Hur man är en bra chef

I varje stor organisation finns det en hierarki av ledningen som håller hela operationen att springa smidigt. En bra chef kan blanda sig i bakgrunden, byta små saker här och där för stor effekt. Att vara en bra chef handlar om att leda genom exempel. Det är en av de tuffaste jobben där ute - delvis för att du måste hantera andras förväntningar - och också för att det är en av de minst erkända uppgifterna. Trots detta finns det flera knep av handeln som hjälper dig att lyckas hantera allt ditt ansvar, i stil och med Verve.

Steg

Del 1 av 4:
Motivera dina anställda
  1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 1
1. Motivera människor. Varför är de anställda där? Vad håller dem med din organisation och stoppar dem från att gå någon annanstans? Vad gör de goda dagarna bra? Vad får dem att hålla fast vid organisationen efter en dålig dag eller en dålig vecka? Anta inte att det är pengar - de flesta är mer komplexa än det.
  • Kom ihåg att våra värderingar är vad som gör oss "bock." Om du klarar av att respektera ditt lags värderingar, kommer de att ge dig deras bästa ansträngning.
  • Fråga de anställda hur de tycker om sitt jobb regelbundet. Uppmuntra dem att vara ärliga med dig. Ta sedan åtgärder baserat på vad de säger till dig.
  • Erbjuda förmåner som dina anställda kommer att värdera.Om hälsan är viktigt för dem, ge dem tid att gå till gymmet och träna. Om deras familj är viktig, respektera tiden de kan behöva skicka sina barn till skolan på morgonen eller plocka upp dem på eftermiddagen.
Expertips
Chloe Carmichael, PhD

Chloe Carmichael, PhD

Licensierad klinisk psykologchloe Carmichael, PhD är en licensierad klinisk psykolog som driver en privat praxis i New York City. Med över ett decennium av psykologisk konsultupplevelse är Chloe specialiserat på relationsproblem, stresshantering, självkänsla och karriärcoaching. Chloe har också instruerat grundkurser på Long Island University och har fungerat som tilläggsfakultet vid City University of New York. Chloe avslutade sin doktorand i klinisk psykologi på Long Island University i Brooklyn, New York och hennes kliniska utbildning på Lenox Hill Hospital och Kings County Hospital. Hon är ackrediterad av den amerikanska psykologiska föreningen och är författaren till "nervös energi: utnyttja kraften i din ångest."
Chloe Carmichael, PhD
Chloe Carmichael, PhD
Licensierad klinisk psykolog

Att anta en ledande tankegång kan vara en justering. Droppe. Chloe Carmichael, en licensierad klinisk psykolog, säger- "De saker som hjälper dig att lyckas i din tidiga karriär kommer inte nödvändigtvis att vara samma saker som hjälper dig att hitta framgång som chef. Som en junior medlem av laget kan du få mycket uppmärksamhet för att vara sken av din chef. När du blir chef måste du dock lära dig att delegera ansvarsområden, ge prestationsbedömningar och ha gränser med folket under dig."

  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 2
    2. Få folk att må bra. Den framgångsrika chefen är utmärkt på att identifiera medarbetarnas styrkor och applådera dem varje gång i taget. Det beror på att goda chefer vet att lyckliga människor gör produktiva människor. Försök att applådera dina anställdas radters både offentligt och privat.
  • I ett möte med din chef, till exempel, nämna något som en av dina arbetare gjorde det bra. Om din chef råkar nämna till den arbetaren att du sa något bra om dem, kommer de troligen att känna att du uppskattar dem och gjorde ansträngningarna att sätta i ett bra ord. Den typen av komplimang går inte obemärkt.
  • Privat laud vad dina anställda gör det bra. Berätta för dem när du har ett ögonblick. Gå in på detaljer. En privat chatt, men kort, kan ha en positiv inverkan på moralen, vilket resulterar i mer självmotivering.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 3
    3. Berätta för dina anställda hur mycket du uppskattar dem från tid till annan. Bara gå ut och säga det. Fråga dem ut för en kopp kaffe och berätta för dem vad du uppskattar om dem: de är en hård arbetare - de motiverar effektivt andra människor - de är lätta att träna - de är disciplinerade eller går den extra milen - de jublar alltid du upp, etc. Minsla inte ord - bara berätta för dem rakt ut. En anställd som vet hur mycket de uppskattas kommer att arbeta hårdare, njuta av vad de gör mer och skickar den psykiska lycka till andra anställda.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 4
    4. Behandla alla lika. De flesta av oss är inte lika egalitära som vi skulle vilja vara. Många gånger händer favoritism på en undermedveten nivå. Tendensen är att ge mer positivt erkännande till de människor som påminner oss om oss på något sätt och som faktiskt gillar oss, snarare än för de människor som gör de största bidragen till organisationen. På lång sikt är det människor i den senare gruppen som kommer att göra de mest framsteg när det gäller att uppnå organisationens mål, så övervaka ditt eget beteende noggrant och se till att du inte är oavsiktligt föränderlig dem, även om de ger dig intrycket att ditt positiva hänsyn påverkar inte dem. Vissa människor blyga bort från positiv feedback men uppskattar det ändå.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 5
    5. Behandla dina anställda bra.Om du är bra för dina arbetare och de är nöjda med sina jobb, kommer de att passera den vänligheten till kunder och ovärderligt stärka bilden av ditt företag.Eller, de kommer att göra detsamma för deras anställda och upprätthålla en positiv företagskultur.
  • Del 2 av 4:
    Sätta mål
    1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 6
    1. Under-lova, överleverera. Denna idé kan gälla för flera olika livsområden, men det är en stor ledande mantra. Vill du vara den typ av person som har vildt optimistiska mål som de aldrig träffas, eller vill du vara den typ av person som sätter uppmätta mål och slutar överskrida dem av språng? Även om det här handlar om bild är bilden extremt viktigt.
    • Var inte den typ av person som aldrig skjuter för månen. Att hålla sig uppmätt i dina mål betyder inte att du alltid ska spela det konservativt, aldrig fastställa höga mål. En chef som aldrig stansar över hennes vikt kan komma över som saknar ambition. Även den konservativa pokerspelaren vet att de behöver gå "all-in" från tid till annan.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 7
    2. Se till att varje anställd vet vad som förväntas.Att ha konkreta mål ger dina anställda och håller dem fokuserade på jobbet.Explicit skissera vad du förväntar dig, när tidsfristen är, och vad du ska göra med resultaten.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 8
    3. Erbjuder målorienterad feedback.Att ge dina anställda snabb feedback som är fokuserad på deras arbete kan hjälpa till att främja förbättring.Möt i små lag eller en-på-ett, och gå över dina kommentarer i detalj.
  • Ställ in ett schema för feedback.Erbjuda det regelbundet så att dina anställda vet när man kan förvänta sig och kan göra plats för det i sina arbetsflöden.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 9
    4. Håll dig till de högsta standarderna. Vi känner alla till den typ av chef som ständigt ropar eller bittert klagar när misstag görs men ger sig ett "pass" när de misslyckas. Var inte den här typen av chef. Helst, var svårare att på dig själv än du är på dina anställda. Detta kan ha en sänkningseffekt: anställda ser de typer av mål och standarder som du ställer in för dig själv och vill emulera dig eftersom de ser upp till dig.
  • Del 3 av 4:
    Delegerande ansvar
    1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 10
    1. Delegera. Du är en chef för att du är bra på vad du gör, men det betyder inte att du ska göra allt själv. Ditt jobb som chef är att lära andra människor hur man gör ett bra jobb.
    • Börja små. Ge människor uppgifter som, om de utförs felaktigt, kan fixas. Ta tillfället i akt att undervisa och bemyndiga dina anställda. Sedan gradvis ge dem uppgifter med större ansvar när du kommer att förstå deras styrkor och svagheter.
    • Lär dig hur du förväntar dig några problem som de kan ha så att du kan coacha dem ordentligt innan de börjar.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 11
    2. Tilldela uppgifter som kommer att sträcka dina anställda.Eftersom dina arbetare börjar ta mer ansvar och visa att de är kapabla, ge dem uppgifter som kommer att utöka sina färdigheter och hjälpa dem att ta mer ägande av sitt arbete.Inte bara är du upptäckt hur mycket dina anställda kan hantera, du gör dem mer värdefulla för företaget.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 12
    3. Ta ansvar för dina anställdas misstag. När en av dina underlingar gör ett misstag, Hore det inte över dem - Antag felet som din egen, även om det inte är tekniskt din. Vad du gör är att skapa en kultur där dina anställda känner sig bekväma att göra misstag. Detta är ett mycket viktigt begrepp:
  • Att göra detta gör det möjligt för dina anställda att förnya och i slutändan att lära eller växa. Arbetare som lär sig av sina misstag kommer att växa till att bli bättre arbetstagare - de som misslyckas med att göra misstag i första hand spelar det för säkert, aldrig vågar ut i djupt vatten.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 13
    4. Ta inte kredit för dina anställdas prestationer. Låt dem ta kredit för sina egna prestationer. Detta motiverar dem att fortsätta att jaga efter framgång. Den framgångsrika chefen är som en ledare som orkestrerar musiken så att varje element låter så bra som möjligt och resonerar med gruppen som helhet. En stor ledare leder genom exempel, blandar sig i bakgrunden.
  • Vad händer om du är typ av chef som "stjäla" någons idé och spelar den som din egen? Du skickar meddelandet som du bara bryr dig om din bild och är hänsynslösa nog för att offra någon annan för att komma framåt. Det är inte en bra bild att ha, och det motiverar verkligen inte folket under dig att arbeta hårdare.
  • Du kan tänka - ta ansvar för andras misstag och ta inte kredit för vad dina anställda gör- Var lämnar jag mig? Om du gör bra jobb och du är en effektiv chef, borde du inte oroa dig för att klä upp dina laureller. Människor kommer att känna igen det arbete du gör. Ännu viktigare är de imponerade av att du motiverar dina anställda, vet hur man ska vara ödmjuk och håll dig ur vägen. Om du arbetar hårt får du dina avgifter.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 14
    5. Bekräfta dina egna misstro. När saker inte visar hur du förväntade dig, känner igen vad du kunde ha gjort annorlunda och verbalize denna realisering till dina anställda. Detta visar dem att du också gör misstag, och det visar också dem hur de ska hantera sina egna misstag.
  • När du gör något korrekt efter att ha gjort det felaktigt tidigare, låt den som tittar på vet. Till exempel: "Anledningen till att jag vet att trycka på den här knappen är att det hände mig när jag först började, och jag gjorde misstaget att trycka på den blå knappen och tänkte "Detta stängs av systemet, vilket ska lösa problemet" och jag upptäckte - det svåra sättet - att det gör problemet ännu värre!"
  • Del 4 av 4:
    Kommunicera effektivt
    1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 15
    1. Håll dörren öppen. Påminn alltid folk att om de har några frågor eller problem är du redo och villig att lyssna.Att upprätthålla en öppen kommunikationskanal kommer att göra dig medveten om problem snabbt, så att du kan fixa dem så snart som möjligt.
    • Var inte en av de chefer som oavsiktligt gör en anställd känner att de stör dig när de tar upp en fråga eller en fråga. I stället för att se det som en annan kris att hantera, titta på det som ett tillfälle att visa din anställd hur mycket du vill att den här organisationen ska vara en uppfyllande plats att arbeta.
    • Minimera eller avfärda dina anställdas farhågor, och alltid se till att du har svarat på sina frågor helt.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 16
    2. Ta ett intresse för dina anställda.Gör inte varje interaktion med dina arbetare strängt affärer.Be efter sitt välbefinnande, chatta med dem om dig själv och skapa en personlig anslutning.
  • Att vara i-tune med dina anställdas liv utanför kontoret kan potentiellt varna dig för tider när den personen behöver extra hänsyn till dig, till exempel om han eller hon kräver plötslig ledighet för en familjebegravning.Om du kan tillgodose om omvälvningar i dina arbetstagares personliga liv, kommer de att må bra om att belöna dig med lojalitet.
  • Känn dina gränser.Överger inte och fråga dina anställda om alltför personligt, som religion, politik eller personliga relationer.Du kan hålla en vänlig rapport utan att vara invasiv.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 17
    3. Blanda inte positiv och negativ feedback. Säg att du ger din anställdas feedback i en prestationsgranskning. Du börjar med att nämna hur stor arbetstagaren är att arbeta med, och notera en eller två extra saker som de har utmärkat på. Då startar du in i en utökad specifikation av sina underskott - "Försäljningen var nere i kvartalet," "intäkter gled," etc. Vad tycker du att arbetstagaren hör mest otroligt, det positiva eller det negativa?
  • När du blandar positiv och negativ feedback, lider båda områdena. Det positiva blir överskuggat av det negativa, och det negativa bär inte full kraft av sin potentiella påverkan. Naturligtvis kan det finnas situationer där du vill kommunicera detta, men i det hela det gör kommunikationen mindre effektiv.
  • När du silo positiv och negativ feedback, står det positiva ännu mer och det negativa blir mer brådskande.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 18
    4. Lyssna. Lyssna på vad dina anställda och medarbetare måste säga. Du behöver inte alltid vara föraren av möten, hålla andra ut genom att dominera podiet. Gör alltid en uppriktig insats för att lyssna, men vara på utkikarna mest under följande situationer:
  • När anställda aktivt delar idéer. Skruva inte in och prata bara för att din röst är en del av mixen. Detta kan lägga idéns delning i ett Stranglehold.
  • När känslor är turbulenta. Låt folk rösta sina känslor i en säker, kontrollerad miljö. Stiflade känslor kan bli till vrede, eroderar ditt arbetsförhållande. På samma sätt kan känslor som inte behandlas tillräckligt med rationell diskussion, vilket borde vara huvudstaden för din arbetsmiljö.
  • När lag bygger relationer eller diskussioner. Erbjud dina anställda ett mottagligt öra när de bygger relationer och blir kreativitet.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 19
    5. Klargöra vad du hör. En bra chef strävar inte bara efter att göra sig tydligare, men strävar också efter att förstå vad de runt henne säger. Du kan göra det genom att upprepa vad den andra personen har sagt som en del av din konversation. Använd den här tekniken när du inte är säker på vad den andra personen säger.
  • I stället för att fråga din medarbetare "Jag är ledsen, kan du upprepa vad du just sagt? Jag är inte säker på att jag förstod." säg något som "Så du säger att vi kunde köra upp produktivitet genom att erbjuda mer meningsfulla incitament. Vad som kan se ut i köttet?"
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 20
    6. Fråga frågor. Intelligenta frågor visar att du kan följa samtalets flöde och klargöra vid behov. Var inte rädd för att ställa frågor eftersom du är orolig för att dyka upp "dum." Effektiva chefer bryr sig om att förstå vad som är viktigt - de bryr sig inte om hur de kommer dit. Vet också att andra förmodligen kommer att ha frågor och kanske inte fråga. Om du frågar sin fråga för dem, kan du fungera som en facilitator och bygga upp ditt lags förlovningsnivå. Det är det sanna märket för en chef.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var bra för ditt lag. Utan dem kan du inte lyckas.
  • Undvik att göra anställda stanna efter normal arbetstid. Respektera sina tid och personliga åtaganden och de kommer att återkräva genom att producera exceptionella resultat för sin chef och organisationen.
  • Fira framgång med ditt lag, oavsett om det är genom att ge dem en klapp på baksidan, ta dem till lunch eller ge dem eftermiddagen.
  • Återkomma aldrig en anställd offentligt, oavsett hur väl förtjänt.
  • Om uppsägningen är absolut nödvändig, ge inte anställd en dålig referens. Arbetet kan helt enkelt ha varit en dålig passform. Betona medarbetarens styrkor och färdigheter.
  • Att vara en bra chef betyder inte Att vara ett folk Pleaser. Om en anställd fortsätter att korsa linjen eller misslyckas med att uppfylla förväntningarna, använd en Feedback Sandwich eller Nonviolent kommunikation att rätta till situationen. Om det misslyckas, överväga skjuter dem.
  • Skäll inte hela avdelningen för vad en person gör fel. Till exempel märker du att Jane ofta är sen till jobbet.I stället för att skicka en grupp e-post varning alla att vara i tid, konfrontera Jane privat.
  • Ingripa omedelbart när det finns en konflikt mellan anställda. Ignorera inte problemet, eller föreslå att de arbetar ut det sig själva. En anställd i denna situation känns ofta fångad och maktlös, särskilt om den andra arbetstagaren överträffar dem eller har anställning med företaget. Planera enskilda möten med varje anställd, se dem tillsammans. Ring i ett företag medlare om det behövs. Adressera det specifika problemet, inte allmänna klagomål."Jag motsätter mig att hjälpa Bob när han kommer bakom, för att han aldrig gör detsamma för mig" är ett specifikt problem. "Jag gillar inte Bobs attityd" är ett allmänt klagomål.
  • Snödagar presenterar ett problem för anställda med barn. Dagsvårdscentret eller skolan kan vara stängd.Om du tillåter anställda att få sina barn att arbeta med snödagar?Kontrollera med din personalavdelning, eftersom det kan finnas säkerhet eller försäkringsfrågor. Det är mycket viktigt att respektera medarbetarnas tid och personligt liv.
  • Innan du tar ett drastiskt steg som uppsägning, överväg att ha den anställde som överförs till en annan avdelning.Han eller hon kan blomma i en annan miljö.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande