Hur man är assertiv i ett förhållande

Att vara assertiv i dina relationer kan vara svårt, men det är inte omöjligt. Du kan ha problem i flera olika typer av relationer, inklusive de med din partner, vänner eller medarbetare. Genom att bestämma dina egna övertygelser och åsikter, acceptera giltigheten av dessa åsikter och bli mer aktiv för att uttrycka dessa övertygelser och åsikter, kan du bli mer självständig i alla typer av relationer.

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara assertiv i dina romantiska relationer
  1. Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 1
1. Börja små. Om du är orolig för att förändra för mycket på en gång i ditt förhållande, börja små. Var mer självständig om lite i taget istället för att ändra allt över natten. Att göra det så kan det vara krossat och orsaka förvirring eller problem med din partner.
  • Till exempel, var mer vokal om vad du vill ha till middag när du går ut. Låt inte alltid din partner välja och gå med vad de måste säga. Föreslå istället en annan typ av mat som du vill ha i ett lugnt och positivt sätt.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 2
    2. Tro att dina åsikter om förhållandet är giltigt. I dina romantiska relationer kan du undvika att vara assertiv eftersom du tror att din partner kan lämna dig. Detta bör dock inte skapa en situation för dig där du känner att dina åsikter spelar ingen roll. Varje känsla du har om ditt förhållande är legitimt och din partner borde vara villig att diskutera dem med dig.
  • Att bygga upp din tro på dig själv, expandera i alla aspekter av ditt liv. När du har en åsikt om något eller en känsla av en situation, berätta att det är giltigt. Oavsett om du uttrycker det först, berätta för dig själv dina tankar och känslor är giltiga varje gång de kommer upp. Så småningom kommer du att tro att de är giltiga och du kommer att känna dig mer självsäker som uttrycker dem.
  • När du har bekymmer eller vill uttrycka känslor om ditt förhållande, ge dig själv en pep-prat innan du gör det. Säg till dig själv, "Min åsikt är giltig. Om min partner älskar mig, kommer min åsikt inte att ändra det."
  • Om din partner inte kan hantera dig med en åsikt eller känsla av ditt förhållande, behöver din relation dynamisk omvärderas för att sätta dig och din partner på ett mer level på spel.
  • Se till att du inte är passiv, aggressiv eller passiv aggressiv när du diskuterar dina känslor med din partner. Uttrycka vad du känner på ett sätt som är fast men också positivt och inte anklagande.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 3
    3. Släpp av någon återstående skuld. Om du har tillbringat majoriteten av ditt förhållande som är en folkleverantör, kan du känna lite skuld när du först börjar hävda dig själv. Detta är en vanlig reaktion på denna situation och kan orsaka lite nöd. Men du måste trycka igenom och veta att det inte finns någon anledning att känna sig skyldig att uttrycka dig själv.
  • Om du har svårt först, försök att ta ett djupt andetag. Visualisera dig att andas i fred, lugn och styrka och sedan andas ut skuld, skam eller ångest.
  • Till exempel, första gången du berättar för din partner att du inte gillar en gemensam aktivitet som du brukade göra mycket men inte tyckte, som fiske, kan du känna återstående skuld. Skulden kommer dock att passera och din åsikt i frågan är giltig. Nu när du har uttryckt dig själv till din partner, kan du två börja göra saker du båda tycker om och din partner kan fiska med vänner eller ensam.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 4
    4. Fras dina uttalanden på rätt sätt. När du närmar dig din partner, se till att du fraserar dina assertiva kommentarer på rätt sätt. Du vill inte komma av arg eller anklagande - istället vill du uttrycka hur du känner och vad du tycker.
  • Till exempel, istället för att berätta för din partner, "du är självisk och avvisande.", Säg" Jag kunde verkligen använda lite hjälp runt huset / lägenheten och med att ta hand om hundarna. Jag har försökt att berätta för dig i det förflutna men jag känner att du driver mig åt sidan."Detta sista uttalande hävdar samma punkt som den första, men det är mycket mer positivt och lugnt.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 5
    5. Vet när det är okej att stanna tyst. Även om det är assertiv betyder att du uttrycker dina åsikter, betyder det inte att du aldrig släpper något. Relationer handlar om kompromiss, så det kan finnas tider när du inte får exakt vad du vill ha. Det betyder inte att du inte är självständig, det betyder bara att du tar hänsyn till din partners känslor.
  • Det betyder att du inte behöver vara rätt eller uttrycka alla tankar hela tiden, speciellt om situationen inte kommer att skada eller hjälpa ditt förhållande på något sätt.
  • Till exempel, om du och din partner skiljer sig åt i mening om politik eller ett idrottslag, behöver du inte göra din partner som eller identifiera med samma person eller lag. Håller med om att du har en skillnad i åsikt och låt det inte skada ditt förhållande genom att vara arg på det eller självständigt för att argumentera.
  • Det här är detsamma du förväntar dig av din partner, så det är bara rättvist att göra detsamma.
  • Genom att vara assertiv oftare, kommer du att lära dig mer om vad du vill och förväntar dig från din partner. På det här sättet kommer du att veta när du är bekväm att bo tyst eller kompromissa och när du inte är det.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 6
    6. Undvik att vara för emotionell. Romantiska relationer är bundna med dina känslor. Men när du lär dig att vara assertiv, försök att ta bort dig något från dina känslor. Du vill inte att de ska göra dig mer aggressiv eller passiv än självständig. Istället, försök att tänka på ditt förhållande och de situationer du stöter på med ett jämnt sinne.
  • När du känner dig själv få för emotionell, ta några djupa andetag och tänka på att ta bort dina känslor från situationen. Om det inte fungerar, ta en paus från konversationen eller vänta tills du har reined i dina känslor innan du pratar med din partner.
  • Detta kommer att hålla dig från att säga saker du inte menar eller skadar din partners känslor.
  • Metod 2 av 3:
    Hävdar dig själv i dina vänskap
    1. Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 7
    1. Lär dig att säga nej. Du kan hitta dig själv och säga ja till varje förslag som dina vänner gör. Om du stöter på en situation där du inte vill vara eller din vän frågar något av dig som du inte är villig att ge, säg inte ja bara för att vara trevligt. Säg nej på ett positivt, lugnt sätt. Att vara assertiv betyder inte att du inte är snäll, det betyder bara att du ger din giltiga respektfulla åsikt i situationen.
    • Till exempel, om din vän vill gå och se en film som du verkligen inte vill se, berätta för dem, "Nej, jag vill inte se den här filmen."Du kan till och med föreslå ett annat alternativ eller en annan aktivitet på plats. På det här sättet skulle du kunna spendera tid tillsammans men gör något som alla vill göra.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 8
    2. Vara direkt. När du är assertiv med din partner, se till att vara direkt. Tala inte runt dina känslor eller sida steg vad du faktiskt känner. En del av att vara assertiv är direkt och explicit i dina känslor och önskemål.
  • Undvik att vara alltför hårda, anklagande eller vaga om vad du vill ha.
  • Till exempel, istället för att säga "skulle du inte hellre gå någonstans roligare?", Berätta för din vän" Jag skulle vilja gå till den här puben som har trivia."
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 9
    3. Var okej med oense. Du och dina vänner kan ha en mening av mening om ett visst ämne. Det betyder inte att du inte längre kan vara vänner eller att någon av dina åsikter är ogiltiga. Det betyder bara att du skiljer dig åt några saker. Detta är vanligt i vänskap, eller något förhållande, för det finns ingen person precis som du.
  • Dessa skillnader är vad som gör din vänskap intressant och roligt. Låt dem inte komma i vägen för din vänskap.
  • Närma sig situationen med tanken att det är okej att komma överens om att vara oense, men det som uttrycker din åsikt är väldigt giltig. Detsamma gäller för din väns åsikt, så länge du båda uttrycker dessa åsikter på ett lugnt, positivt och assertivt sätt.
  • Till exempel, om du befinner dig i en viss situation där du och din vän inte håller med, berätta för din vän, "Jag respekterar din åsikt, även om det skiljer sig från min. Låt oss bara komma överens om att vara oense och fortsätter med vår dag."
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande steg 10
    4. Bedöm vad du förväntar dig av andra. För att vara ärlig i dina vänskap behöver du veta exakt vad det är du vill och förväntar oss från andra. Det betyder att du behöver bedöma vad du behöver i en vänskap, vad du förväntar dig att dina vänner ska göra, och hur du vill agera i dessa vänskap.
  • Försök att göra en lista över de egenskaper du ser i den perfekta vänen. Tänk sedan på var och en och hur mycket de sakerna skulle betyda för dig som en del av din vänskap. Detta hjälper dig att förstå dina förväntningar på dina vänskap och vet hur man frågar efter dessa saker från dina vänner.
  • Ju mer du förstår om vad du förväntar dig av en vän, desto mer kan du kommunicera detta till dem på ett lugnt, positivt sätt.
  • Detta kommer att hjälpa din vänskap att förbättra när du och dina vänner är på samma sida.
  • Metod 3 av 3:
    Uttrycka kontroll i dina arbetsförhållanden
    1. Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 11
    1. Närma sig dina medarbetare på ett lugnt, vänligt sätt. Att vara assertiv betyder inte att du är aggressiv eller meningsfull. En av de viktigaste egenskaperna hos att vara assertiv är positiv och proaktiv om dina åsikter och övertygelser. När du hanterar dina medarbetare, närmar sig alltid situationer med ett lugnt och positivt sätt när du uttrycker dina åsikter.
    • Till exempel, om du är upprörd om en prestationsöversikt, närma dig din chef eller handledare med lugnt och jämnt huvud. Tänk på vad du vill ta upp om översynen i förväg och uttrycka dina bekymmer på ett positivt, avslappnat sätt. Din chef kommer att vara mer benägna att ta dig allvarligt om du inte anklagar eller agerar. Starta utbytet med fraser som, "Jag skulle vilja diskutera min senaste recension med dig. Jag känner att det finns några inkonsekvenser och jag skulle vilja ta itu med dem."
    • Undvik att skrika, visa ilska eller undvika situationen. Att vara alltför aggressiv kommer inte att få din chef att ta dig allvarligt och undvika situationen genom att ringa ut från jobbet, kommer bara att reflektera negativt på dig.
    • Titta på din chef eller handledare i ögat när du närmar dig honom / henne, undvik att korsa dina armar eller ta en defensiv position, höja inte din röst och undvik fidgeting när du diskuterar situationen.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande steg 12
    2. Ha tro på dina förmågor. Ett av de bästa sätten att vara assertiva är att ha tro på dina åsikter och idé. Om du inte tror på dig själv, kommer du aldrig vilja prata med dina idéer eller förslag. Försök att uttrycka mer av dina idéer varje dag på kontoret, eller åtminstone när en ordentlig tid uppstår.
  • Under ett möte, om du har en bra idé för din chef om ett framtida projekt som du vill initiera eller en historia som du vill skriva, tala upp på ett positivt, lugnt sätt. Ha tro på dina idéer och förmågor.
  • Bara se till att dina idéer är helt genomtänkta och förberedda.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 13
    3. Öva aktivt lyssnande. En annan del av att vara assertiv är att göra informerade kommentarer, beslut och förslag. För att göra detta måste du aktivt lyssna på dem runt dig. När en kollega uttrycker åsikter eller övertygelser, avbryt inte eller förminska dessa kommentarer. Istället försök att överväga din kollegers synvinkel och ta den in.
  • Det innebär verkligen att lyssna på dina medarbetare och försöka förstå varifrån din kollega kommer ifrån.
  • När du har gjort det kan du fatta ett välgrundat beslut om vad dina egna åsikter om en situation.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande steg 14
    4. Använd `I` uttalanden. När du lär dig att vara assertiv måste du knacka på vad du vill, känner och behöver. Detta bör återspeglas i dina uttalanden. I stället för att placera skulden eller vara vagt, använd uttalanden som börjar med "jag" eller som har det som en huvudkomponent.
  • Till exempel, berätta inte för en kollega, "Vad händer om vi bytte distributörer eller leverantörer för att spara pengar på kontorsmaterial?"Istället, säg" Jag tror att vi borde ändra leverantörer för att spara pengar på kontorsmaterial."
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande steg 15
    5. Var självsäker. När du uttrycker dina åsikter, gör det med förtroende. Detta kommer att göra dig mer självständig och som om du vet exakt vad du pratar om. Se till att du inte är arrogant, där du verkar full av dig själv.
  • Till exempel, gå in i ditt nästa möte med bra idéer som du säger i en lugn, jämn ton med en luft av självförtroende och ett positivt eller neutralt ansiktsuttryck. Din chef och medarbetare kommer att vara mer benägna att ta dig allvarligt.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande steg 16
    6. Låt inte stress komma till dig. En av de främsta anledningarna till att du inte är assertiv på jobbet är att du är stressad om situationen. Du kan betona om resultaten av en situation där du har möjlighet att vara assertiv till den punkt som du förlorar den möjligheten. Försök att undvika det genom att betona mindre om en situation.
  • Till exempel, om du arbetar med ett projekt med några medarbetare och du har en bra idé för projektet, bör du föreslå din idé på ett positivt, lugnt sätt. Överväga inte det och stressar dig själv.
  • Bild med titeln vara assertiv i ett förhållande Steg 17
    7. Tala upp om missförhållanden. Om du tror att du utnyttjar på jobbet, bör du tala upp och hävda din åsikt om frågan. Ingen men du kan få känsla av hur du behandlas. Om du tror att en kollega, handledare eller chef behandlar dig orättvist, lugnt och rationellt diskutera beteendet.
  • Försök att ha specifika exempel på den orättvisa behandlingen eller missbruket. Detta kommer att göra ditt fall mer solidt och jordat i verkliga exempel.
  • Försök att undvika att skrika eller agera irrationellt i ansiktet av dessa handlingar. Detta kommer bara att få dig att se dåligt ut. Alltid närma sig situationer som assertiv istället för aggressiv.
  • Tips

    Att lära sig att vara självhäftande kommer inte att ske över natten. Det kommer att ta övning och tålamod att lära sig att införliva att vara assertiv i varje del av ditt liv.
  • Om du vill spåra dina framsteg, försök skriva ditt assertiva beteenden i en journal. Varje så ofta, gå tillbaka och läsa tidigare poster för att se dina framsteg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande