Hur man får ledningsförmåga

För att vara en chef måste du ta en mängd ansvarsområden, inklusive planering, organisering, ledande, övervakning och exekvering av uppgifter. Dessutom måste du integrera kompetensen och samarbetet mellan dem du är ansvarig för att förvalta alla dina ansvarsområden. Det är möjligt att lära sig hur man ska vara en effektiv chef på olika sätt. Följ dessa steg för att få ledningsförmåga.

Steg

  1. Bild med titeln Gain Management Färdigheter Steg 1
1. Bekanta dig med egenskaperna hos en bra chef. För att vara en chef måste du utveckla var och en av dessa områden:
  • Effektiva kommunikationsförmåga innebär att du uttrycker dina poäng på ett sätt som andra kan förstå, liksom att lyssna på andra på ett sätt som tillåter dig en optimal förståelse för vad som sägs.
  • En förmåga att söka och erkänna sanningen är en nödvändig del av goda ledningsförmåga. Det beror på att chefer är i en maktposition, och det är bara naturligt att de som arbetar under dig kan ibland berätta för dig vad du vill höra.
  • Empati är nödvändigt för att förstå de du hanterar, liksom dina kunder.
  • För att vara en chef måste du veta hur man använder övertalning för att påverka resultaten både på arbetsplatsen och på konsumentmarknaden.
  • Ledarskap är nästan synonymt med ledningen, och är en integrerad del av ett ledningsutbildningsprogram. För att vara en chef måste du styra andra på ett sätt som ger ut sitt bästa. Du måste också kunna absorbera stress på ett sätt att skydda anställda från ansvarsområden som inte är deras, så att du kan visa dem, med exempel, hur man hanterar uppgifter.
  • Chefer måste kunna lösa problem på ett sätt som har den minst negativa inverkan på medarbetare och kunder, och de måste kunna acceptera ansvar för eventuella problem som uppstår utan att avböja eller överföra skulden till andra.
  • Förstå att det finns en skillnad mellan att hantera människor och hantera ett projekt, och att du är ansvarig för att göra båda.
  • Organisatoriska och administrativa färdigheter gör att du kan utveckla budgetar, spåra löneavgift, övervaka anställdas prestanda, utveckla affärsstrategier och mer.
  • Bild med titeln Gain Management Färdigheter Steg 2
    2. Läs böcker om ledning. Gå till biblioteket, eller sök på Internet, för att hitta texter som kan vägleda dig på principerna och tillämpningarna av ledningsförmåga.
  • Bild med titeln Gain Management Färdigheter Steg 3
    3. Hitta en mentor. Utveckla ett förhållande med en chef som du respekterar och strävar efter att vara och fråga om råd och vägledning. Du kan till och med välja att placera en annons i avsnittet Lokal eller Internet Classifieds för att rekrytera en mentor som kan ge dig personlig förvaltningsutbildning.
  • Bild med titeln Gain Management Färdigheter Steg 4
    4. Volontär att stå i som projektledare på ditt nuvarande jobb. Hantering av ett specifikt projekt, i motsats till att flytta till en permanent tillsynsställning, är ett utmärkt sätt att få ledningsförmåga samtidigt som ett säkerhetsnät under processen upprätthålls.
  • Bild med titeln Gain Management Färdigheter Steg 5
    5. Ta hanteringsutbildningsseminarier. En online-sökning efter manövreringsseminarier kommer att returnera en mängd både på plats och webbinariehanteringsutbildningsseminarier.
  • Bild med titeln Gain Management Färdigheter Steg 6
    6. Gå i skolan för att lära dig hur du är chef. Du kan bedriva intresse, kandidatexamen eller masterprogram i företagsledning från alla högskolor eller universitet som erbjuder ett sådant program.
  • Tips

    Webbplatsen American Management Association (AMA) erbjuder ett brett utbud av gratis information för att komplettera och hjälpa till med att styra din ledningsutbildning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande