Hur man hanterar en vän som du förlorade

Alla förlorar vänner. Oavsett om det beror på en oenighet eller helt enkelt växande, är det en vanlig del av livet. Det kan vara besvärligt att hantera en tidigare vän, speciellt om du är en del av samma sociala cirkel. Arbeta med att hantera din tidigare vän på ett respektfullt sätt. Försök att behandla dina känslor också. Vänskap är en viktig del av livet och det är lämpligt att lura en förlorad vän. Gå sedan framåt genom att leta efter nya vänner. Tänk på varför vänskapen slutade och hur man gör olika val i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera interaktioner
  1. Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 1
1. Tänk på hur du ska reagera om din vän når ut till dig. Du borde ha ett skript som är klart i ditt sinne om att din vän försöker nå ut. Visualisera situationen, och jot ner vad du kan säga till din vän. Till exempel kan du säga, "Jag uppskattar att du ber om ursäkt, men jag tror inte att vår vänskap är hållbar."
  • Överväga om du potentiellt kan regera vänskapen eller låta din vän veta att du vill gå vidare. Detta kan vara ett riktigt svårt beslut, så var inte rädd för att nå ut till betrodda vänner, kontakta en terapeut eller tidskrift om dina känslor för att få ett perspektiv.
  • Huruvida du vill återuppta saker beror på varför vänskapen slutade. Om någon var generellt svår att vara runt, är det okej att avsluta vänskapen helt. Om du bara växte ifrån varandra eller hade ett missförstånd, kan det vara fördelaktigt att arbeta med att återuppbygga vänskapen.
  • Du bör också överväga varaktigheten av vänskapen. Om du var vänner i många år kan det vara värt att spara.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 2
    2. Tänk på att prata ut det. Om vänskapen slutade på ett förvirrande sätt, kanske de två av dig kanske träffas och pratar. Det är ofta bättre att få stängning än att helt enkelt försvinna från ett förhållande.
  • Oftast är du helt enkelt inte kompatibel med en person som vän. Du kan också ha blivit helt vuxen, eller det kan ha varit någon form av meningsskiljaktighet som bromsar pausen.
  • Oavsett orsaken, bestämma om det är värt att prata det. Du kan försöka skicka din vän en artig text eller e-post som förklarar varför du inte längre vill vara vänner. Detta kan vara bättre än att lämna de problem som inte är oupplösliga eller un-diskuterade.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 3
    3. Sträva efter att vara neutral i sociala situationer. Du vill inte tvinga gemensamma vänner till en position där de måste göra val eller ta sidor. Se till att vara neutral socialt för att undvika att skapa spänning i din väncirkel.
  • Gör inte dålig mun eller klagar på din tidigare vän till ömsesidiga vänner. Det här kommer sannolikt att få dig att se dåligt ut.
  • I neutralitets intresse, be gemensamma vänner att undvika att prata om din tidigare vän i din närvaro. De borde inte prata om dig framför din tidigare vän, heller.
  • Om du känner behovet av att ventilera, välj någon som inte känner till din vän.
  • 4. Repetera vad man ska säga om du ser din tidigare vän i allmänhet. Du kan springa in i din tidigare vän från tid till annan, speciellt om du bor i ett close-stickat samhälle. Detta kan vara besvärligt i bästa fall, förlamande i värsta fall. För att förbereda dig, visualisera en potentiell inlopp och skriv ner vad du vill säga. Sedan repetera din scriptin framsida av spegeln för att hjälpa dig att känna dig lugn och säker när det är dags att leverera.
  • Ditt skript kan vara något så enkelt som "hej. Jag hoppas du mår bra."
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 4
    5. Håll dig utanför sociala medier. Sociala medier kan bränna känslor av ilska och vrede. Du kan bli avundsjuk eller arg om du ser din vän att posta lyckliga bilder av honom eller sig själv. Försök att logga ut dina sociala medier för lite. Du kan också blockera dig från att se din tidigare väns uppdateringar.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 5
    6. Undvik att ta det personligen. Faktum är att sluta vänskap är naturligt. Många människor, särskilt när de växer och förändrar, skär ut onödiga vänskap från sitt liv. Ofta växte du och en vän helt enkelt eller insåg att du inte var kompatibel. I det här fallet acceptera förlusten troligen haft lite att göra med dig. Det kan hjälpa dig att känna dig mindre fientlig i sociala situationer.
  • Del 2 av 3:
    Hantera känslomässigt
    1. Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 6
    1. Hitta ett sätt att komma i kontakt med dina känslor. Det är viktigt för dig att känna vad du känner efter att ha förlorat en vän. Om du har problem med att komma i kontakt med dina känslor, hitta ett sätt att få dem ut.
    • Gå igenom gamla bilder av dig och din vän. Läs gamla textmeddelanden eller e-postmeddelanden. Låt dig själv uppleva sorg att vännen inte längre är i ditt liv.
    • Om det fanns en plats som var speciell för dig och din vän, besök det. Till exempel, ha en kopp kaffe på kaféet där du alltid hängde ut.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 7
    2. Skriv ett adjöbrev. Det här är inte ett brev du tänker skicka. Det är bara ett symboliskt sätt att säga adjö och bearbeta dina känslor.
  • Adressera brevet till din vän. Express tacksamhet för den tid du hade, dela minnen och uttrycka sorg över förhållandet slutar.
  • Detta kan vara katartiskt. Det kan få dig att känna att du formellt säger adjö och släpper ett förlorat förhållande.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 8
    3. Värde den tid du hade. Bara för att en vänskap är över betyder det inte att det inte var värt. I veckorna efter att ha förlorat en vän, reflektera över förhållandet. Gör en lista över alla sätt som vänskapen serverade dig och alla de saker du lärde dig. Det är bra att återkomma dessa när du behöver lite stängning.
  • Varje relation gör att du växer, byter och lär dig. Värdera allt du lärde dig från din vän under den tid du hade.
  • Someday kan du kanske komma ihåg din vän med kärlek. Även om det gör ont för mycket nu, kommer du en dag att kunna skratta och le på gamla minnen.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 9
    4. Öva grundläggande självvård. Om du rullar från förlusten av en vänskap, kan du försumma grundläggande saker som att äta, sova och personlig hygien.Även om du känner dig ledsen, kom ihåg att få tillräckligt med sömn, motion och att äta rätt.
  • 5. Isolera inte dig själv. Efter förlusten av en vän kan du hitta dig mer ensam än vanligt. Men socialt stöd är super viktigt. Skär inte dig från vänner och familj.
  • Del 3 av 3:
    Går vidare
    1. Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 10
    1. Acceptera det kommer att ta tid. Det är normalt att ta ett tag att gå vidare. Vänskap är en viktig del av livet. Att förlora en vän kan skada så mycket som att förlora en romantisk partner. Känn inte dåligt om du inte studsar tillbaka så fort du vill. Tillåta dig tillräcklig tid att lura.
    • Kom ihåg att alla griper annorlunda. Låt inte vänner berätta hur du ska lura, eller hur länge. Istället acceptera var du är i sorgprocessen.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 11
    2. Hitta nya sätt att fylla utrymmet. En förlorad vän kan lämna ett tomrum i ditt liv. Du har inte längre någon att prata med och umgås med regelbundet. Du borde arbeta med att hitta nya sätt att spendera din tid.
  • Du kan försöka ta upp en hobby, gå med i en klubb, göra volontärarbete eller starta ett deltidsjobb.
  • Om det är ett personligt mål du har satt av, är det dags att driva den! Det hjälper till att distrahera dig, plus ger en välkommen självkänsla.
  • Försök att vårda och stärka dina relationer med andra vänner också.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 12
    3. Lär dig av upplevelsen. Tänk på hur du väljer nya vänner och bygger starkare relationer. Var det en anledning att du inte ville vara vänner med den här personen? Om så är fallet, fortsätt med bättre standarder för vänskap. Om du spelade en roll i relationens försämring, kan du behöva ta itu med personliga problem så att du kan bygga bättre relationer. Kanske behöver du jobba på självkänsla, självförtroende eller lösa trauma från familjeförhållanden.
  • Tänk på vad som gjorde dig och den här personen kolliderar. Kanske din vän värderade materiella saker, medan du värderas erfarenhet. Kanske var din vän svår att vara runt och lämnade dig emotionellt dränerad. Arbeta sedan på att nå ut till människor som bättre anpassar sig till dina värderingar och behov.
  • Bild med titeln Deal med en vän som du förlorade steg 13
    4. Nå ut till nya människor. När du är redo kan du arbeta med att göra några nya vänner. Försök att nå ut till nya människor. Var den som håller nacken ut och gör det första draget.
  • Försök att fråga en kollega att shoppa eller få kaffe. Be en klasskamrat att umgås efter skolan.
  • Det kan vara nervracking som når ut till andra, men att göra nya vänner är ett viktigt sätt att gå vidare.
  • Tips

    Mest av tiden är det uppenbart om de glider bort från dig. Du kan berätta av en vän, antingen ignorera dig, inte bjuda in dig till sociala evenemang, eller bara runt att vara avlägset. Vänner växer ifrån varandra och det är vanligtvis inte personligt.

    Varningar

    Försök inte uppmuntra gemensamma vänner att ta sidor. Detta är sannolikt att backfire.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande