Hur man bryr sig om kejsarskorpioner

Kejsarens skorpion (Pandinus imperator) är en populär arter av skorpion för att hålla som husdjur, eftersom de är imponerande stora och relativt docile. Arten är infödd till tropiska regioner i Afrika, även om de kan hållas som ett husdjur var som helst i världen. Vuxna kejsarskorpioner genomsnittet ca 8 tum (20 cm), vilket gör arten en av de största i världen. Dessa skorpioner är kända för att ha lugna temperament, vilket gör dem toleranta för vårdgivarens misstag. Kejsarskorpioner är fascinerande djur, och kan göra ett bra husdjur för en nybörjare som förgrenar sig i Arachnid husdjur.

Steg

Del 1 av 3:
Bostäder din kejsarskorpion
  1. Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 1
1. House din skorpion i ett terrarium eller en fiskank. Tanken kan vara gjord av antingen glas eller plast, men behöver vara robust och väl ventilerat, och bör ha ett säkert lock som spärrstänger stängs. Kejsarens skorpioner är starka och kan lyfta ett lock om det inte är säkrat. Tanken ska inte vara mindre än 10 liter. Om du planerar att någonsin ha två eller tre kejsarskorpioner i samma tank, välj en tank som är 15 eller 20 liter.
  • Du borde kunna köpa en tank på någon lokal djuraffär. Du kan också beställa glas eller plast terrarier online på PET-specifika detaljhandelsplatser, eller stora återförsäljare som Amazon.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 2
    2. Montera en värmematta under Scorpion`s Tank. Skorpioner genererar inte sin egen värme, och måste därför hållas varmt av sin miljö. Du kan ge värme för din skorpion genom att installera en värmematta under tanken. Denna matta kommer att reglera höljets temperatur och hålla skorpionen att bli för kall.
  • Kejsarskorpioner behöver en dagtidstemperatur på cirka 29ºC / 85ºF och en natt låg av 23ºC / 75ºF. Om du bor i en kall miljö kan du välja att hänga en termometer i tanken för att mäta temperaturen.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 3
    3. Täck golvet med 3-5 tums substrat. Substrat ger skorpionen ett lös markskikt att burra in och bevarar relativt hög luftfuktighet i tanken. Täck golvet med ett tjockt skikt av substrat, vanliga material för vilka är steriliserad pottjord, kakaofiber, torv, torv / vermikulit eller korkbark.
  • Substratet bör hållas fuktigt genom daglig sprutning med en vattenflaska. Spraya substratet tills det är något fuktigt, inte vått eller mättat.
  • Moss kan också läggas till substratet, eftersom det kommer att behålla fukt och fuktighet. Täck inte hela substratet med mos, men eftersom det kommer att hindra skorpionen från att gräva ner i substratet.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 4
    4. Ge hinder i terrarium. Skorpioner gillar att engagera och interagera med sin miljö, så ge objekt som bark och stenar för din skorpion att klättra, burrow och gömma sig under. Lämpliga skydd är korkbark, en partiell logg, drivved eller en blomkruka. Att ha dessa föremål i buret kommer också att göra skorpionen ett trevligare husdjur för dig, som du kan se det interagera med sin miljö.
  • Kejsarskorpioner älskar att klättra, så du kan placera några korta grenar i terrarium för att stimulera intresse.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 5
    5. Placera inte ljusa eller varma lampor runt buret. Eftersom skorpioner är nattliga djur, gillar de inte ljusa ljus. Håll tanken ur direkt solljus och bort från radiatorer och andra värmekällor. Denna art är särskilt sårbar för UV-ljus, och för mycket exponering kommer att betona skorpionen, vilket i allvarliga fall kommer att leda till dess död.
  • Om du vill att buret ska vara väl upplysta så att du kan se ditt Pet Scorpion, placera höljet nära ett fönster eller nära ett fluorescerande ljus.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 6
    6. Rengör din skorpionens hölje regelbundet. Skorpioner gör inte mycket röra, men alla livsmedelser ska tas bort dagligen. Ändra substratet och rengör och desinficera tanken var 3 eller 4 månader med hjälp av ett arachnid-vänligt desinfektionsmedel.
  • När din skorpionmolter måste du också ta bort skuren.
  • Del 2 av 3:
    Matar din skorpion
    1. Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 7
    1. Förbered en insektsbaserad diet för din skorpion. Precis som de skulle i naturen, fånga kejsarskorpioner måste äta levande insekter. Foder din skorpion live crickets, johannesbröd och måltidsmaskar. Insekterna själva ska matas i förväg med en näringsrik blandning tillgänglig från djuraffärer (detta är känt som "tarmlastning").
    • Du kan köpa gut-laddade syrsor och måltidsmaskar på någon lokal djuraffär som säljer Arachnids och Reptiles. Gut-laddade insekter är också tillgängliga online på alla större husdjursutilunna.
    • Om du bryr dig om en baby eller juvenil kejsarskorpion, mata det små insekter, inklusive pinhead crickets.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 8
    2. Foder din skorpion minst två gånger i veckan. Skorpioner behöver inte äta varje dag, men bör matas något ofta. Om din skorpion är väldigt hungrig under sin veckovisa matning, kan du börja mata det varje par dagar. Å andra sidan, om du matar den var tredje dag och det ofta äter bara en enda cricket, kan du mata det mindre ofta
  • Vuxna skorpioner Molt en eller två gånger om året och äter inte före och efter smältning. Var inte orolig om du märker detta beteende.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 9
    3. Foder din skorpion två till tre insekter per utfodring. Överväldga inte din skorpion genom att kasta en handfull levande syrsor eller måltidsmaskar i sitt hölje. Istället placera 2 eller 3 insekter på substratet nära skorpionen, och låt det äta dem på fritiden. Skorpioner kan vara temperamentella ätare, och ibland kan vägra mat helt och hållet.
  • Det är okej om du lämnar uneaten crickets i buret med skorpionen. Att hålla live crickets i tanken kommer aldrig att skada dina skorpioner.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 10
    4. Ge din skorpion med vatten. Skorpioner dricker mycket vatten, så se till att den är tillgänglig varje dag. Det är bäst att ge vatten i en grund, robust maträtt som skorpionen inte kan knacka över. Kejsarens skorpion kan vilja krypa i vattenrätten för att hjälpa det att svalna. Ge din skorpion färskvatten dagligen och tvätta vattenrätten varje vecka eller två.
  • Blöt inte bomullsull i flaskvatten och placera det i en liten maträtt för din skorpion att dricka från. Detta kan vara mycket skadligt för din skorpion, och kan till och med resultera i sin död.
  • Del 3 av 3:
    Hantera och ta hand om din skorpion
    1. Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 11
    1. Undvik att hantera din skorpion. Även om kejsarskorpioner är i allmänhet, kan de fortfarande sticka eller nypa. Klämningen kommer att skada, eftersom kejsarskorpioner har stora och kraftfulla klor. Kejsaren Scorpion sjkar kan känna sig liknar en bi eller en hornets sting: dess gift är mildt, men stinget kommer att skada.
    • Det är mycket osannolikt att du blir allergisk mot Scorpion`s Venom, även om giftallergier existerar. Om du märker svullnad eller upplever väsentlig smärta efter en sting, kontakta din läkare.
  • Bild med titeln Vård för kejsare Scorpions Steg 12
    2. Flytta din skorpion genom att koka den i en plastbehållare. Om du behöver flytta skorpionen av någon anledning, undvik att använda händerna för att hämta och flytta husdjuret. Istället koaxera det i en ventilerad låda, såsom en ren plast margarinbehållare-som kan stängas lätt när skorpionen kommer in i den. Se till att behållaren har hål som är poked i locket och sidorna för luftventilation.
  • Alternativt kan du välja skorpionen upp med ett par tang eller tångar. Gör det försiktigt, så att du inte krossar sitt skal.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 13
    3. Håll flera kejsarskorpioner i separata tankar. Kejsarskorpioner är inte sociala djur - de föredrar att leva ensam snarare än att bo i grupper. Skorpioner kan äta varandra om det är inrymt. Det är inte heller ovanligt för flera skorpioner att kämpa över samma mat eller insekt om de är inrymda i samma hölje.(Men att hålla en tillräcklig mängd mat i sin tank bör förhindra att det händer.)
  • Kejsarens skorpioner kan vara inrymda, men de njuter av sitt personliga utrymme och tolererar bara varandra. Om du känner att du behöver flera skorpioner, se till att det finns gott om gömställen, eftersom djuren kan bli territoriella.
  • Bild med titeln Vård för kejsare Scorpions Steg 14
    4. Låt din skorpion röra sig fritt runt sitt hölje. Skorpioner kommer att få någon övning som de behöver inom deras hölje. Om din skorpion verkar inte träna, eller rör sig för mycket, kontakta din lokala veterinär eller djurbutiken från var du fick din skorpion.
  • Var inte orolig om din skorpion gömmer sig eller är orörlig för det mesta av dagen. Kejsarens skorpioner är nattliga och kommer att dyka upp och flytta runt på natten.
  • Bild med titeln Vård för kejsarskorpioner Steg 15
    5. Ta din skorpion till veterinären för eventuella hälsoproblem. Kejsarens skorpioner är i allmänhet friska husdjur, och borde ha få hälsoproblem om de hålls under de rätta förutsättningarna. De vanligaste hälsoproblemen avser Terrariums och Scorpions temperatur. Om skorpionen är överhettad blir det väldigt aktivt, kan tyckas sticka sig och slutligen rulla över på ryggen.
  • Om djuret är för kallt, kommer det att burra in i substratet som fodrar botten av höljet. Djuret kanske inte äter.
  • Tips

    Kejsarens skorpioner kan leva i 9-12 år. Innan du köper en skorpion, se till att du är redo för detta åtagande av tid och ekonomiska resurser.
  • Om du har små barn eller nyfikna husdjur, kanske du vill se till att de inte blir för nära.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande