Hur lugnar du någon ner efter en uppbrytning

När en nära vän slutar ett förhållande kan de känna sig mycket intensiva känslor och kan förstöras.Du är sannolikt en av de första personerna som de kommer att kontakta efteråt så att du spelar en mycket viktig roll.Konsolering av någon som är väldigt upprörd kan vara svårt, men om du lånar ett öra, hjälper till att komma ihåg uppbrottet och arbeta med dem på att gå vidare, du kan hjälpa din vän genom den här hårda tiden.

Steg

Del 1 av 3:
Lyssna på din vän
  1. Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 16
1. Erbjud ditt vänsupport.När vi ser de människor vi älskar skadat eller upprörd, kan det vara frestande att omedelbart börja ge dem råd om hur man fixar sina problem, även om de inte letar efter en fix.Ibland blir vi så upptagen i problemlösning som vi inte tillåter dem att faktiskt diskutera problemet.Ge din vän utrymme och komforten för att kunna diskutera uppbrottet i längd tills de har fått det av bröstet.Försök inte berätta för dem vad de ska göra, låt dem bara prata.
  • Till exempel, om din vän säger att deras ex lurade flera gånger, säg inte något som "ja, du borde ha lämnat honom när du visste att han var en flört."" Skulle haves "kommer att vara kontraproduktivt i den här konversationen.
  • Bild med titeln Comfort din dotter efter en paus upp steg 1
    2. Låt dem gråta.Din vän kan vara ledsen till tårar och det är okej.Gråt är en viktig del av processen med sorg och du borde låta dem gråta utan att försöka tysta eller stoppa dem.Vanligtvis när någon gråter, är folk snabba att säga "aww, gråta inte!"Men det här är ohjälpligt.Crying tillåter dem att släppa sin sorg och kan vara katartik för många.
  • Ge dem en vävnad om du har lite till hands.
  • Om du vet att gråt är svårt för personen, försök att låta dem veta att det är okej att gråta. Till exempel kan du säga något som, "det är okej. Låt det bara ut."
  • Gråta med dem om du känner dig så benägen!
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 4
    3. Säg "vad mer?"Även om din vän letar efter en axel att gråta på, är de sannolikt medvetna om det faktum att du kan känna dig överväldigad eller till och med uttråkad med dem som pratar i längd om uppbrytningen.Även om du börjar känna de saker, bör du istället sträva efter empati för din vän.Istället för att säga "är du gjort nu?"Säg" vad mer?"Istället för att uppmuntra dem att få allt av bröstet.
  • Kom ihåg att du vill ha samma artighet om du gick igenom en uppbrytning.Försök att förstå.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 3
    4. Vara öppen och inte döma.Kanske hatade du din väns ex och är tacksamma att de äntligen har brutit upp.Kanske var din väns ex en ryck eller missbrukande.Trots de saker som de gjorde och dina egna personliga känslor om dem är det här en person som din vän brydde sig om en hel del.Alla de saker som de gjorde negativa inte hur din vän känner, och det är vad du ska försöka fokusera på och förstå.Lyssna på dem utan dom och försök att förstå var de kommer ifrån.
  • Tänk tillbaka på alla tider som du har varit dum och kär.Du gjorde förmodligen några saker som din vän tyckte var orimlig men behövde inte bedömas för det.Öva empati och förstå med din vän.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 13
    5. Validera sina känslor.Istället för att försöka minska förhållandet eller få dem att må bättre omedelbart, berätta för dem att du förstår varför de känner det sättet.Påminna dem om att denna förödelse är normal och naturlig när ett förhållande löser upp och att du förstår deras skada.
  • Du kanske säger "Jag vet att du är så skadad.Jag vet hur mycket du älskade din ex.Breakups suger verkligen."
  • Bild med titeln Comfort din dotter efter ett uppbrott Steg 4
    6. Öka dem.Din vän känner förmodligen på deras lägsta vid denna tidpunkt.De kan känna sig brist på självkänsla, särskilt om deras ex var verbalt missbrukande.Förutom att lyssnas på, behöver din vän sannolikt ett förtroende.Påminna din vän av hur underbara de är och att denna uppbrott inte ändrar det i det minsta.
  • Du kanske säger något som "Jag vill bara att du ska veta att även i den svåra tiden är du fortfarande en av de mest underbara människorna jag vet och jag är så lycklig att vara din vän."
  • Del 2 av 3:
    Få sitt sinne av saker
    1. Bild med titeln Få ut det mesta av din sommarlov (för tonåringar) Steg 14
    1. Få dem ut och om.När du har satt och lyssnat på din vän i längd om deras ont och du känner att du har nått en riktig slutpunkt i konversationen, är det dags att få dem ut ur huset för lite och spendera lite tid att göra något för att få deras sinne av uppbrytningen tillfälligt.
    • Du kan gå och se en film tillsammans - se till att det inte är en romantisk film.Det kan störa dem.
    • Gå ut shopping för lite eller till en bokhandel.Något att avleda deras uppmärksamhet från deras hjärtat.
    • Var noga med att påminna dem om att du fortfarande är där för dem om de behöver prata då och då.
  • Bild med titeln Få ut det mesta av din sommarlov (för tonåringar) Steg 19
    2. Ha en övernattning.Din vän kan behöva mycket emotionellt stöd under den här tiden.Bjud in dem att spendera några dagar i ditt hus eller gå och stanna hos dem.Du kan binga ut på skräpmat och titta på filmer tillsammans.Detta kommer att förhindra att din vän är ensam och sjunker ännu längre in i sorg.
  • Bild med titeln Pamper dig själv Steg 4
    3. Ta hand om dig själva.Efter en uppdelning tenderar folk att ta hand om sig själva ganska dåligt.Hjälpa din vän att börja känna sig bättre genom att uppmuntra dem att ta hand om sig själva och göra en dag av det tillsammans.Det är aldrig en dålig tid att göra lite självvård för dig själv också.
  • Gå få hårklipp eller få ditt hår gjort tillsammans.
  • Gå och få en massage eller ha en spa dag.
  • Få pedikyr eller manikyr.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 26
    4. Träna tillsammans.Ett bra sätt att hjälpa din vän att lindra lite stress (och att lindra några av dina egna) är att gå till gymmet tillsammans.Pumpa lite järn eller löpning på löpbandet kan hjälpa din vän att få ut några av deras negativa energi.Även när du tränar, släpps endorfiner som utlöser lycka i oss.
  • Om du inte vill åka till gymmet, gå en promenad eller en körning istället.
  • Om din vän börjar känna sig bättre från träningen, var noga med att påminna dem om att det är okej att känna sig bra trots vad de går igenom.
  • Bild med titeln Återanslut med gamla vänner Steg 15
    5. Köp dem middag.Återigen tar din vän förmodligen inte den bästa vården av sig själva.Låt dem inte glömma att göra de saker de behöver göra som är nödvändigheter.Ofta gånger när en person är väldigt ledsen, kan de förlora sin aptit.Men du bör uppmuntra dem att fortsätta att äta regelbundet.Ett sätt du kan göra det är att laga dem en måltid eller ta med dem middag från sin favoritrestaurang.
  • Detta kommer att få dem att känna sig speciella och omhändertagna.
  • Del 3 av 3:
    Hjälper din vän att gå vidare
    1. Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 15
    1. Ta bort deras exs nummer.När du har pratat med din vän och tagit dem för att komma ihåg av uppbrottet, kommer de sannolikt att börja begära råd från dig om hur man ska gå vidare.Den första bit av råd du kan ge till dem är att hjälpa dem att utveckla en plan för att komma över sin ex, med det första steget att radera sitt nummer.Detta kommer att minska risken för att de kallar dem i ett ögonblick av svaghet.
    • Du kan också programmera ditt eget nummer under deras exes kontaktinformation så om de får frestelsen, kommer de att ringa dig istället.
  • Bild med titeln släppte ett misslyckat förhållande steg 7
    2. Skapa en plan med ingen kontakt.Utöver bara telefonsamtal, det finns dock andra sätt för din vän att hålla kontakten med deras ex.Hjälpa dem att disentangel själva från dessa möjliga svaghetskällor.Ha din vän att avaktivera sina sociala medier ett tag eller att ens överväga att blockera deras ex om upplösningen var särskilt dålig.
  • Påminn dem om att om de känner sig svaga kan de alltid nå ut till dig.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 15
    3. Påminna dem om varför det inte fungerade.Din vän kommer sannolikt att bli svag vid någon tidpunkt och börja antingen beklaga sitt beslut att bryta upp eller vilja komma tillbaka tillsammans med deras ex.Uppmuntra din vän att tänka på situationen rimligen och tänka på varför de bröt upp i första hand.Det finns vissa beteenden som aldrig är acceptabla i ett förhållande som missbrukas eller luras på.Om dessa beteenden var närvarande, avskräcka dem från att återansluta med deras ex, men gör så försiktigt.
  • Du kanske säger något som "Kom ihåg att du bröt upp eftersom han respekterade din mamma.Kom inte ihåg honom för det goda han gjorde, kom också ihåg det dåliga."
  • Bild med titeln Comfort din dotter efter ett uppbrott Steg 2
    4. Berätta för dem att du alltid kommer att vara där.Även om din vän har förlorat sin betydande andra, kan de känna att de har förlorat en nära vän, också.Ibland berättar vi våra betydande andra mer intima saker som vi ens berättar för våra bästa vänner.Påminn din vän att även om de går igenom en förlust, har de inte förlorat dig.
  • Säg "Jag vill att du ska veta att jag är här för dig genom tjock och tunn.Jag vet att du känner mig väldigt nere men när som helst du behöver mig, jag är där."
  • Du kanske också vill hjälpa dem att brainstorma några av de andra som de kan nå ut till när de behöver någon.
  • Bild med titeln övertyga dig om dig
    5. Hjälpa dem att hitta saker att fylla sin tid.Du måste komma ihåg det, men du kan inte alltid vara där.Bemyndiga dig vän att söka nya hobbyer och aktiviteter för att fylla sin tid så att de inte antingen besitter över deras ex eller kallar dig ständigt.Varken beteende är hälsosamt.
  • Uppmuntra dem att prova något nytt som en ny sport eller instrument eller kanske till och med att lära sig ett nytt språk.
  • Fråga dem om det finns något de alltid ville göra men hade inte tiden.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 28
    6. Återupprop.Kom ihåg att du, i och av dig själv, kan inte bota din vän.Du är inte deras Frälsare - de måste rädda sig själva.Men alla behöver lite hjälp längs vägen.Ring din andra ömsesidiga vän i för stöd för både dig och din vän under den här tiden.Din vän måste vara omgiven av människor som älskar och bryr sig om dem under den här tiden.
  • Du kan kalla din gemensamma vän och säga något som "Hej, jag är här med ____ nu och saker ser inte så bra ut.Kan du komma över och kanske ta med lite glass och en film?"
  • Var uppmärksam om dina vänner har några nedskärningar, eller börjar engagera sig i riskfyllda beteenden som att dricka eller använda droger. Tänk på deras tidigare historia och bedöma om det finns någon anledning att oroa sig för att de kan skada sig själva. Om så är fallet, se till att du når ut till en vuxen, som förälder eller lärare, eller du kan också ringa en hotline, som den nationella självmordsförebyggande livslinjen i USA på 1-800-273-8255.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande