Hur man gör en skorpion i cheerleading

En skorpion är en cheerleading flexibility färdighet där du står på en fot medan du drar den andra foten tillbaka och uppåt bakom dig med båda händerna. Medan det tar mycket övning att behärska denna färdighet, kan du göra det om du är dedikerad. Förbered din kropp genom att sträcka för att förbättra din flexibilitet och balans. När du har hänga på det, kan du visa upp din skorpion, flytta antingen ensam på marken eller under en cheerleading stunt. Som flygblad kan du utföra skorpionen genom att balansera i luften när dina lagkamrater håller dig upp.

Steg

Metod 1 av 3:
Lärande grundfärdigheter och förbättra flexibiliteten
  1. Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 1
1. Värm upp med en 10-minuters aerob rutin. Det rekommenderas att du väljer ditt val av aerob träning innan du börjar din sträckningsrutin. Detta kommer att bidra till att lossa dina muskler och sträcka sig vidare. Du kan slutföra alla övningar som du är mest bekväma med. Prova en långsam jog, hoppa över, lungor eller sidohoppar. Om du vill kan du göra en kombination av alla 4. Se till att du tränar i minst 10 minuter.
  • Tänk på att det här bara är en uppvärmning för att lossa dina muskler och förhindra skada. Du behöver inte driva dig till utmattning.
  • Bild med titeln Gör en skorpion i cheerleading steg 2
    2. Sträck dina armar, axlar och bröst i 10 minuter dagligen. Det är viktigt att sträcka din överkropp varje dag tills din kropp är flexibel och lös. Börja med breda armcirklar för att lossna dina axelfogar. Slutför sedan en serie sträckor som sträcker din överkropp. Det är viktigt att sträcka dina armar innan du försöker göra skorpionen eftersom en del av flytten innebär att böja dina armar tillbaka för att nå din fot. Syfte att hålla varje sträcka i minst 25 sekunder. Vissa populära armsträckor inkluderar följande:
  • Modifierade Dragonfly Arms: Ta med en av dina armar över din kropp mot din Collarbone. Håll det rakt, dra den med din fria arm och sträck den i 10 sekunder. Upprepa denna rörelse med din andra arm.
  • Triceps Stretch: Nå armen över huvudet mot din rygg så att din hand berör det motsatta axelbladet. Använd din andra arm för att dra din armbåge och få en fin sträcka.
  • Bröststräcka: Håll armarna rakt medan du tar med dem bakom ryggen med dina palmer tillsammans. Långsamt höja dem så mycket du kan göra en bra bröststräcka.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 3
    3. Mästare olika delar upp För att öka flexibiliteten i dina ben. Att mastera olika splitpositioner hjälper dig att förbereda dig för en skorpion eftersom det kräver att du helt lyfter benet. Slutföra en frontdelning Genom att föra ett ben framför din kropp och långsamt sänka din kropp med ditt andra ben sträckt bakom dig. Utföra en strängdel genom att stå i ett upprätt läge och långsamt trycka fötterna utåt tills din botten rör på marken. Se till att knäna står inför taket och tårna är pekade.
  • För en extra stretch under Straddle Split, når sida genom att böja din torso och röra dina armar till tårna.
  • Att utföra en split kan vara knepig, speciellt om du är nybörjare. Tryck inte på dig själv för hårt och riskera skador på dina ljumskmuskler.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 4
    4. Do backbend Håller för att träna upp din rygg. Att göra Backbend HOLDS hjälper dig att bära din rygg, vilket är ett viktigt inslag i Scorpion Flytta. För att slutföra en backbend, stå upp rakt med benen axellängd från varandra. Lyft upp armarna ovanför ditt huvud och långsamt böja bakåt när du trycker på låren framåt. Lås dina armar på plats när du böjer sig och planterar dem fast på marken. Arch din rygg medan du är i den här positionen så att du är huvudet är helt upp och ner och du tittar mellan dina armar.
  • Se till att du håller det här i minst 10 sekunder.
  • Du kan lägga till lite variation på dina backbends genom att fylla i en rak benbro och flytta benen så nära ditt huvud som möjligt.
  • Metod 2 av 3:
    Mastering av scorpion flytta
    1. Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 5
    1. Stå upp rakt och lyfta benet upp bakom dig. Börja med dina armar på dina sidor och titta rakt framåt. Böj knäet av benet som du kommer att använda som ditt bakben. Vanligtvis kommer ditt stående ben att vara ditt dominerande ben, så om du har rätt hand, kommer ditt högra ben att vara den som håller dig och ditt vänstra ben blir den du lyfter.
    • Se till att du står på en bekväm yta som inte är för svår. Ett hårt golv kommer att skada dina fötter och kan göra flytten svårare.
    • Om du gör en skorpion för första gången, bör du prova det här med en spotter, vilket i idealiskt skulle vara en av dina lagkamrater eller din tränare.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 6
    2. Ta tag i den yttre sidan av din bakfot med handen från samma sida. Om ditt bakben är ditt vänstra ben, ta det med din vänstra hand. Du kan göra det genom att vrida din hand och arm utåt och sedan bakom dig så att baksidan av din hand står inför din lår.
  • Se till att din handflata står inför insidan av din fot.
  • Din rygg ska vara lite böjda bakåt, och ditt stående ben ska vara rakt och ordentligt låst så att du inte spänner.
  • För bättre balans, behåll din fria hand på din sida eller på höften. Du kan också tillfälligt hålla fast vid väggen.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 7
    3. Skjut tillbaka foten mot taket. Använd inte handen för att dra upp ditt ben. Istället, försök bara ditt bästa för att använda din benstyrka för att driva den på egen hand. Det enda som din hand ska göra vid denna punkt är styrningens riktning och håller den i position.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 8
    4. Tryck ditt ben högre med din arm när du vänder din armbåge utåt. Tryck ditt ben så högt som det kan gå medan det är ordentligt gripande med din arm. När din fot är ungefär lika hög som ditt öra, vrid din armbåge utåt så att den pekar framåt, framför ditt huvud. Kom ihåg att hålla ditt stående ben låst som du gör det, eller du kommer att spänna.
  • Tryck alltid på benet, inte tillbaka. Att trycka på ditt ben upp gör det lättare för dig att ta det med din andra hand. Om du trycker på benet tillbaka för mycket, blir det svårt att nå det med din andra hand.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 9
    5. Ta tag i ditt bakben med din andra hand. När du fortsätter att trycka på benet högre, börja lyfta din andra hand för att bli redo att ta tag i ditt bakben. Nå så långt tillbaka bakom dig som möjligt med din andra hand och ta tag i det upphöjda benet bakom dig.
  • Om du har problem med att nå benet, kan du börja med att ta hand om handleden som håller din fot, och sedan arbeta tillbaka till ditt ben.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 10
    6. Använd ett stuntrem för att förbättra din flexibilitet och hållning. Ett stuntrem är ett långt hållbart band som kan användas för att hjälpa till med olika cheerleading-rörelser. Att använda ett stuntband är ett bra verktyg om du har problem med att behärska skorpionen. För att använda remmen, linda slingan runt din fot, använd sedan ovanstående steg för att ta fram benet och uppåt. Håll den andra änden av bandet med båda händerna och ta upp dem över huvudet tills flytten är klar.
  • Metod 3 av 3:
    Utföra en skorpion som en flygblad
    1. Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 11
    1. Rekrytera 3 erfarna cheerleaders för att hjälpa dig med den här stunten. För att utföra en skorpion i luften som flygblad behöver du minst 3 andra personer för att hjälpa dig. Två av dina hjälpare, kallade "baser", kommer att stå på vardera sidan av dig för att lyfta upp dig och hålla benet, medan den tredje personen står bakom dig som din spotter. Var noga med att lita på din spotter. Det är en viktig glädjeposition, och om du faller kommer de att fånga dig.
    • Din säkerhet är en prioritet. Du och dina hjälpare ska upplevas med cheerleadinglyftar och stunts innan du försöker detta flytta i luften.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 12
    2. Har dina två baser hålla din fot för att förbereda sig för hissen. Med dina baser står på vardera sidan av dig, lyft upp ditt dominerande ben så det böjer sig på knäet. Detta kommer att vara ditt stående ben under stunt. Baserna håller botten av foten med en hand, och din fotled med sin andra hand.
  • Din spotter ska stå bakom dig och hålla midjan för extra stöd.
  • Placera dina händer på dina basis axlar för att hålla balans.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 13
    3. Sjunka ner och tryck upp med knäna och armar för att lyfta dig i luften. Som flygblad är det ditt jobb att hjälpa till med att trycka upp dig själv. Böj på knäna, sjunka ner och tryck försiktigt upp dig själv. Du kan också använda dina armar för att driva dig upp från dina basis axlar.
  • Dina baser kommer att ta tag i din fot och driva armarna upp för att flytta dig och erbjuda stöd och balans medan du är i luften.
  • Bild med titeln gör en skorpion i cheerleading steg 14
    4. Lås dina ben och håll din kropp tätt. Medan du trycks upp, se till att du låser dina ben så att de är raka. De borde inte vara böjda alls. Din överkropp ska också vara rak och tätt. Om du böjer sig framåt eller tillbaka alls riskerar du att falla över.
  • Se till att dina hjälpare håller både botten av dina fötter och anklar också för att hjälpa dig att hålla balans i hela stunt.
  • 5. Ta med ditt fria ben för att slutföra Scorpion Flytta. En gång stabiliserad i luften, kan du börja utföra din stunt. Använd din arm för att få ditt fria ben tillbaka och upp för att göra skorpionen.
  • Du måste fortsätta att hålla benet låst för att vara balanserad när du gör flytten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Att ha en spotter kan hjälpa dig när du börjar börja. När du använder en spotter för att lära dig din skorpion, få spotteren att placera en hand under låret i benet som du drar upp och den andra handen på din underliv. Spotter måste driva båda områdena hårt och hjälpa dig att balansera.
  • Bära bekväma, lösa kläder medan du sträcker och försöker göra skorpion. Om du inte kan sträcka din kropp eftersom dina kläder är för snäva eller styva, kommer du inte att kunna slutföra flytten ordentligt.
  • Se till att du tränar dina drag i ett öppet område. Du vill inte riskera att falla och skada dig själv på ett hårt objekt.
  • Om du har tillgång till en full längdspegel, titta på dig själv när du utför rörelsen. Detta kommer att bidra till att korrigera din positionering för att förbättra rörelsen.
  • Se till att du inte trycker dig för hårt. Om du inte kan slutföra några av sträckorna, fortsätt försöka tills du känner dig mer bekväm. Trycka dig själv för att utföra kroppsrörelser som du inte brukar kunna leda till skada.
  • Stå nära ett solidt föremål om du fortfarande arbetar med din balans. Om du behöver det, använd det för att hålla dig upprätt och förhindra att det faller. Gradvis minska ditt beroende av objektet tills du kan hålla dig själv utan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande