7 Populära breakup myths debunked: sanningen om reboundsex, distraktioner och sociala medier

Om du går igenom en uppbrytning eller du har gått igenom en tidigare, vet du hur känslomässig och svår det kan vara. Det hjälper inte att det finns alla typer av motstridiga råd där ute om hur du ska hantera dina känslor. Ska du börja datera igen eller bara fokusera på dig själv? Är det en bra idé att vara vänner med din ex eller behöver du skära av dem helt? Är rebound sex en fruktansvärd idé eller ett nödvändigt förtroendeförhöjning? Oroa dig inte-Vi har sammanställt en lista över några av de vanligaste myterna om uppbrott och debunked dem för dig.

Steg

Metod 1 av 7:
Myt: Du borde inte datera någon efter en uppbrytning.
  1. Bild med titeln Breakup MyThs Debunked Steg 1
1. Faktum: Socialisering och gå ut med människor kan verkligen hjälpa till. Det är lätt att fortsätta tänka på din uppbrott när du fastnar hemma. Att ta någon ut för en natt på stan kan faktiskt ge dig ett nödvändigt förtroende, och det kan vara ett bra sätt att distrahera dig själv. Om du är bekväm med det, känner du dig gratis!
  • Om du inte är redo hittills, oroa dig inte om det. Bara vet att det inte finns några hårda och snabba regler när det gäller att komma tillbaka där ute. Om någon säger dig "det är för tidigt" men du är redo, ignorera dem.
Metod 2 av 7:
Myt: Förhållandet var inte värt det sedan du bröt upp.
  1. Bild med titeln Breakup MyThs Debunked Steg 2
1. Faktum: Även om det inte känns som det, har misslyckade relationer hjälpa dig att växa. Även om den brytande delen gör ont, betyder det inte att alla de goda tiderna inte var värda det. Förhållanden som inte fungerar är super till hjälp när det gäller att lära dig om vad du verkligen vill ha i framtida relationer. Det finns också bevis på att uppbrytningar hjälper dig att lära dig hur man hanterar dina känslor och löser konflikter i framtiden.
  • Det här är inte att säga att breakups inte är smärtsamma, bara att det kan finnas några långsiktiga fördelar om du kan bearbeta och komma överens med smärtan du går igenom.
Metod 3 av 7:
Myt: Reboundsex hjälper dig att komma över din ex.
  1. Bild med titeln Breakup MyThs Debunked Steg 3
1. Faktum: Det kan tillfälligt hjälpa, men det kommer inte att bli av med dina känslor. Det finns ingen anledning till sockerbeläggningen, det är intimt med en annan person, kan ge ditt ego och förtroende en ökning, och avslappnade kopplingar kan vara roliga! Tyvärr kommer Rebound Sex inte att få dig att glömma din ex eller sluta känna dig upprörd om din uppbrott. Endast tid och bearbetning av dina känslor på hälsosamma sätt kan göra det.
  • Har inte uppbrottsex med din ex, det är bara att skapa ett känslomässigt band som gör det svårare att komma över dem.
Metod 4 av 7:
Myt: Du borde inte tänka på vad som gick fel.
  1. Bild med titeln Breakup MyThs Debunked Steg 4
1. Faktum: Det är produktivt att analysera varför du bröt upp när du är redo. Hoppa inte direkt in i den här delen omedelbart efter att förhållandet har slutat, men när du har stabiliserat lite är det här en bra idé. Reflekterande på var saker tog en tur i ditt förhållande kan göra det lättare att bearbeta vad du upplevt. Det finns bevis som att luta sig i dessa känslor och övervaka dem kan hjälpa dig att växa som en person, vilket kan göra dig lyckligare i framtida relationer.
  • Om du inte kan sluta tänka på vad som gick fel och du verkligen har slagit upp det, föreslår studier att du är den typ av person som sannolikt kommer att växa från erfarenheten och vara lyckligare i framtida relationer, så ta lite tröst i det.
Metod 5 av 7:
Myt: Det gör inte ont för att kontrollera dina exs sociala medier.
  1. Bild med titeln Breakup MyThs Debunked Steg 5
1. Faktum: Ingen möjlig bra kan komma av detta, så försök att undvika det. Människor tenderar att måla en lycklig bild på sociala medier, så du kommer sannolikt att känna att du saknar något genom att checka in på dina ex post och foton. Det kommer också att göra det mycket svårare att komma förbi dem och fortsätta, och det kan bli en självskyddande vana om du alltid kollar på någon.
  • Ditt bästa alternativ här är att hålla sig av sociala medier ett tag. Antingen tillfälligt radera apparna eller avaktivera dina konton för lite.
  • Om saker slutade illa, är du inte skyldig din ex någonting. Bara inte följa dem eller blockera dem om du tror att du får uppmaningen att checka in på dem.
  • Om du inte slutade saker på dåliga termer, det är inget fel med att skicka ditt ex ett meddelande som, "du gjorde inte något fel, men jag kommer att försvinna från sociala medier ett tag. Jag behöver bara lite utrymme att bearbeta saker, men vi pratar i framtiden. Jag hoppas allt är bra."
Metod 6 av 7:
Myt: Det är något fel med dig om du inte känner dig ledsen.
  1. Bild med titeln Breakup MyThs Debunked Steg 6
1. Faktum: Det är helt bra om du känner dig helt bra. Inte känner sig riktigt upprörd om din uppbrott betyder inte att du är en dålig person. Kanske kände du dig inte särskilt nära din ex i slutet av ditt förhållande. Eller kanske är du bara riktigt bra för att reglera dina känslor och lägga saker i perspektiv. Oavsett orsaken är det helt bra att inte söka ledsen om din ex.
Metod 7 av 7:
Myt: Du borde fortsätta prata med din ex efter att ha brutit upp.
  1. Bild med titeln Breakup MyThs debunked Steg 7
1. Faktum: Om du inte har ett barn tillsammans är det bäst att ta en paus. Det finns några solida bevis på att du kommer att ha en hårdare tid att röra sig emotionellt om du stannar i kontakt med din ex omedelbart efter att ha brutit upp. Om du vill prata med en ex i framtiden, vänta bara några månader och håll chattarna på den kortare sidan. Du är mindre benägna att uppleva smärta om du väntar på ett tag och håller saker curt. Detta kan alltid förändras i framtiden.
  • I vissa hörnfall, om uppbrytningen var ömsesidig och du och din ex är väljusterade, är det förmodligen inget fel med att fortsätta att prata med din ex.
  • Om du har ett barn tillsammans, här är några goda nyheter. Människor som medför ett barn tillsammans och uppstod faktiskt upplever mindre känslomässig smärta om de stannar i kontakt och förbli civila.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande