Hur man utvecklar en effektiv arbetskraft

Som arbetsgivare eller företagsägare är du oroad över resultat: Att göra en vinst, öka din avkastning på investeringen (ROI) och utöka styrkan på ditt varumärke. Men din största tillgång för att uppnå dessa mål är inte din produkt eller din affärsplan: det är din arbetskraft. Din arbetsstyrka består av ditt företags anställda: från inträdesarbetare till administratörer och verkställande direktör. Att tänka på kreativa sätt att vårda din arbetskraft kan hjälpa ditt företag att trivas ekonomiskt och socialt.

Steg

Del 1 av 3:
Rekrytera och anställa en stark arbetskraft
  1. Bild med titeln Rebrand Steg 1
1. Identifiera dina företags svagheter. Oavsett om du bara har en anställd eller en arbetskraft på hundratals, överväga vad de svaga punkterna i ditt företag kan vara. Verkligen förlovade företagsledare är ärliga om sitt företags brister och vidtar åtgärder för att ta itu med dem i motsats till att ignorera dem eller minimera komplexiteten i sina problem.
  • Genomföra en SWOT-analys för att ta itu med ditt företags svagheter ärligt. SWOT står för styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Kanske utgjorde ditt företag i försäljningen förra året, men förlorade ett antal anställda till ett konkurrerande företag. Kanske hade du möjlighet att samarbeta med ett nationellt känt varumärke, men du förlorade partnerskapet på grund av aktieägartryck.
  • Visa anställning och rekrytering som ett tillfälle att ta itu med några av dina utmaningar i motsats till att helt enkelt fylla ett behov. Identifiera vilka mål du har som företag och tittar på dina anställda som intressenter i ditt företags framgång.
  • Bild med titeln Rebrand Steg 2
    2. Bestäm när du ska anställa ny talang. Tidpunkten för rekrytering kan tyckas obetydlig, men det kan faktiskt ha en viktig inverkan på ditt företag. De flesta arbetsgivare anställer under en uppgång i ekonomin, men forskning har visat att anställning under en nedgång - en övning som kallas kontracyklisk hyra - kan också hjälpa ditt företag.
  • Även om du kanske är mest intresserad av att minimera kostnader under en nedgång, kan den här perioden ge högkvalificerade sökande som kommer att vara en bra investering för ditt företag på lång sikt.
  • Bild med titeln Få ett jobb på UPS Steg 4
    3. Hantverk en övertygande jobbannons. Att locka högkvalificerad talang kommer att kräva viss ansträngning från din sida, speciellt om ditt företag är mindre och inte lika känt som dina konkurrenter. Din jobbannons ska vara en bredare återspegling av ditt företags värderingar och bredare kultur.
  • Haka din läsare i början. Varför är ditt företag ett bra ställe att arbeta? Vilka är dina kärnvärden och på vilka sätt värdesätter du dina anställda? Du kan täcka detta snabbt, i bara en eller två meningar. Leda med detta i din inlägg.
  • Definiera klart kraven i jobbet. Vilken typ av arbete med den här personen gör? Kommer de att arbeta i ett specifikt lag, eller arbeta med en mängd olika avdelningar i verksamheten? Kommer de att skriva rapporter, hantera projekt, analysera data, etc.? Kommer de att behöva resa?
  • Ändra och uppdatera arbetsbeskrivningen. Om du tidigare har anställt för den här positionen kan det vara frestande att bara ansluta samma beskrivning som du har använt i flera år på din webbplats eller på en sökmotor. Men ta dig tid att uppdatera den. Återspeglar arbetsbeskrivningen det nuvarande tillståndet för ditt företag? Har du vuxit sedan du ursprungligen skrev det? Har kraven på jobbet förändrats med nya tekniker eller en annan målmarknad för kunderna?
  • Bild med titeln Få ett bankjobb Steg 9
    4. Sprid medvetenhet om dina jobbmöjligheter. Att skicka jobbannons på populära jobbmotor som Monster, Glassdoor, faktiskt (eller möjlighetsknocks och idealist om du är ideell) kan tyckas som en uppenbar plats att börja, men du bör också överväga om du redan har några potentiella kandidater på filen redan. Har någon uttryckt intresse för ditt företag eller yrke när du inte anställde?
  • Titta på återupptagning som du redan har på filen kan vara till hjälp eftersom du inte behöver siktas genom hundratals återupptagningar kommer du att få när du lägger upp jobbet offentligt.
  • Om du tillhör en fackförening eller annan professionell organisation, annonsera jobbet genom dem också. Låt ditt nätverk av kollegor på andra företag veta att du söker efter ny talang.
  • Fråga dina anställda om de känner till vänner eller familjemedlemmar som kan vara intresserade av jobbet.
  • Bildbetaget blir en marknadsföringskonsult Steg 4
    5. Genomföra effektiva intervjuer. Det kan vara svårt att få en verkligt djup syn på en kandidat under en intervju. Men du borde förbereda oss för intervjun så att du kan använda den till sin fulla potential.
  • Granska kandidatens material (CV, omslagsbrev, skrivprov, portfölj, om tillämpligt) före intervjun. Du kan då ha en känsla av hur du kommer att strukturera dina frågor och vilka områden av kandidatens erfarenhet du vill diskutera ytterligare.
  • Ställ frågor för att få en känsla av kandidatens personlighet. Hur har de hanterat stressiga situationer? Vilka prestationer är de stolta över? Hur har de löst komplexa problem i det förflutna?
  • Ställ inte frågor angående kandidatens ålder eller personliga situation (jag.e. Om de är gifta eller om de har barn). Dessa frågor är olagliga att fråga.
  • Om du kan, försök att få andra utvärderare att utföra intervjun med dig så att du kan få din kollegas åsikter utöver din egen.
  • Du kan också överväga att göra förskärmsintervjuer via telefon eller via Skype för att få en känsla av kandidaten innan du tar med dem till ditt kontor för en sekundär intervju.
  • Bild med titeln Få ett bankjobb Steg 8
    6. Kommunicera tydligt ditt företags historia. Vid varje punkt i rekryterings- och anställningsprocessen, se till att du tydligt har uttryckt ditt företags kärnvärden och mål. Definiera vad du står för och vilken typ av kultur du skapar för dina anställda.
  • Del 2 av 3:
    Engagera med din personalstyrka
    1. Bild med titeln Hantera en restaurang Steg 3
    1. Bygg tillit med dina anställda. Den mest effektiva metoden för att göra detta är att tydligt kommunicera med dina anställda istället för att hålla viktig information från dem.
    • Förklara de beslut du fattar med dina anställda och inkluderar deras inmatning. Om du tar företaget i en ny riktning eller förföljer ett annat företag, diskutera detta med dem och se till att de vet varför. Detta kommer att öka sin egen investering i företaget.
  • Bild med titeln Hantera en restaurang Steg 1
    2. Mentor dina anställda. Mentorskapsprogram kan ha betydande fördelar för anställda, från att främja retention till ökad produktivitet. Att upprätta ett mentorprogram mellan ledande anställda och nyare anställningar hjälper dina anställda att känna sig kopplade till företagets bredare mål och värderingar.
  • Förutom att ge vägledning och råd, kan mentorer hjälpa till att hålla mentees ansvariga för att uppfylla vissa mål eller slutföra olika projekt.
  • Bild med titeln Hantera en restaurang Steg 13
    3. Utvärdera dina anställda. Upprätta en metod för att mäta anställdas prestanda så att du kontinuerligt kan göra tillmötesgående förändringar i personal, utbildning, resurser eller projektstruktur. Tänk på att utveckla en arbetskraft är alltid en arbetskraft.
  • Gör dina förväntningar tydliga. Om du behöver att dina anställda når en viss försäljningskvot eller vinn ett minimalt antal bidrag, så gör det mycket tydligt för dem tidigt i sin anställning.
  • Förbered dina anställda för prestanda recensioner. Får inte dessa recensioner om anställda ut ur det blå. Istället borde du ha ett stående datum (säg två gånger varje år, en i mars och den andra i oktober), så dina anställda kommer att ha tid att förbereda sig. Att upprätthålla dessa former av intern kommunikation hjälper dina medarbetare att bidra med sitt bästa arbete till ditt företag.
  • Kommunicera tydligt med dina anställda när de inte uppfyller förväntningar eller när de kan förbättra.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla din arbetskraft
    1. Bild med titeln Bli ett värde Investor Steg 4
    1. Skydda din arbetskraft från potentiella kriser. Medan du förmodligen har en tydlig vision för tillväxten av ditt företag, bör du förutse potentiella fallgropar eller hinder. Förutse hur du kan omstrukturera avdelningar eller slå samman olika roller i händelse av betydande vinstförlust.
  • Bild med titeln Kör ett framgångsrikt företag Steg 17
    2. Värde kontinuerligt lärande. Dina anställda kommer att få mer mening från sitt arbete när de har frihet att lära sig mer och förvärva nya färdigheter. Ytterligare utbildning bör placeras som ett medel för att utmana dina anställda och att lita på dem med fler ansvarsområden och en bredare kunskapssats.
  • Uppmuntra dina anställda att delta i konferenser, seminarier och till och med ta extra kurser eller driva en högre grad i deras fält.
  • Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 12
    3. Främja en social miljö. Anställda är mycket mer benägna att trivas i miljöer där de känner sig en personlig koppling till sina kollegor och administratörer. Medan du inte behöver vara nära vänner med dina anställda, bör du främja en miljö där dina anställda känner sig bekväma runt varandra.
  • Förutom de vanliga semesterpartierna, överväga att ha mer informella glada timmar, bowlingnätter eller utflykter till lokala platser som museer, teatrar och sportevenemang.
  • Bild med titeln vara en bra lagledare Steg 8
    4. Skapa en socialt ansvarsfull kultur. Medan ditt första fokus är att göra en vinst och träffa dina aktieägares förväntningar, bör du överväga det bredare sociala immaterialen av ditt företag. Värdering av social välfärd och vinst är inte ömsesidigt exklusiva mål.
  • Överväg att delta i företagsfilantropiska program med lokala icke-vinster eller områdesstiftelser.
  • Upprätta ett volontärprogram för anställda där de kan ta en dag varje kvartal för att representera ditt företag på en lokal ideell.
  • Tips

    Tänk på att det kan ta lång tid att ändra ditt företags kultur och förbättra den övergripande arbetskraften. Var tålmodig och se till att dina anställda vet att du respekterar och värderar sina bidrag.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande