Hur man hanterar att bli dumpad

Så, du har dumpats. Oavsett om det här är din första gången eller den tjugonde tiden, upplever du förmodligen några intensiva, motstridiga känslor just nu. Frustration, sorg, ilska och till och med lycka eller lättnad är alla naturliga reaktioner på en uppbrytning. Att komma igenom dessa svåra känslor är en fråga om att öva ansvariga vanor strax efter upplösningen och ta positiva steg mot att fortsätta på lång sikt.

Steg

Metod 1 av 2:
Hantera en uppbrytning
  1. Bild med titeln vara en bra pojkvän Steg 2Bullet1
1. Få stängning (om du inte redan har fått det). Om du redan har haft en lång, ärlig konversation med din ex om Varför Du har dumpats, du kan hoppa över det här steget. Om inte, försök att komma i kontakt med din ex en sista gång. Det är svårt att gå vidare efter en upplösning om du inte helt förstår orsakerna som det hände i första hand. Lyssna noggrant på din exs förklaring för att dumpa dig. Även om du tycker att han / hon är orimlig är det viktigt att känna din ex tankeprocess. Erbjuder dina egna tankar om förhållandet också, gör ditt bästa för att undvika ohjälpliga förolämpningar eller grymma kommentarer.
  • Om din ex inte pratar med dig eller är för emotionell att diskutera uppbrottet rationellt, tillbaka. Tvinga ämnet kan orsaka att tempers flare. Om du är modig kan du försöka fråga dina exs vänner för en förklaring.
  • Bild med titeln vinner en tjej tillbaka steg 2
    2. Acceptera de negativa känslor som kan komma med avslag. För de flesta människor kan de dumpas leda till sorg och / eller ilska, även om det var uppenbart att förhållandet inte gick bra. Erkänna dessa känslor. Låt dig gråta, slå en kudde eller rant till en vän. Gör vad du behöver göra med "släpp ut allt." Att komma förbi en breakup är lite som att förlora en vän eller familjemedlem. Du behöver tillräcklig tid att lura innan läkning kan börja.
  • Kom ihåg: Alla känslor är tillfälliga. Du kan känna dig dålig just nu, men genom att acceptera dina känslor tar du det viktigaste steget till återhämtning. Tiden kommer kraftigt att minska din smärta, men bara när du accepterar att du skadar i första hand.
  • Bild med titeln Differentiera mellan kärlek och vänskap Steg 2
    3. Om det får dig att må bättre, skäm bort dig lite. Det är praktiskt taget kliché som människor som dumpas kommer "Låt sig gå" för en kort stund, men den här klichen finns av en anledning. Ger dig själv rimlig behandlar efter en uppbrytning kan göra det lättare att hantera din känslomässiga smärta och hjälpa dig att känna dig värderad. Du kan till exempel försöka njuta av din favorit efterrätt efter middagen i några dagar efter din uppbrott. Alternativt, försök att ägna en dag av rent till de hobbyer du inte har haft tid för nyligen.
  • Observera att dåliga vanor som är farliga borde inte bli. Använd inte droger eller alkohol för att tråkig den känslomässiga smärtan du känner. Vänd inte till hänsynslöst beteende för en känslomässig "hög." Dessa saker gör ingenting för att ta itu med grundorsaken till din smärta och kan sätta dig i mycket farliga situationer.
  • Bild med titeln uppmana en vän efter ett breakup steg 13
    4. Prata med medlemmar i ditt sociala supportnät. Du är aldrig ensam efter en uppbrytning. Var inte rädd för att ventilera till din familj och stäng vänner om du känner dig ledsen eller frustrerad. Att bara prata om dina problem kan ha en lugnande effekt och få dem att verka mycket mer hanterbara. Du kan också bli förvånad över hur kunniga de människor du pratar med är. Om de har gått igenom breakups tidigare kan de ha värdefulla råd.
  • Medan vänner och familjemedlemmar kan vara en stor hjälp, aldrig, någonsin vara rädd att prata med en professionell om du inte börjar känna dig bättre efter en vecka eller två. Rådgivare och terapeuter kan hjälpa dig att arbeta genom problem som påverkar din förmåga att arbeta, studera eller njuta av ditt liv. Denna typ av hjälp är inte bara för "galen" Människor - mer än en femtedel av amerikanerna har sett en terapeut.
  • Bild med titeln vara utåtriktad steg 1
    5. Undvik kontakt med din ex för tillfället. Att bryta upp med någon betyder inte att du aldrig behöver se den här personen igen. Men om du kan, vill du minimera den tid du spenderar tillsammans för ett tag helt enkelt för att undvika att gnista gamla grantges eller argument. Alla kommer över en uppbrott i en annan takt, så ta så mycket tid bort från din ex som du behöver förrän tanken på att prata med den här personen gör dig inte spänd eller arg. Ungefär en månad är tillräckligt för många människor, men längre är bra.
  • Om du är tvungen att interagera med din ex (till exempel, om du är fast att göra ett projekt tillsammans för skolan), håll dina konversationer korta och artiga. Tala inte om ditt förhållande. Säg bara vad som behöver sägas att komma igenom vad du än gör. Var trevlig, men inte alltför vänlig.
  • Bild med titeln bryta upp steg 1
    6. Ta tillfället i akt att lära av din uppbrott. Så hårt som en uppbrytning kan tyckas, är det nästan alltid en silverfoder. Breakups är stora lärande erfarenheter för framtida relationer. De ger dig en chans att reflektera över vad som gick fel och varför. De låter dig växa som en person och ändra hur du hanterar dina relationer. Även om du gjorde det inget fel, Du kan fortfarande lära dig vilka drag som ska undvikas i din nästa partner. Försök fundera på följande frågor:
  • Varför slutade relationen? Var det problem i vår kommunikation? Var jag inte behandlad som jag förtjänade? Behandlade jag min partner orättvist?
  • Vars fel var det? Mina? Min partner s? Båda vårt?
  • Vilka saker om min partner tyckte jag inte om? Vilka saker tyckte jag om?
  • Vilka saker om mig själv gjorde förhållandet mindre benägna att lyckas?
  • Metod 2 av 2:
    Gå vidare
    1. Bild med titeln Dekorera ditt sovrum Steg 1
    1. Bli av med påminnelser om ditt förhållande. Tänk på din ex mer än du har dragkraft förlänga läkningsprocessen. För att hjälpa dig att tänka på den här personen, ta bort påminnelser från ditt dagliga liv. Till exempel, bli av med bilder av den här personen - oavsett om de är på ditt skrivbord, din telefon eller din dator. Om din ex gav dig några minnen eller presenter, överväga att kasta dem bort. Om de är värdefulla och du vill behålla dem, låda upp dem och lägg dem någonstans ur vägen i minst några månader.
    • Du vill också ta bort din ex från dina sociala medier. Överväg att blockera din ex, eller ta bort honom eller henne från din vänlista. Ändra din profilbild om din nuvarande man visar de två av er tillsammans. Du kan också ta en paus från sociala medier helt och hållet om du ofta ser inlägg från den här personens vänner.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 1
    2. Fokusera på dig själv. Att vara singel kan vara svårt först, men en ljus sida är att du nu har mer tid att spendera på dig själv. Använd din extra tid för att förbättra dig själv som du önskar. Försök att plocka upp en ny hobby eller se på att du inte hade tid för tidigare. Du kan också försöka lära dig en ny skicklighet, lära sig ett nytt språk, eller något annat som du anser konstruktivt.
  • Denna typ av självförbättring har den extra fördelen att du gör dig mer attraktiv för potentiella partners när du do Hoppa tillbaka till dating poolen.
  • Bild med titeln Tro på dig själv Steg 8
    3. Få lite träning. Övning är en av de absolut bästa sakerna du kan göra för dig själv efter en uppbrytning. En ambitiös ny träningsrutin kan hjälpa dig att se ditt bästa, öka ditt självförtroende och göra dig mer attraktiv för andra. Dessutom kan träning ha en positiv effekt på ditt humör - det är ofta en av de första sakerna som läkare föreskriver för depression.
  • Se vår övningsartikel För specifika träningspersoner. Med enkla förändringar i din kost och fysiska rutiner kan du göra en stor omvandling på så lite som två månader.
  • Bild med titeln har ett hälsosamt förhållande steg 1
    4. Var bekväm som en enda person innan du anger ett annat förhållande. Ironiskt nog bör du inte hoppa tillbaka till ett annat allvarligt förhållande tills du är övertygad om att du behöver inte en att vara lycklig. Med andra ord, se till att du är glad och säker på egen hand innan du börjar ett nytt förhållande. Du måste kunna älska dig själv innan du kan älska någon annan. Att använda ett nytt förhållande för att fylla hålet i ditt hjärta från en gammal är inte rättvist för dig själv eller din nya partner. Det kan lätt vara ett recept på framtida hjärtakrekning.
  • Medan vissa par lyckas komma tillbaka tillsammans efter en uppbrytning, var försiktig med att starta ett nytt förhållande med din ex. Detta är särskilt sant om det var ditt exs beteende eller otrohet som ledde till kollapsen av ditt förhållande i första hand. Du bör leta efter konkret bevis på att den här personen har gjort förändringar i hans eller hennes liv innan du ens överväger att komma tillbaka tillsammans.
  • Tips

    Föreslår inte omedelbart till "förbli vänner." Låt relationen sluta innan du ens tänker på att starta en ny.
  • Kom ihåg: Du har alltid makt att avsluta en situation som gör dig olycklig. Var inte ett offer. Du styr ditt eget liv.
  • Öva förlåtelse, även om din ex inte har tjänat det. Du kommer att må bättre på lång sikt. Lär dig att acceptera ursäkterna från din ex du har inte blivit ännu. Att hålla på ett grudge är som att försöka simma så fort du kan när du klamrar på en riktigt tung boulder.
  • Leta efter möjligheter att prova nya erfarenheter. Kanske hade din ex ingen samordning och hatad dans? Nu är det dags att ta den salsa klassen du har varit eyeing.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande