Hur man är tålmodig med barn

Oavsett om du är föräldraskap, omtänksam, undervisning, arbete eller volontärarbete med barn, är ingen immun från att vara otålig ibland. Att ha otålighet med ett barn är skadligt för ditt förhållande och sätter ett dåligt exempel. Att lära sig att släppa trots messorna, frustrationen och misstag som oundvikligen kommer att uppstå är en viktig färdighet när de bryr sig om eller är med barn.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera otålighet i ögonblicket
  1. Bild med titeln vara tålmodig med barnen steg 1
1. Ta några djupa andetag. Långsamt andas och andas ut för att signalera din kropp att slappna av, och att återställa jämvikt om du känner dig av sorter och spänd. Detta ger dig också några extra stunder att utvärdera situationen och hur du väljer att svara.
  • Öva regelbunden meditation för att lära dig hur du kontrollerar dina känslor och lugnar dig själv när du behöver.
  • Försök inandning i 5 sekunder, hålla den i 5 sekunder och sedan utandas över 5 sekunder. Detta är en allmän standardrytm, men experiment för att se vilka timing fungerar bäst för dig.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen Steg 2
    2. Steg bort ett ögonblick om möjligt. Att ta ett steg bort från situationen tillåter dig att ta bort dig själv från situationen om du är orolig att din omedelbara reaktion inte kommer att vara ett av tålamod. Detta hjälper dig att känna dig mer nivån att möta de närmaste ögonblicken.
  • När du går bort, försök sakta att räkna till 10 eller ta djupa andetag för att hjälpa dig att kunna återvända snabbare.
  • Du kan också försöka skrika dina frustrationer i en kudde när du har gått bort.
  • Underhålla övervakningen av barnen, även när du behöver gå bort. Använd en babyskärm eller fråga en annan vuxen att titta över dem.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen Steg 3
    3. Sjunga vad du vill säga. Sång kan göra att du förlorar ditt tålamod eller humör mycket svårare, eftersom det lätt kan diffusa situationen i skratt istället. Du kan fortfarande säga vad du behöver, men det blir mycket bättre mottaget, och du kommer inte att känna som om du har förlorat ditt tålamod så mycket.
  • Sången kan komma som en överraskning för barnen, vilket gör dem mer benägna att uppmärksamma vad du säger.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen steg 4
    4. Prata det med barnen. Försök att hålla en anslutning och förståelse i framkant av ditt sinne. Undvik att förelägga dem och bli reflekterande snarare än reaktiva.
  • Lyssna på barnen innan du talar och pratar med dem snarare än på dem.
  • Att bara säga "barn, jag förlorar mitt tålamod", kan också hjälpa, eftersom det öppet kommunicerar med barnen hur du känner och låter dem svara på det.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen Steg 5
    5. Upprepa en mantra. Mantras cykel natur är lugnande och fridfull, vilket definitivt kan hjälpa till i situationer där du känner att du kan förlora ditt tålamod. Mantras kan också hjälpa dig att sätta situationen i perspektiv.
  • För ett tålamod boost, försök "det här kommer att passera, och jag kan stå det."
  • För att lägga till perspektiv, försök "Jag älskar mina barn mer än jag älskar min . . ."Och inkludera vad situationen är ungefär som tallrikar, en vägg eller trädgården.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen Steg 6
    6. Sätt dig i barnets skor. Ta en stund att utvärdera situationen ur barnets synvinkel. Detta hjälper dig att utarbeta vad deras avsikter är och hur man reagerar på ett sätt som de kommer att förstå.
  • Ju mer du övar det här, desto lättare blir det att förstå barnets perspektiv i framtiden. Det innebär att du kommer att förlora ditt tålamod mindre i framtida situationer.
  • Del 2 av 3:
    Hantera dina reaktioner på lång sikt
    1. Bild med titeln vara tålmodig med barnen Steg 7
    1. Ange ett bra exempel för barnet. Tänk på ditt eget beteende, ord och reaktioner på situationer där det är svårt att hålla ditt tålamod. Varje interaktion kommer att lära dem något om beteende, oavsett om det är bra eller dåligt.
    • Till exempel, skrika på ett barn för att sluta skrika kommer inte att känna till dem och kommer att förstärka tanken att det bästa sättet att hantera otålighet är med mer otålighet.
    • Även om det är ett bra exempel kan hela tiden vara svårt, och det kan känna som om du redan har modellerat mer än tillräckligt med tålamod för den givna situationen, kom ihåg att medan barn inte alltid förtjänar mer tålamod, behöver de det.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen steg 8
    2. Ta itu med några underliggande känslor mot andra människor och situationer. Otålighet bildas på grund av andra känslor som bubblar över och inte hanteras. Få saker ut i det öppna och kommunicera tydligt, så att utanför problem inte skadar ditt tålamod mot barnen.
  • Om du inte kan hantera situationen genast, skriv ner din handlingsplan på en bit papper och återkomma så snart du får chansen.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen Steg 9
    3. Öva tålamodsbyggande vanor i ditt liv. Det finns många friska förändringar som du kan göra i ditt eget liv som kommer att bygga ditt naturliga tålamod och hjälpa dig att hålla dig coola. Omsorg för dig själv, och ha en livsstil som återspeglar detta kommer att bygga upp en hälsosam, patientens tankegång.
  • Sova i minst 7 till 8 timmar per natt. Sömn är avgörande för både ditt fysiska och emotionella välbefinnande, vilket inkluderar att ha tålamod. Stanna upp sena robs dig av din energi, glädje och tålamod för imorgon.
  • Drick 6 till 8 glas vatten varje dag. Att dehydratiseras hjälper aldrig en redan låg humör. Dricksvatten hjälper dig att tänka tydligt och känna sig energis.
  • Planera alltid framåt. Planera för det värsta scenariot för stressiga uppgifter och dagar, och hålla listorna så att du känner dig allt som ska ta itu med vad som händer.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen steg 10
    4. Modell tålamod på alla delar av ditt liv. Det blir lättare att bygga tålamod mot barn om det är en del av alla delar av ditt liv. Eftersom tålamod blir mer harmoniskt i ditt liv blir det lättare att sätta ett bra exempel för dina barn.
  • Öva tålamod på jobbet om interaktioner med din chef eller kollegor bär ditt tålamod tunna.Ta djupa andetag och kommunicera dina känslor tydligt.
  • Arbeta med tålamod mot din partner och familj också. Börja med att ta itu med några underliggande problem så att alla kan känna sig mer tålamod mot varandra.
  • Del 3 av 3:
    Undervisa barnet hjälpsamma färdigheter
    1. Bild med titeln vara tålmodig med barnen Steg 11
    1. Hjälpa barnet att lära sig om självkontroll och försenad tillfredsställelse. Barn kan naturligtvis vara otålig, vilket i sin tur kan göra dig otålig, och cykeln fortsätter. Att lära dem om självkontroll och försenad tillfredsställelse är ett bra sätt att införa värdet av tålamod.
    • Att ta bort frestelsen är ett bra sätt att arbeta med tålamod. Gömmer bort något frestande betyder att barnen inte är lika otåliga eftersom de inte kan se vad de vill ha. Att hålla saker i sikte fungerar definitivt för att hålla dem ur sinnet.
    • Använd en positiv distraktion för att hålla deras otålighet från Brewing. Försök att sjunga en sång, eller erbjuda dem en slinky att leka med, för att hålla sina tankar upptagna och att träna tålmodigt.
    • Håll lugnet även om ditt barn kastar en tantrum.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen steg 12
    2. Ange regler och gränser. Detta kommer att bidra till att göra dina förväntningar tydliga och konsekventa, vilket kommer att minska antalet tålamodsprovningssituationer i framtiden. Regler och gränser bidrar till att ge barns stabilitet och struktur som de kan lita på.
  • Att ha regler och gränser är lika mycket om att innehålla barnen i det som är säkra och lämpliga för situationen, eftersom det ger dem något att arbeta mot och leva upp till.
  • Bild med titeln vara tålmodig med barnen steg 13
    3. Ber om ursäkt när du behöver. Även om övning och arbete på tålamod kommer att göra en stor skillnad, är du fortfarande mänsklig och kommer att göra misstag från tid till annan. Du kan glida upp, men ber om ursäkt för barnen och återkomma till att vara tålmodig gör situationen mycket mer värdefull.
  • Ber om ursäkt kommer att låta barnen veta att du förstår att du inte hanterade situationen så bra som du kunde ha och att du kommer att försöka förbättra nästa gång. Detta sätter ett bra exempel på att kunna be om ursäkt när du är fel för dem, vilket hjälper dem att lära dig att göra det också.
  • Tips

    En annan typ av tålamod som kan vara svårt att hitta är när man hanterar ett oändligt envis barn. I det här fallet är en del av tricket att ha en bra humor, inte på barnet utan om situationen. Hitta underhållande, roligt och glada saker att locka barnet ut ur sin envishet och att bli involverad i vad det är som du gör.
  • Ibland behövs mycket djupt tålamod där ett barn har varit djupt skadat. Människor som har antagit eller främjat barn som har upplevt ont eller fasor, som att leva genom ett krig, en hungersnöd eller våld av något slag, som ofta intygar behovet av att vänta tålmodigt medan barnet lär sig att lita på igen, att unfurl från COCOON SÄKERHET I SOM BARnet har vikta sig upp som de inser att människor bryr sig igen och att de respekteras. Denna typ av tålamod tar en speciell typ av reserv men det är absolut nödvändigt om barnet är att lära sig att lita på igen.
  • Varningar

    Om otåligheten driver ditt liv och hotar dina relationer, överväga att söka professionell hjälp för att få lite insikt om varför. Kärnan i allvarlig otålighet kan det vara psykologiska problem som framgångsrikt kan arbeta med den rätta typen av hjälp och support.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande