör något bra, om det är stort eller litet, gratulera henne för det. Försök att vara glad för henne istället för att känna sig avundsjuk eller hotad. Det finns en bättre chans att hon ska göra detsamma för dig.
    • Kanske vann hon bara en pris i skolan. Det är jättebra! Ge henne en stor kram och berätta för henne att du är stolt över henne.
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 9
    2. Gå till din lilla systers evenemang och aktiviteter. Om din syster är på ett fotbollslag, gå till hennes spel och vara hennes högsta cheerleader. Om hon är i ett spel, var noga med att märka. Det kommer att visa att du bryr dig om henne och stödja henne.
  • Glöm inte att erbjuda några uppmuntrans ord! Till exempel kan du berätta för henne, "du var fantastisk i det spelet. Bra jobbat!"
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster steg 10
    3. Hjälp din lillasyster med svåra uppgifter eller problem. En av de stora sakerna om att ha en yngre syster är att du kan lära henne nya saker. Kanske är din 4-åriga syster inte så bra att binda sina skor. Om du ser henne kämpar, erbjuda att hjälpa. Att lära sig nya saker kan vara tufft för yngre barn, så kom ihåg att alltid vara tålmodig.
  • Du kanske säger, "Hej Lexie. Jag har haft mycket övning bindande skor. Behöver du hjälp med din?"
  • Om hon är lite äldre, dela din visdom genom att erbjuda skolan eller relationen.
  • Del 3 av 3:
    Utveckla ett positivt förhållande med din syster
    1. Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 11
    1. Gör saker tillsammans. Oavsett hur stor åldersskillnaden, kan du alltid hitta något som båda kan njuta av. Försök att titta på en familjefilm, spela ute eller arbeta på ett hantverksprojekt. Att ha roligt med din lillasyster kan hjälpa de två av dig-obligationer.
    • Kom ihåg att välja åldersfria aktiviteter. Det kan till exempel inte vara en bra idé att titta på en skrämmande skräckflicka med din sexåriga syster.
    • Ditt förhållande till din syster kommer att växa och stärka över tiden om du spenderar mycket tid tillsammans. Prata med henne om skolan, var och en av dina hobbyer och glada familjeminnen som du delar. Du kan ge hennes råd om hennes problem och lära henne hur man gör saker som du redan vet hur man gör.
    • Undvik att spela på din telefon medan du spenderar tid med din syster. Visa henne att hon är viktig för dig.
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 12
    2. Vara ett lag. Du och din lillasyster kan vara väldigt olika människor, men som syskon är du ett lag. Arbeta tillsammans för att uppnå uppgifter. Om din mamma berättar för dig och din syster att hämta dina leksaker från vardagsrummet, utveckla en plan för att få det gjort tillsammans.
  • Du kanske säger, "du städar upp den sidan av rummet, och jag ska städa upp den här sidan av rummet. På det sättet får vi det gjort det snabbare!"
  • Bilden med titeln Komma med din yngre syster Steg 13
    3. Kom ihåg att du inte är chefen. Medan du borde ställa ett bra exempel för din lillasyster, betyder det inte att du är äldre, att du får chefen runt. Gärna hjälpa henne, erbjuda förslag, och berätta för henne hur du känner, men undvik att beställa henne att göra saker.
  • Undvik att säga saker som ", städa upp den här röra just nu."Istället, säg," Hej, du gjorde vårt rum ganska rörigt. Kan du snälla hämta några av dina saker?"
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 14
    4. Få lite utrymme om du känner dig irriterad. Ibland behöver du och din syster en liten tid ifrån varandra. Välj en speciell plats där du kan gå när du behöver lite ensam. Låt dina föräldrar och din syster veta att du inte vill bli störd när du är där. På samma sätt, när hon vill ha utrymme, respekterar det.
  • Du kan sitta under trädet i din gård, eller sjunka i en comfy beanbag stol.
  • Att gå till en väns hus kan hjälpa dig att få lite utrymme också.
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 15
    5. Bekräfta dina styrkor. Försök att inte jämföra dig med din lillasyster - det kan leda till rivalitet, vilket kan skada ditt förhållande. Alla har olika styrkor, och det är det som gör världen så intressant. Skriv ner en lista över alla saker du är bra på. Du kanske tycker att du har fler talanger än du trodde!
  • Kanske är din yngre syster en bra student, men du är en otrolig dansare. Fira varandras talanger.
  • Bild med titeln Komma med din yngre syster Steg 16
    6. Ha tålamod. Att vara en äldre syskon kan vara svårt ibland. Det kan känna att du alltid måste ställa ett exempel och vara den större personen. Att vara en förebild är dock ett privilegium, och kan vara en av de mest givande delarna av att ha en yngre syster. Försök att vara tålmodig med din syster och sätta ett positivt exempel.
  • Kom ihåg att din lillasyster ser upp till dig. Gör ditt bästa för att vara snäll, omtänksam och förståelse.
  • Ge din syster tid att växa upp och mogna. Ingen är perfekt, så förlåt henne när hon störer dig. Ge henne en annan chans, och använd den som ett tillfälle att styra henne som en äldre syskon.
  • Tips

    När du är i tvivel, kom ihåg att det viktigaste är snäll och omtänksam för din yngre syster.

    Varningar

    Tänk på att du inte är hennes förälder. Det är inte ditt jobb att skälla eller straffa henne.
  • Du är hennes förebild, så sätt ett bra exempel. Förbanna inte eller vara respektlöst för dina föräldrar eller henne.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande