Hur man gör cheerleading hoppar

Cheerleaders hoppar för att skapa spänning, få publikens uppmärksamhet och visa upp sina atletiska färdigheter. Eventuellt framgångsrikt hopp har 3 delar: tillvägagångssättet, utförandet och landningen. Medan det finns många olika typer av cheerleading hopp, är några av de vanligaste blyertspenna, tuckhopp, sprid örn, Herkie eller Side Longe, och Toe Touch.

Steg

Del 1 av 3:
Närmar sig hoppet
  1. Bild med titeln hoppar cheerleading steg 1.jpeg
1. Stå fast på marken med benen tillsammans. Stå upprätt med hakan upp, armar långa vid dina sidor och axlar tillbaka i en avslappnad, återkallad position. Dina ben och fötter ska vara tillsammans i en lång rad. Möta publiken och glöm inte att le!
  • Se till att sprida din vikt jämnt genom båda fötterna. När du hoppar, trycker du av dina fötter, så att luta sig för långt tillbaka i dina klackar under tillvägagångssättet kommer det att göra det svårare att starta.
  • Bild med titeln hoppar cheerleading steg 2.jpeg
    2. Utöka armarna uppåt till en hög V-position. Räta ut dina armar och svänga dem uppåt för att skapa en V-form ovanför huvudet. Gör ljusa nävar med dina händer för ett klassiskt cheerleading look. Undvik att hänga dina axlar upp mot dina öron.
  • Fortsätt att lyfta genom bröstet när du utökar dina armar. Detta kommer att hjälpa till att skjuta armarna något tillbaka i rätt position och se till att du har en fin, skarp utseende.
  • Bild med titeln Hoppar cheerleading steg 3.jpeg
    3. Korsa dina handleder över huvudet och ta ner dem framför din kropp. Sluta med dina nävar på toppen av låren. Se till att du håller bröstet, axlarna och huvudet framåt.
  • Denna armsving hjälper till att bygga fart som hjälper dig att hoppa högre av marken.
  • Bild med titeln hoppar cheerleading steg 4.jpeg
    4. Böj knäna när du tar ner armarna. Denna böjning hjälper dig att ge dig mer ström när du hoppar. Böj knäna bara lite i en ljus squat i stället för en 90 graders vinkel. Håll bröstet lyfts och vetter mot hela tiden.
  • För att skydda din rygg, behåll det så rakt som möjligt. Försök att tucka dina höfter något för att undvika att böja sig i ryggen.
  • Del 2 av 3:
    Exekvera olika hopp
    1. Bild med titeln hoppar cheerleading steg 5.jpeg
    1. Räta ut dina ben när du trycker in i luften för en grundläggande pennahopp. Förlänga benen och starta dig själv av marken för att hoppa. Håll benen limmade ihop och knäna rakt och pekar på tårna i luften. Sväng dina raka armar i en t-position när du hoppar.
    • Ett pennahopp anses vara det mest grundläggande cheerleadinghoppet. Det ger en grund för mer komplicerade rörelser. Nybörjare bör se till att de är bekväma med detta drag innan de försöker andra hopp.
  • Bild med titeln hoppar cheerleading steg 6.jpeg
    2. Dra knäna upp mot bröstet för Tuck Jump. När du trycker dig av marken, kör dina knän upp mot bröstet och ta med armarna tillbaka till en hög V-position. Håll tårna spetsiga och bröstet vänd mot varandra istället för att krulla ner mot knäna.
  • Det kan vara till hjälp för dig att träna detta hopp genom att stå på ett ben och föra det andra knäet upp mot bröstet i en tuck-position. Sedan slå och prova den andra sidan. När din kropp är van vid rörelsen, prova hoppet.
  • Förläng inte dina fötter bakom dig, vilket kan få dig att falla framåt.
  • Bild med titeln hoppar cheerleading steg 7.jpeg
    3. Slå en spridning örn genom att skapa en x position med dina lemmar. När du startar dig i luften, förläng dina armar och ben i motsatta riktningar för att skapa en X-form med din kropp. Håll tårna pekade och alla dina lemmar så raka som möjligt. Dina knän och tår ska fatta framåt.
  • Återigen kan det vara till hjälp att träna denna posera på marken innan det leder till ett hopp. Stå med fötterna längre än hipbredden avstånd, tår och knän vända framåt och ta med armarna i en hög V-position. När du känner dig stark och stabil på marken, prova hela hoppet.
  • Bild med titeln Hoppar cheerleading steg 8.jpeg
    4. Gör en Herkie genom att förlänga ett ben direkt till sidan och böja den andra bakom dig. Försök att ta med ditt raka ben parallellt med marken, i linje med din höft. Samtidigt böja ditt andra knä för att få din tå mot din botten, som om du försökte sparka din rumpa. Försök att ta med hela ditt ben parallellt med marken så att din inre lår står inför, snarare än inåt mot din kropp. Ditt knä bör peka framåt.
  • Detta drag är också känt som en sida hinder.
  • Du kan antingen utöka båda armarna i en t-position eller slå en direkt upp mot himlen och placera den andra på höften för ett mer traditionellt utseende. Om du väljer den här variationen, var noga med att förlänga armen och benet på samma sida av din kropp.
  • Försök att efterlikna mittluftspositionen på marken innan det försöker det som ett hopp. Sitta på golvet med ett ben ut rakt och böj den andra på knäet som om du försökte sparka din botten. Försök att skifta din böjda fot ut från under dig så att din inre lår och knä vilar platt på marken.
  • Bild med titeln Hoppar cheerleading steg 9.jpeg
    5. Förläng benen till vardera sidan av din kropp för ett Toe Touch Jump. Toe Touch anses vara en av de mer kända men utmanande cheerleading hopparna. För att ge det ett skott, räta ut dina ben när fötterna lämnar marken och tar dem direkt upp i en mid-air side split. Rulla dina höfter utåt så att knäna pekar upp. När du hoppar, förläng armarna direkt från dina axlar till en T-position.
  • Bli inte avskräckt om du inte faktiskt kan nå dina tår när du hoppar. Trots namnet berör många cheerleaders aldrig sina tår i detta drag.
  • Att ha flexibilitet genom dina hamstrings, nedre ryggen och höfterna är till hjälp för en framgångsrik Toe Touch, så sträck de områden som regelbundet för att förbättra din form.
  • Del 3 av 3:
    Landar säkert och graciöst
    1. Bild med titeln hoppar cheerleading steg 10.jpeg
    1. Snäpp dina ben tillbaka ihop om de var separerade i hoppet. Under utsikterna som spridning örn, Herkie eller Toe Touch, är dina ben separerade i luften. När du landar, snäppa benen tillbaka för att röra så att du slår marken med fötter och knäna inriktade.
    • Om du bara lär dig ett hopp kan det ta lite träning innan du kan helt sänka benen tillbaka i tiden för landningen. Det är okej att landa med benen separerade när du lär dig, men försök att hålla dem höfter-bredd avstånd eller mindre för en säkrare och mer solid landning.
  • Bild med titeln Hoppar cheerleading steg 11.jpeg
    2. Slå marken med mjuka böjda knän. Dina fötter och ben ska vara tillsammans i en linje, med armarna förlängda långa av dina sidor. Möta bröstet direkt framåt, snarare än att låta det sjunka mot marken. Du borde kunna se rakt ut på mängden.
  • Land tå-till-häl för att skydda knäna och tillbaka.
  • Bild med titeln Hoppar cheerleading steg 12.jpeg
    3. Håll landningen ställning för 2 slag för att återfå balans. Många cheerleading-drag är tidsbestämda till ett 8-talslag som hjälper till att hålla hela jubelgruppen i synkronisering. För att se till att alla är balanserade och på samma tidpunkt efter ett hopp, kommer de flesta tränare att ha dig att hålla din landning för 2 räkningar. Håll bara detsamma som du fastnar i landningen, med ben tillsammans, knä böjda och armarna förlängda länge vid dina sidor.
  • Bild med titeln Hoppar cheerleading steg 13.jpeg
    4. Räta ut benen för att återvända till stående. Förlänga knäna och stå inför mängden för att avsluta flytten på samma sätt som du började det. Dina armar kan antingen förlängas långt av dina sidor eller placeras på dina höfter.
  • Den grundläggande stående ställningen som används för att avsluta ett hopp kallas ibland en "ren."Till exempel, som din tränare ringer ut de olika delarna av ett hopp, kan de avsluta genom att säga" land, hålla 1, 2 och rena."
  • Tips

    När du har de grundläggande flyttas, finns det gott om sätt att Förbättra dina cheerleading hoppar. Försök att sträcka före varje session, träna ofta och använd vikter för att förbättra din styrka för att upp ditt spel.
  • Om du kämpar med hoppning, försök förbättra din andra Grundläggande cheerleading färdigheter. Även om hopp är en viktig bit av cheerleading, kan du fortfarande Gör truppen även om du inte är bra på att hoppa.
  • På cheerleading-truppen kommer du sannolikt att göra dina hopp till ett 8-talslag. Även om olika lag kan räknas något annorlunda, står du i allmänhet lång på räkningar 1 och 2, sväng dina armar ner och böja knäna på räkningen 3, hoppa på Count 4, håll landningen för 5 och 6 och stå för räkning 7 och 8.
  • Varningar

    När du avslutar ett hopp, se till att landa tå-till-hälen med knäna böjda för att skydda dina leder och tillbaka.
  • Sträcka före och efter att ha övat hopp för att undvika kramper eller ansträngda muskler.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande