Hur man är en bra person efter en uppbrott

Bara om alla kommer att gå igenom en smärtsam uppdelning vid någon tidpunkt. Du är inte ensam i att känna bitter och motbjudande. Men med den höga vägen och försöker vara en bra person trots din smärta kan du hjälpa dig att växa som individ. Arbeta för att undvika dina bittera känslor genom att reglera dina känslor och fokusera på positiva. Öva grundläggande självvård och ge dig tid att lura. Var försiktig med att kontakta den andra personen. Det är okej att ha några samtal så att du båda får stängning, men förvänta dig inte att vara vänner med din ex genast.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera om du dumpades
  1. Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 1
1. Undvik dåligt munnen din ex. Efter att ha brutit upp med någon, har du förmodligen lite vrede för den personen. Så mycket som du vill ventilera, håll av. Om du vill vara en bra person efter en uppbrott, undvik att säga dåliga saker om din ex. Detta är särskilt viktigt när du pratar med gemensamma vänner.
  • Om du verkligen inte kan släcka frestelsen, skriv ner allt dåligt om din ex i en anteckningsbok. Venting i din dagbok eller tidskrift är bättre än att klaga till andra.
  • Pratar för mycket om din ex kan också vara dåligt för dig. Du vill inte komma in på en plats där du wowwowing över negativa saker som har hänt. Detta hjälper dig inte att gå vidare och släppa större känslor.
  • Om någon frågar om uppbrottet, svara utan att säga något negativt. Istället för att säga, "Hon bröt upp med mig för att hon tycker att hon är för bra för mig" säg något som, "Vi ville ha olika saker, och det var därför vi bröt upp."
  • Bild med titeln vara en bra person efter en paus upp steg 2
    2. Begränsa kontakten i allmänhet. Kommunikation, även online, är en dålig idé efter en uppbrytning. Detta kan göra det svårare att gå vidare. Försök att uppfylla din ex på olika sociala medier. Undvik frestelsen att besöka dina exs Facebook och Twitter-sidor. Om du känner någon vrede över uppbrytningen, kan du börja känna bitter om du ser din ex posting lyckliga statuser eller bilder.
  • Gör vad som är bäst för dig när det gäller sociala medier. Om du tror att du kommer att bli bättre att inte se dina ex poster, ta sedan bort din ex från dina vänner. Om du tror att du tar bort din ex kommer att göra saker svårare för dig, ta inte bort din ex.
  • Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 3
    3. Ta en paus från dating. Hoppning till ett nytt förhållande är inte rättvist för din nya betydande andra. Du behöver tid att läka efter en uppbrytning. Att gå in i ett annat förhållande är ofta ett sätt att avböja negativa känslor.
  • Du vill inte ha någon negativitet i ett nytt förhållande. Om du fortfarande rullar, vill du ge dig en chans att lugna sig innan du förföljer någon ny.
  • Bild med titeln vara en bra person efter en paus upp steg 4
    4. Ersätt irrationella tankar med rationella. Om du vill vara en bra person efter en uppbrytning måste du vara bra för dig själv. Om du känner dig bitter eller på annat sätt negativ, är du mer benägna att ta det här på dem runt dig. Försök att vara medveten om några negativa, irrationella tankar du upplever. Arbeta med medvetet ersätta dem med rationella tankemönster.
  • Många människor har bittera, överdrivna tankar under en uppbrytning. Du kan till exempel tänka på något liknande, "Mitt liv betyder ingenting utan min ex" eller "Jag tror inte att jag någonsin kommer att bli glad igen."
  • När du upplever sådana tankar, försök att gå och titta på dem rationellt. Byt negativa tankemönster med Kinder Ones. Tänk till exempel saker som "Jag har mycket på för mig, även om mitt romantiska förhållande inte fungerade" och "Jag kommer att bli glad igen så småningom, även om saker är grova nu."
  • Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 5
    5. Luta dig inte på andra för länge. Du vill inte vara emotionellt lossa på människor lång sikt. I de första veckorna efter att du har uppbrott, kommer vänner och familjemedlemmar att ge dig stöd. Men efter ett tag kommer folk att behöva återvända till sina egna liv. Om du lutar på människor för länge, kommer de bli frustrerade. Sök ut en terapeut om du upptäcker att du fortfarande behöver ett betydande känslomässigt stöd efter några veckor har gått.
  • Försök att inte begära för många favoriter för länge. För den första veckan eller så efter upplösningen är det acceptabelt att be människor att spendera weeknights med dig och lyssna på dig ventilera.
  • Efter några månader borde du emellertid ge människor sitt utrymme. Arbeta med att känna sig bättre på egen hand istället för att förvänta sig att andra människor fixar dina problem.
  • Del 2 av 3:
    Hantering slutar förhållandet själv
    1. Bild med titeln vara en bra person efter en paus upp steg 6
    1. Förklara varför saker slutade. Om du bröt upp med någon, kan du erbjuda dem en förklaring. Om någon kommer till dig ber om stängning, vänligen förklara varför du ville avsluta förhållandet. Detta kan hjälpa den andra personen att lura och gå vidare.
    • Du behöver inte vara grym med personen. Kom ihåg att frasa saker taktfullt. Du kan också ge en partiell sanning. Till exempel hittade du personen lite tråkig och ville därför inte ha ett långsiktigt förhållande med dem. Det är en dålig idé att säga, "Du är bara snällt uttråkad som en person, så jag ville vara med någon annan."
    • Istället, berätta för den person du bara inte trodde de två var kompatibla långsiktiga. Detta är sant, utan att vara grym. Till exempel, "Jag är bara i en ålder där jag letar efter något långsiktigt. Jag gillade dig mycket, och spenderade tid med dig var stor, men jag kände mig som om det inte skulle träna på lång sikt."
  • Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 7
    2. Låt personen veta att de fortfarande är viktiga. Du vill se till att den person du bröt upp med fortfarande känns värderad. En uppbrytning kan verkligen påverka någons självkänsla och känsla av själv. När du bryter upp med någon, var noga med att låta dem veta att du fortfarande värderar dem som en person, även om du inte vill ha ett romantiskt förhållande.
  • Försök säga något till personen i linje med, " Du har varit en viktig person i mitt liv och jag bryr mig fortfarande om dig, men det här jobbar inte för mig eftersom .."
  • Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 8
    3. Låt den andra personen ställa frågor ursprungligen. Den person du bryter med kan ha några frågor till dig. Det är okej att låta personen fråga vissa saker. Men upprepade gånger svara på samma frågor kommer inte att göra något bra. Det är inte bra för dig eller den andra personen om du bara går runt i cirklar. Du behöver både utrymme och tid att läka.
  • Försök att ge svar som inte bjuder in ytterligare frågor och diskussioner. Till exempel, "Jag vill ha barn och det gör du inte." Eller, "Jag vet att du har mål att flytta upp karriärstegen och flytta ut ur landet. Jag vill inte ha det för mig själv." Undvik att ge svar som, "Jag vet inte vad som hände, men jag är inte kär i dig längre."
  • Du kan också bjuda in den andra personen att ställa frågor om de är nyfiken. Till exempel, "Vad tycker du om detta? Förstår du mitt beslut?"
  • Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 9
    4. Avskaffa kommunikation. Oavsett om du dumpade den andra personen, eller den andra personen dumpade dig, borde du inte kommunicera för mycket direkt efter uppbrytningen. Båda behöver utrymme. Vara för inblandad med varandra direkt efter en upplösning kan leda till bittera känslor och argument. Efter en vecka eller så kan du sluta prata så ofta eller alls.
  • Om du vill stanna vänner, se till att Gör dina gränser klara. Till exempel kan du komma överens om att inte prata i en månad eller så och sedan prata igen när du båda känner dig redo att regera en vänskap. Försök säga något som, "Jag vill att vi ska undvika att kommunicera med varandra i en månad, så jag svarar inte på dina samtal, texter eller e-postmeddelanden under den här tiden."
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för dig själv
    1. Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 10
    1. Skaffa en hobby. Det är en bra idé att hålla dig upptagen i kölvattnet av en uppbrott. Om du dröjer på dåliga känslor för länge kan du lura ut mot andra. För att reglera dina känslor, ta upp en ny hobby eller återupptäcka en gammal. Detta kan hjälpa dig att vara en bättre person, eftersom du kommer att fokusera på nya, positiva saker snarare än negativa känslor.
    • Du kan försöka gå med i en hobby där du möter nya människor. Du kan vara i ett bättre övergripande humör om du fokuserar på att börja färskt med nya vänner. Du kan till exempel ta en matlagning eller målningsklass.
  • Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 11
    2. Öva grundläggande självvård. Du kan känna dig nere och ointresserad att göra saker efter en uppbrytning, men det är viktigt att du tar hand om dig själv. Om du tar hand om dig själv, är du mer benägna att ha energi för att hantera dina känslor. Detta kommer att göra dig till en bättre person i efterdyningarna av en uppbrytning. Se till att du håller med att äta rätt, sova rätt, motion och personlig hygien.
  • Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 12
    3. Ta det lugnt. Försök inte göra för mycket när du känner dig sårad känslomässigt. Speciellt i dagarna direkt efter en uppbrytning är det okej att ta tid för dig själv. Känn inte dåligt om du måste minska dina åtaganden för ett tag.
  • Till exempel, säg nej till saker oftare. Håller inte med om att göra extra favörer för andra eller ta på frivilliga möjligheter. Du behöver tid att återhämta sig.
  • Hoppa över en skyldighet under veckan. Fröken ett möte för din kyrka är till exempel. Istället, stanna i och göra något trevligt för dig själv.
  • Bild med titeln vara en bra person efter ett uppbrott steg 13
    4. Göra planer med andra. Det är en bra idé att vara social efter en uppbrytning. Detta kan hjälpa dig att komma ihåg att det fortfarande finns människor som värdesätter dig, även om du inte är i ett romantiskt förhållande. Gör planer med vänner från jobbet eller skolan. Bjud in en gammal vän ut till kaffe. Att hålla sig socialt aktiv efter en uppbrytning kan verkligen hjälpa dig att reparera.
  • Tips

    Använd inte dina gemensamma vänner som ammunition.Om någon du är nära vill hålla upp en vänskap med din ex, försök att acceptera det graciöst.
  • Försök skriva ner 3 saker du är tacksam för och varför varje dag. Att öva tacksamhet kan faktiskt rewire din hjärna för att vara mer positiv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande