Bevisade sätt att uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen

Innovation och kreativitet är markörerna för ett framgångsrikt företag. Men dessa kan vara knepiga att låsa upp på arbetsplatsen. Det kan tyckas som en hemlig formel, men det är verkligen inte! Att bygga kreativitet och innovation kommer från nöjda medarbetare, olika erfarenheter, lagarbete och inspirerande ledarskap. Med vissa ledarjusteringar kan du göra ditt företag till en innovativ och kreativ miljö för alla.

Steg

Metod 1 av 3:
Motiverande anställda
  1. Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 1
1. Hyr människor med olika bakgrunder för nya perspektiv. Att bygga en kreativ arbetsplats börjar med de personer du anställer. Om alla dina anställda har samma bakgrund och utbildning, kanske de inte komma med de mest kreativa lösningarna. Försök att bygga ett mer mångsidigt lag. Söka om människor med olika pedagogiska, professionella och kulturella bakgrunder för att få nya perspektiv på din arbetsplats.
  • Var öppen för personer med oorthodox professionell bakgrund och tänka på de färdigheter de kommer att ta med. Till exempel har en tidigare lärare förmodligen utmärkt kommunikation och talande färdigheter, även om de inte har affärsupplevelse, så de kan vara ett bra tillägg.
  • Du kanske också letar efter personer med olika grader. Några med psykologi eller en filosofi grad kommer troligen att tänka på problem annorlunda än någon med en affärsexamen, och dessa nya perspektiv kan verkligen förbättra din arbetsplats.
  • Olika kulturella och rasbakgrund kan också ge människor olika perspektiv, så försök att diversifiera din arbetsplats så bra.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 2
    2. Uppmuntra anställda att komma till dig med nya idéer. Anställda bör alltid känna att du är tillgänglig för att lyssna, och de kommer att bli mycket bekvämare pitchingidéer på det här sättet. Berätta för dina anställda att du vill höra sina idéer, och alltid tacka dem som kommer till dig med förslag.
  • En "öppen dörrpolicy" på ditt kontor kan hjälpa, vilket innebär att om din dörr är öppen, är någon fri att komma in.
  • Du kan också skapa ett e-postmeddelande eller digitalt system där anställda kan dela idéer. Detta kan vara mindre skrämmande för vissa som är sysare.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 3
    3. Låt anställda spendera tid varje dag på sina egna projekt. Detta är ett knep som innovativa företag som Google-användning. Att ge alla anställda en tidslucka varje dag för att göra vad de vill - ritar, spelar ett spel, arbetar på ett program, eller tar viljan låter dem tinker med nya idéer och komma med kreativa lösningar. Många företagare har funnit att detta leder till mer innovation på arbetsplatsen.
  • Företaget 3M kallade den här tidsblocket "15 procent tid", för det tillät att arbetstagare spenderar 15% av sin betalda arbetstid som gör något annat. Du kan anta en liknande policy, eller justera tiden som du behöver.
  • Om du antar denna policy, se till att du inte dömer anställda för vad de gör med sin tid. Om de spenderar sin tid på sin telefon, stoppa inte dem. Annars ställer du prejudikatet att du är micromanaging sin paus.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 4
    4. Låt folk arbeta med projekt som de är passionerade för. Ingenting motiverar människor som att arbeta med saker som de är passionerade för. Gör ditt bästa för att låta anställda arbeta med projekt som de tycker om. Med denna extra ökning av motivation är dina anställda mer benägna att komma med kreativa och innovativa lösningar.
  • Till exempel, om en av dina marknadsförare har erfarenhet av grafisk design, låt dem komma med grafiken för din nya annonskampanj. De kommer att vara extra motiverade att göra ett bra jobb.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 5
    5. Tilldela anställda till olika uppgifter om du behöver skaka upp saker. Å andra sidan kan ibland få fastnat i en rutin om de alltid arbetar på samma projekt. Du kan skaka upp saker genom att tilldela anställda till olika uppgifter utanför sin normala rutin för att få ett nytt perspektiv. Denna färska uppsättning ögon kan komma med lösningar som andra inte tänkte på.
  • Vissa anställda kan vara tveksamma att göra något nytt, men uppmuntra dem att prova det. Men om någon är mycket insisterande att de inte vill göra något, tvinga dem inte.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 6
    6. Belöna anställda som kommer med nya idéer. Det finns inget bättre än ett incitament att uppmuntra människor att lösa problem. När en av dina anställda kommer med en bra idé, är det det bästa sättet att erbjuda någon form av belöning det bästa sättet att visa din uppskattning. Ännu bättre kommer dina andra anställda att se att du erbjuder belöningar för bra idéer, och de kommer att motiveras att komma med mer.
  • Det finns alla typer av sätt du kan erbjuda belöningar för anställda som löser tuffa problem. En bonus, höja eller semesterdag är alla bra för motivation. Om en anställd konsekvent har bra idéer, kan de till och med förtjäna en kampanj.
  • Om det inte är i din makt att ge belöningar som dessa, var noga med att tacka medarbetarna för sina bidrag. Ett bra email eller snabb konversation som berättar att du uppskattar deras ansträngningar är ett bra sätt att få folk att känna sig värdefulla.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 7
    7. Uppmuntra anställda att ta semestertid så de återvänder fräscha. Detta kan låta kontraintuitivt, men spendera tid bort från jobbet är vanligtvis bra för kreativitet. Anställda som arbetar hårt för hårt brukar inte ha tillräckligt med tid eller energi för att komma med innovativa idéer. Tryck inte på dina anställda för att spendera hela sin tid. Tvärtom, uppmuntra dem att använda sina semesterdagar så att de kommer tillbaka fräscha och redo att komma med nya idéer.
  • Att ge en mycket jobbig medarbetare en extra ledig dag för deras ansträngningar är en bra idé att låta dem vila och belöna dem samtidigt.
  • Metod 2 av 3:
    Byggnadssamarbete
    1. Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 8
    1. Har team brainstorming sessioner regelbundet för att bygga kamratskap. Kreativitet händer inte i en bubbla. Kooperativa arbetsplatser är vanligtvis också mer innovativa. Det bästa sättet att knacka på detta är att ha regelbundna brainstorming sessioner. Ställ in ett periodiskt möte, som en gång i månaden och ta med ditt lag för att prata om vad de jobbar med. Låt alla bidra och kommentera att hitta proaktiva lösningar.
    • Det är väldigt viktigt att alla känner sig bekväma att uttrycka sina åsikter och idéer i dessa möten. Uppmuntra alla att prata och kritisera inte några idéer.
    • Du kan också göra digitala brainstorming sessioner med videokonferensprogram och program. Detta kan vara mycket bekvämare för alla.
  • Bild med titeln uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 9
    2. Låt anställda göra det mesta av talet i möten. Chefer och chefer kanske inte inser hur mycket de monopoliserar konversationer bara genom att spendera mer tid att prata än alla andra. Håll dig i kontroll under möten och se till att alla får en chans att prata. Att ge en kort introduktion och sedan låta dina anställda ta över är ett bra sätt att hålla mötet samarbetande.
  • Låt inte någon annan dominera konversationen heller. Om en anställd gör det mesta av det pratande eller argumenterar med alla, berätta för dem att låta andra ha en tur.
  • Om du behöver lite hjälp underlätta konversationen, kan du ta med en extern konsult till ledande möten. De kommer att se till att alla får en chans att prata och hålla någon annan i linje om de dominerar konversationen.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 10
    3. Starta ett anställningsforum där alla kan posta idéer. Anställda bör inte vara begränsade till att uttrycka sina idéer i periodiska möten. För ännu mer samarbete, bygga ett anställningsforum online där alla kan posta och kommentera. På det sättet kan hela kontoret engagera sig i den kreativa processen.
  • Om du inte har programvaran för att göra ditt eget forum, kan du göra en Facebook-grupp eller chattrum istället. Det här är lättare och billigare.
  • Håll ett öga på det här forumet för att se till att ingen är oförskämd. Detta är mycket dåligt för den kreativa processen.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 11
    4. Tilldela medarbetare att arbeta tillsammans om projekt. Gruppprojekt var förmodligen inte de mest populära sakerna när du var i skolan, men de kan vara bra för att främja mer samarbete och innovation på jobbet. Bygg team för att ta itu med enskilda projekt. Detta gör att människor arbetar tillsammans och kan leda till några innovativa lösningar.
  • Försök att bygga ett mångsidigt lag för varje projekt. Människor med olika bakgrund och erfarenheter kan komma med unika lösningar.
  • Metod 3 av 3:
    Tillhandahålla ledarskap
    1. Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 12
    1. Vara en handsleverans så att anställda kan utforska sina egna lösningar. Micromanagement är mycket dåligt för kreativitet. Om dina anställda känner att du alltid andas ner i halsen, har de mycket mindre möjlighet att experimentera och prova nya idéer. Stick med de stora idéerna och låt dina anställda fylla i sprickorna. På det sättet kan de få saker gjort det bästa sättet att de passar.
    • Ett bra sätt att undvika mikromanagering är genom att ge en allmän riktning och tydlig slutpunkt för ett projekt, men låta dina anställda bestämma hur man ska åstadkomma det. Detta ger dem utrymme att experimentera och lösa problemet på egen hand.
    • Om du känner att du alltid behöver veta varje detalj i vad dina anställda arbetar med och är frustrerade när dina anställda inte gör saker som du vill ha dem, kan du vara en mikromanager. Överväga att stödja lite och ge anställda mer frihet.
    • Att vara hands-off betyder inte att de kommer att försumma projekten under din övervakning, men. Checka in med dina anställda periodiskt för att se hur saker går och se till att allt är i schema.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 13
    2. Håll dig öppen för nya idéer och vinklar. Öppenhet mot nya idéer kommer från toppen, och dina anställda kommer att hämta det om du är stängd till innovation. Håll ett öppet sinne med allt och vara villigt att lära. På så sätt kommer du att vara mer mottaglig för nya idéer från dina anställda.
  • Du kanske inte har mycket kontroll över personer ovanför dig, så om de är stängda till innovation, kan det skada dina ansträngningar. Försök att övertyga dem om att vara mer öppna är bra för verksamheten.
  • Bild med titeln uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen steg 14
    3. Förvänta dig inte omedelbara resultat så att dina anställda inte är stressade. Experimentation och innovation kan ta tid, och du ställer dig själv för besvikelse om du vill att allt ska betala omedelbart. Ge dina anställda tid att experimentera och arbeta problem utan att kritisera dem för att inte hålla fast vid ett tätt schema.
  • Om du inte kan vänta på långsiktiga resultat, försök bryta projekt i mindre bitar. Låt dina anställda leverera dessa kortsiktiga resultat medan de arbetar på ett mer långsiktigt experiment samtidigt.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 15
    4. Acceptera att det inte finns ett enda rätt svar på problem. Detta kan vara svårt att vänja sig, men det är viktigt. Det är svårt att vara öppen för innovation om du har en cookie-cutter idé om hur man gör saker. Det finns alltid andra perspektiv och lösningar som andra kan komma med. Hålla dig öppen för nya lösningar som du inte hade tänkt på.
  • Om du till exempel är en mjukvaruingenjör, kan du alltid arbeta med samma kodande språk. Men en av dina anställda kan använda ett annat språk för att få ett bättre resultat. Acceptera att det här kan vara en bättre lösning och uppmuntra andra att prova det.
  • Kreativitet ser inte alltid ut som att skriva eller måla - ibland betyder det att komma upp med en resursfull lösning på ett problem. När du uppmuntrar dina anställda att vara kreativa kan du bli förvånad över de problem de kan lösa!
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 16
    5. Oroa dig inte om misslyckande om en ny idé inte fungerar. Innovation och experiment kommer oundvikligen att leda till några misslyckanden. Detta är okej! Misslyckande är en del av inlärningsprocessen, och dina anställda blir mycket mer villiga att experimentera om de vet att de inte kommer att straffas för det. Å andra sidan, om du straffar människor för att misslyckas, kommer dina anställda att vara för rädda för att försöka någonting nytt.
  • Om en av dina anställda kommer upp med en idé som inte fungerar, tacka dem för att försöka. Låt dem veta att du verkligen uppskattar ansträngningen och vill att de ska fortsätta med idéer.
  • Bild med titeln Uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 17
    6. Genomföra nya idéer snabbt så att anställda ser sina bidrag. Om dina anställda ständigt ger dig förslag men aldrig ser att du faktiskt implementerar dem, blir de frustrerade och känner att de inte gör skillnad. Såväl som du kan, genomföra nya idéer så snart som möjligt. När dina anställda ser att du faktiskt tar sina idéer på allvar och lägger dem till handling, kommer de att vara mer motiverade att föreslå andra idéer.
  • Vissa idéer tar legitimt tid, så rusa inte saker. Men det är till hjälp att ge anställda statusuppdateringar på planen så att de ser att saker händer.
  • Bild med titeln uppmuntra innovation och kreativitet på arbetsplatsen Steg 18
    7. Var positiv om du måste avvisa en idé. Om du uppmuntrar dina anställda att komma med många idéer, så är det oundvikligt att vissa bara inte blir mycket bra. Detta är normalt, och det är bara en del av den kreativa processen. Det viktiga är att vara positiv och uppmuntrande när du avvisar en idé. På så sätt kommer arbetstagaren inte att känna sig och kommer att fortsätta komma till dig med idéer.
  • Bra frasering kan vara "jag uppskattar verkligen din idé här, men jag tror inte att det är möjligt just nu. Låt oss hålla det i åtanke för framtiden."
  • Tips

    Om du inte direkt hanterar eller övervakar anställda, försök att övertyga din egen chef att dessa principer är viktiga.
  • Medan periodiska möten är bra, försök att skära ner på antalet möten du gör att dina anställda går igenom. De kommer att känna att du slösar bort sin tid om du ringer mycket möten och ingenting blir uppnått.
  • Varningar

    Kom ihåg att uppmuntrande kreativitet inte betyder att du accepterar varje idé. Du måste fortfarande använda din egen bedömning och avvisa idéer som inte fungerar. Annars kan verksamheten lida.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande