Hur man klarar av otåliga människor

Att vara runt en otålig person kan få dig att känna att du går i ett fält av landminor. Dessutom inspirerar människor med lite tålamod att du ofta förlorar din egen. Oavsett vad du gör är du bunden att stöta på en otålig person i ditt arbete, skolan eller i personligt förhållande. Lär dig att reagera på otålighet och låt det inte få det bästa av dig.

Steg

Del 1 av 4:
Svarar på återkommande otålighet
  1. Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 1
1. Förutse otålighet på jobbet. När du stöter på otålighet från en chef eller medarbetare kan det faktiskt negativt påverka din prestation. Om du vet att du kommer att hantera någon som är otålig, försök att prioritera arbetet så att du kan lindra nöd på båda kontona.
  • Hur du svarar på otålighet i vardagen kommer i allmänhet att bero på ditt förhållande med den otåliga individen. Vara proaktiv om hantering av otålighet baserat på ditt förhållande till den förekommande personen.
  • Till exempel, om du vet att din chef blir riktigt noga med att rapporter som visas i sista minuten, tryck åt sidan annat arbete för att få din rapport att vändas tidigt.
  • Om du inte kan prioritera hjälp av den otåliga personen, försök att utarbeta ett schema med den person som uppfyller båda dina behov. Låt honom eller henne veta att du ser ångest och vill hitta en lösning. När ett schema har kommit överens om, var noga med att hålla fast vid det för att minimera otåligheten i framtiden.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 2
    2. Prata med din partner om hur otålighet påverkar dig. När det gäller ett romantiskt förhållande kan du ha mer frihet att uttrycka dina tankar och känslor om otålighet. "Jag" uttalanden fungerar bra här, också.
  • Planera en tid att sitta ner med din partner och diskutera källan till otålighet. Får din pojkvän otålig eftersom du tar för lång tid för att bli redo för datum? Går din fru otålig när du inte kan tänka på vad du vill ha till middag? Båda individerna bör försöka uttrycka frågan till sina partner. "Jag känner mig ängslig när du är otålig med mig. Vad kan jag göra för att minimera dig, känna dig så här?"
  • Därefter försök att utforma en lösning som tar hänsyn till både individer. Till exempel, kanske pojkvän kan komma fram några minuter sent för att hämta sin flickvän för att tillåta henne några minuter extra att klä sig. Eller kan hon få grunderna gjort och avsluta hennes smink eller hår i bilen.
  • Du kan också arbeta tillsammans för att komma med ett cue-ord eller fras som du kan säga när du känner att de blir otåliga med dig.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 3
    3. Utveckla ett system för att övervinna otålighet hos barn. Om du ofta märker otålighet i dina barn eller tonåringar, kom med praktiska sätt att hantera sin otålighet samtidigt som du hindrar dig från att bli irriterad eller frustrerad. Återigen kommer det att kräva en uppmärksam utvärdering av problemet eller en diskussion med individen för att se vilka strategier som kan fungera.
  • För ett litet barn som blir otåligt när du är upptagen eller upptagen, kan du kanske ge en leksak, aktivitet eller mellanmål för att tillfälligt distrahera tills du kan delta i hans eller hennes behov.
  • För en tonåring beror lösningen på sammanhanget. Säg att din tonåring blir otålig när hon måste vänta på dig för att avsluta ett telefonsamtal. Du kan be henne att skriva ner vad hon behöver och förbereda sina tankar om ämnet medan du avslutar samtalet. Om din tonårs son blir otålig eftersom hans fotbollsuniform inte tvättas i tid, kan han ge dig ett huvud när han behöver det så att du kan tvätta det snabbt. Alternativt kan du lära honom att göra sin egen tvätt. Eller du kan köpa två uniformer så att man alltid är ren.
  • Del 2 av 4:
    Reagera i ögonblicket
    1. Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 4
    1. Göra "Jag" uttalanden när man pratar med en otålig person. Att lindra några av hans eller hennes otålighet, tänka på ditt språk. Förklara hur otåligheten påverkar du bör göras med målet att hitta en lösning och inte bara orsaka problem eller peka fingret. Det här är inte en tid att starta en kamp, ​​men att bygga på ett stödjande förhållande och prata om vad som verkligen händer. Använd en "Jag" uttalande för att uttrycka dina känslor utan att orsaka skulden.
    • Till exempel kanske du säger "Jag blir överväldigad när du rusar mig med mitt arbete. Detta projekt tar några timmar. Kan du hålla fast vid incheckning till imorgon?"
    • Var noga med att kommentera beteendet som problemet, inte personen. Eftersom du vet att den här personen väl vill fokusera på det kortsiktiga beteendet samtidigt som du behåller den positiva sidan av ditt dagliga förhållande. Rör inte potten, istället konfrontera det omedelbara problemet och fortsätt.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 5
    2. Undvik att säga "ta det lugnt" eller "lugna ner". Att bli otålig kan vara ett tecken på en underliggande problem, så undvik att göra kommentarer som skulle minimera vad som verkligen händer. En otålig person kan vara under stress, känner sig isolerad, reagerar på en oväntad fördröjning eller en mängd andra känslor. Avvisa personens känslor med en "ta det lugnt" eller "lugnt ner" kan utlösa en större reaktion.
  • Fokusera på ord som erkänner beteendet och försöker inte sätta upp reaktionen. Till exempel, om personen verkar arg på att behöva vänta, kan du börja med "du verkar arg (eller stressad, trött, upprörd, etc.), vad kan jag göra för att hjälpa till?". Detta startar en konversation och undviker mer konflikt.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 6
    3. Fråga hur du kan hjälpa personen. Istället för att göra ett större problem ut ur någon som är otålig, frågar du att hjälpa till med ett genuint sätt, ger personen en chans att bli hört. Detta berättar personen att du är öppen för att prata om det och att du skulle vilja hitta ett sätt att ta itu med hans eller hennes behov.
  • Även om du inte omedelbart kan ge otåliga människor vad de ber om, vilket ger dem en tidslinje eller en uppdatering kan ofta lugna sitt obehag för tillfället.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 7
    4. Skydda dig från ett arg svar. Ibland kan en annan persons otålighet provocera ett arg svar inom dig. Vet att bli arg på svar på en annan persons ilska eller irritation, kommer bara att göra saker värre. Prova en av dessa strategier för att eskalera din ilska innan situationen kommer ur hand.
  • Öva djup andning. Inhale luft genom din mun för 4 räkningar. Håll andan för 7 räkningar och sedan långsamt andas ut på 8 räkningar. Upprepa detta tills du återfår din lugn.
  • Fråga personen för en paus. Ta några ögonblick för att samla dina tankar och lugna dig själv. Ring en vän eller ta en snabb promenad. Då kom tillbaka för att sortera ut problemet när du har avkylat.
  • Hitta en medlare. Vissa människor är bara svåra att arbeta med. Leta efter en överlägsen eller annan person som kan förmedla en diskussion mellan dig och den otåliga personen. Detta förhindrar att du blir sår upp. Den opartiska personen kan hjälpa till att sortera ut problemet utan att vara emotionellt inblandat.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 8
    5. Ignorera beteendet och fortsätt som du var. Vissa människor är bara naturligt otåliga. Det är en del av vem de är. Om du vet att personen ofta är otålig, kanske det inte kan vara mycket du kan göra med det utöver att ignorera det. Om du tar det personligen istället för att bara acceptera det, kämpar du med en förlorad kamp. Att erkänna att en chef, medarbetare eller till och med en personlig bekant tenderar att vara lite otålig i allmänhet hjälper dig att förstå att du inte borde ta det personligt.
  • Ignorering är ett utmärkt tillvägagångssätt för personer du inte ser regelbundet eller bara vet att du passerar. Om det inte finns ett pågående förhållande, kan det bara vara ett slöseri med tid att fokusera för mycket tid på beteendet.
  • Del 3 av 4:
    Håller upp spegeln
    1. Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 9
    1. Tänk på hur du kan ha bidragit till otåligheten. Ibland demonstrerar människor sina värsta egenskaper runt oss eftersom vi oavsiktligt provocerar dem. Är du alltid i uppdrag sent eller begär ytterligare tid? Din egen "Jag har hela tiden i världen", avslappnad inställning kan bidra till den här personens edginess. Behöver du ändra?
    • Medan ditt avslappnade tillvägagångssätt till livet kan vara en del av din charm, kan det vara frustrerande för medarbetare eller vänner som är beroende av dig.
    • Det kan vara dags att tänka på hur du kan arbeta med att vara mer uppmärksam på deras behov också. Detta kan vara så enkelt som att öppna bättre kommunikationslinjer så att de vet att du är öppen för förändring.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 10
    2. Tänk på dina egna oönskade egenskaper. Vi har alla tendenser som kan verka irriterande för andra. Precis som du hoppas de omkring dig accepterar dig för dig, är det sant för att acceptera det bästa och värsta av dem runt dig.
  • Du kan behöva vänja dig på att människor blir otåliga om kommunikationen är inte din starka punkt. En stor del av att bli otålig är ofta det okända, så om du hittar dem omkring dig blir lite kort kan det vara bra att ta reda på varför det här händer med dig specifikt.
  • Om du hittar på arbetsplatsen eller hemma finns det vissa personer som nästan alltid är otåliga med dig, försök att fråga dem om feedback om vad som gör det här. Om de ser dig som oorganiserad till exempel, fråga dem om feedback för att ta små steg för att ändra det. Detta kan gå långt för att inte bara ändra ditt beteende utan också berättar att du är öppen för att göra bättre.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 11
    3. Sträva efter empati. Empati betyder verkligen att gå in i den andras skor för att se hur de kan se situationen. I stället för att ha ett känslomässigt svar om deras otålighet, sluta tänka på var det kan komma ifrån och överväga den andra personens roll i uppgiften eller situationen.
  • En stor del av empati kan vara bunden att tydligt förstå hur din del av uppdraget eller uppgiften för hand påverkar andra. Till exempel, om dina medarbetare måste vänta på din del av en rapport för att starta deras, kan det vara meningsfullt att de är otåliga om de inte vet var rapporten står.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 12
    4. Avstå från att låta otålighet påverkar dig. Detta fungerar bäst för människor som faller i två grupper, antingen ser du bara på ett sällsynt tillfälle eller du känner dem tillräckligt bra för att känna till att deras otålighet är tillfällig och inte knuten till dina handlingar. Om du har en familjemedlem som går igenom yttre stress, kan han eller hon bara vara lite mer otålig övergripande och det kan förmodligen ignoreras. Att plocka dina strider kan du fokusera på den uppgift som måste slutföras och övergripande kommer att avsluta konflikten. Du kan inte fokusera på uppgiften om du alltid kämpar för en förlorad kamp.
  • Räkna till 100 tyst. Detta tvingar dig att fokusera på ingenting bortom att räkna och sänka din hjärtfrekvens till en mer avslappnad takt.
  • Öva regelbunden självvård. Din självomsorg beror på vad som gör dig avslappnad och centrerad. Vissa människor tycker om en bra, hård träning för att föryngra medan andra gillar den tysta tiden med en bra bok eller meditation.
  • Del 4 av 4:
    Förstå otålighet
    1. Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 13
    1. Känna igen hur dagens snabba samhälle förstärker otåligheten. Vi lever i en värld som rör sig med ljusets hastighet och förväntar sig nästan omedelbar tillgång till de flesta saker på begäran. Internet sätter så mycket information på tipsen på våra fingrar Vi kan glömma att människor behöver tid att arbeta, förbereda rapporter och processinformation. Vi är inte maskiner, och bygga den mänskliga faktorn i livet är viktigt.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 14
    2. Se sambandet mellan otålighet, ilska och hälsa. För mycket stress och vara skadlig för din egen hälsa och hälsan hos dem runt dig. Sträva efter att hitta sätt att undvika denna stress när det är onödigt och inte produktivt.
  • Stress kan vara en orsak till otålighet. Att ta itu med den övergripande stressen i en given situation kan förbättra miljön för alla inblandade och göra det säkrare för din övergripande hälsa.
  • I stället för att argumentera över det uppenbara otåligheten, titta på den långsiktiga stressen som något som kan ändras.
  • Bild med titeln Kope med otåliga personer Steg 15
    3. Lär dig av andras otålighet. Otålighet är ett tecken på att bli upptagen i framtiden snarare än det nuvarande ögonblicket. Vittn av andras otålighet kan påminna oss om att vara uppmärksamma. Det kan också påminna oss om att våra handlingar påverkar andra, tar andra otålighet som ett samtal till handling om det behövs.
  • Tips

    Försök att prata på det trevligaste sättet - om du inte gör det kommer det att göra dem mer otåliga.
  • Om situationen blir spänd mellan dig två, söker du en medlare.
  • Varningar

    Problemet ligger hos dem och du har all rätt att låta dem veta.
  • Låt inte otåliga människor ruffle dig. Mest av det är bara visa, vilket återspeglar uppåt ilska eller dålig planering på deras vägnar. De har inte rätt att chef andra runt eller vara oförskämd, bara för att de inte kan få sitt eget sätt genom att skjuta eller vara framför alla andra i livet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande