Hur man bygger och underhåller starka relationer

Företagen pratar ofta om vikten av "nätverk" eller har anslutningar med många personer som gör att du kan skörda några typer av fördelar. Men vad sägs om nätverk utanför näringslivet? De relationer vi etablerar med vardagliga människor (familj, vänner, romantiska partners, medarbetare, etc.) är precis som om det inte är viktigare, men ofta tänker vi på dem mindre. Denna artikel fokuserar på vikten av att bygga starka relationer i vardagen genom att fokusera på de 4 pelarna i ett starkt förhållande: kommunikation, respekt, entusiasm och förtroende.

Steg

Metod 1 av 4:
Kommunicera effektivt
  1. Bild med titeln kommunicera effektivt steg 11
1. Prata ofta. Det kan tyckas uppenbart, men att ta tid att prata med någon visar dem du gillar dem. De människor vi pratar med oftast är i allmänhet de människor vi anser att vi har de bästa relationerna med.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 9
    2. Prata ansikte mot ansikte. Enligt Forbes Magazine, "Att kunna se en persons kroppsspråk, ansiktsuttryck och gester gör en värld av skillnad i att bygga ett förhållande."Detta beror på att prata ansikte mot ansikte kommunicerar mer information till oss snabbare än ord som någonsin kunde.
  • Genom att använda kroppsspråk, ton-of-röst och socialt sammanhang, kan talarens sanna budskap skickas mer effektivt. På så sätt är kommunikationen förbättrad, missförstånd är mindre frekventa, och relationer bygger på starka stiftelser.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 15
    3. Försök att vara lika bra med en lyssnare som du är en talare. Vissa anser att det är viktigare att höras och bidra till en konversation. Andra tror att det är viktigare att lyssna än att prata. Helt enkelt sätta, de är båda felaktiga.
  • Att tala och lyssna är lika viktigt i någon konversation. Om du spenderar för mycket tid att prata, kommer du aldrig att höra vad den andra personen i förhållandet måste säga. På samma sätt, genom att spendera för mycket tidsljud, kommer du inte att ha några av dina åsikter som hörs. Samtal är avsedda att vara en tvåsidig diskussion.
  • Metod 2 av 4:
    Bygga starka relationer
    1. Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 10
    1. Acceptera förändring. Hur ofta har du förlorat en nära vän eftersom du "bara växte ifrån varandra"? Det är vanligt att förlora kontakt med människor som vi blir äldre och våra intressen förändras, men vissa relationer är starka nog för att överleva detta test av tid. Detta beror på att dessa relationer inte är baserade främst på gemensamma intressen.
    • Flytta basen av förhållandet till något lite djupare, som en beundran, eller en uppskattning för den speciella individen tillåter en att acceptera små skillnader i intressen, gillar och ogillar. Genom att fokusera förhållandet på den andra personen och inte de saker som är förknippade med dem, får vi förmågan att respektera dem och deras individualitet.
  • Bild med titeln Utveckla ett förhållande med ett kundsteg 1
    2. Behandla människor med respekt. "Förhållanden fungerar som en spegel - så småningom kommer att reflektera tillbaka till hur du behandlas."-Lolly Daskal, VD och VD, leder inifrån. Detta citat är ganska självförklarande. Det finns inget snabbare sätt att försvaga ett förhållande än att inte kunna respektera dem omkring dig.
  • Omvänt kan respekten uppnås genom att vara hänsynsfull av andra. Det betyder inte att du måste hålla med allt som din chef säger eller ser ögon-till-öga med dina syskon, men att kunna lugnt erkänna och avsätta skillnader hjälper människor att övervinna annars besvärliga skillnader.
  • Bild med titeln Försvara mot anslag av namn eller likhetskrav Steg 14
    3. Behandla dig själv med respekt. Om den andra personen i relationen inte respekterar dig, kan det knappast anses vara frisk. Men många tycker om det är svårt att respektera de som inte kan respektera sig. Om du kan stå upp för dig själv i svåra situationer och uttrycka när aspekter av ett förhållande negativt påverkar dig, så förbättrar du kommunikationen i ett förhållande och inrättar ett strängare, hälsosammare och dynamiskt. I den här situationen kan båda människorna fungera självständigt men välja att arbeta tillsammans, i motsats till en förlitar sig på den andra att stå upp för dem.
  • Metod 3 av 4:
    Vara entusiastisk
    1. Bild med titeln Fyll Awkward Silences Steg 22
    1. Var inte rädd för att göra det första draget. Det här är viktigt, särskilt när det gäller att bygga nya relationer. Detta nämndes redan tidigare i den här artikeln, men ökningen av teknik har gjort ansikte mot ansikte kommunikation svårt, särskilt för yngre människor. Enligt en nyligen gallup-undersökning är Texting den vanligaste kommunikationsformen för amerikaner under 50 år.
    • På grund av detta är människor mindre skickliga att fråga andra på datum eller schemalägga hangouts med potentiella vänner. Men om förhållandet är verkligen något du vill driva, börja små, men gå för det! Varje relation måste börja någonstans.
  • Bild med titeln Undvik att stressa över skilsmässat dating steg 12
    2. Prova nya saker. Medan vanliga intressen inte borde vara det enda som upprätthåller ett långsiktigt, djupt förhållande, är det ett bra ställe att börja. Att bredda utbudet av aktiviteter du väljer att delta i ökar chansen att träffa någon du kopplar bra med. Det ger dig också mer konversationsstartare och kan få människor att uppfatta dig som en mer intressant, väl avrundad person.
  • Bild med titeln Caress En tjej Steg 3
    3. Bygga upp entusiasm genom att komma ihåg varför du började ett förhållande i första hand. Saknar dina relationer att "gnista" de en gång hade? Brist på entusiasm är ett tecken Ditt förhållande är i behov av en hoppstart. Ofta uppträder tristess i relationer eftersom du har blivit van vid att vara runt samma person hela tiden. Att komma ihåg de skäl du ursprungligen valde att driva ett förhållande kan ibland lägga tillbaka saker i perspektiv.
  • Metod 4 av 4:
    Förstå varför relationer betyder
    1. Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 21
    1. Förstå att ett nätverk av bra relationer gör ett kvalitetssystem. Livet är inte perfekt. Ibland är vi låt ner, sätta i kompromissituationer, eller snabbt förväntas hantera oförutsedda olyckor. Under de svåra tiderna i livet, familjen, vänner och kära kan alla räknas på att låna en hjälpande hand. De kan ge råd, boost moral och emotionellt eller till och med ekonomiskt stöd.
  • Bildtiteln blir en senator Steg 9
    2. Var medveten om att samarbetet händer i livet, oavsett någons bakgrund. Hur många gånger har du varit i en klass där läraren bad dig att dela upp i grupper? Hur många gånger har du fått hitta en grupp i en klass som du inte hade några vänner i?
  • Bild med titeln Gör dig lycklig steg 7
    3. Fokusera på den stora bilden. Att upprätta starka relationer med människor hjälper till att utveckla sociala färdigheter och gör det lättare att göra vänner. Faktum är att relationer har en stor inverkan på utvecklingen av barn och vuxna. Att utveckla vänskap i ett barns formativa år kan påverka deras förmåga att dela, problemlösning och arbeta som ett lag. Vuxna påverkas också starkt av deras vänner och kamrater. Friska relationer kommer att underlätta hälsosamma liv i framtiden.
  • Det finns otaliga andra fördelar med att ha vänner och starka relationer. Här är bara några:
  • Ger en känsla av tillhörighet
  • Ökar självkänsla
  • Ökar livslängden
  • Reducerar stress
  • Minskar ensamhet
  • Kan minska chanserna att utveckla stressrelaterade sjukdomar
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande