Hur brinner en anställd medkänsla

Att vara en chef eller överlägsen på din arbetsplats kommer med ett brett utbud av förmåner. Att ha brand en anställd är inte en av dem. Faktum är att många chefer skulle hävda det är den värsta eller svåraste delen av jobbet. Men med stor makt kommer det stora ansvaret. Det kommer att komma en tid när du måste låta en anställd gå. Lär dig hur man åtminstone gör det med medkänsla.

Steg

Del 1 av 3:
Gör gärningen
  1. Bild med titeln kommunicera effektivt steg 21
1. Öva samtalet i förväg. Oavsett hur många gånger du har haft att skjuta någon blir gärningen aldrig lätt. De flesta företag erbjuder ett generellt manus eller riktlinjer för användning vid avfyring. Även om du har det är det fortfarande en bra idé att öva det du säger bara om du fryser upp eller fortsätter och på vandrande.
  • Du kan stå framför en spegel eller läsas från ett pappersark i några gånger innan du ringer till medarbetaren för att se dig. Du kan till och med ha möjlighet att spela med någon i HR som kan erbjuda dig hjälpsamma tips.
  • Bild med titeln berätta för din chef dig
    2. Avsluta din anställd personligen och privat. Var diskret när du ringer mötet. Meddela inte dina intentioner till resten av laget eller arbetsplatsen. Gör det i person, ansikte mot ansikte och med integritet.
  • Påminn dig om att tidigt på arbetstagaren sannolikt kommer att vara arg och förstört, men någon gång i framtiden kan han eller hon känna sig uppskattande om hur du hanterat det. Förhoppningsvis kan denna situation användas som ett riktmärke för att förbättra sin framtida karriär.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 8
    3. Försök att se situationen från medarbetarens skor.En stor del av att visa medkänsla har empati för en annan person. Empati är i grunden densamma som att försöka se saker från någon annans synvinkel. Även om arbetstagaren släpps på grund av misshandel, kommer han eller hon fortfarande sannolikt att bli upprörd av nyheterna. Var uppmärksam på hur du skulle känna i samma situation som du brinner medarbetaren.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 15
    4. Slå inte runt busken. Skjuter en anställd med medkänsla innebär att komma till punkten. Det är hemskt att sitta där och se din chef som stammar eller går i cirklar runt frågan, måste undra vad allt väsen handlar om. Komma till punkten så fort och kortfattat som möjligt.
  • Ett exempel på en direkt, till-punkts sätt att skjuta någon med medkänsla är följande: "God eftermiddag, Charles. Jag frågade dig här eftersom vi har bestämt oss för att låta dig gå. Idag är din sista dag som arbetar för oss och jag vill tacka för din tjänst med företaget. Det finns några saker jag måste gå över först. Då är du välkommen att ställa frågor."
  • Skicka inte några blandade signaler som kan misstolkas eller lämna intrycket att detta inte är en motiverad eller nödvändig uppsägning. Du vill inte öppna organisationen till en rättegång.
  • Del 2 av 3:
    Förklara valet
    1. Bild med titeln hantera en anställd
    1. Förklara exakt varför du avslutar medarbetaren. Om det är för jobbprestanda och du har gjort jobbet själv, borde det inte komma som någon överraskning för arbetstagaren. Om företaget bara gör dåligt och behöver sänka jobb, var noga med att förklara det helt och berömma och tacka medarbetaren för hans eller hennes bidrag.
  • Bild med titeln hantera en anställd
    2. Visa stöddokumentation. Avfyrning på grund av prestanda eller uppförande skäl kommer inte att vara en överraskning, men det är fortfarande en bra sak att stödja information vid detta möte. När du producerar grundliga rapporter om incidenter eller prestationsbedömningar, kommer arbetstagaren sannolikt att vara mycket mer accepterande av resultatet.
  • Att ha tillräcklig dokumentation för att säkerhetskopiera någon minimerar sannolikheten för att arbetstagaren försöker stämma fast för felaktig uppsägning. Han kommer inte att kunna argumentera med tydliga och väl dokumenterade rapporter.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 4
    3. Erbjuder anställd chansen att prata. Självklart, om du gjorde gärningen med tydligt och direkt språk, kommer arbetstagaren att förstå att uppsägningen är ej förhandlingsbar. Ändå kanske han eller hon vill ställa några frågor eller till och med argumentera för sin punkt om en viss klagomål. Även om du inte har för avsikt att vända uppsägningen, är det fortfarande att ansvara för att höra medarbetaren, om det bara tillåter honom eller henne att lämna med värdighet.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 6
    4. Lindra bördan, om möjligt. För fall där arbetstagaren släpptes på grund av budgetnedskärningar eller någon annan anledning, försök att hjälpa så mycket som möjligt med övergången. Du kan förklara ett avgångspaket eller bonus om det kommer att finnas en. Åtminstone, om du trodde att han eller hon var en bra medarbetare, kan du erbjuda en bra hänvisning till framtida arbetsgivare.
  • Kom ihåg att du har arbetat tillsammans med den här personen och kan till och med veta arbetstagaren på en personlig nivå. Göra ett försök att hjälpa till med att bli avslutad. Du vet aldrig, någon dag kan ge samma hänsyn till dig.
  • Del 3 av 3:
    Förebyggande av katastrof
    1. Bild med titeln Förbered en kraft av advokat Steg 2
    1. Brand med anställd så tidigt i veckan som möjligt. Avsluta inte en anställd i slutet av veckan. En torsdag eller fredag ​​eld betyder att individen kommer sannolikt att tillbringa helgen som sitter och känner sig ledsen för sig själv. Om du gör det tidigt i veckan kan arbetstagaren snabbt dyka in i åtgärden att hitta ny anställning så snabbt som möjligt.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 7
    2. Avstå från att få emotionell. Att veta den person du lägger av kan vara en viss smärta i nacken. Men du måste vara objektiv och kom ihåg att det handlar inte om dig. Agerar alltför ursäktande eller visar känslor tar bort medarbetarens förmåga att reagera på avfyrningen. Istället är han eller hon tvungen att hålla ett rakt ansikte och tuffar upp för att lugna dina känslor.
  • Det är inte personligt. Vara hänsynsfull och medkänsla, men rulle i dina känslor och tillåter personen att få tid att reagera utan att oroa dig för dig.
  • Bild med titeln kommunicerar effektivt steg 23
    3. Ha en eskort eller backup i närheten om situationen går dåligt. Du kan aldrig förutsäga hur en uppsägning kommer att gå. Vissa anställda kan brista i tårar, andra kan stirra på dig som om i en döda, och fortfarande kan andra bli arg och fientliga. Det är en bra praxis att ha en annan chef eller säkerhet i vänteläge.
  • Om arbetstagaren svarar med ilska kan du säga något som "Charles, det finns inget behov av att hantera saker på det här sättet. Jag är villig att svara på dina frågor, men jag kommer inte att kunna om du är förbannande och skriker."
  • Bild med titeln vara mogen steg 25
    4. Undvik att meddela beslutet under ett kontorsmöte. Ett sätt att slå upp rykten är att kalla för mycket uppmärksamhet åt en anställdas uppsägning. Även om det är viktigt att ta itu med situationen med resten av personalen, avstå från för mycket pomp och omständighet. Planera inte ett speciellt möte bara för att bryta nyheterna.
  • Du kan helt enkelt meddela det kort på följande morgon. "God morgon killar. Jag ville informera alla om att Charles inte längre är med oss. Tyvärr kan jag inte dela längre."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande