Hur man bygger förtroende i lag

VIDEO

Byggförtroende i ditt lag är viktigt så att alla kan fungera effektivt tillsammans. Det är viktigt att du leder med exempel och uppmuntrar till öppen kommunikation bland dina lagmedlemmar. Försök att bygga en kultur av samarbete med ditt team och använd teambyggande övningar som behövs för att uppmuntra tillit.

Steg

Metod 1 av 4:
Föregå med gott exempel
  1. Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 1
1. Modellberoende och konsistens i ditt arbete. Följ igenom med de tidsfrister som du ställer in själv och svarar på andra medlemmar av laget i tid. Gör vad du säger att du ska göra och kräver samma engagemang från dig själv som du gör från dina lagmedlemmar.
  • Om lagmedlemmar inte känner att de kan lita på dig som lagledare, kan du inte börja bygga förtroende. Dina lagmedlemmar kommer att märka hur du bär dig på arbetsplatsen, och det kommer att påverka hur de agerar i ditt lag.
  • Till exempel, om du ser att du kommer att ha material till dem med ett visst datum, se till att du levererar vid det datumet.
  • Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 2
    2. Ber om ursäkt när du gör något fel. Att ta ansvar för dina handlingar är en viktig del av att vara ledare. Du visar dina anställda att det är okej att göra något fel och att äga upp det är det bästa sättet att göra situationen bättre.
  • Till exempel, om din försumlighet orsakade laget att missa en tidsfrist, skicka inte skulden till dem. Istället erkänner det och gör det rätt: "Hej alla, jag ville bara säga att det är mitt fel som vi missade den här tidsfristen. Jag blev upptagen, och jag följde inte igenom med att leverera de papper du behövde för att få saker gjort. Jag ber om ursäkt för det, och jag tar skulden. Låt oss flytta tidsfristen till nästa tisdag, och jag får dig vad du behöver före helgen."
  • Bild med titeln Byggt förtroende i lag Steg 3
    3. Erbjuder konstruktiv kritik när du pratar med dina anställda. Att bara peka ut någon gör ett dåligt jobb kommer inte att hjälpa dem att göra det bättre, och det kommer inte att bygga förtroende i ditt lag. I stället, om du behöver hjälpa en anställd längs, använd konstruktiv kritik, vilket innebär kritik som faktiskt uppmuntrar personen att göra bättre.
  • Till exempel istället för att säga, "Du är en hemsk anställd, Janet," du kan säga, "Jag har märkt några problem i din prestation, som att vara sent att arbeta 4 gånger under den senaste månaden och inte leverera ditt arbete med tidsfristen. Hur kan vi arbeta tillsammans för att göra saker bättre för dig?"
  • Bild med titeln Build Trust i lag Steg 4
    4. Undvik att prata negativt om dina anställda framför andra. Om ordet kommer runt det du är dåligt munnen anställda, det bryter ner litterna. De vill inte komma till dig med idéer eller förslag. Om du behöver en konversation om en anställds arbete, gör det privat med bara arbetstagaren och andra relevanta handledare. På det sättet kommer du inte att skämma bort dem.
  • Plus, om du är dålig munnen anställda och det kommer tillbaka till dem, kommer de sannolikt att känna sig mindre engagerade i laget.
  • Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 5
    5. Visa att du värdesätter dina anställda över arbetet eller bottenlinjen. Med varje beslut du gör, berättar du för dina anställda som du värderar mer: vinst eller dem. Se till att du och företaget visar dina anställda som du lägger dem först, och de kommer att lita på dig och värdera din åsikt mer.
  • Till exempel, säg det finns ett beslut där du kan spara några cent på varje produkt du säljer men det skulle göra arbetet 10 gånger hårdare. Det är inte värt ångest till dina anställda för att rädda de få cent.
  • Metod 2 av 4:
    Förbättrad öppen kommunikation
    1. Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 6
    1. Lär känna folket på ditt lag. När du leder ett lag är det ditt jobb att se till att människor är bekväma och känner sig välkomna. Ett sätt du kan göra det är att fråga dem om sig själva och lära känna dem. Fråga om sina familjer eller hobbyer, och följ sedan upp dem senare.
    • Det är också viktigt att vara villig att dela några personuppgifter om dig själv, också. På det sättet visar du att du litar på dem med att veta mer om ditt liv.
  • Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 7
    2. Vara tillgänglig för dina anställda så mycket som möjligt. Naturligtvis kommer det att finnas tider när du är upptagen, men om du alltid borstar av dina anställda eller ständigt ger dem ett svar på ett ord, kommer de att sluta komma till dig. Göra tid för dina anställda. Om du inte kan sitta ner med någon just just nu, sätt upp en tid när du kan.
  • Upprätta en öppen dörrpolitik. Gör det känt till ditt lag som du är intresserad av vad de måste säga, och de är välkomna att komma att prata med dig när som helst.
  • Bild med titeln Build Trust i lag Steg 8
    3. Uppmuntra alla att prata upp. Det finns flera sätt att göra det här i en grupp. Du kan försöka bryta in i små grupper först för att brainstorma idéer, sedan ha varje grupp närvarande. Du kan också bara gå runt i rummet, ringa på varje person för att se om de har några idéer. Alternativt kan du bara öppna rummet för diskussion, och när någon talar upp, belönar dem genom att tacka dem för deras inmatning.
  • Bild med titeln Byggt förtroende i lag Steg 9
    4. Lyssna på varje persons perspektiv utan dom. Det är viktigt att du inte bara låtsas att lyssna. Hör verkligen vad personen har att säga och visa att du hör dem. Du kan göra saker som att skriva ner sina idéer i tavlan, fråga dem frågor om vad de har sagt, och fråga andra människor om de har liknande ingång.
  • När du börjar uppmuntra till öppen kommunikation kommer det att ta mod för dina anställda att erbjuda sina åsikter. Om du omedelbart skjuter ner dem, kommer det bara att avskräcka andra från att prata. Istället, överväga varje idé helt och fråga hur andra kan bygga på den.
  • Bild med titeln Byggt förtroende i lag Steg 10
    5. Skapa ett säkert utrymme för tillväxt. Detta utrymme kallas ofta "psykologisk säkerhet." Det betyder att lagmedlemmar inte kommer att döma varandra för att tala upp och inte prata med varandra hårt. En del av processen är att modellera beteendet själv, men du måste också se till att dina lagmedlemmar agerar så här.
  • Det kan också bidra till att göra team mål den högsta prioriteten. När människor arbetar tillsammans för att nå ett gemensamt mål, tenderar de automatiskt att vara mer förlåtande och icke-dömande av varandra.
  • Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 11
    6. Diskutera "vad" bakom mål och uppgifter. Om du bara säger till ditt lag måste de göra något, de kommer inte att känna sig investerade i uppgiften. Genom att låta dem veta varför något behöver göras, kan de närma sig uppgiften med en bättre förståelse för hur man får det gjort.
  • Till exempel, om du behöver budgeten reviderad på ett lägre antal, kanske du berättar varför det är gjort. Man skulle kunna säga, "Jag vet att det kommer att bli svårt att minska marknadsbudgeten med 5%, men vår bokföringsavdelning hade en oväntad brist. Det är inte bara oss pitching in, men varje liten bit räknas! Jag uppskattar att du arbetar hårt på det här."
  • Bild med titeln Build Trust i lag Steg 12
    7. Kommunicera om uppdateringar till de projekt som ditt lag arbetar på. När saker händer som kommer att förändra resultatet av ett projekt är det viktigt att låta medlemmarna i laget veta. Håll dem inte i mörkret om vad som händer. Om du överraskar med nya tidsfrister nära slutet av projektet eller plötsligt förändrar något större utan mycket uppsägning, bryter de förtroende mellan dig och ditt lag.
  • Till exempel, om du vet att en del av det projekt du arbetar på är på väg att klippas, inte våren på ditt lag i sista minuten. Låt dem veta förskott. Till exempel kan du säga, "Detta är bara ett huvud är upp. Jag vet att du har jobbat hårt på denna marknadsföringskampanj och jag uppskattar verkligen det. Jag har just fått några nyheter att den nya skoslinjen kan klippas, så jag vill att du ska sluta arbeta med det för just nu. Jag vet att det är en bummer, men jag ville meddela nu så dina ansträngningar är inte förgäves."
  • Bild med titeln Byggt förtroende i lag Steg 13
    8. Klipp ner på stiltat tal i din kommunikation. Ofta tenderar arbetsemail och kommunikation att vara torra och till den punkten. Det kan få dig att låta lite som en robot, som kan vara off-sutting till dina anställda. Var inte rädd för att infoga en liten personlighet i din kommunikation, och tala upp till dina anställda istället för ner till dem.
  • Till exempel, istället för att säga, "Fristen för detta projekt är den 3 juni. Vänligen skicka in dina material efter den dagen på den dagen," Du kanske säger, "Hej lag! Bara en påminnelse om att detta projekt beror på den 3 juni. Jag vet att vi kan få det gjort om vi arbetar tillsammans!"
  • Metod 3 av 4:
    Skapa en samarbetskultur
    1. Bild med titeln Byggt förtroende i lag Steg 14
    1. Bygg ditt lag runt dina mål istället för tvärtom. För att ett lag ska arbeta måste det ha ett gemensamt mål. Om du bygger lag baserat på vissa projekt kan du välja vem som ska vara bäst för att hjälpa dig att nå dina ändmål. På det sättet är alla fokuserade på anledningen till att de samlades, och de är mer benägna att arbeta tillsammans för att få saker gjort.
    • Försök att arbeta över avdelningar och dra människor från olika områden för sina färdigheter.
  • Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 15
    2. Fastställa mål för ditt lag så tidigt som möjligt. Kommunicera tydligt och kortfattat till laget vad deras huvudmål är. Detta måste göras tidigt så att laget vet exakt vad man kan förvänta sig. Arbeta tillsammans med dem för att komma fram till deadlines för att möta vissa milstolpar och när de borde förvänta sig att ske med projektet. Genom att upprätta dessa mål tidigt ställer du in en ton av samarbete.
  • Men berätta inte bara för dina anställda när dessa saker ska göras. Se till att du tar in inmatning från dem och införlivar den i milstolparna för projektet. På det sättet kommer de att känna sig mer investerade och värderade eftersom deras inmatning anses och användas.
  • Till exempel kan dina mål vara saker som "Fastställa omfattning av marknadsföringskampanjen senast den 21 juli," "Har marknadsföringsbudget som slutförts senast den 1 juni," och "Skapa design för kampanj senast den 15 augusti."
  • Bild med titeln Byggt förtroende i lag Steg 16
    3. Tillåt konflikt men uppmuntrar positivitet övergripande. Vissa konflikter är viktigt eftersom det går fram och tillbaka mellan olika synpunkter och idéer kan leda till kreativa lösningar. Men du vill inte ha så mycket konflikt att lagmedlemmarna känner sig oroliga och ovälkommen. Det ideala förhållandet är 3.5+ positiva interaktioner till alla negativa. Därför, om gruppen verkar komma ur hand och gå mer negativ, försök att regera dem tillbaka genom att ändra riktningar eller fokusera på något annat ett tag.
  • Om koncernen till exempel har kämpat över marknadsföringsdesignen i 10-20 minuter, försök att ställa in det för ett ögonblick och arbeta på budgeten ett tag.
  • Bild med titeln Build Trust i lag Steg 17
    4. Behandla misstag som ett tillfälle för tillväxt. Det kan vara frestande att komma ner hårt på människor för misstag, men om du gör det uppmuntrar du människor att spela det säkert. Misstag är ett tillfälle att lära sig, så behandla dem på det sättet. Diskutera vad du alla kunde ha gjort bättre för att undvika vad som hände, och sedan vidta åtgärder för att ändra det i framtiden.
  • Till exempel, om laget helt missade varumärket på en deadline, samarbetar för att ställa in realistiska tidsfrister och skapa milstolpe mål så att du alla kan mäta hur projektet fortskrider. Du kanske säger, "Okej, det här var självklart inte tillräckligt med tid för att slutföra den här delen av projektet. Hur mycket längre behöver vi? Hur kan jag hjälpa saker att vara effektivare? Låt oss ställa några kortare mål så att vi kan arbeta tillsammans för att få det gjort. Tror du att vi kan göras med designen på en vecka?"
  • Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 18
    5. Bygga i sociala utflykter tillsammans. Om folket på ditt lag kommer att lära känna varandra, är stillestånd också viktig. Försök hålla en middag i ditt hus eller ha en utomhuspicknick på en närliggande park. Du kan också göra något mer aktivt, som att gå till bowlinghallen eller till och med batting burar.
  • Men tänk på behoven hos folket på ditt lag. Om någon behöver böja ut ur en aktivitet, tvinga inte det.
  • Metod 4 av 4:
    Använda Trust-Building övningar
    1. Bild med titeln Build Trust i lag Steg 19
    1. Försök improvisation för att förbättra lyssningsförmågan. Börja med en enkel mening, till exempel "Jag åt middag igår." Be nästa person att göra ett uttalande kopplat till din. Fortsätt runt rummet, med varje person lägg till en rad till den berättelse du skapar.
    • Klara det i början att det inte handlar om att säga vad som faktiskt hände. Det handlar om att lyssna på vad andra säger och lägger till saker som är meningsfulla. Till exempel kan de närmaste sakerna vara, "Jag hade fisk och grönsaker," "Jag rostade gul squash och okra för att gå med fisken," och "Jag hällde ett glas vitt vin att dricka med fisken."
  • Bild med titeln Build Trust i lag Steg 20
    2. Använd gruppritning för att uppmuntra kommunikation. Hand en person en markör och en whiteboard för att dra på och sedan blinka dem. Håll en annan person en bild och få dem att stå tillbaka till baksidan med den blindfoldade personen. Det är deras jobb att beskriva bilden (utan att namnge den) till den person som drar, som kommer att försöka dra den på brädet. Andra lagmedlemmar kommer att försöka gissa vad det är.
  • Detta fungerar bäst om du bryter laget i 2-3 grupper och har dem tävling. Laget som gissar först får en poäng, och då kan du byta ut människor för folket som drar och beskriver.
  • Bild med titeln Bygg tillit i lag Steg 21
    3. Ta personlighetsbedömningar för att identifiera gemensamma styrkor. Har varje lagmedlem ta en och jämför sedan resultaten. Titta över personlighetsbedömningarna som en grupp och markera vem som har liknande styrkor och vilka lagmedlemmar kan ge unika färdigheter till bordet. Detta kan hjälpa till att bygga empati mot varandra.
  • Du kan hitta personlighetsbedömningar online, till exempel Myers-Briggs-testet.
  • Bild med titeln Build Trust i lag Steg 22
    4. Bryta i lag av 6 för att bygga förtroende och kommunikation hälla vin. På varje lag, blindfold 5 personer, lämnar 1 person inte blindfoldad. Den som inte är blindfoldad kan ge råd till de andra. Då gör varje lagmedlem en enda uppgift, som att sätta korkskruven i korken, avlägsna korken och hälla ett glas. Målet är att hälla 5 glas vin utan att spilla.
  • Glöm inte pappershanddukar för rengöring och lite extra vin och glasögon att njuta av i slutet!
  • Expert Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur kan jag bygga förtroende med mina anställda?
      Amy Wong
      Amy Wong
      Ledarskap och transformationell tränare
      Amy Eliza Wong är ett ledarskap och transformationell tränare och grundaren av alltid med avsikt, en privatpraxis för individer och chefer som söker hjälp med att öka personligt välbefinnande och framgång och att omvandla arbetskulturer, utveckla ledare och förbättra retentionen. Med över 20 års erfarenhet tränar Amy en-mot-ett och bedriver workshops och keynoter för företag, medicinsk praxis, icke-vinster och universitet. Baserat i San Francisco Bay-området är Amy en vanlig instruktör vid Stanford Fortsättningsstudier, innehar en MA i transpersonell psykologi från Sofia University, en certifiering i Transformationell Life Coaching från Sofia University och en certifiering i Conversational Intelligence från Creatingwe Institute.Amy Wong
      Amy Wong
      Ledarskap och transformationell tränare
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Se till att du håller din arbetsyta öppen till kommunikation så att alla känns säkra när de talar upp.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 0
    Ställa en fråga

    WikiHow Video: Hur man bygger förtroende i lag

    Kolla på
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande