Hur man kan helt enkelt sluta ett förhållande

Inte alla relationer kan vara för evigt. Det innebär att sluta ett förhållande är en oundviklig del av att vara mänsklig. Men slutar ett förhållande på en bra anteckning är det ofta mer önskvärt att sluta det i raseri och frustration. Om du är i ett kämpande förhållande och känner att det är dags att det ska sluta, kanske du vill veta hur man kan avsluta ett förhållande. Håll en tight tyg över dina känslor och håll de andra partens känslor i åtanke.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja rätt tid och plats
  1. Bildtiteln blir ett vuxen steg 10
1. Vänta på rätt tid. Om du har bestämt det är dags att avsluta ditt förhållande, är det första att ta reda på det när du ska göra det. Om du vill att saker ska sluta vänligen, vill du välja en tid när du slutar förhållandet kommer att leda till så lite störning mot den andra människans liv som möjligt.
  • Det kan vara frestande att försöka få det över med genast, när du har bestämt dig för att avsluta ett förhållande. Istället, försök att välja en tid - snart - när du kan få den här svåra konversationen som inte kommer att orsaka mer trauma än nödvändigt.
  • Om möjligt, undvik att bryta nyheterna på stora helgdagar, strax innan personen måste gå till något viktigt möte eller funktion, eller i samband med andra stora livsbacks som förlust av ett jobb, förälder eller husdjur. Vara känslig för dessa situationer, och vara villig att driva schemat tillbaka några dagar om det behövs.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 3
    2. Välj rätt ögonblick.Välj en tid som du inte kommer att bli rusad, lägga undan ett par timmar för konversationen.
  • Att ha en tidsgräns för konversationen i åtanke är en bra idé, om saker går ur hand. Bestämma i förväg hur mycket tid du ska spendera, och om du kan, göra planer som kräver att du avgår i slutet av den tiden.
  • Av samma token, se till att du har tillräckligt med tid för att ha en ärlig konversation om ämnet och svara på några rimliga frågor den andra personen kan ha.
  • Bild med titeln Deal med frestelsen Steg 5
    3. Välj ett bra ställe att ha konversationen. Välj ett bra ställe att ha den här konversationen. Det bästa alternativet är vanligtvis en plats som är neutral och semi-privat.
  • Du vill inte välja en plats som är helt privat, eftersom det ökar risken för den andra personen som gör en scen eller ger känslomässiga tal som kan övertyga dig om att ändra dig.
  • På samma sätt vill du inte göra det framför människor du känner eller någonstans att varje ord du säger kommer att bli överhärden. Detta kan vara pinsamt och förödmjukande för den andra personen.
  • Bild med titeln Deal med en backstabbing vän Steg 5
    4. Gör det i person. Planera inte för att avsluta förhållandet via text, e-post, en social nätverksplats, eller till och med via telefonsamtal om du kan hjälpa det. Denna fristående sätt att avsluta ett förhållande kan vara lättare för dig, men det är respektlöst mot den andra personen.
  • Att slutar ett förhållande via text eller e-post kan också öka möjligheten till missförstånd, vilket kan leda den andra personen att känna att det fortfarande finns hopp när det inte finns det.
  • Metod 2 av 4:
    Komma i rätt tankegång
    1. Bild med titeln avskräcka människor från att röra med dig steg 15
    1. Tänk på vad du vill säga. Planera i ditt sinne exakt vad du vill berätta för personen. Detta hjälper dig att vara tydlig, och hjälper också dig att hålla dig fokuserad på vad du behöver säga om du börjar förlora ditt mod.
    • Har svar redo för eventuella frågor du kan förutse den andra personen som frågar. Han eller hon kommer nästan säkert vilja veta varför det här händer, och om det finns någon chans att du kommer att ändra dig.
    • Vara specifik om de klagomål som har lett dig till detta beslut och klart om det faktum att förhållandet är över - det är inte upp för förhandlingar. Planerar att säga något som, "På grund av X behöver jag bryta upp med dig," inte "Jag har tänkt kanske vi behöver en paus från varandra."
  • Bild med titeln Deal med en backstabbing vän Steg 4
    2. Få lite feedback. Om du kan, prata över vad du planerar att säga med en betrodd vän i förväg. Be din vän att berätta om något verkar oklart, och vilka frågor som de kan förutse den andra personen som har.
  • Du kan också fråga din vän om du är för hård, eller om något du säger kan ge den andra personen falskt hopp.
  • Bild med titeln utrota och stoppa negativa tankar steg 17
    3. Förbered dig, mentalt och emotionellt. Slutar ett förhållande är svårt. Det blir svårt, både för dig och den andra personen. Förvänta dig en känslomässig reaktion, och gör ditt bästa för att störa dig själv för det.
  • Tänk på vilken typ av stöd du kan behöva efter samtalet. Göra planer i förväg för att göra vad du behöver göra för att ta hand om dig själv.
  • Du kan behöva lite tid ensam efteråt. Eller kanske du vill träffa en vän. Tänk på vad som är mest till hjälp för dig och gör arrangemang.
  • Metod 3 av 4:
    Slutar förhållandet
    1. Bild med titeln Var uppringningsnummer 10 till en radiostation Steg 6
    1. Sätta en tid. När du känner till beredd måste du låta den andra personen veta att du måste prata om något viktigt. På det här sättet kan du vara säker på att han eller hon också har tillräckligt med tid och att du inte kommer att störa en viktig allmänhet, affär eller socialt engagemang.
    • Om du kan hjälpa det, säg inte den andra personen du behöver för att ha den här konversationen fram till några timmar i förväg, högst. Speciellt om det finns uppenbara problem i förhållandet, kan den andra personen spendera mycket omöjliga timmar oroa sig för vad som kommer att hända om du ger honom eller henne för mycket förskott.
  • Bild med titeln Deal med tonårsgraviditet Steg 6
    2. Var försiktig, men ärlig. Var inte ovänlig eller anklagande, men berätta för personen i enkla och okomplicerade termer att förhållandet är över och förklara varför.
  • Var specifik om varför det inte fungerade. Detta kan vara ett lärande tillfälle för den andra personen.
  • Till exempel, om du bryter med den här personen eftersom han eller hon inte innehåller dig i andra aspekter av livet (E.g. Sociala utflykter med vänner eller mötesfamilj), kan du säga: "Jag har inte känt som att jag verkligen är en del av ditt liv. När du går ut med dina vänner känner jag mig oinvigad, och jag känner att du inte har varit inkluderande när jag har bett att gå. Jag känner mig också bekymrad över att du inte har introducerat mig till din familj. Det får mig att känna att jag inte är så viktig för dig. Jag tror att du är en bra person, men det är inte den typ av relation som kommer att göra mig glad, så jag måste gå vidare."
  • Det är okej att vara ärlig om dina känslor om uppbrottet också. Om det är svårt för dig, låt den andra personen veta. Det kan hjälpa både dig och han eller hon känner sig bättre om situationen.
  • Bild med titeln Cover Terapy Steg 13
    3. Inte sockercoat. Medan du vill vara så snäll som möjligt, borde du inte sugar ihop eller vara för snällt. Detta kan skicka blandade signaler som är förvirrande för den andra personen. Det kan leda honom eller henne att hålla fast vid hopp om att du kan ändra dig. Detta gör inte den andra personen som gynnar på lång sikt.
  • Det är möjligt för en uppbrytning att vara så trevlig att den andra personen inte inser vad som har hänt. Om det här inträffar måste du gå igenom det hela igen.
  • Du skulle inte vilja säga, till exempel, "Jag älskar dig verkligen, och jag tycker att det här är något du behöver jobba på." Detta kan tolkas för att betyda att om han eller hon gjorde några förändringar, skulle du vara villig att fortsätta förhållandet.
  • Bildbeteckningen blir en vuxen steg 20
    4. Ta ansvar. I de flesta fall, när ett förhållande slutar, har båda parterna något ansvar. Det är väldigt sällan bara personens fel. Bekräfta ditt ansvar för slutet av förhållandet.
  • Till exempel kanske du säger, "Jag borde nog ha talat mer innan du meddelade hur jag kände mig om dessa problem," eller "Jag vet att det är mer jag kunde ha gjort för att göra dig en del av mitt liv också." Uttalanden som dessa kommer att hjälpa den andra personen att känna sig mindre som om hon eller han skylles för alla de problem som har medfört slutet av förhållandet.
  • Bild med titeln övertyga din äldre förälder att flytta till ett ledande bostadssteg 32
    5. Ge en särskild anledning till upplösningen. Använda "Det är inte du, det är jag" linje kan få den andra personen att känna att du verkligen skyller på honom eller henne. Istället ge en specifik anledning till uppbrytningen baserat på dina behov, men känner inte att du måste berätta för personen varje anledning till varför du vill bryta upp.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag har märkt att jag blir riktigt kritisk mot dig och det stör min förmåga att vara en bra pojkvän / flickvän. Det är inte rättvist för dig och det berättar att jag inte är redo för den här typen av engagemang."
  • Bild med titeln Komfort någon som har förlorat ett syskonsteg 7
    6. Lyssna på den andra personen. Du kommer inte att vara den enda personen med något viktigt att säga i den här konversationen. Lyssna tålmodigt och respektfullt till den andra personens svar, och sanningen svarar på alla frågor som hon eller han kanske har.
  • Den andra personens svar kan vara känslomässigt. Han eller hon kanske vill berätta om deras känslor. Det kan finnas svåra frågor. Var beredd på och acceptera allt detta.
  • Till exempel, om den andra personen brister i tårar, kanske du säger "Jag förstår att detta förmodligen gör ont för dig mycket. Jag är ledsen att det här är så svårt för dig."
  • Bild med titeln Kope med förolämpningar Steg 5
    7. Argumentera inte. Medan det är respektfullt att höra den andra personen och svara på några frågor som hon eller han kan ha, tillåter inte detta att bli ett argument. Detta kommer att gynna ingen av er.
  • Om den andra personen börjar göra anklagelser eller skylla på dig för problemen, kan du säga något som: "Jag vet att jag inte var en perfekt pojkvän / flickvän, men det här är hur jag känner. Jag vill verkligen inte ha ett argument om det."
  • Om personen försöker prata dig om att vara kvar i förhållandet, kan du säga något som, "Jag är ledsen, men mitt sinne är uppbyggd, och jag kommer inte att ändra det."
  • Bild med titeln faller somna genom att ha någon annan hypnotisera dig steg 10
    8. Håll kontrollen över dina känslor. Men den andra personen svarar, försök att vara den lugna en i denna situation. Du har haft tid att förbereda dig, den andra personen har inte.
  • Du kan ha mycket starka känslor om förhållandet slutar. Den andra personen kan reagera på ett sätt som är skadligt för dig. Oavsett hur det här spelar ut, ta ett djupt andetag och försök hålla dina känslor under kontroll. Att bli arg och ha en kamp nu kommer definitivt inte att främja en vänskaplig split.
  • Bilden med titeln Bestäm om någon är en sociopatsteg 6
    9. Var tydlig om framtiden. Berätta för den andra personen, i raka termer, vilken typ av relation du vill ha med dem i framtiden. Om du hoppas fortfarande vara vänner, säg det. Om du inte vill se henne eller honom igen för ett tag (eller någonsin) säga det också.
  • Till exempel, om du hoppas att vara vänner, kan du säga något som: "Jag hoppas efter att vi båda tar lite tid att läka, vi kan fortfarande vara vänner." Om du inte vill ha den andra personen i ditt liv alls, var ärlig. Säg något som: "Jag tror verkligen att försöka vara vänner skulle vara för svårt för mig. Det är nog bäst om vi inte ser varandra längre."
  • Även om du vill vara vänner, antar du inte att det nödvändigtvis kommer att träna. Den andra personen kanske inte känner det sättet. Eller det kan helt enkelt vara för svårt för en eller båda av er.
  • Metod 4 av 4:
    Hålla det vänligt efteråt
    1. Bild med titeln Figur ut om någon gillar dig Steg 9
    1. Klaga inte på din ex. Det finns många misstag som människor gör efter ett förhållande är över som kan förhindra att spliten är verkligt vänligt. En av dessa är en tendens att klaga på den andra personen.
    • Om ordet kommer tillbaka till den andra personen du har sagt ovänliga saker om honom eller henne, kan det vara skadligt och förstöra några chanser att vara vänligt slut på förhållandet. Du kan ha känslor du behöver ventilera, men gör det inte med någon som sannolikt kommer att dela med dig av andra.
    • Definitivt klaga inte på den här personen till gemensamma vänner.
    • Vita inte på sociala medier, antingen. Om du inte tror att du kan motstå frestelsen, stanna bara av sociala medier i några dagar tills du är lugnare om situationen.
  • Bild med titeln utrota och stoppa negativa tankar steg 16
    2. Sök inte hämnd. Om du känner att du har blivit felaktig av den andra personen i förhållandet på något sätt, kan det vara väldigt frestande efter en uppbrott att söka hämnd på något sätt. Det borde gå utan att säga att om du vill att saker ska vara vänliga, är det oacceptabelt.
  • Till exempel, till exempel, får romantiskt inblandat med en vän av annan person som medel för att komma tillbaka på honom eller henne. Skriv inte pinsamt bilder av honom eller henne på internet, eller gå runt avslöjande information som fick veta dig i förtroende.
  • Bild med titeln övertyga din äldre förälder att flytta till ett ledande bostad Steg 25
    3. Dela några delade ägodelar rättvist. Där många uppbrytningar blir otäcka är när det är dags att dela delade ägodelar och / eller returnera saker som tillhörde den andra personen. Detta kan vara särskilt svårt om du bor med den andra personen. Närma sig detta så lugnt som möjligt och vara rättvist.
  • Ge tillbaka allt som legitimt tillhör den andra personen.
  • Försök att hitta en ömsesidigt behaglig kompromiss med delade tillhörigheter, fråga, till exempel: "Hur skulle du känna om jag tog x och du tar y?"
  • Om den andra personen verkligen vill ha något och det är inte så viktigt för dig, kan det vara värt att bara låta honom eller henne ha det. Om det inte är värt en kamp, ​​överväga att bara låta det gå.
  • Bild med titeln Ta reda på om en tjej älskar dig eller är bara en bra vän Steg 3
    4. Uppmuntra inte långvariga känslor. Om den andra personen fortfarande har känslor för dig och vill komma tillbaka tillsammans, uppmuntra inte dessa känslor på något sätt, om du inte är allvarligt överväga att komma tillbaka tillsammans.
  • Att skicka blandade signaler kan vara svåra att undvika om du känner dig konflikt, men gör ditt bästa. Det är inte rättvist eller respektfullt för den andra personen att stränga honom eller henne med om du inte vill komma tillbaka tillsammans.
  • Även om du fortfarande har långvariga känslor för den andra personen, eller fortfarande hitta honom eller henne attraktiv, bör du hålla det till dig själv. Det kan få dig att må bra att säga det för tillfället, och det kan till och med känna sig bra för den andra personen att höra det på kort sikt. Detta kan dock göra det svårare för den andra personen att gå vidare med livet, vilket kan leda till vrede och ilska efter ett tag.
  • Bild med titeln Practice Abstinens Steg 7
    5. Undvik intim kontakt. Att sluta ett förhållande kan vara läskigt, för båda parter. Som ett resultat är det inte ovanligt att människor söka kunskapen om intim kontakt med någon som de nyligen har brutit upp med. Detta bör undvikas.
  • Göra ut eller ha sex med någon du bara har brutit med kan må bra vid den tiden. På lång sikt, men det håller dig båda från att gå framåt och kan göra situationen mer smärtsam och svår för er båda.
  • Bild med titeln förlåt dig Steg 15
    6. Ge det tid. Även om du vill förbli vänner med den andra personen, förvänta dig och acceptera att du förmodligen behöver lite tid innan det kan hända. Att återhämta sig från en uppbrytning är en smärtsam process och det kan ta lång tid. Även om du är glad över uppbrottet, kan din ex-pojkvän eller flickvän vara hjärtbruten. Han eller hon kommer att återhämta sig, men det tar ett tag, så försök att vara tålamod.
  • Att försöka vara vänner direkt kan göra det svårare för en eller båda av dig att fortsätta med dina liv. Vänta tills du är säker på att du och din ex är redo att vara vänner. Det kan ta några månader eller till och med år.
  • Tips

    Så mycket som du kanske vill vara snäll mot den andra personen är det avgörande att vara så ärlig som du kan om att slutföra förhållandet och varför det händer. Tvetydighet kan skapa förvirring, som i sin tur kan leda till vrede.

    Varningar

    Var beredd på möjligheten att, även om du verkligen vill att saker ska sluta vänligen, kanske det inte är realistiskt. Breakups, särskilt i långa relationer, kan vara mycket känslomässiga. Ilska och bitterhet är vanliga. Så hårt som du kan försöka undvika en otäck delning, kan det ibland hända.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande