Hur man hanterar en person som alltid tar din vän bort

Vänskap kan vara knepigt territorium för alla. Du kan slå av det med någon omedelbart, eller växa ihop under många år. Hur som helst, om någon annan hoppar in och stör den tid du spenderar med din vän, kan det skada. För att hantera dessa situationer måste du aktivt vårda dina vänskap, hantera dina känslor på ett hälsosamt sätt och kunna interagera med dina vänner och deras andra vänner på ett artigt sätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Pratar om situationen
  1. Bild med titeln Acceptera skulden när du förtjänar det Steg 2
1. Reflektera över dina känslor. Innan du diskuterar dina bekymmer med någon, ta lite tid att reflektera över situationen och varför det stör dig. Det kan finnas anledningar till varför detta stör dig och det är viktigt att förstå dem. Några frågor du kanske frågar dig inkluderar:
  • Känner du att den här personen tar din vän bort från dig helt? Eller bara reducera den tid du får spendera med dem?
  • Känner du dig beroende av din vän för emotionellt stöd? Om så är fallet, hur har den reducerade tiden med dem påverkat dig?
  • Känner du avundsjuk eftersom personen är din väns betydande andra och de spenderar mer tid ensam tillsammans?
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 1
    2. Prata med din vän först. När du har identifierat dina skäl att känna sig upprörd om situationen är det viktigt att diskutera dina känslor med din vän. Din vän kan vara helt omedveten om att de har spenderat så mycket mer tid med någon annan. Att prata med dem kan hjälpa till att åtgärda situationen.
  • Försök att säga något som, "Jag har blivit utelämnad sedan du började spendera det mesta av din tid med Tabitha. Vi brukade spendera det mesta av vår tid tillsammans, och jag saknar verkligen det."
  • Du kanske också vill nämna specifika problem som ", eftersom du började spendera det mesta av din tid med Joe, har jag känt mig verkligen ensam. Jag hade en hemsk dag i skolan förra veckan och jag behövde verkligen prata med dig, men du hängde med Joey och återvände aldrig mitt samtal."
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 2
    3. Vara fast med en spiteful person. En person som söker en sann vän (även om du var vänner med dem först) är inte ute efter att göra någon skada. I det här fallet ska det vara lätt att arbeta ut saker och få lite mer tid med din vän. Du kan till och med hamna att vara nära vänner med personen. Å andra sidan, om den här personen tar din vän att skada dig, kan du behöva vara mer fast med dem att deras taktik inte är acceptabla.
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 3
    4. Göra vänner med personen. Om den person som tar din vän inte känner dig, blir de sannolikt bara vänner med din vän. Lära känna dem, och du kan upptäcka att du har mycket gemensamt. Detta kan hjälpa till att tilldela förhållandet med din gamla vän och leda till en ny vänskap.
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 4
    5. Undvik att introducera dem till andra vänner. Om personen är någon du vet, kanske du inte vill presentera dem för dina andra vänner. Att hålla dem borta från andra vänner kommer att bidra till att de inte tar bort mer av dina vänner. De kommer sannolikt att fortsätta sitt beteende genom att stjäla dina gamla vänner också. Denna typ av beteende kommer sannolikt att driva dina vänner bort från personen och tillbaka till dig.
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 5
    6. Lär känna några av sina vänner. Om den här personen fortsätter att ta bort dina vänner, kan du börja lära känna sina vänner. Detta kan också hjälpa dig att hålla dig i kontakt med dina gamla vänner, eftersom du fortfarande kommer att vara i samma sociala cirkel. Det kan också få personens uppmärksamhet och hjälpa dem att förstå att det de gör för dig gör ont.
  • Snarare än att bara använda dessa människor för att skada vän personen, göra ett försök att bygga äkta vänskap.
  • Metod 2 av 3:
    Att vårda dina vänskap
    1. Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 6
    1. Vårda din vänskap med den person du känner att du har förlorat.
    • Bjud in din vän till ditt hus eller någonstans du båda älskar.Gör din vänskap kul och intressant. Det kan vara att din vän tycker att du båda går igenom vänskapens rörelser och finner din rival mer spännande. Visa din vän Hur unik och speciell din vänskap är.
    • Komplimanger henne mer. De flesta uppskattar komplimanger. Tjejer gillar att få komplimanger på deras outfit, smink, parfym och skor. Var snäll i allmänhet - det är möjligt att något beteende av din har drivit din vän bort.
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 7
    2. Upprätthålla en rimlig social cirkel. Det finns inget perfekt antal vänner. Som sagt, med för många eller för få vänner kan skapa mycket spänning i ditt liv. Fokusera på regelbundet bygga nya vänskap. Detta hjälper dig att sprida din energi och behöver bland flera vänner istället för att räkna med bara en person.
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 8
    3. Hitta balans i vänskap. Självklart är det viktigt att spendera tid med dina vänner. Vad de flesta människor förlorar synen är dock att det är lika viktigt att spendera tid bort från din vän. Detta ger dig varje gång att uppleva nya saker och spendera tid med andra människor. Några sätt att upprätthålla en sund balans i vänskap är:
  • Har schemalagda hangouts (e.g. brunch på söndag).
  • Spendera tid med flera vänner separat.
  • Skapa regelbunden "mig tid" för att vara ensam.
  • Tillbringa regelbundet tid med din familj också.
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 9
    4. Uppskatta tiden med dina vänner. Du och dina vänner kommer att gå igenom tider där det är svårare än vanligt att komma ihop. Under dessa tider är det särskilt viktigt att få ut det mesta av din tid tillsammans. Gör en punkt att uttrycka till din vän som du tyckte om att se dem och vilja hålla vänskapen stark.
  • Till exempel, om du inte har blivit tid med din vän på länge, kan du säga något som "det var kul att se dig! Jag hoppas att vi snart kan komma igen."
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort steg 10
    5. Ge det tid. Om du och din vän går igenom en grov lapp, undvik uppmaningen att rusa till en fix. Ibland tar det vänner en mycket lång tid att växa ihop, och det kan ta dem tid att växa tillbaka tillsammans efter vänskapsvärdet. Ge dig själv och din vän Tid att bearbeta hur du känner för saker och utarbetar orsakerna till att du spenderar mindre tid tillsammans.
  • Om det inte fungerar, försök att skapa nya vänner. Kanske du och din vän har förändrats och blir ganska annorlunda. Det är naturligt för vänskap att blekna och ersättas med nya. Kämpa inte för att hålla en försvagad vänskap vid liv om det är klart att din vän har flyttat på.
  • Metod 3 av 3:
    Komma förbi smärtan
    1. Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän bort Steg 11
    1. Titta på den positiva sidan. Tillåter din vän att spendera tid med en annan person frigör din tid att göra detsamma. Du kan fokusera på andra vänskap, bygga nya, eller ge dig tid att fokusera på din skola, arbete eller hobbyer. Göra ett försök att hålla kontakten med din vän, men njut av den tid du nu har fri.
  • Bild med titeln Deal med en person som alltid tar din vän borta steg 12
    2. Fokusera på nutiden. Om din vän inte längre är i ditt liv eller spenderar så mycket tid med dig, erkänner de goda tiderna du hade tillsammans och gå vidare. Undvik att bo i det förflutna eller spendera all din energi jagar den här vän. Att låta dig vara lycklig kommer inte att skada oddsen för att tänka saker med din vän, det hjälper dig att vara mindre bittert om hela situationen.
  • Håll dig själv underhållen och glad genom att gå ut på filmer, sociala sammankomster, etc. med nya vänner (eller andra gamla vänner).
  • Bild med titeln Acceptera skulden när du förtjänar det Steg 3
    3. Förlåt dina vänner för sociala misstag. Även om ditt huvudproblem är med den person som tog din vän bort, kan du fortfarande hitta att du har hårda känslor mot din vän för att låta det hända. Efter en tid kan din vän känna att de gjorde ett misstag. Om så är fallet kan de göra ett försök att återuppliva vänskapen. Om det händer är det okej för dig att förlåta din vän.
  • Om det händer är det lämpligt att diskutera hur riftet fick dig att känna. Gå sedan vidare och börja ombygga din vänskap.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande