Hur man frågar om feedback

Att få feedback från rätt person kan hjälpa dig att räkna ut var du står på jobbet eller skolan. Handledare och professorer kan använda möjligheten att hjälpa dig att märka brister eller understryka viktiga prestationer. Feedback från medarbetare och klasskamrater kan ge dig ett intryck av din prestation och attityd. I alla fall måste du se till att du närmar dig en begäran om återkoppling på rätt sätt. Du måste skräddarsy dina frågor för att få den bästa feedbacken, och du bör alltid acceptera feedback nådigt.

Steg

Del 1 av 3:
Frågar rätt sätt
  1. Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Montana Steg 5
1. Insistera på att de prioriterar hjälpsamhet. Att ge ärlig feedback kan vara skrämmande - många kommer att reagera illa till allt de kan uppfatta som kritik. Förstå detta innan du närmar dig någon för feedback. Få dem att känna sig trygga genom att låta dem veta att du uppskattar ärlighet från dem mer än ett försök att inte skada dina känslor.
  • "Hej Bill, jag ville veta dina tankar om hur jag gjorde i det gruppprojekt vi arbetade med. Oroa dig inte för att skada mina känslor, jag vill veta exakt hur jag gjorde det jag kan förbättra."
  • Bild med titeln Få ett jobb Steg 13
    2. Fokusera på vad du kan göra i framtiden. Naturligtvis vill du höra feedback på tidigare blunders, men bara så du vet hur man undviker dem. Fråga hur situationen kunde ha undvikits. Detta visar att du letar efter feedback för att förbättra dig själv istället för att bo på tidigare misstag.
  • "Hej professor X, jag tror att jag har lite svårighet att möta kursens förväntningar. Kan du låta mig veta hur jag gör, och vad jag kunde göra bättre?"
  • Bildbeteckningen blir ett livförsäkringsmäklare Steg 17
    3. Be om feedback regelbundet. Detta kommer att visa för andra du är villig att ta emot det. Ta frekventa möjligheter att be om feedback, till exempel under en årlig granskning, kontorstimmar med professor eller före ett viktigt projekt. Detta kommer också att göra människor bekvämare när du frågar dem om feedback-de kommer redan att veta att du är tjockskinnad nog för att motivera ärliga sanningar.
  • Det finns en viktig skillnad mellan att be om feedback regelbundet och alltid behöver validering. Om du befinner dig som frågar om feedback efter varje liten sak du gör, kommer folk att tro att du är osäker och kanske inte ger dig ärlig feedback.
  • Bild med titeln Stäng arbetsintervju steg 9
    4. Ta med något till bordet. Ta med dig aktuell, viktig information om projekt du arbetar med. Detta kommer att göra interaktionen mer av en konversation, vilket gör var och en mer bekväm, samtidigt som du får dig att komma överens om så mer hjälpsam. Detta är särskilt viktigt när du får feedback från din chef - det kommer att göra att du verkar mer självständig och pålitlig.
  • Om du har övervunnit ett bakslag i att slutföra en tilldelad uppgift kan det vara användbart information att ta med. Det kan hjälpa till att undvika detta bakslag i liknande uppgifter i framtiden.
  • Del 2 av 3:
    Skräddarsy dina frågor
    1. Bild med titeln vara en filmskådespelare steg 12
    1. Förbered en lista med specifika punkter som behöver feedback. När du får chansen att be om feedback, är det sista du vill göra uppför det oförberedda. Innan du bad om feedback och råd, ta lite tid att tänka på var du behöver dem mest. Att ta dig tid att förbereda på förhand kommer att visa att du respekterar personens tid och villighet att diskutera saker med dig.
    • Om du kan, överväga att skicka en lista över dessa punkter via e-post innan du träffar personen. Detta kommer att låta dem ge din begäran någon tanke innan du träffas, vilket möjliggör effektivare feedback.
    • Håll din lista kort. Två eller tre punkter bör vara tillräckliga.
    • Exempel på punkter du kan nämna är din prestation på specifika projekt, specifika brister de tror kan behöva fixa eller din attityd.
  • Bild med titeln Stäng jobbet Intervju Steg 5
    2. Variera dina frågor. Undvik att fråga bara mycket specifika eller alltför vaga frågor. Helst bör de flesta av dina frågor falla någonstans på spektret mellan dessa två alternativ. Naturligtvis kan du ha specifika önskemål och mer allmänna frågor, men du bör blanda och matcha de två kategorierna. Detta kommer att se till att du får en fullständig feedback, vilket hjälper dig att effektivt sätta det i aktion.
  • Om du är bekymrad över din prestation på ett specifikt projekt eller uppgift, fråga definitivt om det. Du bör också ställa frågor som uppmuntrar till positiv feedback, till exempel "Vad är några saker jag mår bra?"
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 15
    3. Gå efter specifik information. Oavsett om de svar du får är för vaga eller du är inte exakt förstår vad du får veta, borde du inte låta frågan ljuga. Tveka inte att be dem att klargöra sin punkt. Be om exempel.
  • Till exempel, om du får veta att dina tidshanteringsförmåga kan använda arbete, be om ett exempel på en situation som bättre tidshantering kan ha förbättrats. Gör så artigt, annars kanske du inte får feedbacken du vill ha.
  • Del 3 av 3:
    Ta emot feedback nådigt
    1. Bildbeteckningen blir ett bokningsagent Steg 6
    1. Undvik att vara defensiv. Det bästa sättet att döda någon chans att regelbundet få konstruktiv feedback är att avbryta personen för att försvara dig själv. Antingen kommer de att känna att de slösar bort sin tid och blir avskräckt, eller de ska försöka vara artiga och sluta ge feedback. Även om du får veta något, vare sig det är positivt eller negativt att du inte håller med, undviker trängseln att starta en debatt.
    • En viktig del av detta är att bättre kontrollera negativa reaktioner på kritik. Det här är absolut nödvändigt att få den konstruktiva återkopplingen du letar efter.
  • Bild med titeln Stäng jobbet Intervju Steg 4
    2. Anteckna. Detta visar att du absorberar vad du hörs samtidigt som du kan spara feedbacken för senare recension. Granska feedback Du har fått själv, menar att du inte är så sannolikt att reagera som negativt som när du just fått det. Stopp för att skriva också tjänar till att bryta upp konversationen naturligt, vilket kan uppmuntra den andra personen att ge dig lite mer feedback.
  • Bild med titeln vara en filmskådespel Steg 10
    3. Tacka dem. Visa att du uppskattar den tid du fick. Att vara tacksam för feedback, istället för att reagera defensivt, kommer att göra personen mer sannolikt att ge dig feedback om du frågar igen i framtiden. Reagera negativt kan eventuellt skada ditt förhållande med den personen, särskilt om du gick ut ur din väg att fråga dem för det.
  • Tips

    Om någon inte vill ge dig feedback, kom ihåg att det kanske inte är på grund av allt du har gjort. De kan helt enkelt vara för översvämmade för att ha råd med dig när som helst.
  • Var inte för påträngande när du frågar om feedback-Vissa människor är bara inte bekväma att ha den typen av en konversation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande