Hur man bryter upp med någon så smärtfritt som möjligt

Att bryta upp kan vara otroligt svårt, men det finns flera saker du kan göra för att göra processen lite mindre smärtsam för dig och din betydande andra. Förbered dig på uppbrytningen genom att välja ett lugnt, privat utrymme och ta lite tid att reflektera innan du träffas. Tänk på dina skäl för att bryta upp, liksom vad du har lärt dig av förhållandet. Efter uppbrytningen, se till att du tar hand om dig själv och ger varandra utrymme att gå vidare och läka.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för upplösningen
  1. Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 1
1. Ställ in en tid att träffas med den andra personen. Fråga dem om de har en kväll fri någon gång snart att prata, och välj ett datum för att möta ansikte mot ansikte. Det kan vara besvärligt, som det aldrig är en bra tid, men försök att göra det så snart som möjligt. Detta hjälper dig att undvika att dra ut saker och skada den andra personen ännu mer.
  • Var respektfull för timing också. Så mycket som möjligt, försök att undvika semester, födelsedagar, årsdagar av en älskad död, eller viktiga karriärevenemang.
  • Även om det kan vara frestande att bryta upp med någon via telefonen och undvika smärta eller obehag att göra det personligen, försök att undvika denna metod så mycket som möjligt. Möte med någon personligen visar dem att du respekterar och bryr sig om dem, ger förhållandet lite stängning och kan hjälpa dig att undvika missförhållanden. Försök att tänka på hur du vill behandlas om rollerna var omvända.
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 2
    2. Välj ett lugnt, privat utrymme där du kan prata. Om förhållandet fortfarande är nytt och du har bara gått ut i några veckor, kan du välja någonstans lugn och lågmäld, som en kafé. Om du avslutar ett långsiktigt förhållande, vill du välja någonstans mer privat, till exempel ditt hem eller ett neutralt utrymme.
  • Undvik höga, trånga utrymmen, som fester eller barer.
  • Några bra neutrala utrymmen inkluderar parker och restauranger.
  • Välj en öppen, allmän plats om du är orolig för din säkerhet. Du kan också be en vän att följa och hänga i närheten om du behöver hjälp.
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 3
    3. Ta dig tid att reflektera över ditt förhållande och planera vad du säger. Tänk på varför du vill bryta upp och hur du kan uttrycka det till den andra personen. Tänk på vad du har lärt dig av det här förhållandet, oavsett om du är, du gillar och ogillar, eller hur relationer fungerar.
  • Reflektion är det bästa sättet att behandla dina känslor och förbereda sig för själva uppbrottet, snarare än att hoppa direkt utan att ge det någon tanke och pratar i cirklar.
  • Till exempel kanske du vill bryta upp eftersom din partner lätt blir klibbig och avundsjuk. Kanske har du förlorat gnistan och känner inte att lockas till dem längre, eller kanske dina idéer om pengar, familj eller religion är inkompatibla.
  • Del 2 av 3:
    Slutar förhållandet
    1. Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 4
    1. Gör uppbrytningen klar istället för att bara spöke personen. Även om du undviker dem och bara att låta förhållandet blekna kan tyckas frestande, kan den här metoden vara ännu mer smärtsam och förvirrande för din partner. Ta dig tid att sitta och berätta för den person du vill bryta upp. Det kan känna sig mer besvärligt eller smärtsamt i ögonblicket, men tydligt slutar saker blir mycket bättre på lång sikt.
    • Om du befinner dig ignorerar din partners samtal eller drar bort från dem fysiskt, tänk på varför du känner det sättet. I stället för att agera avlägset kan du behöva ha en seriös konversation om att sluta relationen.
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 5
    2. Ge konkreta och logiska skäl till varför du vill bryta upp. Var fast och tydlig med din signifikanta andra när du lägger reda på varför förhållandet inte fungerar. Det kan tyckas lite hård, men om du gör det med medkänsla kan logik faktiskt hjälpa den andra personen att hantera uppbrytningen mer smidigt.
  • Till exempel kan du säga, "Jag älskar att spendera tid med dig, men i slutändan vill jag gifta mig en dag. Jag vet att du inte tror på äktenskap, så jag tycker att det är bäst om vi slutar saker nu."
  • Om du inte har en mycket konkret anledning, försök att centrera dina skäl runt förhållandet, snarare än dem som en person. Till exempel kan du säga "Vi verkar ha väldigt olika mål nu" eller "Våra värderingar matchar inte bara."
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 6
    3. Låt dem veta vad du har uppskattat om förhållandet. Vid denna tidpunkt känner din signifikanta andra förmodligen avskräckt och upprörd. Försök att komma ihåg och dela de positiva erfarenheterna du har haft. Berätta för dem något som du är tacksam för om din tid tillsammans, som de erfarenheter du har båda haft eller något du har lärt dig om dig själv.
  • Du kan säga "Jag är så glad att jag träffade dig. På grund av dig har jag lärt mig att öppna upp till andra "eller" Jag är så tacksam för vår tid tillsammans, och jag kommer aldrig att glömma det."
  • Om du inte har träffat länge, kan du nämna en av deras karaktärsdrag som du uppskattar. Till exempel kan du säga, "Din känsla av positivitet har visat mig att jag verkligen värderar den kvaliteten i andra."
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 7
    4. Uttrycka dina känslor på ett rationellt sätt. Se till att du säger vad du behöver säga för att undvika att bära det som emotionellt bagage. Om dina känslor blir negativa och temporn börjar gå ur hand, ta några djupa andetag och tas tillbaka i.
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 8
    5. Använda sig av "Jag" Språk Förklara dina känslor utan att placera skulden. När du försöker förklara varför du vill bryta upp, är det lätt för den andra personen att känna sig attackerad eller skylld för problemen i förhållandet. Att använda "I" -språk kan hjälpa till att minska denna känsla genom att namnge specifika problem och hur de här frågorna fick känna, snarare än att bara ringa ut den andra personen.
  • Till exempel, istället för att säga "Du kom aldrig med mig till några familjemiddagar", försök att ändra det till "Jag kände mig ensam och frustrerad när jag var tvungen att gå till familjen middagar ensam."
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 9
    6. Var försiktig men fast om de försöker övertyga dig om att stanna tillsammans. Snarare än att låta konversationen bli ett argument som fortsätter och på, bara berätta för dem, "Jag är ledsen, men det här är det beslut jag behöver göra."Om de inte respekterar ditt beslut och fortsätter att driva dig, berätta för dem artigt att ditt beslut är slutgiltigt, och lämnar sedan.
  • Del 3 av 3:
    Hålla sig stark
    1. Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 10
    1. Känn dig inte skyldig att bryta upp. Att bryta av ett förhållande När det inte fungerar är det inte något du borde känna dig skyldig i själva verket är det en form av självvård. Du visar också den andra personen medkänsla. Odds är, de är medvetna om samma problem som du är men de kan bara inte ta med sig det.
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 11
    2. Kontakta inte din ex i några månader efter att du har brutit upp. Ge din ex åtminstone några månader för att bearbeta uppbrytningen innan du når ut. Det innebär att du får dem av ditt sinne genom att skära av kommunikationen genom sociala medier, textning, uppringning eller ansikte mot ansikte interaktioner. Tiden förutom varandra är nödvändigt och, på lång sikt, fördelaktigt för både dig och din ex.
  • Detta kan också innebära att du tar bort deras nummer från din telefon, följer upp och unfriending dem och tar bort bilder av de två.
  • Om du är orolig för att se grym eller kall, låt personen veta att det här är något du behöver följa uppbrytningen.
  • Bild med titeln bryta upp med någon så smärtfritt som möjligt steg 12
    3. Ta hand om dig själv och låt dig läka. Även om du är den som initierar uppbrottet, kommer det förmodligen att vara smärtsamt för dig också. Kom ihåg att ge dig själv tid att lura och anpassa sig till förändringen. Fokusera på självhushållsaktiviteter och göra saker som du tycker om, som att spendera tid med vänner och familj, som är i naturen, träna, ta bubbelbad och läsa.
  • Vänd inte till alkohol eller droger för att få dig att må bättre. I slutändan kan dessa saker faktiskt göra läkningsprocessen svårare.
  • Provuppbrytningskonversationer

    Breakup Conversation

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Breakup Conversation 2

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande