Hur man är en bra chef

När du är chefen, vill du göra ditt bästa för att effektivt driva din organisation. Om du gör jobbet bra, då kommer dina anställda att göra sina jobb bra också. Oavsett om du är ny på jobbet eller bara vill förbättra din prestation, finns det flera vanliga strategier som används av bra chefer som du kan implementera på din arbetsplats.

Steg

Metod 1 av 5:
Skapa en positiv arbetsplatskultur
  1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 1
1. Ha en öppen dörrpolitik. Gör dig tillgänglig för dina anställda och välkomna deras inmatning. Öppen dörr betyder inte att din kontorsdörr är bokstavligen alltid öppen. Det betyder snarare att dina anställda kan komma till dig med några problem eller förslag som de har, och du kommer att vara mottaglig.
  • Om du är väldigt upptagen kan du ange tider när dina anställda kan filtrera in eller ut ur ditt kontor, eller du kan göra rundor för att besöka dina anställda i deras arbetsytor.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 2
    2. Respekt och värdera dina anställda. Varje anställd i din organisation bidrar till att göra ditt företag till en framgång. Erkänna sina bidrag och låt dem veta att du ser sitt hårda arbete.
  • Säg, "Jag säger inte det ofta, men vi kunde inte hålla den här platsen utan ditt hårt arbete. Tack för allt du gör."
  • Expertips
    Elizabeth Douglas

    Elizabeth Douglas

    VD för WikiHowelizabeth Douglas är VD för WikiHow. Elizabeth har över 15 års erfarenhet av att arbeta inom teknikindustrin, inklusive roller i datateknik, användarupplevelse och produkthantering. Hon fick sin BS i datavetenskap och hennes Master of Business Administration (MBA) från Stanford University.
    Elizabeth Douglas
    Elizabeth Douglas
    VD för WikiHow

    Elizabeth Douglas, VD för WikiHow, tillägger: "För den typ av roller som jag klarar, tycker jag att det är möjligt att bemyndiga människor att utnyttja sina styrkor för att skapa värde. Detta innebär också att du behöver lyssna när de har problem och vara mottagliga för feedback, både positivt och negativt."

  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 3
    3
    Motivera din personal att göra sitt bästa arbete. Gör ditt kontor en trevlig plats att arbeta genom att ge bra belysning, uppmuntra till en vänlig attityd, och låta anställda ta med sig en personlig touch, till exempel familjebilder eller en rolig affisch. Ge dina anställda belöningar och incitament för gott arbete, till exempel en pizzafest eller ett månatligt certifikat.
  • Ställ in en anslagstavla för att skicka om medarbetarens prestationer. Du kan också skapa en sektion för foton av anställda och företagshändelser.
  • Försök att inrätta en avslappnad fredag.
  • Gör en punkt för att fira helgdagar och födelsedagar.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 4
    4. Bo involverad i den dagliga verksamheten på kontoret. Det är lätt för en chef att bli ute av kontakt med arbetsuppgifterna för lägre nivå anställda. Detta kan skapa vrede från anställda vars jobb du inte förstår, och det förhindrar dig från spotting områden som kan dra nytta av förändringar. Istället, gör en punkt att arbeta tillsammans med dina anställda en gång i veckan.
  • Sitta in på ett planeringsmöte.
  • Gå med i säljteamet på golvet.
  • Tillbringa några minuter sortera post i postrummet.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 5
    5. Prova nya sätt att göra saker. Dina anställda kan ha idéer om hur man gör sina jobb enklare. Lyssna på dem och prova de som verkar mest troliga att leda till framgång. När du är öppen för att prova idéer som föreslås av dina anställda, kommer de att se att du värderar deras inmatning, vilket får dem att se dig som en bra chef
  • Säg, "Jag tänkte på dina idéer för att effektivisera vår förslagsprocess, och vi ska prova med det här nästa projektet."
  • Metod 2 av 5:
    Stödja dina anställda
    1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 6
    1. Tilldela uppgifter som hjälper dina anställda att sträcka och växa. Utmana dina anställda, så att de kan prova nya saker som ligger utanför deras nuvarande arbetsbelastning. Lita på dem för att få jobbet gjort rätt. Till exempel, tillåta Junior-anställda att arbeta med kommittéer tillsammans med senior anställda.
    • Om du inte tillåter din personal att växa, kan de söka andra möjligheter.
    • Att låta anställda prova nya saker kan leda till innovation. Du kan också använda den som en strategi för att öka antalet personer på din personal som kan slutföra vissa uppgifter.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 7
    2. Hjälp dina anställda när de kämpar med en uppgift. Det är normalt för människor att slå roadblocks, speciellt om du tilldelar uppgifter som sträcker dina anställda. Om en anställd verkar ha slagit ett hinder som de inte kan korsa, arbeta med dem för att få jobbet gjort.
  • Ta inte över för din anställd. Istället, ge dem hjälp, oavsett om det är från dig eller en annan anställd som kan mentorera dem.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 8
    3. Ge dina anställda den träning de behöver. Du kan erbjuda träningssessioner, gästhögtalare eller träningsvideor. Om du har resurserna kan du till och med skicka dina anställda till en konferens eller ett seminarium.
  • Övervaka dina anställda för att se om de kämpar för att möta deras krav på arbetet, särskilt om du arbetar i en snabbt föränderlig industri.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 9
    4. Delegera ansvaret för att undvika micromanaging. Delegering hjälper dig att få mer arbete gjort och skapar en välutbildad personalstyrka. När en uppgift har tilldelats, förtroende den medarbetaren för att slutföra det utan att du svävar över dem.
  • Till exempel, tillåta problem att arbeta upp en hierarkisk kedja innan de når dig. Detta kommer att bemyndiga dina anställda att göra mer av de dagliga besluten.
  • Att gå in för att hjälpa en anställd som verkligen behöver riktning är inte densamma som Micromanaging.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 10
    5. Stöd dina anställdas karriärmål. Bra chefer kommer ihåg att deras anställda inte bara är kuggar i en maskin. De har också mål. Vet vad dina anställda arbetar mot, och hjälpa dem att komma dit genom att tilldela uppgifter och träningar som bäst passar de målen samtidigt som du stöder din organisation. Investera i dina anställda, och de kommer att investera i dig.
  • Att stödja dina medarbetares mål kan hjälpa dig att behålla dina bästa medarbetare istället för att se dem gå till ett annat företag.
  • Expertips
    Elizabeth Douglas

    Elizabeth Douglas

    VD för WikiHowelizabeth Douglas är VD för WikiHow. Elizabeth har över 15 års erfarenhet av att arbeta inom teknikindustrin, inklusive roller i datateknik, användarupplevelse och produkthantering. Hon fick sin BS i datavetenskap och hennes Master of Business Administration (MBA) från Stanford University.
    Elizabeth Douglas
    Elizabeth Douglas
    VD för WikiHow

    Elizabeth Douglas, VD för WikiHow, tillägger: "För mig kommer det att verkligen bry sig om dina anställda. Jag försöker alltid se till att det är ett ömsesidigt fördelaktigt arrangemang, där de växer, lär sig och njuter av sitt arbete, och sedan lägger också till värde för företaget."

    Metod 3 av 5:
    Kommunicera bra med dina anställda
    1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 11
    1
    Aktivt lyssna När dina anställda talar med dig. Gör ögonkontakt med människor när de talar med dig, luta dig in och håll din kropp öppen. Upprepa tillbaka vad de säger för dig att visa dem att du lyssnar och att klargöra vad de säger.
    Expertips
    Elizabeth Douglas

    Elizabeth Douglas

    VD för WikiHowelizabeth Douglas är VD för WikiHow. Elizabeth har över 15 års erfarenhet av att arbeta inom teknikindustrin, inklusive roller i datateknik, användarupplevelse och produkthantering. Hon fick sin BS i datavetenskap och hennes Master of Business Administration (MBA) från Stanford University.
    Elizabeth Douglas
    Elizabeth Douglas
    VD för WikiHow

    Elizabeth Douglas, VD för WikiHow, rekommenderar: "Genom att lyssna väl till anställda kan du bättre förstå när de behöver hjälp och du kan vara där för att erbjuda hjälp. Jag skulle säga det viktigaste att vara en bra chef är att vara där för att stödja dina anställda när de behöver hjälp och att bemyndiga dem att få arbete gjort."

  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 12
    2. Ge dina anställda regelbunden feedback. Bra chefer håller sina anställda välinformerade. Anställda behöver veta om du är nöjd med deras arbetsprestanda, så berätta för dina anställda hur de gör det. Du behöver inte ha formella utvärderingar. Istället, innehålla feedback i din arbetsplatsverksamhet.
  • Ge positiv feedback under möten, direkt efter en anställd ger en presentation, eller när du går runt på kontoret.
  • Träffa med anställda i några minuter varje vecka för att diskutera sina projekt.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 13
    3. Prata med en anställd som förväntar sig feedback eller ett svar ASAP. Även om du inte är säker på ett slutligt svar, berör du basen med din anställd för att ge en uppdatering om situationen. Detta kommer att lindra sitt sinne och förhindra dem från att undvika din tystnad på ämnet för att betyda att något är fel.
  • Om din anställd anser att något är fel, kan de berätta för andra anställda om deras rädsla och din brist på kommunikation, vilket kommer att skapa negativitet på arbetsplatsen.
  • Säg, "Jag ville ge dig en uppdatering om ditt förslag. Jag tittar fortfarande på detaljerna, men jag borde ha ett sista svar i slutet av veckan."
  • Bild med titeln vara en bra boss steg 14
    4. Ge din konstruktiva kritik i privat. Kritisera eller chastisera dina anställda framför andra. Medan du kanske tror att det skapar undervisningsmöjligheter, inspirerar det faktiskt negativitet och stress i dina anställda, som kommer att frukta att vara generad av dig i framtiden. Istället, träffa med anställda i privat.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 15
    5. Beröm anställda minst lika ofta som du erbjuder kritik. Medan du inte vill erbjuda falskt beröm, leta efter det bästa i dina anställda. Berätta anställda när du ser bra jobb, och gör en punkt att fira framgångar.
  • Erbjuda beröm till dina anställda framför resten av kontoret för att främja en atmosfär av prestation och support.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 16
    6. Svara eftertänksamt till e-post. Läs alla dina e-postmeddelanden och skicka ett aktuellt bekräftelse på kvitto. Undvik att skicka avvisande anteckningar som "tack" eller "fick det."Istället erkänner det som sagt.
  • Säg, "tack för att jag vet att tidsfristen har skiftats. Jag uppskattar ditt hårda arbete."
  • Metod 4 av 5:
    Ha en bra attityd
    1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 17
    1. Be om hjälp när du behöver det. Vissa chefer tror att de måste veta allt, men det är okej att be om hjälp. Dina anställda kommer att känna igen det som ett tecken på styrka eftersom du inte är rädda för att erkänna att du inte vet allt.
    • Säg, "Jag mullar över hur man närmar sig detta fusionsbeslut, och jag är öppen för dina förslag. Om du vill prata om dina idéer eller oro, släpp av mitt kontor mellan 2:00 och 5:00 P.m. i dag."
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 18
    2. Var öppen för kritik och använd den för att växa. Var inte defensiv när dina anställda kritiserar dina beslut eller prestanda. Istället, överväga deras kommentarer och bestämma om de är meningsfulla. Om de gör det, anser det vara en möjlighet till tillväxt.
  • Straffa inte människor för att ge dig negativ feedback.
  • Ingen är perfekt, inte ens du. Det är normalt att göra misstag.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 19
    3. Undvik att ta kredit för allt arbete. Ge kredit till dina anställda för ett bra jobbat jobb, och anser att organisationens prestationer är en gruppinsats. Dåliga chefer huggar ofta krediten, men bra chefer sprider det runt.
  • Erkänna andras bidrag.
  • Gratulera dina anställda för ett bra jobbat jobb.
  • När människor ger dig beröm, nämna de anställda som hjälpte dig att göra prestationen hända.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 20
    4. Bekräfta dina fel. Trots dina bästa ansträngningar gör alla misstag. Om du har gjort ett dåligt beslut eller knäppt på en anställd, erkänna ditt misstag och be om ursäkt.
  • Säg, "Jag är ledsen att jag stängde dig i morse när du kom in för att göra ett förslag om projektets räckvidd. Jag värdesätter verkligen din inmatning."
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 21
    5. Undvik att visa favoritism. Du kan ha några anställda som är bättre artister än andra. Kanske påminner du även om dig själv. Håll dessa åsikter till dig själv. Visar favoritism är skadlig för arbetskraften. Det kan motverka arbetstagare som inte känner sig gynnade, och det kan orsaka stagnation i favoriserade medarbetare.
  • Om du befinner dig med att fokusera din uppmärksamhet på en bråkdel av dina anställda, gör en punkt att flytta din uppmärksamhet åt att inkludera andra.
  • Om du går ut till lunch eller happy hour med anställda, se till att alla är inbjudna.
  • Metod 5 av 5:
    Underhålla yrkesgränser
    1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 22
    1. Undvik att umgås med dina anställda som du skulle med medarbetare. När du är chefen måste du skilja dig från dina anställda. Medan du fortfarande kan ta lunch eller gå med dem för enstaka happy hour, måste du uppträda professionellt hela tiden. Om anställda ser dig som en peer, kommer du att förlora din auktoritet.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 23
    2. Upprätthålla starka gränser runt ditt personliga liv. Övervakta inte personliga uppgifter, till exempel vad du gjorde under helgen eller de problem du har med en släkting. Dina medarbetare behöver se dig som en chef, inte en vän.
  • Håll dina konversationer centrerade på arbetsplatsen eller dina professionella erfarenheter. Diskutera till exempel dina arbetsmål istället för dina personliga mål.
  • Bild med titeln vara en bra boss steg 24
    3. Undvik att engagera sig i kontorsskvaller. Spridning Skvaller kommer att förstöra din trovärdighet som en chef omedelbart. Inte bara det, men rykten som kommer ut ur munnen, låter omedelbart som sanningar. Dessutom kommer anställda som är föremål för rykten att förlora förtroende för dig.
  • Tips

    Bestrida inte hela avdelningen för vad en person gör fel.
  • Följ igenom på dina löften.
  • Kom ihåg att dina anställda har ett personligt liv och behöver en balans mellan arbete och liv.
  • Känna igen att du behöver lära dig att vara en chef. Du kanske har blivit befordrad eftersom du var en bra medarbetare, men att vara chefen är annorlunda. Var öppen för att lära och veta att det kan ta tid att bli en bra chef.
  • Varningar

    Inte alla är skuren ut för att vara chefen.Om du är ägaren kan du göra det bra att anställa en chef som är en bra chef för att övervaka din personal.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande