Hur man mår bättre efter en vänskapsbrytning

Breakups är svåra, även om det är "bara" en vän. Du kommer att känna förlusten i ditt liv, vilket innebär att du måste ta lite tid att lura och släppa den personen. Glöm inte att du också behöver ta hand om dig själv och din hälsa. Slutligen kan det hjälpa till att försöka göra nya vänner, efter att du har läkt lite från hjärtat.

Steg

Del 1 av 4:
Låta dig lura
  1. Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrytning Steg 1
1. Känn smärtan. Ibland tycker vi att vänskap inte är lika viktiga som andra relationer, som romantiska eller familjära. Du kan känna att du inte har rätt att lura när en vän släpper ut ur ditt liv. Ändå är dina vänner avgörande för ditt välbefinnande, och du är vänner med folket i ditt liv av en anledning. När du förlorar en av dessa vänner, kommer du att behöva lura att personen förlorar i ditt liv, precis som om du har brutit upp med en pojkvän eller flickvän.
  • Om du försöker undvika smärtan, kommer du bara att hålla fast vid det för mycket längre. Genom att erkänna att du är ledsen kan du lura och starta processen att gå vidare.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 2
    2. Prata med någon. Dina andra vänner och din familj är där för att hjälpa dig. När du går igenom en svår tid är det bra att luta dig på dina vänner och familj. De kan låna ett öra för att höra dig eller bara vara ett säkert ställe där du kan gråta. Var inte rädd för att fråga folk för hjälp.
  • Det kan vara till hjälp att prata med en terapeut om uppbrytningen, speciellt om personen har varit din vän under en lång tid.
  • Ibland kan välvilliga vänner eller familjemedlemmar erbjuda dålig rådgivning eller projektera deras dysfunktionella övertygelser på dig. Om du inte letar efter råd, låt personen veta att du bara vill att någon ska lyssna och inte döma dig medan du uttrycker dina känslor.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 3
    3. Låt dina tårar ut. Det är en naturlig tendens att vilja vara stark och inte gråta (för mycket). Att gråta är dock en naturlig frisättning av känslor, och det är viktigt att låta dig känna den känslan. Ja, du behöver så småningom gå vidare. Just nu, men du skadar, och gråter är en del av att släppa det ont.
  • Del 2 av 4:
    Släppa av personen
    1. Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrytning Steg 4
    1. Ändra ditt tänkande. Du kan hitta dig själv att tänka på några irrationella tankar just nu. Till exempel kanske du säger till dig själv, "Jag tror inte att jag kan leva utan den här personen i mitt liv." eller "Jag måste ha något fel med mig om min vän inte vill vara vänner med mig längre." Nyckeln är att ändra dessa uttalanden i ditt huvud. Säg till dig själv, "Jag kan skapa ett nytt liv utan den här personen. Jag behöver inte henne att åka på att leva. Jag behöver mat, vatten och luft, men jag behöver inte en person." eller "Jag har inget fel med mig. Vi är bara på olika ställen."
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrytning Steg 5
    2. Uppskatta vad du hade. Ta en stund att tänka på det goda som personen tog med i ditt liv. Tänk på hur hon gjorde ditt liv bättre, och tänk på de goda minnena du hade tillsammans. Trots vad som händer nu, känner igen att personen tog bra in i ditt liv kan hjälpa dig att gå vidare.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrytning Steg 6
    3. Berätta för dem adjö. Du behöver inte faktiskt se personen igen för det här steget, men du behöver hitta något sätt att säga adjö till den person som hjälper dig att gå vidare. Det hjälper dig att ge dig den stängning du behöver.
  • Ett sätt du kan göra detta steg är att skriva ett brev till personen. Du behöver inte skicka det, bara skriva det, berätta för personen alla saker du lämnade osynliga och säger adjö.
  • Du kan också ha en konversation som om personen var där. Säg alla saker som du ville säga till personen medan du fortfarande var vänner.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 7
    4. Häll din sorg i ett kreativt projekt. Du behöver inte vara en konstnär att använda konst för att hjälpa dig att läka. Att göra något kreativt hjälper kanalisera din sorg till något fysiskt. Försök måla eller dra det du känner eller ens går till en konstterapi. Det behöver inte vara bra konst. Det måste helt enkelt vara en representation av vad du känner.
  • Tänk inte för mycket om vad du ska måla eller rita. Börja bara göra det, låta dina känslor ta dig var de vill.
  • Att hitta ett hälsosamt sätt att uttrycka dina känslor kommer att hindra dem från att tappa upp och orsaka mer stress och ångest på vägen.
  • Del 3 av 4:
    Att vara snäll mot dig själv
    1. Bild med titeln känner sig bättre efter en vänskapsbrott Steg 8
    1. Ät bra. Se till att du får dina frukter och grönsaker. Se också till att du äter på ett vanligt schema. Glöm inte att inkludera några friska proteiner, fetthaltiga mejeri och helkorn. Att inte äta hälsosamt kommer bara att få dig att känna dig värre.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 9
    2. Få tillräckligt med vila. Se till att du får tillräckligt med sömn på natten. Du bör få minst 7 till 8 timmar på natten och ännu mer om du är yngre. Om du inte får tillräckligt med sömn, kommer du att känna dig ännu mer upprörd och ängslig.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 10
    3. Gå ut och träna. Övning kommer att hålla dig bättre övergripande, och det kommer att hjälpa till att hålla din energi upp. Det släpper också ut endorfiner, vilket naturligtvis får dig att må bättre.
  • Prova i 150 minuter aerob träning i veckan.
  • Ett sätt att få din träning i är att ta en promenad till lunch. Solljuset kommer också att bidra till att öka ditt humör.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 11
    4. Hoppa över alkoholen. Alkohol kan numera smärtan för ett ögonblick, men det kan leda till en längre missbruk. Plus, det låter dig inte möta den smärta som du behöver göra.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 12
    5. Gör saker du tycker om. Om du älskar att måla, spendera tidsmålning. Om du gillar att gå på bio, gör det. Gå ut med dina andra vänner och njut av de människor som fortfarande är i ditt liv.
  • Del 4 av 4:
    Gå vidare
    1. Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 13
    1. Var snäll mot dina andra vänner. Det är, om du har gemensamma vänner, gör inte dem att välja en sida. Försök att inte säga något negativt om den vän du bröt upp med runt gemensamma vänner. Det kommer bara att köra en kil mellan dig och dina andra vänner.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrott Steg 14
    2. Bestäm vad du vill ha i nya vänner. Nu när du har haft den här upplevelsen kan du vara tydligare om vad du vill ha i en vän. Om du bröt upp med din vän, eftersom förhållandet var dåligt för ditt mentala välbefinnande, överväga de egenskaper som gjorde det dåligt, och vad skulle vara bättre i nya vänner.
  • Till exempel kanske din vän inte var trovärdig eller respektera inte dina gränser. När du gör nya vänner måste du se till att du inte väljer personer som kommer att orsaka samma problem.
  • Bild med titeln Känn bättre efter en vänskapsbrytning Steg 15
    3. Skaffa nya vänner. Om du ska göra nya vänner, måste du sätta dig där ute. Prata med människor i kaféet. Gå med i lokala klubbar som har dina hobbyer. Ta en klass på ditt lokala community college. Försök att träffa nya människor överallt du går.
  • Du kan inte bara gå till dessa händelser. Du har faktiskt pratat med människor och försöker lära känna dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande