Hur man slutar ett förhållande utan att förlora gemensamma vänner

Ofta påverkar en uppbrytning inte bara paret - det påverkar alla de vet och älskar. Även om det kan vara uppenbart att du inte kan nå ut till dina ex-lagar, är reglerna för engagemang för gemensamma vänner inte så klart. Underhålla delade vänskap efter att relationen slutar kräver beteende med mognad och takt. Lär dig att avsluta ett förhållande och hålla gemensamma vänner genom att slutföra förhållandet på en bra anteckning, ta lämpliga åtgärder för att spara delad vänskap och vara hjärtlig med din ex.

Steg

Metod 1 av 3:
Slutar förhållandet på goda villkor
  1. Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 1
1. Var tydlig och okomplicerad om ditt beslut. För att öka chanserna att sluta på goda villkor, kom bara ut och låt din kompis känna dina känslor. Slå inte runt busken. Var direkt men försiktig med att förklara ditt beslut för att avsluta förhållandet.
  • Du kanske säger något som, "bryr jag mig om dig, men jag tror inte att vi jobbar bra tillsammans längre. Detta förhållande har kört sin kurs."
  • Du kan bli frestad att prova några passiva aggressiva taktik, som att fuska på dem i de hopp som du får fångas eller att vara hård och släppa tips i hopp som de kommer att bryta upp med dig först. Dessa strategier kommer bara att skapa mer drama kring uppbrottet och minska chanserna för att de två som du kan hålla dina ömsesidiga vänskap.
  • Du bör också titta på passiva aggressiva beteenden på din partners slut. Om de driver dig bort, kan det bero på att önskan att avsluta förhållandet är ömsesidigt.
  • Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 2
    2. Validera sina känslor. Erkänna hur din partner måste känna sig om förhållandet slutar. Detta visar att även om du vill att den ska sluta, bryr du dig fortfarande om deras känslor. Att göra detta ökar också chanserna för de två som är vänliga i framtiden.
  • Validering kan låta som, "Jag vet att du måste skada och jag vill att du ska veta att jag inte hade för avsikt att skada dig."
  • Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 3
    3. Bestäm hur du ska hantera ömsesidiga vänskap. Om du båda skulle vilja hålla kontakten med gemensamma vänner, kan det vara en bra idé att komma före frågan och bestämma om hur du hanterar det. Kommer någon att ha dibs på helgbrunch medan den andra personen får födelsedagsfester?
  • När du och din ex har behandlat uppgifterna om att slutföra förhållandet, diskutera hur du kommer att navigera i världen av delade vänskap.
  • Håll kommunikationslinjerna öppna för att göra det lättare att planera sammankomster och evenemang med gemensamma vänner.
  • Metod 2 av 3:
    Spara vänskap
    1. Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 4
    1. Gör dina förväntningar tydliga. När du bryter nyheterna om uppbrytningen till dina kamrater, ställ in villkoren tidigt på. Låt dem veta att du fullt ut förväntar sig att de är vänner med dig och din ex.
    • Du kanske till och med säga, "Jag vet att det kan vara besvärligt ett tag, men vi båda älskar dig för mycket för att förlora dig."
    • Om du och din ex är hjärtliga med varandra, kan det hjälpa till att göra den här delen tillsammans.
    • Du bör också dela förväntningar du och din ex har kommit överens med dina vänner så att alla är på samma sida.
  • Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 5
    2. Håll dina klagomål till er själva. Vänner kan vara de människor du vänder dig till när du vill ventilera om din ex, men ömsesidiga vänskap är off-gränser för dessa ändamål. Trash-pratar din ex eller rysning om detaljerna i upplösningen kommer bara att göra dina gemensamma vänner obekväma.
  • Om du behöver support efter uppbrytningen, vänd dig till vänner som är uteslutande din.
  • Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 6
    3. Tvinga inte dina vänner att bli spioner. Oavsett om det finns någon ny eller inte, fråga inte dina vänner att hålla dig i slingan. Ingenting är mer benägna att förstöra ömsesidiga vänskap än att sätta dina vänner i ståndpunkten att spionera på din ex. Att hålla sig informerad om ditt exs personliga liv kommer bara att förlänga din återhämtning efter uppbrytningen, ändå.
  • Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 7
    4. Vet att de fortfarande kan ta sidor. När det är allt sagt och gjort, förlorar par som slutar långsiktigt förhållande i genomsnitt åtta vänner. Majoriteten av de åtta är gemensamma vänner som delades mellan partner. Med andra ord är det fortfarande troligt att dina vänner kan välja en sida.
  • Allt du kan göra är att nå ut till dem och låt dem veta att du skulle vilja vara vänner. Du kan inte styra vad de äntligen gör.
  • Metod 3 av 3:
    Stanna vänligt med din ex
    1. Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 8
    1. Ha ett realistiskt perspektiv på att vara vänner med din ex. "Låt oss vara vänner" är ofta en cliché knuten till slutet av de flesta uppbrytningar. Men de flesta som har försökt veta att vara vänner med en ex är mycket lättare sagt än gjort. Försök att inte tvinga problemet eller förvänta dig och din ex att plötsligt bli bästa knoppar.
    • Istället för att sträva efter att vara bästa vänner, sträva efter att vara vänlig. Le och hälsa på dem när du stöter på dem i sociala eller offentliga inställningar. Men förvänta dig inte något mer tills båda är redo.
    • Tänk också på att din förmåga att bli vänner är sannolikt mer realistisk över tiden. Vara tålmodig och försök att inte tvinga saker tidigt på.
  • Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 9
    2. Sätt det förflutna bakom dig. Om du fortfarande håller på att bittera känslor om din ex eller om omständigheterna i din uppbrott, kommer dina ömsesidiga kontakter att veta. Motstå uppmaningen att återhämta vad som hände och försök att hitta stängning istället.
  • Om du har problem med att komma överens med uppbrytningen, kan det hjälpa till att prata med en terapeut.
  • Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 10
    3. Ta den höga vägen. Utan tvekan kommer det att komma en tid, när dina gemensamma vänner kommer att nämna din exs nya partner. Då kommer alla att frysa upp efter att ha insåg att kommentaren kan ha varit okänslig för dig. Borsta det här och fortsätt, även om det gör ont.
  • Berätta för dina vänner att du förstår att de fortfarande är vänner med din ex, och kan till och med vara vän med det nya datumet också.
  • Om du stormar i ilska eller agerar verkligen skadad vid nämna ditt exs namn (eller deras nya partner), kommer dina vänner att börja känna att de måste gå på äggskal runt dig. Ett sådant beteende kommer inte att bode bra för framtiden för dina vänskap.
  • Om du känner trängseln att storma, ta ett djupt andetag och hitta ett lugnt sätt att diskutera dina känslor. Du kan ha tappat upp dem.
  • Bild med titeln Avsluta ett förhållande utan att förlora ömsesidiga vänner Steg 11
    4. Divvy Up Event inbjudningar. Det är orealistiskt att förvänta dig att du och din ex kommer att kunna delta i varje sammankomst värd av dina gemensamma vänner. Det kan vara möjligt månader eller år senare, men det kan skada för mycket för att vara i deras närvaro kort efter upplösningen. I sådana fall, delta i samlingar baserat på vem som har förhållandet längst.
  • Till exempel, om din ex bästa vän gifter sig, kan du avvisa din inbjudan så att din närvaro inte gör honom obekväma. Du kan välja att ta nygifta till lunch för att fira på ett senare datum.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande