Hur man engagerar anställda

Varje arbetsgivare vill att deras anställda ska dyka upp för arbete fyllt med syfte och passion. Men helt enkelt anställda och ge dem en lön eller lön är inte tillräckligt. En anställd måste motiveras och engagera sig i sin roll för att säkerställa högpresterande och lönsamma resultat för verksamheten. Anställdas engagemang är ett strukturerat tillvägagångssätt som utformats av företagen att hålla sina anställda engagerade i företagets mål och värderingar. Förvaltningen bör göra allt för att engagera sina anställda, som då också arbetar för att uppnå sina individuella mål och framgång, liksom företagets mål och framgång.

Steg

Metod 1 av 5:
Del 1: Samarbeta med dina anställda
  1. Bild med titeln Engages anställda Steg 1
1. Låt dina anställda göra små beslut. För att engagera dina anställda måste du först bemyndiga dem genom att låta dem fatta beslut, som en partner i ditt företag. Detta kan ge vissa godkännanden, ledande små möten eller inrätta sessioner utan att be om inloggning från ledningen.
  • Som chef måste du presentera vissa riktlinjer runt detta, förstås. Men det gör det möjligt för anställda att vara en del av förvaltningsprocessen, så du kan fatta gemensamma beslut tillsammans.
  • Behandla varje anställd som en värdefull medlem av laget kommer att motivera dem att lägga fram sin bästa ansträngning på ett konsekvent sätt.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 2
    2. Uppmuntra dina anställda att bidra med lösningar och idéer för några företagsfrågor och problem. Till exempel, för att diskutera hur man ökar försäljningen för att överskrida kvartalsvisa mål, kan du organisera en session där anställda lagar upp för att presentera möjliga lösningar och idéer för att förbättra försäljningen. Försäljningsavdelningschefen kan fungera som en facilitator för att hålla diskussionen om spår. På så sätt får dina medarbetare chansen att ta med sin unika röst för att lösa affärsproblem.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 3
    3. Involvera dina anställda i olika uppdrag, uppgifter och projekt. Detta kommer att få dem att känna att du värdesätter sitt engagemang och bidrag till en diskussion med hög nivå och tillåter dem att illustrera sin expertis och talang.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 4
    4. Om möjligt, implementera dina anställdas idéer. Detta kommer att visa dem på ett konkret sätt att deras bidrag och stödjer frågor till bolagets tillväxt och att som chef du tar sina idéer på allvar.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 5
    5. Gör bara löften du kan behålla. Precis som du märker vad dina anställda gör och säger, kommer dina anställda att märka om du håller dina löften eller inte om sina idéer.
  • Anställda kommer att vara mer engagerade i dig och företaget när de ser dig live upp till dina löften. Så håll dina löften till dina anställda, även om de verkar små eller mindre.
  • Till exempel, om en anställd närmar dig dig för vägledning eller stöd medan du är upptagen, och du lovar att komma tillbaka till dem när du har ett ledigt ögonblick, följ igenom och hjälpa arbetstagaren vid ett senare tillfälle. Om du glömmer och arbetstagaren påminner dig om ditt löfte, men du gör en ursäkt för att du är för upptagen eller du har inte tid, det kan påverka arbetstagarens moral och förtroende och respekt för dig.
  • Metod 2 av 5:
    Del 2: Kommunicera med dina anställda
    1. Bild med titeln Engages anställda Steg 6
    1. Berätta för dina anställda om företagets handlingsplan. Bolagets handlingsplan bör ange var verksamheten är på väg och vilken roll varje anställd kommer att spela för att komma dit. Det är orimligt att förvänta dina anställda att arbeta effektivt när de inte vet vad de arbetar mot.
    • Att vara transparent och öppen om företagets övergripande plan kommer att kommunicera med dina anställda som du litar på dem. Dina anställda bör inte ha misstankar eller förvirring om ledningen på något sätt. Om det saknas förtroende eller misstanke om bias kommer de sannolikt att förlora intresse för sitt arbete och känna sig obekväma att kommunicera sina idéer.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 7
    2. Håll en på ett möten för att diskutera dina förväntningar. I en dynamisk organisation måste anställda stanna på sitt dagliga ansvar. Men dina anställda kan bara fungera bra när de vet och förstår sin roll i företagets övergripande vision.
  • En på ett möten kommer också att låta dina anställda veta om de utför ovanför eller under dina förväntningar. Annars kommer dina anställda inte att vara medvetna om att de kan behöva anpassa sitt beteende. Håll dessa möten öppna och inbjudande, och vara tydlig om dina förväntningar.
  • Den på ett möte är ett sätt att också ta med ytan några utmaningar som arbetstagaren kan möta det som hindrar deras förmåga att utföra dagliga uppgifter. Dessa möte bör vara frekventa och fokusera på tvåfaldigt eller månatliga mål.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 8
    3. Ange exakt vad som krävs av en anställd inom en grupp eller ett projekt. Tilldela specifika uppgifter till varje anställd, men se till att uppgiften faller inom arbetstagarens skicklighet och arbetsbeskrivning.
  • Som chef är det inte tillräckligt med uppgifter till dina anställda, inte tillräckligt med att tilldela uppgifter till dina anställda. Dina anställda bör förstå exakt vad de behöver göra och ha de nödvändiga verktygen och träningen så att de är engagerade i en uppgift, snarare än att bara göra det för att kontrollera en Mer uppgift av sin lista.
  • Till exempel låter arkivering för skatter som en enkel uppgift. I själva verket innebär denna till synes enkla uppgift att samla in data från varje avdelning i bolaget, konsolidera räkenskaperna och sedan ha någon förbereda dem enligt ett format - det blir klart att flera personer och färdigheter är inblandade i att slutföra den här uppgiften.
  • Metod 3 av 5:
    Del 3: Målinställning och ger feedback
    1. Bild med titeln Engages anställda Steg 9
    1. Ställ in tydliga, realistiska mål. Ett mål som inte är realistiskt eller för brett eller vagt kommer att ha en demotiverande effekt på dina anställda. Du vill att dina anställda ska nå slutet på sin arbetsdag känner att de uppnått små mål, istället för att känna att de aldrig kommer att uppnå ett större, mer skrämmande mål.
    • Till exempel är det en av de tio bästa distributörerna på en marknad med hundratals konkurrenter ett orealistiskt mål för en liten växande verksamhet. Det kan vara mer effektivt att fokusera på att förbättra bolagets kvartalsvisa försäljning eller förbättra bolagets distributörslista för året.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 10
    2. Har ett långsiktigt uppdrag på plats och översätter det till små mål. Dessa "små mål" kan vara månatliga eller kvartalsvisa mål. Klart kopplar dessa mål till ett långsiktigt uppdrag. Anställda kommer att vara mycket engagerade med att veta att deras ansträngningar direkt bidrar till bolagets uppdrag.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 11
    3. Ställ in regelbundna prestationsbedömningar. Detta gör det möjligt för dina anställda att få direkt feedback från ledningen om hur nära eller långt de ska uppnå sina mål. Avsätta tiden för att berätta anställda vad de gör rätt och var de behöver förbättra sig på.
  • Ingenting engagerar en anställd som utsikterna till en höjning eller uppskattning i en kommande recension, så använd dessa sessioner för att motivera arbetstagaren att arbeta hårdare. Översynen kan fungera som ett schemalagt "belöningssystem". Du kan till och med märka att anställda blir mer allvarliga och dedikerade till sitt arbete närmare att granska tiden.
  • När chefer erbjuder konsekvent feedback, känner anställda sina chefer stöder dem. Genom att bygga ett förtroendeförhållande och öppenhet kommer de anställda att vara fria att diskutera även sina små, sällsynta misstag och arbeta på dem så att de inte blir till större problem senare.
  • Uppmuntra tillväxt och utveckling genom att tillhandahålla förslag eller få dina anställda att lösa lösningar för att lösa sina nuvarande problem under eller efter deras prestationsbedömning.
  • Metod 4 av 5:
    Del 4: Stödja dina anställda
    1. Bild med titeln Engages anställda Steg 12
    1. Säg tack när din anställd gör något rätt. Att göra detta kommer att hjälpa din medarbetare att känna att de uppskattas och deras framgång är erkänd personligen av en chef.
    • Ett snabbt e-postmeddelande, textmeddelande eller besök på en anställds kontor eller bås för ett tack kan göra underverk för att aktivera dem.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 13
    2. Fira små vinster och vinner. Även om försäljningsmålen inte är uppfyllda på grund av orealistiska mål eller aspekter som var ute av dina anställdas kontroll, visa uppskattning för små vinster. Detta kommer att påminna anställda att deras ansträngningar inte går obemärkt och hindrar dem från att känna demoraliserade eller under uppskattade.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 14
    3. Bekräfta och belöna en anställd som går den extra milen. När en anställd gör genomsnittligt arbete, följ den genomsnittliga rutinen. Men när en anställd går den extra milen, se till att du erkänner och belönar dem.
  • Belöna anställda som har uppnått sina mål för en, två eller till och med fem år som kör. Uppskatta deras långsiktiga fokus på affärsstrategin samt deras pågående bidrag till att möta dagliga mål. Att göra detta kommer att belöna anställda för att hålla ögonen på företagets övergripande vision samtidigt som de hanterar sina dagliga uppgifter.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 15
    4. Ge dina anställda de nödvändiga verktygen för att göra sitt jobb korrekt. Oavsett om det är rätt IT-setup för sin arbetsstation eller händer på vägledning om hur du slutför en uppgift, vill du att dina anställda ska känna att de ställs in för framgång, inte misslyckande.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 16
    5. Håll träningssessioner för nya anställda och / eller nuvarande anställda. Dina anställda kan sakna kompetens eller kunskap för att utföra sina tilldelade uppgifter, särskilt om de är nya på jobbet eller inte bekant med arbetet. Rädslan att inte kunna förstå ett problem kan leda till frigöring och brist på motivation, så adress denna rädsla med träning.
  • Dessa sessioner bör länka olika verksamheter i verksamheten till specifika färdigheter som måste läras. Ibland är det inte färdigheterna så mycket som den riktning och instruktion som räknas.
  • Till exempel, helt enkelt träning en revisor för att hantera skatteökning är inte tillräckligt. De måste instrueras om hur man specifikt tillämpar sina färdigheter i en viss situation eller ett förfarande.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 17
    6. Ge konkurrensutsatta möjligheter för anställda att lära sig och förbättra sina färdigheter. Du kan till exempel skapa ett program där den mest effektiva medarbetaren kommer att skickas utomlands för utbildning med betald ledighet. Detta kommer att uppmuntra varje anställd att arbeta hårt och förbättra sina befintliga färdigheter.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 18
    7. Skapa belöningsprogram för att hänvisa andra till jobbet för ditt företag. Som arbetsgivare måste du uppmuntra anställdas förespråkning, eftersom det ger dig en chans att se hur effektivt dina anställda handlar om kunder. Vidta åtgärder för att öka förespråden, eftersom det kommer att göra dina anställda till ambassadörer för ditt företag.
  • Medarbetare som deltar på nätverksevenemang eller externa industrins sammankomster på frekventa grund är de bästa förespråkarna och varumärkesambassadörerna för ditt företag. De kommer att sprida goodwill och lojalitet mot ditt företag och hjälpa dig att expandera ditt varumärke.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 19
    8. Ställ in en volontär eller gemenskapens engagemangsprogram. För närvarande är de unga medarbetarna i din personal intresserad av hur organisationen hjälper till att förbättra samhället. De är mindre oroade över bolagets ekonomiska resultat jämfört med bolagets aktieägare. Istället vill de veta hur företaget påverkar världen runt dem.
  • Att få det företag som är involverade i samhället på ett positivt sätt kommer att hjälpa dina anställda att hålla sig engagerade med sitt dagliga arbete och med företagets mandat övergripande.
  • Metod 5 av 5:
    Del 5: Skapa en social arbetsmiljö
    1. Bild med titeln Engages anställda Steg 20
    1. Organisera kontorshändelser, träffas och fester. Att hålla händelser på kontoret tillåter anställda att diskutera sitt arbete med varandra, lära känna andra anställda i olika avdelningar och byta ut sina synpunkter och perspektiv på sina roller.
    • En studie har visat att arbetsplatsrelationer spelar en avgörande roll i anställdas lycka - ännu mer än anställd / Boss-relationer. Dessutom kommer individuellt självkänsla att öka när anställda hörs om sig själva i ett vänligt, positivt ljus från sina kamrater och medarbetare.
    • Tänk på att många anställda är mer mottagliga för sociala evenemang som initieras av deras medarbetare, snarare än av ledningen.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 21
    2. Främja kontorsbilden och veckovisa kontorsluncher. Detta kommer att uppmuntra slipsar på tvärgående plats bland dina anställda och låta dem lära känna varandra utanför kontorsinställningen.
  • Bild med titeln Engages anställda Steg 22
    3. Börja varje möte med informell konversation eller liten prat. Några minuter av mötet, kanske i början, kan ägnas åt ljushjärtade konversationer eller lyssna på någons personliga erfarenhet. Detta kommer att hjälpa dina anställda att se fram emot möten och hålla sig engagerade.
  • Bild med titeln Engagera medarbetare Steg 23
    4. Håll kontoret rent och väl underhållen. Ibland kan små frågor som rutinmässigt underhåll av gemensamma utrymmen, eller till och med kaffemaskinen leda till distraktion från huvudfokus och arbete hos dina anställda. Adressera dessa mindre problem och främja en smidig körning på kontoret för att begränsa din anställds distraheringar och se till att de arbetar i en välskött, välskött och engagerande utrymme.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande