Hur man skapar väljare vänliga politik på jobbet

Många arbetande människor kämpar för att hitta tid att rösta, särskilt om de har familjeförpliktelser utanför jobbet. En av de vanligaste orsakerna till att amerikanerna ger varför de inte kastar sin omröstning är "Arbetsförpliktelser."Du kan hjälpa dina anställda att utöva sina rättigheter genom att skapa väljarvänlig politik på din arbetsplats, som att erbjuda betald röstning eller göra valdagen ett företagsemester. Lär känna dina lokala rösträtt, och gå utöver att ge dina arbetstagare ytterligare stöd och resurser för att göra rösträtt så enkelt som möjligt.

Steg

Metod 1 av 2:
Ge dina anställda tid att rösta
  1. Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 1
1. Titta upp dina statens lagar om väljare lämnar rättigheter. I U.S., Det finns ingen federal lag som kräver att anställda ger sina arbetstagare att rösta. Men många stater har sina egna rösträtt. Dessa lagar kan variera mycket från ett tillstånd till ett annat, så undersöker lagarna i ditt tillstånd för att se till att du är i överensstämmelse.
  • Till exempel, i Arizona, krävs arbetsgivare för att ge sina anställda upp till 3 timmars betald ledighet att rösta. Arbetstagaren måste ge förhandsmeddelande minst 1 dag innan de planerar att rösta.
  • Vissa enskilda städer eller län kan ha sina egna omröstningsförordningar, så kolla lagarna på en mer lokal nivå också.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 2
    2. Skapa en specifik policy för din arbetsplats. Oavsett vilka lagar är i ditt tillstånd är det en bra idé att komma med tydliga riktlinjer för ditt företags anställda. Detta kommer att bidra till att du hanterar dina anställdas behov på ett rättvist och konsekvent sätt, oavsett om de röstar tidigt, frånvarande eller på valdagen. Sätt dig ner och skriva ut en policy som innehåller saker som:
  • En sammanfattning av lokala rösträtt lagar och hur du planerar att följa dem
  • Hur många timmar av dig planerar att ge anställda att rösta
  • Huruvida du kommer att erbjuda betald ledighet eller inte
  • Om dina anställda behöver ge dig förhandsmeddelande om när de planerar att rösta
  • Vilka dagar eller tider kommer du att vara tillgängliga för dina anställda för omröstningsrelaterade aktiviteter
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 3
    3. Ge dina anställda skrivna meddelanden om sina rösträtt. Förklara tydligt för dina anställda vad deras rättigheter är och hur du planerar att tillgodose dessa rättigheter. Skriv upp en tydlig förklaring av din företagspolicy samt lokala lagar relaterade till omröstning och e-post, mail eller lämna ut det till alla dina arbetare.
  • Inkludera dessa policyer i din anställningshandbok.
  • Uppmuntra dina anställda att ställa frågor som de kan ha om ditt företags rösträtt.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 4
    4. Tillåt dina arbetare minst 2 timmars tid att rösta. Den tid den tid det tar att rösta kan vara oförutsägbar, och Covid-19-pandemin har gjort röstprocessen mer komplicerad och osäker än någonsin. Ge dina anställda minst 2 timmar för att rösta, och mer än det om möjligt.
  • Tänk på att den tid det kommer att ta för en anställd att rösta kan påverkas av ett stort utbud av faktorer, inklusive hur långt de måste resa från arbete till deras omröstningsplats, oavsett om de behöver använda kollektivtrafik, hur länge Linjerna är, och vilka typer av extra säkerhetsåtgärder som de kan behöva hantera på grund av coronavirus.
  • Om du redan har en viss tid som tilldelats i din företagspolicy för att rösta, överväga att förlänga det eller släppa tidsbegränsningar helt och hållet. Detta gör det lättare för dina anställda att hantera de unika utmaningarna som skapats av Coronavirus-pandemin.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 5
    5. Ge betald rösträtt om möjligt för att minska medarbetarnas svårigheter. Även om de kan ta ledig tid, är många anställda avskräckta vid tanken på att förlora välbehövlig inkomst under den tid det tar att komma till omröstningarna och rösta. Om du kan, erbjuda betald ledighet så att dina anställda kan utöva sin rätt att rösta utan att lida ekonomiskt.
  • I vissa stater krävs arbetsgivare enligt lag att erbjuda ett visst antal timmar av betald ledighet för omröstning. Även om det inte är nödvändigt i ditt tillstånd, överväga att anta betald rösträtt som en del av din företagspolicy.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 6
    6. Erbjudande för tidig omröstning såväl som på valdagen. Dina arbetare kommer att känna sig mer uppmuntrade att rösta om de har så många alternativ som möjligt. I stället för att begränsa dina anställda att rösta på bara en dag, ge dem möjlighet att rösta om det som är mest lämpligt för dem.
  • De flesta stater erbjuder någon typ av tidiga röstningsalternativ, ibland från och med 50 dagar före valet. Ta reda på när och om tidig röstning är tillgänglig i ditt tillstånd vid omröstning.org: https: // rösta.org / tidig röstkalender /.
  • Om ditt tillstånd tillåter att rösta via mail kan du också ge dina arbetare tid att släppa eller maila i sina frånvarande omröstningar. Några stater har övergått helt och hållet att rösta via post från och med 2020.
  • Ett alternativ är att ge dina anställda ett visst antal ospecificerade "medborgerliga timmar" som de kan använda för omröstningsrelaterade aktiviteter när de gillar.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 7
    7. Gör valdag en företagsemester för att uppmuntra att rösta. Även om du tillåter ledighet för tidig omröstning, är det fortfarande en bra idé att göra valdagen en speciell dag på ditt företag. Ge dina anställda hela dagen och uppmanar dem att rösta eller lägga åt sidan åtminstone en del av dagen som en tid då dina arbetare kan gå till omröstningarna.
  • Att erbjuda en valdagens arbetssemester kommer också att ge dina medarbetare en chans att engagera sig i omröstningen på andra sätt. Till exempel, om de inte är bundna på jobbet, kan de frivilligt vid omröstningarna, ge andra väljare att pollera platser, eller till och med babysit sina vänner och kollegor barn medan de röstar.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 8
    8. Gå utöver vad som krävs enligt lag. Oavsett vilken lokala rösträtten kan vara, ta en ledarroll genom att gå utöver det minsta läget. Ge dina anställda extra tid och stöd för att säkerställa att de har alla möjligheter att utöva sina rättigheter. På så sätt hjälper du inte bara dina arbetare, men du kommer också att ställa ett bra exempel för andra arbetsgivare i ditt samhälle.
  • Lägg till ditt företag till valdag.Orgs databas med väljarvänliga företag. Dela information om vad du gör för att göra röstningen enklare för dina anställda så att andra medborgerliga företag kan följa din ledning!
  • Metod 2 av 2:
    Tillhandahålla information och resurser
    1. Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 9
    1. Distribuera information till dina arbetare om hur man röstar i ditt tillstånd. Bemyndiga dina anställda genom att ge dem information om när, hur och var att rösta. Dela resurser inklusive väljareregistreringsregler och tidsfrister, omröstning via postregler och tidsfrister, valdatum, en tidig omröstningskalender, en polling place locator, väljare ID-information och mer. Du kan hitta all denna information på https: // rösta.org /.
    • Röstnings- och valreglerna förändras snabbt på grund av COVID-19, så dela en pålitlig resurs för dina anställda att kontrollera efter uppdateringar i deras stat, såsom https: // rösta.Org / COVID-19 /.
    • Du kan också styra dina anställda till webbplatser med hjälp av information om kommande val, kandidater och omröstningsåtgärder. Några bra alternativ inkluderar röst.org, balloteady.org, och USA.govs "Rösta och val" -sidor.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 10
    2. Värd en väljare registrering på din arbetsplats. Göra omröstning så lätt som möjligt för dina anställda genom att hjälpa dem att registrera sig från bekvämligheten av arbetet! Att hålla en företagsövergripande väljare registrering är ett underbart sätt att uppmuntra att rösta och främja en atmosfär av medborgerlig anda på arbetsplatsen.
  • Kontakta en lokal organisation som redan har erfarenhet av att samordna väljareregistreringsstationer, till exempel din lokala liga av kvinnors väljare. De kan hjälpa dig att göra planer och montera de material du behöver för att ha en framgångsrik enhet.
  • Att få folk registrerade kan vara så enkelt som att be dem att fylla i en blankett online. Ställ in en dator med omröstningen.Org registrering webbplats drog upp: https: // rösta.org / registrera-att-rösta /.
  • Du kan också bädda in gratis eller betald röst.Org Tools på dina interna eller externa företagskommunikationsplattformar från https: // rösta.Org / Technology /.
  • Identifiera #VoteReady Captains över ditt lag som passar din organisationsstruktur för att vara ledare för att dela den här informationen internt och externt.
  • Gör upplevelsen roligt och spännande genom att ha tävlingar att se vilken avdelning som kan registrera de flesta väljarna. Eller kan du erbjuda dina medarbetare små priser för att registrera, även om det är något så enkelt som en klistermärke, penna eller knapp.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 11
    3. Hjälp berättigade anställda gäller för frånvarande omröstningar. Många stater utökar sina regler om frånvarande eller post-iröstning på grund av koronaviruspandemin. Om dina anställda är oroade över säkerheten för omröstning personligen, uppmuntra dem att ansöka om en frånvarande omröstning om ditt tillstånd tillåter det.
  • Låt dina anställda veta att de kan ansöka om en frånvarande omröstning och leta upp viktiga omröstningsdirektörer vid omröstning.org.
  • Från och med 2020, Washington, Oregon, Colorado, Hawaii, Utah och Kalifornien, skickar automatiskt poströstningar till alla registrerade väljare.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 12
    4. Ge åtkomst till skrivare, porto, barnomsorg och andra resursanställda kan sakna. Vissa anställda kan vara avskräckta från att rösta eftersom de har begränsad tillgång till de material och resurser som de behöver. Nå ut till dina anställda och hjälpa dem att få tillgång till verktyg som gör det lättare för dem att rösta. Till exempel kunde du:
  • Ge ut väljare registreringsformulär eller frånvarande omröstning, eller ge dina anställda gratis tillgång till en skrivare så att de kan skriva ut sina egna.
  • Ge porto-betalda kuvert så att dina anställda kan maila i sina omröstningar eller registreringsformulär.
  • Organisera en buss eller buss på valdagen för att få arbetstagare med begränsade transportalternativ till omröstningarna.
  • Ordna ett företags sponsrat barnomsorg och / eller äldreprogram för anställda som tar tid att rösta på eller före valdagen.
  • Bild med titeln Skapa väljare vänliga politik på jobbet Steg 13
    5. Ge ut information om att rösta säkert under Covid-19-pandemin. Som så många andra saker har coronaviruspandemin påverkat omröstningen. Hjälp dina anställda genom att ge dem aktuell information om hur viruset har påverkat att rösta i ditt tillstånd. Du kan få de senaste uppdateringarna genom att besöka din lokala valwebbplats eller surfa på länkarna som är tillgängliga här: https: // rösta.Org / COVID-19 /.
  • Om dina anställda planerar att rösta personligen, uppmuntra dem att läsa CDC: s riktlinjer för hur man är säker. Dessa inkluderar att ha en mask i allmänhet, vistas minst 6 fot (1.8 m) från andra så mycket som möjligt och tvätta eller sanera dina händer ofta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande